01 Şubat 2009, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY ile first class uçarsanız uçağımız düştüğünde eğer ölürseniz kendinizi Cennette hissedeceksiniz. Bunu da söyler Candan Karlıtekin ile Teme Kotil .Çünkü zihniyet belli. Bence Kotil ile Karlıtekin başka bir hava yolunda First class uçsunlar. Farkı görürler. Ha Apronda ne zaman deve kesiyoruz. Bakın dilini ben isterim. Deve dili çok güzel oluyor. Neden mi deve kesecekler 9 tane insan öldü. Çok şükür kovulmadılar ya. Hani istifa etmek de vicdanlı insanları işi. Bu onların kalbinde ve lügatında yok . Şükür etmek için apronda deve keserler.
  • Bir Seattle uçuşumda kendisiyle Frankfurt-Seattle uçtuk,inanamadım ya bu kadar mı nazik bu kadar nezaketli olunur,yere göğe koyamadı Lufthansa hosteslerini ama demek ki kendi bayrak taşıyıcısına gelince bu haller,inanılacak gibi değil.
  • HOCAM SEKTÖRDEN (RESMİ-ÖZEL) HEMEN HERKESİN BİLDİĞİNİ(AMA HEP SUSMUŞUZ), ÇOK GÜZEL SÜSLEYEREK YAZMIŞSINIZ. KALEMİNİZE SAĞLIK.
  • Uğur Cebeci eski teknik yöneticilerle daha gençliğinden tanışıklık kurmuş ve onlardan elde ettiği bilgilerle havacılığın tekniğini bilen ve yazan gazeteci oluvermiştir. Daha sonra THY'nin bu teknik ekibi yıllar sonra çok üst yönetici olduklarında bu defa Cebeci onların müsamahası veya zaafları nedeniyle dışarıdan THY'yi yönetir duruma gelmiş ve malesef onun gazeteciliğnden korkan her yönetim bu yalışıksız duruma hizmet göz yummuştur. Cebeci ise bu durumu özellikle uçak alımlarında üretici firmalar nezdinde kullanmış ve ticaret yapmıştır. Şimdilerde olasılıkla bu gücü olmadığı için hırçındır. Ama Ali Genç'in yaklaşımı sanki bu hasretine yakında bir son verecekmiş gibi duruyor ki bu, bindikleri dalı kesmek olur THY yönetimi için.
  • Ali bey, adı geçen kişiyi siz ve sizin basın mensubu arkadaşlarınız o yüceltti!!! Havacılık uzmanı, olarak lanse ettiniz. Ne zaman bir uçak kazası olsa, hemen arkadaşı ekranların karşısına alıp, bir uzmana soralım diyerek sizler şımartmadınızmı? Al hayrını gör. Türk sivil havacılığında UZMAN olmak o kadar basitmi ?
  • Cebeci'yi tanımam ama anladığım kadarıyla kabin amiri/memurları ile kendisi arasında uçuşta bir hadise yaşanmış.Burada güçlü olan gazeteci olduğu için ekip kendilerini savunmak üzere saldırı pozisyonuna geçmiş. Yönetim yolcu ilişkileri konusunda çok sıkı. Bence bu ekibin başı yandı.
  • First class, THY'in Hindistandan kiraladığı 777'lerde var. 777'lerde kim pilot olarak görev yapıyor? İngiliz ve Amerikalı kaptanlar. Ne akıcı Türkçeleri varmış arkadaşların? Şaştım vallaha?
  • Heralde thy personeli veya onun gibi bedava uçanlardan biri zannetti. Kendisine ismimi vermenin ispiyonculuk adına para etmeyeceğini söyledim ve ayaklarının yere basmasını kendisini bir şey zannetmemesi gerektiğini hatırlatıp konuyu kapattım.
  • Ugur Cebeci hakkinda yazdiklarinizi yorumlayamayacagim, kendisini ne tanirim nede karsilastim. Ama Türkiye'de herhalde normal böyle vakalar. Her mevkii sahibi insanlar böyle davranabiliyor. Benim ricam, artik Kevin Costneri, yeni reklam filmini, First Class Hizmetiyle karistirmayin. Artik filmide gördük, reklamda First Class'in F'si bile yok. Kendi sitenizde bile haber yaptiniz; iki olayin birbiri ile alakasi olmadigini. Saygilarimla
  • bu adamı tanıyorum..her davette kendisini ve ukala tavırlarını görmek mümkün..kendini nimetten sanan biri işte..ey uğur 'cep'eci havacılık camiasında sen ve senin gibi kan emicilere yer yok bunu bilesin..senden herkes bıktı artık..bu arada aklıma gelmişken sölim;kendini bi halt zanneden bu adamın tipi aynı ekmek teknesi dizisindeki "kirli" karakterine benziyo:DD ... kimlerle uğrşıyoruz ya...

First Class Rezalet

Gelin görün neler oluyor şu First Class denen hizmetin pazarlanması sırasında. Önce Kevin amca getirildi İstanbul’a. Milyonlarca TL harcandı kendisi için. Ekibi için ne kadar harcandığı konusunda kimsenin bilgisi yok.

Reklâm filminin çekilmesine ne kadar harcandı orası da meçhul.

Büyüme başarısını bütün dünyanın gıpta ile izlediği Türk Hava Yolları’nın yanlışları devam ediyor.

Şimdi önce THY’nin Kevin Costner ve yapılan diğer masraflarla meçhul rakamlara ulaşan reklâm filminin Kanyon Alış-Veriş Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısına bir göz atalım. Tanıtım toplantısında THY adına sadece Genel Müdür Temel Kotil var.

Nerde o Kevin’ın geldiği gün gösterilen tablo. Candan Karlıtekin nerede, Hamdi Topçu nerede? Pardon unutuyordum sahi bu Euro’ları cebe indiren Kevin nerede? Hiçbiri ortada yok.

Kevin’ın orda olmamasını başrol oyuncusunun film galasına gelmemesine benzettim doğrusu. Anlaşılan o ki, THY Kevin ile anlaşma yaparken bu ayrıntıyı unutuvermiş. Bütün bunlar THY’nin yanlışı olarak göze batan ayrıntılardı.

Ama benim merak ettiğim en büyük soru Ali Genç nerede idi? THY’nin Basın Müşavirliğini yürüten Ali Genç bu önemli günde Genel Müdürü Temel Kotil’i nasıl yalnız bırakabilirdi? Kotil’i basın mensuplarının arasına atan Ali Genç nerede olabilirdi? Kotil, Kanyon’da yapılan First Class lansmanında basın mensupları tarafından bir oraya bir buraya çekiştirilirken basın ile Genel Müdür arasında tampon görevi yapacak Ali Genç neden ortalarda görünmüyordu? 

Bu soruların cevabına kısa bir araştırmadan sonra ulaşmak mümkün oldu. Ali Genç, Temel Kotil Kanyon’da ter dökerken First Class bir uçuş yapıyordu. Peki, yanında kim vardı? Hürriyet Gazetesi’nde havacılık köşesi yapan Uğur Cebeci ve ekibi vardı. THY için “Terlik Hava Yolları” başlığı atan Uğur Cebeci bu başlığın ödülünü de First Class uçuş yaparak aldı anlaşılan. Cebeci’ye de Ali Genç eşlik ediyor. Yine anlaşılıyor ki Ali Genç özel müşavirlik yapıyor Uğur Cebeci’ye.

Ali Genç’in özel müşavirlik misyonu var ise, bütün gazeteciler için ayrı ayrı First Class uçuşlar yapmalı. Olmaz diyorsa Uğur Cebeci’nin ne özelliği var onu açıklamalı.

Uğur Cebeci’ye karşı benim bir önyargım yok. Ama kulağıma gelenler yenilir yutulur cinsten değil. Bunlardan sadece birini söylemek istiyorum. Cebeci’nin çocuğu Amerika’ya giderken aldığı ekonomi biletleri upgrade edilerek Business uçması sağlanıyormuş. THY bunun aksini iddia edebilir mi acaba? Aksini iddia ettiği taktirde tüm alınan biletlerin ne şekilde uçurulduğunu da açıklamasını isterim. Ben bu yazdığımı ispatlamaya hazırım.

Dolayısıyla THY hem yıllardır Uğur Cebeci’yi sırtında taşıyor. Bu taşımanın mantıklı bir açıklaması olmalı…

THY’nin First Class uçuşları şimdiden rezalete dönmeye başladı. İşte bu rezaletin vesikası olarak aşağıda yayınlayacağım maili okumanızı tavsiye ederim.

Bu maili yorumsuz yayınlıyorum;

Merhaba ben T.H.Y bünyesinde uzun yıllardır görev yapan bir kaptan pilotum, havacılıkla yakından ilgilenen siz değerli yazar dostlarımla tüm uçucular olarak rahatsız olduğumuz bir konu ve bir kişiden bahsetmek istiyorum.

T.H.Y’na kene gibi yapışmış maalesef gazeteci demeye dilim varmayan bu kişi Uğur Cebeci olarak bilinir, kendince havacılık programları yapar,eşi eski bir hostestir, neden bilinmez (!!) bu adam kaptanlara son derece gıcıktır, bu kişinin uçtuğu her uçuş kabin ekibi için bir ızdıraptır, çünkü hakaretleri ve kaprisleri hiç bitmez ve her nereden torpilliyse tüm T.H.Y yönetimi tarafından el üstünde tutulur sırf yaptığı dandik havacılık programından mı çözemedik nedendir.

Bu adam için yasak olmasına rağmen uçağa tirbuşon yüklenir, çünkü özel şarabı vardır, T.H.Y de ''bedava'' uçarken zil zurna sarhoş olup daha güzel hakaret edebilmesi için,bütün ekip bu adamdan o kadar korkar ki her hakaretini sineye çekerler,çünkü bilirler ki yönetim hep bu adamın yanındadır o da bunu çok iyi kullanır,şimdi size bu ağzı bozuk,kişiliği bozuk adamın incilerinden bazılarını yazayım,belki basın yoluyla ifşa edilir de T.H.Y yönetimi de hikmeti kendinden meçhul bu adamı bedava taşımaktan vazgeçer veya biraz utanır da bu hareketlerinden vazgeçer.

Şunun altını çizmek isterim ki bir gazeteci, hele de havacılıkla ilgilenen bir gazeteci olarak tabii ki eleştiri,öneri getirilmesi bizleri iyi yönde teşvik edecektir,ama bunu yaparken de herkesin karşılıklı olarak saygılı ve edepli olması esastır,binlerce metre yüksekte görev yapmaya çalışan insanlara hele hele canınızı emanet ettiğiniz pilotlara nasıl olsa şikayet edemezler diye ağza alınmayacak kelimeler sarf etmek en basit şekliyle ayıptır (tabi bunları hep kabin ekibine söyler kendisi,pilotlarla teke tek kaldığında son derece tutarlıdır).

*bu adam Buss. class'da First class'da hep bedava uçar,(hele bir upgrade etmesinler yerdekiler de alır ağzının payını)

*kendisini denetçi zanneder ve bin bir zahmetle sunulan ikramı ''iğrenç'' napçaz bunu tarzı tepkiler verir kabin ekibi arkadaşlarımıza

*first class da yine bedava bir uçuşunda yolculara ipek pijama verilir, arkadaş yine küstah bir şekilde pijamayı getiren hostese ''aman bunları kaptanlar görmesin donlarını indirirler yoksa '' -ne demekse?- der, bu hakaretler aşağılamalar uçuş boyunca sürer gider,herkes bu adamın davranışlarına alışmıştır artık, bişey yapılamayacağını bilir ve onun seviyesine inmez.

*yabancı havayollarında su istemeye çekinen,kibarlıktan kırılan bu kişi (çünkü orada kimsenin nazını çekmeyeceğini bilir),elinden geldiğince hosteslerin duyacağı şekilde Türk pilotlarına hakaret eder,bu herifler uçmayı bilmez,uçağı suya indiremez bunlar gibi ekibin moralini bozucu daha bir çok hakaretler eşliğinde, şovuna devam eder ,kendisi gibi bedava uçmayıp First Class a 10-12000 dolar saymış insanlar memnuniyet içinde ekibe teşekkürler ve minnetlerini bildirerek uçağı terk ederken,bu saygısız adam uçuş boyunca her şeyin iğrenç olduğunu söyleyerek ekibin isimlerini alarak işten attırma tehditleriyle uçaktan iner herkesin oh çektiği andır bu,çünkü bu adamın kerameti neyse gelen her yönetim bu kişiyi el üstünde tutar,biz soramıyoruz işten atılma korkusundan lütfen siz sorar mısınız bizim yerimize sayın Gn. Md.ümüz Temel KOTİL 'e T.H.Y nın bu adama borçlu olduğu şey nedir??, bu adamın hem bedava uçup hem şirketin kaptanını hostesini genel müdürünü memurunu böyle sin-kaf layarak uçmasını içine sindirebiliyor mu,belki de haberi yok çünkü onlarla konuşurken böyle davranmadığına eminim,parasını verip insan gibi uçan kibar düzgün insanların arasında bu bedavacı adamın işi yok bence,saygılarımla kusura bakmayın isim veremeyeceğim ama bu kişiyle uçmuş bir kaç purser ya da kabin amiriyle konuşursanız daha benim bilmediğim bir çok şikayetle karşılaşacaksınız,onlar da başımız yanmasın diye susuyorlar.

saygılarımla

First Class Rezalet

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY ile first class uçarsanız uçağımız düştüğünde eğer ölürseniz kendinizi Cennette hissedeceksiniz. Bunu da söyler Candan Karlıtekin ile Teme Kotil .Çünkü zihniyet belli. Bence Kotil ile Karlıtekin başka bir hava yolunda First class uçsunlar. Farkı görürler. Ha Apronda ne zaman deve kesiyoruz. Bakın dilini ben isterim. Deve dili çok güzel oluyor. Neden mi deve kesecekler 9 tane insan öldü. Çok şükür kovulmadılar ya. Hani istifa etmek de vicdanlı insanları işi. Bu onların kalbinde ve lügatında yok . Şükür etmek için apronda deve keserler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir Seattle uçuşumda kendisiyle Frankfurt-Seattle uçtuk,inanamadım ya bu kadar mı nazik bu kadar nezaketli olunur,yere göğe koyamadı Lufthansa hosteslerini ama demek ki kendi bayrak taşıyıcısına gelince bu haller,inanılacak gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HOCAM SEKTÖRDEN (RESMİ-ÖZEL) HEMEN HERKESİN BİLDİĞİNİ(AMA HEP SUSMUŞUZ), ÇOK GÜZEL SÜSLEYEREK YAZMIŞSINIZ. KALEMİNİZE SAĞLIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uğur Cebeci eski teknik yöneticilerle daha gençliğinden tanışıklık kurmuş ve onlardan elde ettiği bilgilerle havacılığın tekniğini bilen ve yazan gazeteci oluvermiştir. Daha sonra THY'nin bu teknik ekibi yıllar sonra çok üst yönetici olduklarında bu defa Cebeci onların müsamahası veya zaafları nedeniyle dışarıdan THY'yi yönetir duruma gelmiş ve malesef onun gazeteciliğnden korkan her yönetim bu yalışıksız duruma hizmet göz yummuştur. Cebeci ise bu durumu özellikle uçak alımlarında üretici firmalar nezdinde kullanmış ve ticaret yapmıştır. Şimdilerde olasılıkla bu gücü olmadığı için hırçındır. Ama Ali Genç'in yaklaşımı sanki bu hasretine yakında bir son verecekmiş gibi duruyor ki bu, bindikleri dalı kesmek olur THY yönetimi için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali bey, adı geçen kişiyi siz ve sizin basın mensubu arkadaşlarınız o yüceltti!!! Havacılık uzmanı, olarak lanse ettiniz. Ne zaman bir uçak kazası olsa, hemen arkadaşı ekranların karşısına alıp, bir uzmana soralım diyerek sizler şımartmadınızmı? Al hayrını gör. Türk sivil havacılığında UZMAN olmak o kadar basitmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabir amiri ~ 15 yıl önce
Cebeci'yi tanımam ama anladığım kadarıyla kabin amiri/memurları ile kendisi arasında uçuşta bir hadise yaşanmış.Burada güçlü olan gazeteci olduğu için ekip kendilerini savunmak üzere saldırı pozisyonuna geçmiş. Yönetim yolcu ilişkileri konusunda çok sıkı. Bence bu ekibin başı yandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben bu işi anlamadım ~ 15 yıl önce
First class, THY'in Hindistandan kiraladığı 777'lerde var. 777'lerde kim pilot olarak görev yapıyor? İngiliz ve Amerikalı kaptanlar. Ne akıcı Türkçeleri varmış arkadaşların? Şaştım vallaha?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nefs ~ 15 yıl önce
Heralde thy personeli veya onun gibi bedava uçanlardan biri zannetti. Kendisine ismimi vermenin ispiyonculuk adına para etmeyeceğini söyledim ve ayaklarının yere basmasını kendisini bir şey zannetmemesi gerektiğini hatırlatıp konuyu kapattım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First Class ~ 15 yıl önce
Ugur Cebeci hakkinda yazdiklarinizi yorumlayamayacagim, kendisini ne tanirim nede karsilastim. Ama Türkiye'de herhalde normal böyle vakalar. Her mevkii sahibi insanlar böyle davranabiliyor. Benim ricam, artik Kevin Costneri, yeni reklam filmini, First Class Hizmetiyle karistirmayin. Artik filmide gördük, reklamda First Class'in F'si bile yok. Kendi sitenizde bile haber yaptiniz; iki olayin birbiri ile alakasi olmadigini. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oneair ~ 15 yıl önce
bu adamı tanıyorum..her davette kendisini ve ukala tavırlarını görmek mümkün..kendini nimetten sanan biri işte..ey uğur 'cep'eci havacılık camiasında sen ve senin gibi kan emicilere yer yok bunu bilesin..senden herkes bıktı artık..bu arada aklıma gelmişken sölim;kendini bi halt zanneden bu adamın tipi aynı ekmek teknesi dizisindeki "kirli" karakterine benziyo:DD ... kimlerle uğrşıyoruz ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000