02 Ocak 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Açıklanır inş gerçekleri görelim
  • Herkes kagrina bakıyor tgs her bir hakkını alıyor 5m ise işciden nasıl fazla alırım diye bakıyor Neden bu işçileri savunan birisi yok cargo sadece tgsnin yaptığı bir iş deyil biz o cargoyu hazırlamasak tgs ne yükleyecek bütün yük bizde insanlar madur işcinin bile banka promosyonuna bile göz dikiyorlar kesintiler dersen bir sorun biz çalışanların halkları ne olacak kimler bizleri savunacak yazık bizlere Ali bey sesimize ses olun
  • ÖLÜ TAKLİDİ YAPMAYA DEVAM EDİN YÖNETİCLER AZ KALDI MAYISA
  • Personel çıkarmalar başladı herkes adamını koruyor emek verip alın teri döken personeller de dahi aldirmiyorlar hemen iş haddi fesih veriliyor
  • Ali bey TGS de yine kıyım başladı Bilginiz olsun
  • THY deki tüm atamalar be terfiler durdurulmuş durumda..yönetim seçimlere kadar 45 yaşın üzerindeki herkesi ( pilotlar hariç) Eyt ve emekliliği bahane ederek şirketten gönderiyorlar.Seçim sonrası yönetime
  • Yazdıgından hiçbişi anlasılmamıs. Neyı vurgulamak ıstedın?
  • Thy de emeklilik genelgesi cıktı suan erkekler 45 bayanlar 40 lı yaşlarda emekli olabilecek Thy bu yaşlarda emeklimi edecek çalışanları
  • Taşeronun taşeronu olan saçma bir sisteme göz yuman herkes aynı kefededir.. şu saçmalığa bir son verilsin artık. üniversite mezunları ikramiyesiz, vardiye primi almadan asgari ücrete çalışanlar var çok yazık..
  • Şirketimiz bıgünlere kolay gelmedi ve üst düzey yöneticilerin almış olduğu kararlar rotamızı belirliyor yani omuzlarında çok ama çok ağır bir yük var Ahmet Bolat Bey de kendisi için yeni ve sürpriz olan bu görevi inşaAllah alnı ak şekilde sürdürsün.Açıkça kar payı dağılımı tüm kesime eşit dağılsaydı herkes daha az konuşurdu.Ama bu şekilde hiç kimse mutlu olmadı.Kime sorarsanız sorun her çalışan özverili çalışmasının karşılığını alamadığını söylüyor.Ama daha THY nin çok uzun bir yolu var dünya markası olma yolunda ve bizler en önce üzerimize vacip olan görevlerimizi layıkıyla yerine getirmenin gururu ve onurunu yaşayacağız.Şirketimiz evvel Allah kimsenin hakkını bugüne er ya da geç ödemiş mağdur etmemiştir.

Geride Kalanlar, Şanslı Olanlar…

Yeni bir yüzyıla girdi ülkemiz. Her ne kadar Cumhuriyetimizin ilan tarihi gelmemiş olsa bile, Cumhuriyet yılına girdik. Elimizde avucumuzda ne varsa, ne bıraktılarsa onu da Cumhuriyet’e borçluyuz. 2022 yılı havacılık adına pek parlak olmasa bile 2020-2021 yıllarını telafi edecek gelişmeler yaşanmadı diyemeyiz.

Şöyle bir 2022 yılı başlarına gidelim. Geçen yıl tam bu zamanlarda Kazakistan’da bir ayaklanma belirtileri nüksediyor.

Tam da o sıralar THY’nin başında olan zat İlker Aycı eşiyle birlikte yılbaşı tatili geçirmek üzere Kazakistan’da.  Kutuplarda tatil yapsa anlarız belki ama belli ki özel seçilmiş bir yer ve özel işlerin döndüğü bir ülke İlker Aycı adına.

Bildiğim kadarı ile bir ilaç firmasının gizli ortağı ve diğer ortak tarafınsan hazırlanmış özel yılbaşı eğlencesi için Kazakistan’da İlker abimiz.

Ama işte Allah ayağa dolandıracak ya, Kazakistan’da iç karışıklık yaşanıyor ve İlker Aycı’nın ilk planı ülkeden kendisini eşiyle birlikte Türkiye’ye kaçırmak.

Nitekim otelde mahsur kalan tüm ekipleri oracıkta bırakıp kargo uçağı ile Türkiye’ye kaçmış ve bunu ülke gündemine taşıyan Airporthaber olmuştu.

Kamuoyunda gündem yaratan bu durum İlker Aycı’ya kapıyı sonuna dek kapatacak, o kapıdan çıkışı için de kapının aralandığı günlerdi.

Arkasından yapılan kargo binasının ufak bir kar yağışına dayanamayıp çökmesi, bir çok personelin ölüm tehlikesi atlatması ve bunu bile hafife alacak açıklamaların gelmesi defterin dürülmesine sebep oldu.

Bu İlker Aycı’nın şansızlığı idi.

Yerine gelen Ahmet Bolat’ın şansı ise alternatif bulunamamasından kaynaklı bir avantaj idi. Ahmet Bolat o gece atandı aslında. İlker Aycı veda etmeden koltuk dolmuştu.

Çok ama çok detay var da o günler bir kitaba sığmaz ve bu köşe yazısına hiç sığmaz.

Ahmet Bolat için şans kapıyı çalmış ama ayaklarında olan pranga nasıl çözülecek bilmem, bilemem.

Halen o prangalar paslanmış kilit gibi ayağında takılı. Bir nevi elektronik kelepçe gibi. İyi niyetinden şüphe etmemekle birlikte, çok sayıda kişinin etkisi altında kaldığı belli.

Zira bu geleneğin en büyük özelliği övülmeyi sevmek, alkışlanmayı maharet saymak, yalakalığı başarılı görmek gibi bir düzlemde seyrediyor.

Oysa başarılı kişilerin eleştiri hazmetme özelliği olmalı.

Hakkını yemeyelim, personel için fedakarlık yaptı. Bu fedakarlık kimlerin onayı ile oldu onu da tarihi geri döndürdüğümüze bulacağız. Dahası da beklentiler arasında.

Ahmet Bolat için 2023 yılı 2022’den daha zor geçecek. Hem seçim süreci hem de bu dönem sıçrama süreci. Şirketi kimlerin yönettiğini de öğrenmiş olacağız bu sayede.

Prangalardan kurtulabilecek mi yoksa prangalar içinde iş mi yapmaya çalışacak.

Evet, 2022’nin şansızı İlker Aycı şanslısı ise Ahmet Bolat idi.

Ben bir kez daha 2023 yılının ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Lakin umudun var mı diyen olursa “Umut hep var, var olacak” diyorum.

İyi seneler.

Geride Kalanlar, Şanslı Olanlar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Anket sonuçları ~ 1 yıl önce
Açıklanır inş gerçekleri görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5mpersoneli ~ 1 yıl önce
Herkes kagrina bakıyor tgs her bir hakkını alıyor 5m ise işciden nasıl fazla alırım diye bakıyor Neden bu işçileri savunan birisi yok cargo sadece tgsnin yaptığı bir iş deyil biz o cargoyu hazırlamasak tgs ne yükleyecek bütün yük bizde insanlar madur işcinin bile banka promosyonuna bile göz dikiyorlar kesintiler dersen bir sorun biz çalışanların halkları ne olacak kimler bizleri savunacak yazık bizlere Ali bey sesimize ses olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZAM MİKTARI NEDİR ~ 1 yıl önce
ÖLÜ TAKLİDİ YAPMAYA DEVAM EDİN YÖNETİCLER AZ KALDI MAYISA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
Personel çıkarmalar başladı herkes adamını koruyor emek verip alın teri döken personeller de dahi aldirmiyorlar hemen iş haddi fesih veriliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet yerini bir gün bulacak ~ 1 yıl önce
2022’nin başlarında benim gibi görme engelliye yapılan adaletsizlik bir gün gelip onlara da olacaktır inşallah, adaletsizlik yapan sanmaki adaletle hüküm bulacak, bakın İlker aycı gitti, 2022 de kalan onun müdürleri hala orada kol geziyor, örneğin ekip iletişim müdürü ve ekip iletişim şefi, engellilere, beni nereye şikayet ederseniz edin diyen Orhan doğan bey, Türk hava yolları sizin sandınız herhalde, unutmayın yönetici olmak dışarı daha yakın olmaktır, siz bunları biliyorsunuz da bilmezden geliyorsunuz. Attığınız mesajı bütün siyasilere gösteriyorum. Hiç merak etmeyin sizi size de bir gün gelecek, bizi adaletsizliğe adaletsizce işten atıp yok operasyonu aksatıyor muş biz de operasyona aksatacak bir işte mi çalışıyorduk? Bu yaptığınız adaletsizlik sizi sizi bir gün bulacak, Orhan doğan bey attığımız beddualar bir gün kafanıza bakmak hak edecektir.
Normal.. ~ 1 yıl önce
Otokratik bir yönetimden ne beklersin,işini yapana teftiş,istem atma,el cepte siyaset kusan yeni yetmeler de terfi ve ödül.. baştan kokmuş bir yapı
Ramazan Özdağ ~ 1 yıl önce
Ali bey TGS de yine kıyım başladı Bilginiz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EYT ~ 1 yıl önce
THY deki tüm atamalar be terfiler durdurulmuş durumda..yönetim seçimlere kadar 45 yaşın üzerindeki herkesi ( pilotlar hariç) Eyt ve emekliliği bahane ederek şirketten gönderiyorlar.Seçim sonrası yönetime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahte yüzler... ~ 1 yıl önce
Başta 60 yaşını aşmış tepe yönetici,tweet emeği haricinde bir işi olmayan yetkisiz, emekliliği alıp da THY ye transfer başkanlar gitsin..
Arif ne dıyon ~ 1 yıl önce
Yazdıgından hiçbişi anlasılmamıs. Neyı vurgulamak ıstedın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyt sonrası ~ 1 yıl önce
Thy de emeklilik genelgesi cıktı suan erkekler 45 bayanlar 40 lı yaşlarda emekli olabilecek Thy bu yaşlarda emeklimi edecek çalışanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 1 yıl önce
Taşeronun taşeronu olan saçma bir sisteme göz yuman herkes aynı kefededir.. şu saçmalığa bir son verilsin artık. üniversite mezunları ikramiyesiz, vardiye primi almadan asgari ücrete çalışanlar var çok yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek yorumcu ~ 1 yıl önce
Şirketimiz bıgünlere kolay gelmedi ve üst düzey yöneticilerin almış olduğu kararlar rotamızı belirliyor yani omuzlarında çok ama çok ağır bir yük var Ahmet Bolat Bey de kendisi için yeni ve sürpriz olan bu görevi inşaAllah alnı ak şekilde sürdürsün.Açıkça kar payı dağılımı tüm kesime eşit dağılsaydı herkes daha az konuşurdu.Ama bu şekilde hiç kimse mutlu olmadı.Kime sorarsanız sorun her çalışan özverili çalışmasının karşılığını alamadığını söylüyor.Ama daha THY nin çok uzun bir yolu var dünya markası olma yolunda ve bizler en önce üzerimize vacip olan görevlerimizi layıkıyla yerine getirmenin gururu ve onurunu yaşayacağız.Şirketimiz evvel Allah kimsenin hakkını bugüne er ya da geç ödemiş mağdur etmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danimarkalı ~ 1 yıl önce
Maval okumasak biraz okusak bilgilensek ne de güzel olur, şirketim hangi ballı koltuğundan emikliyorsunuz da bunları konuluyorsunuz bilemeyiz tabii ki ama 2 yıldır ödenmeyen pazar ve otoban paralarımız için verilen mahkeme kararına "bize göre biz haklıyız" diyen insanlar yönetiyor bu şirketi, çalışanın hakkından aşırarak değil bilakis çalışanın hakkını vererek, gerçek işçi haklarına uyarak büyür bir şirket, gidin LH napıyorsa siz de yapın da öyle büyütün bakalım ne kadar büyütebiliyorsunuz? Yoksa gerisi boş laf!
İlaç tavsiyesi... ~ 1 yıl önce
Anti yalaka diye bir ilaç var , günde 3 tane ile başlıyorsun..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000