06 Mart 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 10 Mart'ta açıklama yapılacak demiştiniz. Açıklamayı bekliyoruz haber varsa yayınlarsanız seviniriz. Teşekkürler
  • Evet kovuldu cokta iyi oldu !
  • Gökhan Buğday konusunda yazdıklarınızın dogru olup olmadığını bilemem ama tarzınız konusunda bir kaç cümle yazmak istiyorum. Madem yolsuzluklara karşı bukadar duyarlısınız, Vural Öger ve Selim Ataş'ın Sunexpress'i 17 milyon euro, İş Bank'ı 5 milyon euro, Germanwings'i 3 milyon euro, Almanya'daki Türk acentalarin teminat olarak yatirdiklari nakit 2,3 milyon euro dolandırdıklarında neden böyle bir yazı yazmadınız?
  • Hak yerini buldu bulmaya da devam edecek inşallah. Mal mülk yedi mi bilmiyorum, ama kul hakkı çok yedi, onların hesabını veremeyecek... Böl-parçala- yönet, sistemi buydu ve bunu onun dar kafasına kim soktuysa dünyanın en iyi yöneticilik marifeti sanıyordu. Şimdi kendi bölünüyor inşallah yakında parçalandığını da görürüz...
  • Buğday başarısız Naiboğlu çok mu başarılı, adam 70 yaşına geldi hala makam mevki peşinde. Yazıklar olsun, bu ülkenin kurumlarının babalarının çiftliği gibi kullananlara
  • Yalnız Cemil Acar a yapılan yorum çok sert. Demek ki birilerinin canını fazlası ile yakmış ki bu kadar beddua ediyorlar arkasından. Bir zamanlar kendini kral sanıyordu kendisi şimdi ki durumu ise ilahi adalet konusunda umut verici.
  • Yorum yaziyorum, kufur yok agir elestiri yok neden yayinlanmiyor? Yazi hakkinda yazarin hosuna gitmeyebilecek yorum yazmak yasak mi bu sitede?
  • Saw heaşın işlettiği bir meydan. Bu vatandaş terminal işleticisi ısg nin CEO'su idi. Karıştırmamak lazım. Saw'ın kapasitesi , ikinci pisti falan deyince biraz saçma olmuş. Terminalin kapasitesini artırmak deseniz bir mantığı olur da onu da kiraya veren Ssm yıllık 25 milyon yolcu üzerinden anlaşma yapmış, kapasite şu an bnun üzerinde. Yeni pist bitip de ilave yolcu gelince terminal şişecek, sen olsan istermisin
  • Ben Gokhan Bugday in SAW icerisindeki ticari isletmeler Ile menfaat Veya irtikap Iliskisine girecegini Dusunmuyorum, sahsimca kendisinin Bile tahmin edemegi bir maasi yillar boyu almak, o maaslar ile de her yil bir veya Iki EV almak Kendisini Yeterince tatmin Eder sanirim. Ama yazinizda belirttiginiz diger hususlar kanimca dogru dur . Suan SAW eger biraz olsun calisiyorsa bunu once ki HEAS genel Muduru Volkan Tiryaki pasa ya borclu dur , ne Ilave apron alani ne pist Bakimlari Icin Gokhan BEYIN bir talebi olmamistir. Ayrica gokhan Bey SAW a en buyuk kotulugu beraber calistigi Mesai arkadaslarina iyi davranmayarak, gun gelip yollar ayrildiginda Bunu dostane Olarak nihayete erdiremediginden dolayi yapmistir. Server Aydin ayrilip Sunexpress e gittiginde ilk isi Sunexpeess in ucuslarini Antalya ya cekmek oldu , bunu maliyeti SAW icin epey milyonlar olsa gerek, ayrica diger yonetici ayrilamalalarinda da ciddi tecrube Ve maddi kayip Yasatti Firmasina, ayrica tarafimla Girdikleri bir ihalede de, is yonetimi eksikliklerinden ciddi maddi kayiplari oldu. Ayrica halalimanini buyutmek icin de ciddi bir caba harcadigini Sanmiyorum, isler kendini gelistirdi. Her 18/20 ayda bir ticaret den Sorumlu insan lar degisti ama durum ortada, kapali Bir suru isletme ve karanlik ticarethaneler Merkezi gibi alanin Ici. Yolcu Tasima mezbeleligini suan bulunan vali muavini bitirdi , yoksa malum harem otogari Gibi bir goruntu vardi Umarim bu degisiklik SSM icin ornek olur ve bazi tasarruflara giderler Saygilarimla
  • Yıllar önce 330 ıperasyonu yapan Atlas mı yoksa Onur mu?.. Bence orada bir karışıklık var..

Gökhan Buğday kovuldu mu?

Tabi önce geçmişe bir bakmak lazım. Nereden nereye gelmiş ve geldiği yeri nereye taşımış. Gökhan Buğday’ın Türk Hava Yolları’nda başlayan havacılık serüveni HAVAŞ ile devam etmiş Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki genel müdürlük görevi ile taçlanmıştı.

Ve geçen hafta sektörün habercilik lideri Airporthaber’in sektöre bomba gibi düşen “Gökhan Buğday ile yollar ayrıldı” haberi ile makama veda etti.

Gökhan Buğday’ın Sabiha Gökçen Havalimanı genel müdürü olması bu havalimanına artı bir değer kazandırmış mıdır sorgulanır. Bana göre Sabiha Gökçen Havalimanı’nın gerçek genel müdürü Pegasus Havayolları’dır,  Sertaç Haybat’tır, Ali Sabancı’dır.

Gidenin arkasından vurmak gibi olmasın ama Gökhan Buğday yöneticilik anlayışını çok yanlış anlamış olmalı. Zira bir çok uygulamalarında buna rastlamak mümkün.

Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü vasfının altında ezildi. Çalışmalarından dolayı öne çıkan yöneticileri kaçırmak için elinden geleni yaptı. Tek adam olma yolunda ilerledi. Gücü elinde tutup başkalarının güçlenmesine izin vermedi.

Kapalı bir yönetim sergileme yolunu seçti. Medya ile iletişim kurmamak için kapıları herkese kapattı. Kullanabileceği kişilerle yol yürümeyi tercih etti.

Atatürk Havalimanı kapasite sorunu yaşarken, SAW’da da aynı sorunun yaşanacağını hesaplamadı. Gerekli alt yapı çalışmalarını hızlandırmak için ileriye yönelik proje geliştiremedi.  Mevcut projeleri takip etme yolunu seçmedi. İkinci pistin yapılması için kamuoyu baskısı yaratamadı.

SAW’ın tek pistini bile efektif kullanabilmek için planlama yapılamadı. Pistte meydana gelen çökme nedeniyle havalimanını belirli saatlerde kapatmak zorunda kaldı. Aynı saatlerde uçuş olan şirketlere zorluk yaşattırıldı.

Velhasıl Gökhan Buğday genel müdür olarak başladığı görevine yeni dönemin janjanlı title olan CEO olarak tamamladı.  Tamamladı tamamlamasına ama arkasında da bir dolu dedikodu bıraktı. Aynı görevi yapan çok sayıda genel müdür veya CEO adını ne dersen de başarılı olarak görevlerine devam ederken Gökhan Buğday niye gitti diye sormak lazım.

Ben bir iddiayı yazarak durumu izah etmeye çalışacağım. Doğruluğu elbette net değil. Ama konuşuluyor ise yazmak lazım. Sabiha Gökçen Havalimanı kargo bölümünde ben diyeyim usulsüzlük siz deyin yolsuzluk yapılmış.

Kurumu zarara uğratan bu yolsuzluklar sebebiyle Gökhan Buğday’a “Derhal görevi bırak” talimatı verilmiş. 

Gökhan Buğday için başka bir iddia ise kiracılar ile çıkar ilişkisi içinde olduğuna dair söylemlerin olduğu şeklinde. Ne kadar doğru ne kadar yanlış kendi içlerinde bilinecek bir durumdur. Yoksa durup dururken teknik direktör değişimine gidilmesi veya teknik direktörün işine son verilmesi akıl ile izah edilmez.

Benim bildiğim, Gökhan Buğday devlet nezdindeki işlerini de devletin bürokratlarına ballı kaymaklı hediyeler ile çözüyordu. Hatta SHGM’nin bir yöneticisini Dubai’de öyle bir balayı yaptırdı ki akıllara durgunluk verir. Bu balayına kendisinin de eşlik ettiği ifade edilmişti.

SHGM’nin o yöneticisi şimdilerde başka kurumda. Bizim bildiğimiz bu konuları kendisi ile konuşmuştum ve önce inkar edip sonra da kabul etmek zorunda kalmıştı. Hatta aldığı rüşvetleri de kabul etmişti. Şimdilerde bizi gördüğünde kaçmak için köşe bucak yer arıyor. Ama merak etmesin o belgeler hala elimizde.

THY’nin tarihi kararı…

Türk Hava Yolları benim bildiğim tarihinde ilk kez başka bir şirkete uçak kiralayacak. Ekipler hazırlanmış, hazırlanmaya devam ediyor. Geçen hafta yazdık THY Pakistan’a uçak kiralayacak. Uçmamasından iyidir, yerde yatmasından iyidir demek lazım.

Bu arada THY sadece Pakistan’a değil yurtiçinde de uçak kiralama görüşmeleri yapıyor. AtlasGlobal Havayolları ile de aynı şekilde görüşme yapılıyor.

Bu yıl havacılık için en kritik yıl. Geçen senenin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışmak lazım. Ya var olunacak ya da çöküşün dibi görülecek.

Bu sektöre hayranım. 2016 yılını nasıl atlattılar hikayesi yazılacak, ders kitaplarında okutulacak bir özveri ile ayakta kaldılar.

Tebrikler, güzel günler havacılığımızın olsun.

Gökhan Buğday kovuldu mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Kargo ~ 7 yıl önce
10 Mart'ta açıklama yapılacak demiştiniz. Açıklamayı bekliyoruz haber varsa yayınlarsanız seviniriz. Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Evet kovuldu cokta iyi oldu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Ali Kıdık ~ 7 yıl önce
Gökhan Buğday konusunda yazdıklarınızın dogru olup olmadığını bilemem ama tarzınız konusunda bir kaç cümle yazmak istiyorum. Madem yolsuzluklara karşı bukadar duyarlısınız, Vural Öger ve Selim Ataş'ın Sunexpress'i 17 milyon euro, İş Bank'ı 5 milyon euro, Germanwings'i 3 milyon euro, Almanya'daki Türk acentalarin teminat olarak yatirdiklari nakit 2,3 milyon euro dolandırdıklarında neden böyle bir yazı yazmadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Hak yerini buldu bulmaya da devam edecek inşallah. Mal mülk yedi mi bilmiyorum, ama kul hakkı çok yedi, onların hesabını veremeyecek... Böl-parçala- yönet, sistemi buydu ve bunu onun dar kafasına kim soktuysa dünyanın en iyi yöneticilik marifeti sanıyordu. Şimdi kendi bölünüyor inşallah yakında parçalandığını da görürüz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Naiboğlu ~ 7 yıl önce
Buğday başarısız Naiboğlu çok mu başarılı, adam 70 yaşına geldi hala makam mevki peşinde. Yazıklar olsun, bu ülkenin kurumlarının babalarının çiftliği gibi kullananlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemil ~ 7 yıl önce
Yalnız Cemil Acar a yapılan yorum çok sert. Demek ki birilerinin canını fazlası ile yakmış ki bu kadar beddua ediyorlar arkasından. Bir zamanlar kendini kral sanıyordu kendisi şimdi ki durumu ise ilahi adalet konusunda umut verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 7 yıl önce
Yorum yaziyorum, kufur yok agir elestiri yok neden yayinlanmiyor? Yazi hakkinda yazarin hosuna gitmeyebilecek yorum yazmak yasak mi bu sitede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 7 yıl önce
Saw heaşın işlettiği bir meydan. Bu vatandaş terminal işleticisi ısg nin CEO'su idi. Karıştırmamak lazım. Saw'ın kapasitesi , ikinci pisti falan deyince biraz saçma olmuş. Terminalin kapasitesini artırmak deseniz bir mantığı olur da onu da kiraya veren Ssm yıllık 25 milyon yolcu üzerinden anlaşma yapmış, kapasite şu an bnun üzerinde. Yeni pist bitip de ilave yolcu gelince terminal şişecek, sen olsan istermisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Karakurt ~ 7 yıl önce
Ben Gokhan Bugday in SAW icerisindeki ticari isletmeler Ile menfaat Veya irtikap Iliskisine girecegini Dusunmuyorum, sahsimca kendisinin Bile tahmin edemegi bir maasi yillar boyu almak, o maaslar ile de her yil bir veya Iki EV almak Kendisini Yeterince tatmin Eder sanirim. Ama yazinizda belirttiginiz diger hususlar kanimca dogru dur . Suan SAW eger biraz olsun calisiyorsa bunu once ki HEAS genel Muduru Volkan Tiryaki pasa ya borclu dur , ne Ilave apron alani ne pist Bakimlari Icin Gokhan BEYIN bir talebi olmamistir. Ayrica gokhan Bey SAW a en buyuk kotulugu beraber calistigi Mesai arkadaslarina iyi davranmayarak, gun gelip yollar ayrildiginda Bunu dostane Olarak nihayete erdiremediginden dolayi yapmistir. Server Aydin ayrilip Sunexpress e gittiginde ilk isi Sunexpeess in ucuslarini Antalya ya cekmek oldu , bunu maliyeti SAW icin epey milyonlar olsa gerek, ayrica diger yonetici ayrilamalalarinda da ciddi tecrube Ve maddi kayip Yasatti Firmasina, ayrica tarafimla Girdikleri bir ihalede de, is yonetimi eksikliklerinden ciddi maddi kayiplari oldu. Ayrica halalimanini buyutmek icin de ciddi bir caba harcadigini Sanmiyorum, isler kendini gelistirdi. Her 18/20 ayda bir ticaret den Sorumlu insan lar degisti ama durum ortada, kapali Bir suru isletme ve karanlik ticarethaneler Merkezi gibi alanin Ici. Yolcu Tasima mezbeleligini suan bulunan vali muavini bitirdi , yoksa malum harem otogari Gibi bir goruntu vardi Umarim bu degisiklik SSM icin ornek olur ve bazi tasarruflara giderler Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 7 yıl önce
Yıllar önce 330 ıperasyonu yapan Atlas mı yoksa Onur mu?.. Bence orada bir karışıklık var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000