11 Temmuz 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bunca fırıldak çevirşmiş torpilliler! THY içinden geçmişler...usülsüz kira yardımları...yolsuzluklar...neler neler..! Teftiş de şu an bunları okuyup kıs kıs gülüyordur. Yetlikili ve etkili kim varsa hepsi bu hırsızlığa ortaktır. Haram zıkkım olsun. Ülkenin zenginliklerini yağmalayan müslüman görünümlü yaratıklar sizi!!
  • Taraflı yorum yayınlıyorsunuz. Özellikle bir isme ait yorumları eliyorsunuz. Gazetecilik tarafsızlık gerektirir. Unutmayın. Haber kaynağınız ifşa olacak diye tedirginsiniz. O fotoları seize yolcu göndermedi bunu herkes anladı.
  • Bu haber eskidi OO yeni haberlere yorum üret. Ya da listedeki emekliliğine bak sen. Yaşın geldi.
  • STO’yu asıl enkaza sen çevirdin,donanımlı ve yetişmiş personelli istasyonu ne hale getirdin! Kendini iyi göstermek için personeli Bilale kötüledin,birşey bilmediğin ve tembel olduğun icin garibanların sırtına bastın kendini cilalamak için. Nasıl olsa Bilal ihtiraslı,kendini parlatmak için herşeyi yapacak bunu kullandın.Tam seni tarif etmiş yorum,akşama kadar elinde telefon asar keser biçer. Hayriye’ye rumuzuyla eski ist.şefine,Yorumsuz rumuzuyla Sat.Opr.şefine saldır,baska isimle kendini övdür. Bilali tarife gerek yok,yorumlarda çok güzel anlatmışlar,zaten gidici 5-6 yıldır orada,yaptıklarıda ortada,hesabını verecek,bu dünyada ve ahirette,bu kesin. Taktik güzel ama bu sefer yemez,sende 5-6 senedir oradasın,yeni müdürle 2-3 yili garantilemeyi veya mahalli olarak kalmayı hedefliyorsun vatandaş oldun/olacaksın,yeni müdür de avcunda olacak.Yatacak yerin yok.Yalan dolan,hep kavgalı,Kendinle nasıl barışıksın!Kendine nasıl tahammül ediyorsun!Sende hesap vereceksin hem bu dünyada hem ahirette!
  • Serap ülker enkaz devretti. Personeli haftaiçi hepsini çalıştırıp, haftasonu 7 sene boyunca mesai ödetmiş. Hemde elden nakit. Bu ne demek avrupada. Vergisizi gelir demek. Yani şirket suç işledii demek. Yetti mi HAYIR. Şirket sicili olmayan personele maaş ödetmiş demek. Oda yetti mi HAYIR. Ev kredisini şirkete ödetmiş. STO bu zihniyetli adamlarla iflah olmaz. Bilal ne yapıyor şimdi. Fazla mesai bermiyor off gün veriyor. Nerde sendika protokolü. Nerde IK onayı? Yetmedi free bilet karşılığı neler yapıyor. Onlarda bir bakılsın bakalım.
  • OO kodlu arkadas 4,5 senedir ne yapar? Arastirdiniz mi? Outsource diyorsunuz peki o adam ne is yapar? Anxa personeli kötulesin anca istasyon sefine bulasin Bilale yalakalik yapsin. Peki onu etikkurula kim sikayet etti. EDA ne yapti? Sikayet edip perso el etmis gibi yalaklik yapti. STO ofisi iflah olmaz. İs bilen adam lazim.
  • Kim cahil belli, yine anlamamışsın! Yorumda ve yorumlarda olmuş olaylar anlatılmış, Eski STO THY ile şimdinin arasında dağlar kadar fark var denmiş. Kimi İsimsiz, kurnaz bakkal gibi Outsource, terör ve pandemi arkasına sığınarak personel kıyımı yapmış. Kimi icin de zaten bir iş çıkarmıyor denmiş hem merkez hemde alan ofisleri için. Biletide o İstasyon şefi kankine sor kasebilir mi, yoksa resimdeki bankonun arkasindaki ofiste akşama kadar yolcu görmeden telefonda car car car saat 17’yi mi beklemiş. Gerçi ofiste değilse kesin dışarıda sigara içiyordur. 3 tane Troya enty bilmekle olmuyor bu işler!
  • Hahahaha…Yav He! He! Bozacının şahidi şıracıymış. İstasyon şefi elinden telefonu bıraksa belki çalışır (Burada çoook iyi niyeli düşündüm!) Uçak No-Go olduğunda umrunda bile olmaz, birde haftasonuna denk geldiyse alana bile gelmez, personel tırmalasın Pazarlama şefide Bilali kurtarsın, güzel diagram ve kar raporu hazırlasın. Bilal de nerden nasıl keserimde daha iyi kendimi patlatırım derdinde, aynı hababam sınıfındaki müdür gibi, insana değer vermez. Eski Türk filimlerindeki hileci kötü bakkal gibi!
  • fiyasko üstüne fiyasko.. kendi eski personeli yerine elin adamını işe sokup performans beklemek ne demektir. bu türk hava yollarinin itibarını alt üst eder. türk yolcu gelse adam türkçe bilmiyor isvecli gelse isveççe bilmiyor bitek araplara faydasi var oldu olacak şirketin ismini arap hava yollari koyalım
  • Yok boş durmuyor, kiraya veriyor. Böylece kredi borcunu kiracıya ödetiyor, eh THY de kendisi kirada diye 3000eur ödüyor. Anlayacağın çift dikiş, kendi evi beleşe geliyor

El İnsaf Minel İman.( İnsafı Olmayanın İmanı da Olmaz)

Başlık ne diyor. “ İnsafı olmayanın imanı da olmaz” diyor. Türk Hava Yollarına 20 veya daha fazla hizmet edenlere nasihat, Bu günkü Yönetime yakın olup 10 sene hizmet verenlere Pass biletle seyahatlerinde sınıf yükseltme hakkı. İşte bu gün adalet ve liyakatten bahsedenlerin yaptığı uygulama işte bu. Evet, insancıklar örneğin 20 sene Türk Hava Yollarına hizmet ettiler. Ancak, 2016 yılında bir nedenle şirketten uzaklaştırıldılar. Mahkeme mahkeme gezdiler. Ve de Yargıtay dâhil hukuki düzen bu insanların yönetim tarafından öne sürülen sebeplerden ötürü iş akitlerinin feshinin geçerli nedenlere dayanmadığına hükmetti. İşe geri dönmeleri bir tarafa, hakları olan pass bilet’ ler bile kendilerine verilmedi. En komiği THY emekli kartı verilmesi bile çok görüldü onlara.

THY Hukukçuları üstlerine davacı personelin pass hakkı bulunmamaktadır demelerini takiben YK Başkanına takip eden satırlarda yer alan Yargıtay kararı gönderildi. “Söz konusu kararda iş akdi haksız şekilde feshedilmiş olan çalışanın açmış olduğu davada, davacının yurt içi ve yurt dışı pass bilet haklarının bulunduğunun ve iş akdinin geçerli nedenlere dayanmayan feshi sebebi ile emekli olmuş personel ile aynı özlük haklarına sahip haklara sahip olduğuna karar verilmiştir İş Mahkemesinin sözü geçen …….tarihli kararı Yargıtay denetiminden geçerek kesinleşmiştir.”denmektedir

Bu kararda; esas olan iş akdi haksız yere feshedilen emekli olmuş personel ile aynı haklara sahip olduğuna karar verilmiştir” hükmüdür.  Hukukçularınız buna karşın YK Başkanına söz konusu kararda belirtilen şahsın THY’ den emekli olmadığını ve başka bir şirkete girerek emeklilik hakkını o şirketten kazandığını söyleyerek sizi bilmem ama bu konu ile ilgilenen şahıslar nezdinde kendilerini sıfırladılar. Unuttum belirtmeyi, hukukçunun bu beyanda bulunduğu zaman davacının ve başka bir eski THY çalışanın da YK Başkanı ile beraber olmaları dikkat çekici bir husustur. Eminim ki YK Başkanına doğru bilgi vermeyen bu hukukçu halen görevine devam ediyordur.

Mayıs 2022 ayında sonuna geldik, Pass bilet hakları ile ilgili konuyu hallediyoruz diyen THY’ nin tepesi bugün Temmuz ayında bu konuda bir arpa boyu yol almamış olup buna karşın kendileri tarafından işe alınıp, terfi ettirilen yönetici personele ulufe dağıtır gibi ek haklar tanımayı sürdürmektedir.  Hal böyle iken Yabancı Hava Yollarında 15 sene çalışan personel THY den pass bilet alıp seyahat edebiliyor. . EL İNSAF MİN EL İMAN. ( İnsafı Olmayanın İmanı da Olmaz) Bu sözü kim / kimler üstüne alır bilemiyorum.

İkale uygulaması için bu şirkete senelerce emek vermiş olan yönetici personele + bir güzellik yapılmasına karşı çıkılmasını anlamıyorum diyen tepe yönetici, THY’ na yalnız kendi dönemlerinde girenlerin kuruma hizmet verdiği gibi bir düşünceye sahip gibi.. O dönemde ikale uygulaması yapılmadan emekli olan çalışanlar için ne düşünürler acaba? Bu konuda ayırımcılığın zirvesindesiniz Sayın yönetici. Uygulamanız başlayınca danışmanlarınızı da göreceğiz. Böyle bir uygulama Türkiye’ de hangi kuruluşta var bilmiyorum.

Evet, THY’ ye 10 sene hizmet vermiş olanlara uygulanacak olan pass biletle seyahatte sınıf yükseltilmesine ilişkin alınan karar bir müktesep hak değildir. Bu hak kanunla verilmiş olsa bile bir diğer kanunla yürürlükten kaldırılabileceği tabiidir. THY kurulduğundan yana sistemde uygulama bulamayan bir husus bu dönemde tepelere yakın insanlara Yönetim Kurulunca bir hak olarak tanınmıştır. İleride, Yönetim kurulunun yeni bir kararının bu ve benzeri uygulamaları durduracağı, uygulamadan kaldıracağı mutlak değil mi?

Benim ülkem ve THY için korkum bu dönemde yaşananların Ülkemizi yönetenler değiştiği takdirde yeni gelen siyasal oluşumun alt tabakasının baskısı ile aynen sahneye konulmak istenebileceğidir. Ve de bu şekilde nefret ve intikam peşinde koşulmuş olacak ve THY’ de iş barışı kesinlikle sağlanmayarak şu anda güçlü olanın senelerdir uyguladığı aynı hataya düşülecektir.  Bu beni hep düşündürmüştür. Ancak THY yönetiminin bu denli tarafgir tutumu en aklı başında insanların bile gelecekte olabilecekleri makul karşılamasına neden olacaktır. Ben bile böyle düşünebildikten sonra. Bunun için ben bile artık dua eder oldum. Yazık.

BİR DÖNEM, TEDAVÜLDEKİ DEKİ EN İYİ DANIŞMAN BENDİM.

Bu ara, danışmanlara yine takıldık.  Malum THY emekli olacaklara danışmanlık görevi verecek ya. Bu konuda birisi ile yazışırken aklıma Danışman unvanı taşıdığım zamanlar geldi. Özel sektörde işe yaramıştım zannederim. THY’ye tekrar döndüğümde beni atayacakları yerin Başkanı rahatsızlanmıştı. Birkaç ay onun iyileşmesini bekledik. Bu arada bana bir unvan verme zorunluluğu da vardı. Kimin fikriydi bilemiyorum ama bana Yönetim Kurulu Danışmanı dediler. Ciddiye aldım ve birkaç tane kitap okudum bu konuda. Aklım erdi. Becerebilirdim.

Kendimi methetmeyi sevmem ama ben, Çetin Özbey bu güne kadar iş yaşamında görülmüş ve görülecek olan en iyi danışmandım. En iyisi ve dolayısı ile de tabii ki en başarılısı.  İki firmada bir dönem boyunca  kurumların en üst noktasına bu unvanı taşıyarak danışmanlık hizmeti verdim. Belki inanmayacaksınız ama sıfır hata ile çalıştım. Her insan hata yapar ama bu görevimde hiç bir yanlışlığım olmadı. Hizmet verdiğim üst yöneticileri hiç zor durumda bırakmadım ve de önerilerimle onları dik yokuşlarda tıknefes etmedim. Sıfır hata ile tamamladım bu görevleri. Tabii ki şimdi bunu okuyanlar bu işi nasıl becerdiğimi merak ediyorlardır.  Evet; bu beceriyi gösterdim zira danışmanlığını yaptığım kimseler bana görevim süresince hiç bir şey danışmadılar. Dolayısı ile hata yapmama da izin vermediler. Kendilerini mi düşündüler, yoksa benimi bilemiyorum?  Allahtan bu ulvi görev çabuk bitti ve operasyona döndüm. İnanmayacaksınız ama bu süreçte hiçbir rakip de çıkmadı bana. O zamanlarda bir yazı yazmıştım. Başlık “ DANIŞ-MA BANA. Evet; o dönemde tedavüldeki en iyi danışman bendim. Yazı da beğenilmişti. İnsan kendisi ile dalga geçmeyi de bilmeli değil mi? Özgüvenin göstergesidir derler.

Yurt dışında bu görevin nasıl yapıldığını bilemiyorum ama Türk usulü danışmanlıktan bekleneni sağa sola iyi bakarak çok çok iyi anladım. Çoğunlukla danışmanlık hizmeti almak için küçümsenmeyecek para ödüyorlar patronlar. Ödemeye ödüyorlar ama her şeyi, her konuyu iyi bildikleri için istihdam ettikleri insanın hiç bir önerisine genelde kulak asmıyorlar. Onları dinlemiyorlar. Yalnız ve yalnız kendi bildiklerini ve inandıklarını söyleyen danışmanları benimsiyorlar. Hele hele Danışman patronunun görüşünü sezmiş ise veya biliyorsa,  o doğrultuda öneriler şekillendirme kabiliyetine de sahipse ondan iyisi yok. Sayın Patronum, danış bu danışmana. Her şeyi danış. Sonuçta "ne kadar doğru düşünüyormuşum deyip" kendinizi daha fazla beğenir olacaksınız. Bu da insan sarrafı danışmanınızın becerisi olur.

THY’ nin saygıdeğer Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri. Kaç tane danışmanınız olacak bilmiyorum ama hayli fazla olacağı mutlak. Size de bu yakışır zaten. İnşallah yeni danışmanlarınızdan aradığınızı bulursunuz. Eğer sizleri tatmin edemezler ise deneyimli eski bir danışman ve emekli bir THY mensubu olarak emrinize amadeyim. Nasıl olsa danışman diye emeklileri kullanacaksınız ya. Tüm şartlara sahibim. Hem 10 seneden fazla hizmet ettim Türk Hava Yollarına, hem de emekliyim. Sakın seni kovmuşlar biz yalnız emeklilerden hizmet alacağız, kovulmuşlara bu ulvi görevi veremeyiz demeyin. Ben kovulmadan       (2002) altı sene  (1996) önce emekli olmuştum. Sayın Bolat, sizi dinler herhalde. Kendisine söyleyin de Çay Bey lütfedip bir ara dosyama baktırsın. Bizden değil diye İşime, ekmeğime engel olmasın lütfen.

Evet,  Türk Hava Yolları Yönetim Kurulunun Sayın Başkan ve Üyeleri, dilekçemi adresinize gönderdim.  Davetinizi ve konularınızı bekliyorum. DANIŞIN BANA

THY NİN LİYAKATLİ MÜDÜRLERİ VE THY STOCKHOLM’DE İKİNCİ BİLAL VAKASI

Sitemizde de Şubat ayında, yayınlanan mesajında ne diyordu Sn Ahmet Bolat: :Hedeflerimize ulaşmak için gerekli olan bazı yapısal değişiklikleri göreve gelir gelmez attığımız adımlarla uygulamaya koymaya başladık. Gerek şirkette görev yaptığım 17 yıl boyunca gözlemlediğim yaklaşımlar gerekse yönetici arkadaşlarımla yürüttüğüm istişareler sonucu ortaya koyduğumuz değişikliklerde amacımız karar alma mekanizmamızı güçlendirmek, tecrübenin ve bilginin hakkını vermek ve bazı çalışma arkadaşlarımızı daha verimli olanakları görevlerde değerlendirmek oldu. Aldığımız ve bundan sonra alacak olduğumuz kararlarda temel yaklaşımımız istişare ile adalet anlayışı içerisinde, atamalarda performans, ehliyet ve liyakat olacaktır.

Ve aynı mesajında, “Hedefimiz yolcu sayımızı, yolcu memnuniyetini ve buna bağlı olarak marka değerimizi… Yükseltmektir diyordu. Bunlar çok güzel ve önemli mesajlardı. Bu nedenle, herkes gibi biz de çok önemli bulmuştuk bu mesajları.

https://www.airporthaber.com/thy-haberleri/ahmet-bolattan-liyakat-vurgusu.html



Marka değerine yapılan vurgudan başlayalım. THY nin marka değerini aynı yerleşimde turizm ile uğraşan bir vatandaşımız önemli bulmuş olacak ki; THY nin Stockholm havalimanındaki kontuarlarının fotoğraflarını bana ulaştırdı.

Vatandaşımız rahatsız olmakta elbette çok haklıydı, logosuz, tabelasız kontuar mı olurdu? Bu fotoğraflarla,  markanın, marka değerinin önemini gayet güzel bir şekilde ortaya koymuştu, marka değeri, Marka bilinilirliği THY nin çok önem verdiği konulardan biri. Öyle ki; bir önceki Genel Müdür Temel Kotil döneminde “Marka Rehberi” isimli bir kitapçık bile yayınlanmış ve kitapçığın bir sayfasında, bu konuda çalışanlara düşen sorumluluk önemle vurgulanmış. Ortak Vizyonumuzun Eseri başlıklı sayfada, aşağıda bazı cümlelerini alıntıladığımız şu anlatıma yer verilmiş:

“Bir markanın doğru ve tutarlı bir şekilde temsilinde, hiç şüphesiz o markayı anlayan, benimseyen ve koruyan çalışanların payı çok büyüktür. Yurt içinde ve yurt dışında hızla artırdığımız marka değerimizi korumak ve yükseltmek hepimizin ortak hedefi olmalıdır”

Anlaşılan o ki; THY nin Stockholm Müdürü, bu rehberden haberdar değil ve marka bilincinden de yoksun.  THY nin Arlanda havalimanındaki satış kontuarlarının 2 yıldır tanıtıcı tabelasının ve logosunun olmaması onun için önemli bir eksiklik ya da sorun teşkil etmiyor. THY nin çok önem verdiği marka bilinirliği politikasını hiçe sayan ve şirketin havalimanındaki tanıtım ve temsili noktasında önemli bir zafiyet oluşturan bu konuda, yolcuların sıkıntı yaşadıkları ve aylardır şikâyetçi oldukları, ancak nedense Stockholm Müdürü Bilal Arpacı’ nın bu şikayetleri de dikkate almadığı belirtiliyor.

Konuyu mahallinden araştırdığımızda Bilal Arpacının,  mahallinden personel istihdamı konusunda da, Bay Bolat’ın mesajında vurguladığı performans, adalet ve liyakat anlayışına uygun hareket etmediğini öğrendik.



Salgınla mücadele ile geçirdiğimiz son iki yılda, Arlanda’ daki 8 personeli korona ve reorganizasyon gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkaran Bilal Arpacının, normalleşmeden sonra açılan işler için aldığı iki mahalli memurun, ne Türkçe ne de doğru dürüst İsveççe bilmedikleri bildirildi. Dokuz aydır mülteci olarak İsveçte yaşadığı belirtilen İranlı  ile yaklaşık iki yıldır İsveç’te bulunan Mısırlı personelin doğru dürüst bilet satış ve istasyon tecrübelerinin olmaması da meselenin başka bir boyutu. Ayrıca, İranlı mülteci çalıştıran THY nin İsveç kanunları nezdinde yaşayabileceği sorunlar da cabası. İsveç makamlarınca 5 yıl geriye dönük güvenlik soruşturması yapıldığı için, özellikle İranlı mülteci için İsveç makamlarına nasıl bir güvence verilmiş olduğu da merak konusu.

Stockholm’ de oturma ve çalışma izni konusunda hiç bir sorunu olmayan, ülkenin dili İsveççe ve Türkçe, hatta İngilizce bilen, THY nin bilet satış ve istasyon uygulamalarında tecrübeli olan eski personelin neden işe geri çağrılmadığı araştırıldığında, yapılan haksızlıklar nedeniyle bu personelden bazılarının, merkeze yapmış oldukları yazılı sözlü şikayetler nedeniyle Müdür Bilal Arpacı ’nın eski personele karşı husumet beslediği ve bu yüzden onlardan iki kişiyi geri çağırmayı tercih etmediği, zaten daha önce ayrılan personelden birinin Emirates, ikisinin Katar havayollarında, birinin handling kuruluşu Menzies’ de diğerinin de Arlanda Havaalanı Müdürlüğü’nde çalışmaya başladığı öğrenilmiştir.

Ancak gelinen noktada, yapılan yanlış tercihler ve işlemler nedeniyle İskandinavya’nın en büyük ülkesi olan İsveç’in başkenti Stockholm’de THY nin, Türkçe ve İsveççe bilmeyen tecrübesiz ve İsveç yasaları açısından sorun yaratabilecek kişilerle yoluna devam etmesi ve bayrak taşıyıcı olarak tanıtıcı tabelasını ve logosunu kullanmayarak çeşitli yolcu şikayetlerine ve şirketin marka bilinirliği politikasını zafiyete uğratması nedeniyle Bilal Arpacı hakkında yapılan şikayetlerin de THY Genel Müdürlüğünde dikkate alınmadığı düşünülmekte.

Diğer yandan, mevcut müdürün ve iki dönem önceki müdürün adaş olmaları beni ister istemez yine “airporthaber sayfalarına   götürdü. https://www.airlinehaber.com/airlinehaber-yazdi-thy-dava-acmaya-karar-verdi/

Haber, THY nin Stockholm Ofisinde buharlaşan 6 milyon dolar ile ilgiliydi. İddiaya göre yolsuzluğa adı karışan Muhasebe Şefinin emekli edildiği, yolsuzluğun ortaya çıktığı tarihe kadar geçen uzun dönemde hiç bir tedbir alınmamış olmasının anlaşılabilir bir durum olmadığı ve  THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan İle Ocak 2015 de yerine atanan Ömer Faruk Sönmez’ in açılacak davada isimlerinin nasıl geçeceğinin izlenmesi gerektiği vurgulanıyor. Halka açık bir şirket olan THY nin böylesine önemli bir konuda sessiz kalması ve açıklama yapmaktan kaçınması da ayrıca vurgulanmıştı haberde.
Soruşturma ya da açılacağı belirtilen davanın akıbetini bilmiyoruz. Ama Bilal Tezcan’ın Stockholm’de bu günlerde taksi şoförlüğü yaptığını öğrendik. İlahiyat Fakültesi mezunu olan Bilal Tezcan’ın THY Stockholm Müdürlüğü görevine getirilmeden önce de cami imamlığı yapmakta olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir husus zaten. Cami İmamı olması tabii ki sorun değil. Sorun şudur ki, ben bu gün yapmış olduğum tahsil ile bir camide imamlık yapabiliyor muyum? Hayır. Peki, o imam bey nasıl oluyor da THY Stocholm’ Bürosunda yönetici olarak çalışabiliyor. İzahtan varestedir.

THY nin Stockholm gibi çok önemli bir ofisine atanan 2. Bilal’ın kısa hikâyeleri özetle bu. Yani gelen gideni aratıyor sözünün bariz bir örneği ile karşı karşıyayız. Bu ofise atanan liyakatsiz müdürler iş bilmezlikleriyle sorun olmaya, tedbirsizlikleriyle yanlış karar ve işlemleriyle müdürlüğün/şirketin temsil ve görevlerinde zaafa yol açmaya devam ediyorlar.

İyi de, Genel Müdür ve YK Başkanı bir tarafa, Ticari ünitenin Genel Müdür Yardımcısı ve STO’ ya giden Ticari Ünitelerin yöneticileri bunu nasıl görmezler anlamak mümkün değil. Her ne ise nasıl olsa kimse cevaplamayacak ve o müdür’ de makamı işgali sürdürecektir. Milletvekillerimizin olduğu gibi bu yöneticilerin de dokunulmazlıkları mı var acaba?

El İnsaf Minel İman.( İnsafı Olmayanın İmanı da Olmaz)

Yorumlar Tüm Yorumlar (180)

fırıldak ~ 2 yıl önce
Bunca fırıldak çevirşmiş torpilliler! THY içinden geçmişler...usülsüz kira yardımları...yolsuzluklar...neler neler..! Teftiş de şu an bunları okuyup kıs kıs gülüyordur. Yetlikili ve etkili kim varsa hepsi bu hırsızlığa ortaktır. Haram zıkkım olsun. Ülkenin zenginliklerini yağmalayan müslüman görünümlü yaratıklar sizi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cigdem kutlu ya ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Emekli gossip ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Firildak gossip!! ~ 2 yıl önce
Emekli oldun halen ortaligi karistirmaya calisiyorsun.isanbulda da boyleydin sen karistirma basarili olmayinca iftiraya basvururdun.haksiz yere ne kadar insanin gunahini aldin.insanlari birbirine dusurup magdur edebiyati yaparak timsah gozyasi dokmeyi iyi bilirsin sen gossip cigdem.ne kadar goturdunde 6-7 milyon kronluk evi aldin kocan ile calismazken.ama sen durustsun dimi nasilsa bir acigini yakalarsin sen.senin aklin isin firildakligina calisir anca nerede acik var nerden ne kaldirabilirim pesindesin hep.bahce malzemeleri satisi nasil gidiyo bu arada :)senden anca o olurdu zaten bahceci seniii :)))
ÇK ~ 2 yıl önce
sanırım bu yazının kaynağı konusunda hemfikir, ÇK emekli oldu ama aklı hala TK da kendisini şirketin sahibi yazıyor, istanbulda dedikoducu bir mikser olduğundan bir nevi kurtulmak için yurt dışına paketlendi, stklmde de aldığım haberlere göre rahat durmamış merkezi mahalli herkesle kavgalı , ALA ya atanınca emekli olmaya karar veriyor, düşün son günü ama ofiste bir kişi kendisiyle vedalaşmıyor çantasını alıp gidiyor o kadar herkesin nefretini kazanmış, şimdi de airporthaber de yorumlarıyla içindekileri döküyor, ÇK bak bilal nasl Stutgarta atandı, hem tabelacı dediğin şef de müdür oldu, kız valla hasetinden çatlayacaksın ÇK
CK eksik kalmis ~ 2 yıl önce
Ck denilen sinsi menfaati olmayan kimse ile konusmaz gorusmez.ortaligi karistirmaksa onun icin bir yasam bicimi.insanlari menfaatleri yonunde kullanir.isi bitincede ya suclama yada iftira ile uzaklasip kendisine yeni birilerini bulur.kesinlikle psikiyatri dr una gorunmen gerekli.bi polar bozukluk var sende kesin..bilal in atamasina kesin sevinmistir icten ice ama tabelaci sefin mudur olmasi uykularini kaciriyodur:))bu hazimsizlik ta sana yeter CK.mahalli olarak tekrar tk ya donerse sasirmayin o bi yalan uydurur kurguyu hazirlar ve kaldigi yerden yine thy yi kilifina uydurarak soymaya devam eder eee emeklilikten bu yana cok kaybi var onlari telafi etmesi gerekli nede olsa :))
Çetin bey ~ 2 yıl önce
Taraflı yorum yayınlıyorsunuz. Özellikle bir isme ait yorumları eliyorsunuz. Gazetecilik tarafsızlık gerektirir. Unutmayın. Haber kaynağınız ifşa olacak diye tedirginsiniz. O fotoları seize yolcu göndermedi bunu herkes anladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haftalık ~ 2 yıl önce
Bu haber eskidi OO yeni haberlere yorum üret. Ya da listedeki emekliliğine bak sen. Yaşın geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birinci Pırlanta ~ 2 yıl önce
STO’yu asıl enkaza sen çevirdin,donanımlı ve yetişmiş personelli istasyonu ne hale getirdin! Kendini iyi göstermek için personeli Bilale kötüledin,birşey bilmediğin ve tembel olduğun icin garibanların sırtına bastın kendini cilalamak için. Nasıl olsa Bilal ihtiraslı,kendini parlatmak için herşeyi yapacak bunu kullandın.Tam seni tarif etmiş yorum,akşama kadar elinde telefon asar keser biçer. Hayriye’ye rumuzuyla eski ist.şefine,Yorumsuz rumuzuyla Sat.Opr.şefine saldır,baska isimle kendini övdür. Bilali tarife gerek yok,yorumlarda çok güzel anlatmışlar,zaten gidici 5-6 yıldır orada,yaptıklarıda ortada,hesabını verecek,bu dünyada ve ahirette,bu kesin. Taktik güzel ama bu sefer yemez,sende 5-6 senedir oradasın,yeni müdürle 2-3 yili garantilemeyi veya mahalli olarak kalmayı hedefliyorsun vatandaş oldun/olacaksın,yeni müdür de avcunda olacak.Yatacak yerin yok.Yalan dolan,hep kavgalı,Kendinle nasıl barışıksın!Kendine nasıl tahammül ediyorsun!Sende hesap vereceksin hem bu dünyada hem ahirette!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkak bilgisiz sef ~ 2 yıl önce
Maşallah hep çalıp hem oynuyorsun. Rumuz üretmeye bıkmadın. İzmir’den de zorla gönderildin kadro işgal ediyorsun diye. Bilal’i yaktın, personeli yaktin sana çay vermedi diye. Derdin ne? Elmas gidince Erdinç’i mi işe aldıracaksın? Hadi bunak ihtiyar senin emekliliğin geldi geçiyor. Gençlere yer aç biraz.
Hadi bakalim :)) ~ 2 yıl önce
Simdi bilalde gitti oo!! Bakalim kime ispiyonculuk yapip yalakalikla orada tutunmaya calisacaksin..bakalim ne kadar is biliyor ne kadar satistan anliyosun ( biletten bahsettim sen adam satma konusunda profsun ) :)))
Hayriye’ye ~ 2 yıl önce
Serap ülker enkaz devretti. Personeli haftaiçi hepsini çalıştırıp, haftasonu 7 sene boyunca mesai ödetmiş. Hemde elden nakit. Bu ne demek avrupada. Vergisizi gelir demek. Yani şirket suç işledii demek. Yetti mi HAYIR. Şirket sicili olmayan personele maaş ödetmiş demek. Oda yetti mi HAYIR. Ev kredisini şirkete ödetmiş. STO bu zihniyetli adamlarla iflah olmaz. Bilal ne yapıyor şimdi. Fazla mesai bermiyor off gün veriyor. Nerde sendika protokolü. Nerde IK onayı? Yetmedi free bilet karşılığı neler yapıyor. Onlarda bir bakılsın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gossip Çiğdem 2 ~ 2 yıl önce
Çiğdem senin bence psikiyatrya görünmen gerekiyor hem de çok acil, bak isveçde çok sıra beklersin yalnız ilk seferle istanbula git, ama bu ara uçaklar ful okullar açılsın önümüzdeki ay git. Sabah akşam bu siteye girip yorum yazmakda neyin nesi emeklilik sana yaramamış. Üstelik şizofrenler gibi kendi yazdığın yoruma kendin cevap yazmışsın gerçekten incelenmesi gereken bir vakasın
Editör ~ 2 yıl önce
Hakaret içeren yorumları silin lütfen. Küfür edilmemesi kişisel haklara saldırı olmadığını göstermez. Ayrıca isim soyisim içeren yorumlardan kişisel hakka tecavüze girer. Bunlarında sişinmeai gerekir.
Satis operasyon sefine ~ 2 yıl önce
OO kodlu arkadas 4,5 senedir ne yapar? Arastirdiniz mi? Outsource diyorsunuz peki o adam ne is yapar? Anxa personeli kötulesin anca istasyon sefine bulasin Bilale yalakalik yapsin. Peki onu etikkurula kim sikayet etti. EDA ne yapti? Sikayet edip perso el etmis gibi yalaklik yapti. STO ofisi iflah olmaz. İs bilen adam lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çiğdem Kutlu ~ 2 yıl önce
Airporthaber yetmez bence Müge Anlıya da çıkmalısın canım benim
Olaylara ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Sana ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Bu kadar mi ~ 2 yıl önce
STO ofisi sorunu Müge Anlı mı çözecekmiş. Tek çareniz o mu?
Cvp'a cvp'a cvp :) ~ 2 yıl önce
Kim cahil belli, yine anlamamışsın! Yorumda ve yorumlarda olmuş olaylar anlatılmış, Eski STO THY ile şimdinin arasında dağlar kadar fark var denmiş. Kimi İsimsiz, kurnaz bakkal gibi Outsource, terör ve pandemi arkasına sığınarak personel kıyımı yapmış. Kimi icin de zaten bir iş çıkarmıyor denmiş hem merkez hemde alan ofisleri için. Biletide o İstasyon şefi kankine sor kasebilir mi, yoksa resimdeki bankonun arkasindaki ofiste akşama kadar yolcu görmeden telefonda car car car saat 17’yi mi beklemiş. Gerçi ofiste değilse kesin dışarıda sigara içiyordur. 3 tane Troya enty bilmekle olmuyor bu işler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp’a cvp’a cvp’a cvp :) ~ 2 yıl önce
Emin olki su andaki satis sefinden daha bilgilidir bilet konusunda bile :))hem maden bu kadar haberdar,bu kadar takip edebiliyosun demekki sende oradaki ise yaramazlardan birisisin :)))buradan ahkam kesme yorumlarin arkasina takma isimlerle saklanarak ;) git sigara icip telefonla konusuyosun de is bilmiyosun de diyebilirsen ;)
Hayriye ~ 2 yıl önce
Eski emekli istasyon sefi Serap Ulker in istasyonu degil mi orasi? Ne kadar emek sarfetmisti oraya . Tam bir uyum icinde calisan istasyon devretmisti. Tum personelleri yetistirmisti . Sto örnek bir istasyondu. Umarim eski personeller geri gelir. Cok donanimli yetismis personellerdi.
Yorumsuza ! Cvp ~ 2 yıl önce
Hahahaha…Yav He! He! Bozacının şahidi şıracıymış. İstasyon şefi elinden telefonu bıraksa belki çalışır (Burada çoook iyi niyeli düşündüm!) Uçak No-Go olduğunda umrunda bile olmaz, birde haftasonuna denk geldiyse alana bile gelmez, personel tırmalasın Pazarlama şefide Bilali kurtarsın, güzel diagram ve kar raporu hazırlasın. Bilal de nerden nasıl keserimde daha iyi kendimi patlatırım derdinde, aynı hababam sınıfındaki müdür gibi, insana değer vermez. Eski Türk filimlerindeki hileci kötü bakkal gibi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuza cvp a cvp :) ~ 2 yıl önce
Cahilsin :) yorumlari bi oku bence personel yok, olanda isi bilmiyo deniliyo defati kez :)))))ucaklari bilet bile kesemeyen ingilizce bilmeyen hatta turkce konusmaktan bile aciz stis sefimi kaldiriyo ;)Anladigim kadarinile bozacida sensin siracida kendi soyledigine kendin inanirsin anca :)hadi gitte kumda oyna simdi…
stockholm ~ 2 yıl önce
fiyasko üstüne fiyasko.. kendi eski personeli yerine elin adamını işe sokup performans beklemek ne demektir. bu türk hava yollarinin itibarını alt üst eder. türk yolcu gelse adam türkçe bilmiyor isvecli gelse isveççe bilmiyor bitek araplara faydasi var oldu olacak şirketin ismini arap hava yollari koyalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kira yardimi cvp ~ 2 yıl önce
Yok boş durmuyor, kiraya veriyor. Böylece kredi borcunu kiracıya ödetiyor, eh THY de kendisi kirada diye 3000eur ödüyor. Anlayacağın çift dikiş, kendi evi beleşe geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yağcılar ~ 2 yıl önce
ekmeğine tereyagi balı eksik olmasın beyfendinin 2 seneye saray yaptirir kendine stockholmde

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000