01 Nisan 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • O zaman bu mantıkla arabaya da binmeyin,çünkü Allah (c.c) isteseydi sizi tekerlekli yaratırdı ve hızlı hareket etmenizi sağlardı,ya da gemiye de binmeyin çünkü isteseydi yüzebilirdiniz ama uzun süre yüzemiyorsunuz. Ve Allah (c.c) isteseydi bizleri birbirimizi görmeden ve birbirimizle konuşmadan iletişim kurmamızı sağlardı ve köşe yazılarına yorum yapmak için interneti kullanmamız gerekmezdi. Bu mantıkla sizin interneti dahi kullanmamanız gerekiyor.
  • Ulan Çetin denilen AK Parti düşmanı monşer! Taktir et, Önce allaha iman et sonra Reisimize hürmet et. Senin gibi kenelerden kurtulduğumuz için sabah akşam şükür namazı kılmak lazım. Kim takar senin anılarını, ülkenin istikbali THY nin geleceği söz konusu. Çetin zırlayacak diye taşınmayamıydık be arlanmaz teke!
  • Mezuniyet törenlerinde birinci olan,simgesel olarak, okul kütüğüne adını Çakar. Atatürk Havalimanında, havacılık adına başarıli olup, kütüğe adını çakakcak Bir kaç kişiden biride sayın Çetin beydir. Havacılık sektöründe ,malesef vefa semt olarak bilindiği için,başarılı olanlar hep unutulur.Gönül isterdiki bu havaciliga sevdalı başarılı buyuklerimiz,tarihi güne temsili olarak dahil edilsin onurlandirilsinlar. .
  • Kapağı yapıştırmanız hoşumuza gitti, "sakıncası mı var?" diye anlamsız bir soru sormuşsunuz.
  • milli park mı kargalar bile güler buna milli park bahane milyarlarca dolar şahane şimdi sizi böyle avutup yarın ağaoğluna verdimi görün siz residanceler avmleri bu baştaki zatın sözüne güven olmaz dün söylediği sözü bugün başka söyler yarın daha farklı söyler bunlar milli park doğa çevre yeşilcilik umurunda depiller evet bir yeşil i seviyolar ama doğanın yeşili değil abd dolarının yeşilini seviyolar
  • Koskoca havalimaninıda adamların ayağına götürdüler yuh be!Bu Çatalcalılar burayı işgal ettiler yetmedi bide ayaklarına kadar taşıttırdılar ya koskoca havalinanını inanamıyorum.Ama yinede memnun olamıyorlar bu THY bu kadar büyümeseydi sizi kim alırdıda burada iş verirdi hepiniz şimdi tarlada çalışıyordunuz yada yaylada çobandınız veya ormanda odunculuk yapıyordunuz.Ama yinede sorsan hepsi Devlete küfür ediyor ne yapsınlar size daha?Büyük teşkilatsınız büyük.
  • AHL arazisinin milli park olacağına inanarak pollyana'yı bile kıskandırdınız. tebrik ederim. not:yol kenarı deniz görmeyen yenibosna'da 1+1 50 m2 residence 1 milyon tl bilginiz olsun
  • Çok doğru demişsiniz.siz ve yukarıdaki yorum yazan arkadaşlar.Gençliğimizi verdik sonuç torpilin yoksa haydi yallah..Çok küseni oldu çok haksızlığa uğrayanı oldu burda ama cevabını dün çok güzel aldılar..umuyorum ki küstürmeye kalp kırmaya devam etmez ve aldığı derslerle en azından bundan sonrası için gereğini yerine getirirler.selamla
  • insanlar şunu nasıl anlamıyor hayret arkadaşlar thy thy olduysa ahl sayesinde ısl çalışmayacak bekleyin görün orasından bir havalimanı olmaz emin olun orası tam bir batak proje ve thy iflasa gidicek
  • hala bu yaratıgın adını anıyorsunuz ınsalnlıgınızdan utanın

Gençliğimizi THY ve AHL’ ye Verdik. Anılarımız İse Milli Parka Gömülecek



Birçoğumuz,  Yeşilköy Havalimanın 1955 yılında yapıldığını bilirdik. Kardeşim Müjdat Yücel geçtiğimiz günlerde bir dokümanda Yeşilköy Havalimanının inşaatına 1949 yılında başlandığını ve de inşaatın 23 Mayıs 1953 tarihinde bitirilerek havalimanının hizmete açıldığını görmüş. Ve de sağ olsun o dokümanı bana da gönderdi.

Bizler, Türk Hava Yolları ve de Yeşilköy Havalimanının tüm renkleriyle 1971 yılında tanışmıştık. Seneler boyu bu iki kuruluştaki her türlü değişikliği gururla yaşadık. Ve de birçoğumuz gençliğimizi bu iki kurumda bıraktık.  Üç gün sonra Atatürk Hava Limanı kapanıyor. Anılarımız, Atatürk Havalimanı yerine inşa edileceği söylenen Milli Park için yapılacak olan kazılarda toprağın altında kalacak. Kaybolup gidecek. Emekli olmamıza rağmen arada bir Atatürk Havalimanına terminale gidip o havayı teneffüs edemeyecek ve de apronu seyredemeyeceğiz. Florya Fly  İnn Alış Veriş Merkezinden bakıp  hiç alışık olmadığımız üzere  Atatürk Havalimanın boş görüntüsü içimizi burkacak belli ki. Alışmıştık Ataköy!’de evimizin üzerinden iniş yapan uçakların motor seslerine. Onu bile arayacağız. Kim bilir? Bizler Havalimanı ile tanıştığımız zaman onun görüntüsü nasıldı? O güne göre yine de güzel ve cezp ediciydi. Hele o zamanlar Hava Limanında çalışabilmek bayağı bir ayrıcalıktı. İşte Yeşilköy havalimanının o dönemdeki birkaç görüntüsü

1971 YILINDAKİ TÜRK HAVA YOLLARI

O dönemde de Türk Hava Yolları Yeşilköy Havalimanının en büyük müşterisiydi. Ve de o senelerde tek bayrak taşıyıcı şirketimiz olan Türk Hava Yolları yurt dışında ülkemizi en üst seviyede temsil ediyordu. 22 uçaklık filosu ve 1961 koltuğu ile 1.590.736 yolcu ve 9011 ton kargo taşıyarak Yolcu sayısı artışı sıralamasında Avrupa birincisi ve dünya dördüncüsü durumdaydı. Dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Rahmetli Sn.Kemalettin Gökakın, Genel Müdür Sn..Nurettin Erguvanlı ve Sn İhsan Göksaran’ı ve tüm diğer Yöneticilerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz. Türk Hava Yollarının bu günlere gelmesinde büyük emekleri var.

YEŞİLKÖY HAVA LİMANI - ATATÜRK HAVA LİMANI OLDU.

Evet, Türk Hava Yollarında çalışmaya başlamamızdan 12 sene sonra Dış Hatlar yeni termali açıldı. Tabii ki eskisinden güzeldi. 2 sene sonra 22 Temmuz 1985’ de Yeşilköy Havalimanının ismi değişti. Ve de Yeşilköy Havalimanı, Atatürk Havalimanı olarak anılmaya başlandı. Dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da iştirakleri ile tören yapılmıştı. İnanır mısınız, sanki daha çok bağlanmıştık çalıştığımız yere

O ZAMANLARDA HER ŞEY BİR BAŞKAYDI SANKİ

O zamanlarda insanlar sanki birbirini daha çok seviyorlardı. Her şey bir başkaydı sanki. İşimizi severek yaparken çok güzel arkadaş ve dostlar edinmiştik. Ne mutlu ki bu gün halen o günlerden kalan 40-50 senelik dostluklarımız var. Hem çalıştığımız şirketten hem de Yeşilköy Havalimanının diğer kuruluşlarından. DHMI’ den,TAV’ dan Gümrük ve Emniyetten, Basın, diğer havayollarından, Yer hizmeti kuruluşlarından, destek şirketlerinden vb. Saymakla bitmez.  Bu tür yazılarda isim zikretmekten bildim bileli hoşlanmam. Bizim için herkes kıymetli. İsim yazmaya kalksanız mutlak birilerini unutursunuz. Hani düğün davetiyesi gönderirken en yakın akrabanın unutulması misali.  Evet, yazının başındaki minik resimlerin o dönemlerde tüm Havalimanı çalışanlarını temsil ettiğini düşünün. Hangi küçük resme bakarsanız, evet beni de unutmamışlar diyebilirsiniz. Bu daha iyi değil mi?

YAŞLANINCA ANILARIMIZI UNUTURMUYUZ DİYE KORKTUK

Evet ya anılarımızın bir kısmını hatırlamaz isek diye korktuk. 2013 yılı son aylarında küçük bir kitapçık hazırladık.” 1971 THY Görsel Anılar “ koyduk ismini. 2014 yılbaşında o dönemde birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımıza sunduk. 1971’de neydik, 2003’ de ne olduk, Charter’ın renkleri, sayfalarına ilaveten anı anlatımlarına yer verdik. Bu çalışmada kuşağımızın anılarına ne denli meraklı olduğunu ve de hatıralarını özenle muhafaza etme konusundaki samimi eğilimini ortaya koymuyor mu sizce?  Biz yıllarımızı kaybettik anılarımızı değil. Evet; Arada o kitapçığa arada bir bakmak hoşuma gidiyor. Düşünerek bile olsa gençliğin bu bölümünü bir şekilde tekrar yaşamak güzel.

VE HAYATIMIZA TAV GİRDİ.

TAV’ın yaşamımıza girişi 1997’de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesiyle başladı. TAV, bu ihaleyi kazanan Tepe ve Akfen Grupları’nın ortak girişimi olarak kuruldu. İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyada “Yap-İşlet-Devret” modeliyle gerçekleştirilen projelerin ilk örneklerinden oldu ve 2000 yılında hizmete girdi. Açılışı dün gibi hatırlarım. Bizler için büyük heyecandı.

TAV son döneme, bu günlere kadar her gün kendisini ve Havalimanı kullanıcılarına sunduğu hizmeti geliştirdi ve çeşitlendirdi. TAV şimdilerde bir dünya  şirketi.  Alt yapının, sektör çalışanlarının da gelişmesine bu denli katkı sağlayacağını düşünmezdim. Buna bizzat şahit oldum.  Zira bu gelişimi kendim yaşadım. Ve gördüm.

Neticeten TAV çok kısa bir sürede tüm Havayollarına yolcularına daha iyi hizmet verebilmelerini sağlayan bir sistem oluşturma becerisini göstermişti. TAV Konsepti Türk Sivil Havacılığını Havalimanı işletmesi konusundaki Uluslararası ödüllerle tanıştırdı.

İstanbul Atatürk Hava Limanı dışında: Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Gazipaşa - Alanya Havalimanı, Tiflis Havalimanı, TAV Tunisie SA, Üsküp Alexander the Great Havalimanı, Medine Havalimanının aldığı ödüllere ilaveten TAV Havalimanları Holding ve bağlı kuruluşlarının aldığı uluslararası ödüller ülkemiz için bir gurur kaynağı teşkil etti.

TAV Mevlana”nın “Gönlünü vermedikçe, gönül bulamazsın.” sözünün doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu.  TAV’ ın önce Sivil Havacılığa ve Havayollarımıza gönül verdiğini hissettik. Ve de daha sonra bizler onu sevdik. Neticeten bizler için TAV,  gönüllerimizdeki yerini her zaman muhafaza etmeyi hak eden bir kuruluş haline dönüştü. Başarılarını devam edeceğine kalben inanıyoruz.

ÇORBADA TUZUMUZ VAR.

Evet; Yeşilköy ve Atatürk Havalimanı ulusa tam 66 yıl hizmet sundu. Bunun yarısından fazlasın da biz de oradaydık.  Kimimiz kırk seneden az, kimimiz kırk sene, bazılarımız ise daha fazla. Beğenin veya beğenmeyin o çorbada tuzumuz var. Dileriz ki: IHL, TAV düzeyinin üzerine çıksın. Şu an önemli olan inşaat sahasının ve yolcu kapasitenin büyüklüğü, Havalimanının dünyanın en büyüğü olup olmadığı değil IHL Yönetimin Havalimanı İşletmesinde göstereceği ustalık ve yönetim planını oturtabilmesi. Kolay gelsin demek gerek

BİRİKTİRDİĞİMİZ TÜM GÜZEL ANILAR ADINA.

Yeşilköy Havalimanını ve Atatürk Havalimanını dönemlerinin imkânları ile işleten Devlet Hava Meydanları İşletmesinin tüm çalışanlarına müteşekkiriz. Sivil Havacılık yaşamımızda, Havalimanında İlk önce onları tanımıştık.

Bizi Modern Havalimanı düzeni ile tanıştıran TAV’ dı. Gelişmiş çalışma alt yapısını hizmetimize sunarken işe yönelik talep ve isteklerimizi her zaman müspet karşılamak suretiyle bizleri cesaretlendiren yine TAV ve değerli yöneticileriydi. Başarılı organizasyonların en önemli yapı taşlarından birinin “ profesyonellik “ olduğunu uygulamaları ile bize gösteren ve de bunu yaparken müşteri olduğumuzu bize her an hissettiren TAV ailesinin tüm fertlerine, dönemlerinde biriktirdiğimiz güzel çalışma anıları adına teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum.

Aynı çatı altında görev yaptığımız yerli ve yabancı Havayolları çalışanlarına özellikle ticari rekabet ile arkadaşlık ve dostluğu ayırarak bizlerle yaklaşmaları ve harika birer meslektaş olmaları nedeni ile teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar.

Bir havalimanı işletmesinde hayati önemi haiz olan Gümrük, Emniyet ve Basın Kuruluşlarının  Atatürk Havalimanı Temsilcileri, Yer hizmeti kuruluşları ile havayollarına destek Hizmeti veren  şirketlerin tüm çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Türk Hava Yollarının dönemimizdeki yöneticilerine çeşitli vesilelerle bizlere olan katkıları nedeni ile teşekkürlerimi her zaman sunuyorum. Şükran ve teşekkürlerimi tekrarlarken hepsine sağlıklar diliyorum.

Ve bu kuruluşlarda görev yapıp aramızdan ayrılmış olanları rahmet ve saygı ile anıyorum.

Evet, anılarımız sizlerle güzelleşti.

Bundan sonraki çalışmalarınızda daha büyük başarılar diliyorum.

Uğurlar olsun.

Gençliğimizi THY ve AHL’ ye Verdik. Anılarımız İse Milli Parka Gömülecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Vatandaş ~ 5 yıl önce
O zaman bu mantıkla arabaya da binmeyin,çünkü Allah (c.c) isteseydi sizi tekerlekli yaratırdı ve hızlı hareket etmenizi sağlardı,ya da gemiye de binmeyin çünkü isteseydi yüzebilirdiniz ama uzun süre yüzemiyorsunuz. Ve Allah (c.c) isteseydi bizleri birbirimizi görmeden ve birbirimizle konuşmadan iletişim kurmamızı sağlardı ve köşe yazılarına yorum yapmak için interneti kullanmamız gerekmezdi. Bu mantıkla sizin interneti dahi kullanmamanız gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Remzi Erdoğan ~ 5 yıl önce
Ulan Çetin denilen AK Parti düşmanı monşer! Taktir et, Önce allaha iman et sonra Reisimize hürmet et. Senin gibi kenelerden kurtulduğumuz için sabah akşam şükür namazı kılmak lazım. Kim takar senin anılarını, ülkenin istikbali THY nin geleceği söz konusu. Çetin zırlayacak diye taşınmayamıydık be arlanmaz teke!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP REMZİ ~ 5 yıl önce
ANILAR BENİM DEĞİL. ATATÜRK HAVALİMANININ. ANLAYAMAMANIZI NORMAL KARŞILIYORUM. REİSİMİZ DEDİĞİNİZ ZAT CUMHURBAŞKANIMIZ İSE O MAKAMA SAYGISIZLIK YAPMAYIZ. ULAN VE ARLANMAZ SÖZÜNÜZÜ SİZE İADE EDİYORUM. EMİNİM DAHA ÇOK YAŞIŞACAKTIR.
remzi'ye ~ 5 yıl önce
Senin gibi güya imanlı,iktidar yağcısı,yalakası,sahibinin sesi,para ve çıkar için laf söyledikleri de dahil kimin kayığına binse onun önünde eğilen,yat deseler yatan,sürün deseler sürünenler de haklılar zira böyle olmasanız ne iş bulabilirsiniz ne para ne de dişleyecek kemik !
REMZİYE ~ 5 yıl önce
adam kibar.layık olduğun cevabı vermemiş.Ulan senin sülalen.
Vatandaş ~ 5 yıl önce
Mezuniyet törenlerinde birinci olan,simgesel olarak, okul kütüğüne adını Çakar. Atatürk Havalimanında, havacılık adına başarıli olup, kütüğe adını çakakcak Bir kaç kişiden biride sayın Çetin beydir. Havacılık sektöründe ,malesef vefa semt olarak bilindiği için,başarılı olanlar hep unutulur.Gönül isterdiki bu havaciliga sevdalı başarılı buyuklerimiz,tarihi güne temsili olarak dahil edilsin onurlandirilsinlar. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VATANDAŞ ~ 5 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SİZLERİN HATIRLAMASI BENİ ONURLANDIRIYOR. BU DA BENİM İÇİN YETERLİ.SAĞOLUNUZ.
cvp cvp kapak ~ 5 yıl önce
Kapağı yapıştırmanız hoşumuza gitti, "sakıncası mı var?" diye anlamsız bir soru sormuşsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CVP KAPAK ~ 5 yıl önce
Kapağı yapıştırmış sayın yazar ..Bu ibareden beğeni anlamı çıkartamadım. kusura bakmayın.Yorumun anlamını anlayabilseydim size anlamsız bir soru yöneltmezdim. Resim 2014 Ocak ayında dağıttığımız THY 1971 Görsel anılar kitabının kapağıdır.
başkan ~ 5 yıl önce
milli park mı kargalar bile güler buna milli park bahane milyarlarca dolar şahane şimdi sizi böyle avutup yarın ağaoğluna verdimi görün siz residanceler avmleri bu baştaki zatın sözüne güven olmaz dün söylediği sözü bugün başka söyler yarın daha farklı söyler bunlar milli park doğa çevre yeşilcilik umurunda depiller evet bir yeşil i seviyolar ama doğanın yeşili değil abd dolarının yeşilini seviyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çatalca ~ 5 yıl önce
Koskoca havalimaninıda adamların ayağına götürdüler yuh be!Bu Çatalcalılar burayı işgal ettiler yetmedi bide ayaklarına kadar taşıttırdılar ya koskoca havalinanını inanamıyorum.Ama yinede memnun olamıyorlar bu THY bu kadar büyümeseydi sizi kim alırdıda burada iş verirdi hepiniz şimdi tarlada çalışıyordunuz yada yaylada çobandınız veya ormanda odunculuk yapıyordunuz.Ama yinede sorsan hepsi Devlete küfür ediyor ne yapsınlar size daha?Büyük teşkilatsınız büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
polly ~ 5 yıl önce
AHL arazisinin milli park olacağına inanarak pollyana'yı bile kıskandırdınız. tebrik ederim. not:yol kenarı deniz görmeyen yenibosna'da 1+1 50 m2 residence 1 milyon tl bilginiz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP POLLY ~ 5 yıl önce
KİM KISKANIRSA KISKANSIN BEN DEVLET BÜYÜKLERİNE İNANIRIM.ARAZİ ÇOK BÜYÜK (? )
ahl ~ 5 yıl önce
Çok doğru demişsiniz.siz ve yukarıdaki yorum yazan arkadaşlar.Gençliğimizi verdik sonuç torpilin yoksa haydi yallah..Çok küseni oldu çok haksızlığa uğrayanı oldu burda ama cevabını dün çok güzel aldılar..umuyorum ki küstürmeye kalp kırmaya devam etmez ve aldığı derslerle en azından bundan sonrası için gereğini yerine getirirler.selamla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl ye geri geliceğiz ~ 5 yıl önce
insanlar şunu nasıl anlamıyor hayret arkadaşlar thy thy olduysa ahl sayesinde ısl çalışmayacak bekleyin görün orasından bir havalimanı olmaz emin olun orası tam bir batak proje ve thy iflasa gidicek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AHL' YE.. ~ 5 yıl önce
BU TÜR YORUMLAR HOŞ DEĞİL. BÖYLE TEMENNİLERDE BULUNMAMAK GEREK.
geri ~ 5 yıl önce
Gemileri yakti adamlar, artik geri donus mumkun degil. Lakin bundan sonrasi Turk sivil havaciligi icin cok aci olacak orasi muhakkak. Ilk etapta operasyonel sikintilar vuracak THY'yi, uzerinden gelmek icin sacacaklari para THY'nin butcesini ilk yil darmadagin edecek. Es zamanli olarak tek hub sistemi parcalanmaya basladigi icin (Antalya ve Ankara baseleri) doluluklar dusmeye ve yolcu sayisi azalmaya baslayacak. Birinci yilin sonunda "bu yil tasinma ve sistemi oturtma ile ugrastik, ikinci yil optimizasyon yili" diyerek tum networkte daralmaya gidecekler. Yeni limanin tum maliyetleri artirmasindan dolayi fiyat avantajini kaybeden ve pazar payi (Istanbul'a zaten bu saatten sonra gelen giden olmaz da, distan disa transfer pazarini), bagli olarak da gelirleri dusecek olan THY iki yil ustuste milyarlarca dolar zarar edince topu IGA isimli ucube ortakliga atacak. Ondan sonrasini malum adamin politik dusmanligi ile arkayi kollamasi arasindaki tercihi belirleyecek.
keEvren ~ 5 yıl önce
hala bu yaratıgın adını anıyorsunuz ınsalnlıgınızdan utanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp keevren ~ 5 yıl önce
Neden utanıp neden utanmayacağımı düşünebilecek yaştayım.uyarmanıza gerek yok. ç.ö
kapak ~ 5 yıl önce
Kapağı yapıştırmış sayın yazar ..
CVP KAPAK ~ 5 yıl önce
BİR SAKINCASI VAR MI?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000