28 Kasım 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ne yazik ki THY komple çiftlik haline geldi Parti'nin büyük olanlari A.O'ya partili olanlar Tekniğe.. Bu düzene karşı çıkana silahlı saldırı!
  • Ali bey sayenizde sendika yetki belgesini aldı , kenetlenmemizde payiniz büyük sağolun varolun
  • 5 m sendika zorlari nedir TK sen işine bak yoksa sen misin bu 5m ortağı neyin sıkıntısı bu millet i zorlamayın 5m ortağı kim TGS mi yok TK işbirliği için temi sonuç TGS ve TK bu şirketi kurdu ve şimdi iş sarma sarmaya başlayın da ne yapacaklarını şaşıran sürekli toplantı yapan olayı nasıl kapatırız diye deli tavuklar kipi dolaşıyor kar ama sıkı durun sendika hayırlı olsun
  • Malesef düzülen değişmez
  • Allah'ın şu kuralı asla değişmez. Kim kul hakkına girmişse, kim günahsız birinin ekmeği ile oynamışsa, kim bir kişinin işten atılmasına öyle yada böyle vesile olmuşsa elbet birgün ister bu dünyada ister öbür dünyada karşılığını görecektir. Hele birde ahhh slımşsaki kesin almıştır, o kişinin ahı muhakkak bir şekilde çıkacaktır. Ve çıkıyorda.Elindeki imkanları, gazate, dergi, internet yolu ile iftira atarak kin ve nefrete sebep oluyorsa tabiki o ahhh yerini bulacak. Hukuk tam olarak tesis edildiğinde işte o zaman bakalım makamınız, gücünüz sizi nasıl kurtaracak göreceğiz vesselam. Sinsilikleriniz ortaya çıkacak elbet...
  • Düzülen hep aynı kalır be abi
  • bu şirkette 2 yıl 1 tane bile ucus olmayan yerde yurtdısında müdürlük yapıp ayda 8.000€ cebe indirip can sıkıntısından kitap yazan birisi vardı :))) görevden alınıncada rızkı hûda verir kula minnet eylemem yazan birisi :))) oradan neden alınmadığına dair ise sebep şu, tiyatro sürecinde birisine mektup yazmıştı :)) Hûda Kul ikilemi :))))
  • Ya arkadas 10 yildir diyorum gidin ensarin merkeze cikin ycyncu kata birde tugvadan gelenler vs doldurdu sirketi sefler mudurler burdan kazandiklari haram bosuna okumayin kariyer kasmayin
  • Öncelikle geçmiş olsun. Diğer taraftan gerçekten bu konuları dile getirdiğin için sana minnettarız. Umuyorum dediğin gibi düzen değişir. Özellikle şirket içinde şirket, devlet içinde devlet olan Kartallıların kökü kazınır. O kadar adaletsizlik yaptılar, o kadar hak aldılar ki. İnşallah Haziran 2023’te o kibirli tavırlarını da alıp defolup giderler. Seni seviyoruz.
  • Arff çalısıyor Türkiye uçuyor

Düzen Değişecek…

Havacılık sektörü adına ödediğimiz bedelleri hayal dahi edemezsiniz. Bir insanın;  ne psikolojisi ne de fizyolojisi bu bedel karşısında direnç gösteremez. Bunların tamamı havacılık sektöründeki kanunsuzluğu değiştirmek, gelecek kuşaklara özgürce uçan, uçacak havacılar bırakma adınadır.

Bazen bedeninizden gider, bazen psikolojinizden, çoğu zaman maddiyatınızdan gider bedel ödemenin masrafı. Ama hedefe odaklandıysanız, cesaretiniz varsa, gözünüzü budaktan sakınmıyorsanız ve bazen de kurşunların hedefi oluyorsanız; korkunun ecele faydası yoktur.

Ha bugün ha yarın hayatın gerçeğini kabullendiysek bir şekilde bu can bu bedenden çıkacak. Ama bir hain kurşun, ama hakkın yazdığı her hangi bir sebeple.

Uğradığımız silahlı saldırının ciddiyetini ileriki yazılarımda göreceksiniz.

Ve benim havacılık adına yapmış olduğum mücadelenin ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu bir kez daha anlayacaksınız.

Bir zamanlar bazı alçakların ruhsuzca, ahlaksızca ve şerefsizce tarafımıza attığı iftiranın tam aksine THK konusunda bendeniz yolsuzlukları yazarken birileri mama için ağzını şapırdatıp, üç beş kuruşun hesabını yaparak methiyeler düzüyordu. Oysa gerçekler benim yazdığım gibi ve THK’nın soyulduğu dosdoğru idi. Sonuç olarak devlet izlemek yerine gereğini yapmıştı.

Bugün olanlar da aynı. Devlet izlemez, gözler.

Evet, dileğim ve isteğim dünya ölçeğinde bir havacılık, tam profesyonel bir havacılık yönetimi.

Yani mesele şu!

Eğer siz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden DHMİ’ye, THY’den THK’ya, havalimanlarından yer işletme şirketlerine kadar bir dizi düzeniniz yok ise dikiş tutturamazsınız.

Düzen değişmeli dediğim budur.

SHGM’de TÜGVA’lılar değil, havacılık okullarından mezun gençler istihdam edilecek. Siyaset değil bilgi/beceri çalışacak. Havacılık tam bir sistem üzerine oturacak.

DHMİ’de tarikatlar değil, profesyoneller çalışacak. Havalimanı işletmesini kontrolörler, itfaiyeciler değil işletmeciler yönetecek. Atamalar sendikaların değil sistemin getireceği belirli kurallar ve başarı endeksi ile yapılacak. Bir kişi yıllarca aynı masada değil rotasyona göre görev alacak.

THY siyaset çiftliği, tarikat-cemaat çiftliği değil öncelikli havacılık okulları ve üniversitelerden mezun gençlerin istihdam edildiği bir kurum olacak.

Pilotlar, şoför olarak, hostesler garson olarak görülmeyecek bir sistem olacak. Şoför/garson gözü kör olacak.

İşten atılmaların önüne duvar örülecek. Senin benim adamım hesapları matematikten kaldırılacak. Şirket aidiyeti ve başarı kuralları ile personelin durumu iyileştirilecek.

İhaleler el altı, bel altı sistemlerle değil, kıran kırana yarışlarla yapılacak.

Düzen değişsin, havacılık değişsin hem de en tepeden an alta kadar. İnsanlar arasında kutuplaşma yerine aynı sofrada yemek yemeyi beceren bir sektör haline gelmeli bu güzide sektör.

Bedel ödenecekse biz ödeyeceğiz ki sistem yerli yerine otursun. 30 yılı aşkındır bu sektöre verdiğim sayısız öneri, getirdiğim onlarca yenilik bir gün toplanıp tamamen sistem haline dönüşecek.

Umudunuzu yitirmeyin. Umut var hep var olacak. Aydınlık yarınlara, toplumsal kucaklaşmaya yakınız.

Tüm sektörümü saygı ile selamlıyorum…

Düzen Değişecek…

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Thy çiftliği ~ 1 yıl önce
Öncelikle geçmiş olsun. Ne yazik ki THY komple çiftlik haline geldi Parti'nin büyük olanlari A.O'ya partili olanlar Tekniğe.. Bu düzene karşı çıkana silahlı saldırı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 1 yıl önce
Ali bey sayenizde sendika yetki belgesini aldı , kenetlenmemizde payiniz büyük sağolun varolun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuc ~ 1 yıl önce
5 m sendika zorlari nedir TK sen işine bak yoksa sen misin bu 5m ortağı neyin sıkıntısı bu millet i zorlamayın 5m ortağı kim TGS mi yok TK işbirliği için temi sonuç TGS ve TK bu şirketi kurdu ve şimdi iş sarma sarmaya başlayın da ne yapacaklarını şaşıran sürekli toplantı yapan olayı nasıl kapatırız diye deli tavuklar kipi dolaşıyor kar ama sıkı durun sendika hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzen değişirde ~ 1 yıl önce
Malesef düzülen değişmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz.. ~ 1 yıl önce
Allah'ın şu kuralı asla değişmez. Kim kul hakkına girmişse, kim günahsız birinin ekmeği ile oynamışsa, kim bir kişinin işten atılmasına öyle yada böyle vesile olmuşsa elbet birgün ister bu dünyada ister öbür dünyada karşılığını görecektir. Hele birde ahhh slımşsaki kesin almıştır, o kişinin ahı muhakkak bir şekilde çıkacaktır. Ve çıkıyorda.Elindeki imkanları, gazate, dergi, internet yolu ile iftira atarak kin ve nefrete sebep oluyorsa tabiki o ahhh yerini bulacak. Hukuk tam olarak tesis edildiğinde işte o zaman bakalım makamınız, gücünüz sizi nasıl kurtaracak göreceğiz vesselam. Sinsilikleriniz ortaya çıkacak elbet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzen değişir de ~ 1 yıl önce
Düzülen hep aynı kalır be abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip iletişim ~ 1 yıl önce
Arkadaşlar bütün samimiyetimle söylüyorum, size bir liyakatsızlıkdan bahsedeceğim ekip planlama Başkanlığı na bağlı ekip iletişim müdürlüğü nde liyakatsız mı bir müdür liyakatsız bir şef vardır, şef işi bilmez torpille atanmıştır. Müdür ise ben bir başka departman bulsam da gitsem diye dua eder. Bu kulaklar şahit oldu
Halinden memnun düzülen %35 var ~ 1 yıl önce
Bu nedenle bizden bir cacık olmaz
Arşivden ~ 1 yıl önce
bu şirkette 2 yıl 1 tane bile ucus olmayan yerde yurtdısında müdürlük yapıp ayda 8.000€ cebe indirip can sıkıntısından kitap yazan birisi vardı :))) görevden alınıncada rızkı hûda verir kula minnet eylemem yazan birisi :))) oradan neden alınmadığına dair ise sebep şu, tiyatro sürecinde birisine mektup yazmıştı :)) Hûda Kul ikilemi :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TekeTek ~ 1 yıl önce
Ya arkadas 10 yildir diyorum gidin ensarin merkeze cikin ycyncu kata birde tugvadan gelenler vs doldurdu sirketi sefler mudurler burdan kazandiklari haram bosuna okumayin kariyer kasmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Abi ~ 1 yıl önce
Öncelikle geçmiş olsun. Diğer taraftan gerçekten bu konuları dile getirdiğin için sana minnettarız. Umuyorum dediğin gibi düzen değişir. Özellikle şirket içinde şirket, devlet içinde devlet olan Kartallıların kökü kazınır. O kadar adaletsizlik yaptılar, o kadar hak aldılar ki. İnşallah Haziran 2023’te o kibirli tavırlarını da alıp defolup giderler. Seni seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama öyle deme ~ 1 yıl önce
Onlar dini bütün çocuklar. Hem her haram lokmadan önce besmele çekersen bişi olmaz. Bu indirilmiş dinde böyle değil ama uydurmuş dine göre böyle.
Türk hava yolları düzeni değişmesi gerekiyor ~ 1 yıl önce
Bir delikanlı çıkıp bu düzene Çomak sokmalı, Türk hava yollarında gerçekten liyakatsız müdürler liyakatsız şefler kol geziyor, örnek vermek istemiyorum ama görünen köy kılavuz istemez bunu herkes biliyor ve dile getiriyor.
Arif ~ 1 yıl önce
Arff çalısıyor Türkiye uçuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000