04 Haziran 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • o 211 kişi Gisad binasına çağırıldığında nasıl sanki thy ye fetöcüleri o 211 kişi doldurmuş gibi terörsit muamelesi yapıldığını, 20 yıl emek vermiş insanların tuvaletlere dahi sokulmadığını, tüm isimle çağırılmalarına rağmen khbden hiçbir müdürün ve başkanın aşşağı kata inmeye cesaret edemediğini dönemin basın sözcüs, Ali efendiye hem 211 kişinin hem ailelerinin defalarca"bu ınsanları fetöden değil işletmesel gereklilikden attık" dıye bır acıklama yapılması konusunda rica edilmesine rağmen kılını dahi kıpırdatmadığını yazmayı unutmuşsunuz
  • Seni iyi tanırız bay Çetin. Böyle tepeden laflarla dalga geçtiğini düşünüyorsun ama boş. 20-30 tane müridinin yorumlarına bakıp çok seviniyorsun da geç bu işleri.
  • ya size nasıl köşe yazdırıyorlar Çetin bey? SMS yerine GSM yazarsınız. Geçmişte de yorum atanların IP numaralarından bahsederken cep telefonlarındaki PIN kodu sözünü kullanırdınız. İşten atılanlara bu karar cep telefonlarına SMS gönderilerek bildirildi. Düzeltin isterseniz.
  • Çetin bey iyi çalışmalar. Bizler hâlâ taşeron denen illetten kurtulamadık konunuzla alakası yok affınıza sığınarak yazıyorum ve eminimki buradaki yazı ve yorumları şirket yöneticileri kesin okuyorlar bizlerde artık daha iyi şartlar bekliyoruz yeri geliyor üstümüzden 30_40 ton geçiyor ve bunlar tamamen elle ve beden gücüyle terimizin hakkını verin yeter fazlası nasip olmasın saygılar iyi çalışmalar.
  • !!!!!!!
  • Yine işten atılanları sömürmeye onların sırtından rating yapmaya yönelik popülist bir yazı. Madeni buldun Çetin bey. Kazmaya devam.
  • Çetin bey, artık sizin bu 211’ler ile bir araya gelmeniz gerekir. Zor bir ihtimal okduğu doğrudur geri dönmek için ama özellikle şu süreçte etkili olacaktır. Airport haber yöneticileri uygun görürse bu koordinasyonu site üzerinden sağlanıp bir araya gelinebilir. Ortak sonuçlar alınabilir
  • Bunların iktidara gelmesi ve iktidarda kalması için yıllarca uğraşan ve ak partiye üye olup resmi ve resmi olmıyan bir çok görevde bulundum.(Hasızlığa uğruyanlardan helallik istiyorum) 211- 39(teknik)-...ve diğerlerin yaşadıkları tıravmaları ailemle beraber yaşadım. Yapılan haksızlığı düzeltmek için bir çok kapı çaldım ama elde ettiğim sadece bir hiç.İtibarım için hukuksal mücadelemle baş başa kaldım. Bu listeler alt yöneticilerin fırsattan istifade ederek sevmedikleri çalışanlarını torbaya koyarak ve üst yöneticilerine şirin gözükmek için oluşturduklarına inanıyorum. Malesef kötü zamanda ve sonucun neye mal olacağını düşünmeden bu vebalin altına girdiler. Umarım bir gün hepimiz için Adallet tecelli edecektir. Not: 211 den üç kişinin geri alındığı doğrudur. Bu üç kişi emsal olması için isimleri ile beraber kullandım ve buna rağmen malesef sonuç alamadım. Çetin bey yapılan haksızlığı gündemde tuttuğunuz için çok teşekürler.
  • Bu THY de ne kadar beddua edilen kimse var
  • 20 sene çalışıp haksız yere işten çıkarıldım.Bilalekşiye pass haklarımın iadesi için mail attım.İade edilmeyeceğini söyledi.Nasıl dava açabilirim.Bu şerefsizlerde bir kuruşumu bile bırakmaya niyetim yok.

Dışlanan On Bini Aşkın THY Çalışanı Adına Soruyorum?



Evet, THY’ nın kendi insanlarına bakış şeklini ortaya koyan yaşanmışlar ile ilgili birkaç yazı yazdım son dönemde. Görüşüme göre bu yazılarda yanlış bir şeyler anlatmamıştım. Abartı da yoktu. Ne yapıldıysa aklımın erdiğince onu ortaya koymuştum. Nedense bu yazılar bir takım insanları çok rahatsız etti. Şaşırtıcı olan rahatsızlık hissedenlerin sisteme bu günün tepe yöneticileri veya daha öncekiler tarafından yerleştirilen çalışanlar olması. Hoş yazı konusu grupların birinden de serzeniş boyutunu geçen notlar aldım ama nedenini tam bilmesem de içimden o notları yok saymak geldi. Bu arada telefon ve mail adresimi yazılarıma gelen bazı yorumlara verdiğim cevaplarda açıkça yazmakla pek doğru bir iş yapmadığımı anladım.

BU GÜN BANA YARIN SANA: Bu kişiler neden düşünmez ki, yarın aynı durumu kendileri de yaşayabilirler. O zaman da onlar için benzer yazılarla moral desteği verecek olan yine bizleriz. Sonuçta kim hata yaparsa veya kim doğruyu kucaklarsa onu yazmak gibi bir sorumluluğumuz var. THY’ nin tepelerini çalışanlarına reva gördükleri hareketlerden ötürü methedecek halim yok. Bu kötülüler, yapanlara şiir mi yazmamızı isterdiniz.Evet; kanunları çiğneyerek kuvvet gösterisi yapmak bir gün mutlak geri tepecektir. Kişisel olarak diliyorum ki bunların yerlerine gelecek olanlar bir duyuru yayınlayıp, hak, hukuk, adalet ve kardeşlikten bahsedip “ Bu bir nöbet değişikliğidir, biz görevden ayrılan yönetimin devamıyız demesinler tıpkı İlker Aycı Beyin duyurusunda ifade ettiği gibi.  Şimdi daha iyi anlıyorum ki; “THY Kötülük Kupası” yarışlarında giden yöneticilerin mi yoksa bu günkülerin mi birinci olduğunun fotofinişle bile belirlenmesi zor. Aralarında burun farkı bile yok.

HER OLAYI AYRI KOMPARTIMANLARDA DEĞERLENDİRMEK GEREK. Sözüne güvendikleri birilerinin Türk Hava Yollarının bazı çalışanlarına tüm yaşamda karşılaşılacakları olayları birbiri ile ilişkilendirmeyip ayrı kompartımanlarda değerlendirmelerinin gerektiğini öğretmesi gerek. Yazıda bahsettiğimiz konu THY Tepe yöneticilerinin istihdam konusunda yaptıkları bariz kötü niyetli hatalar. Evet;  yazının konu özeti buydu. Bu konuda yapılan kötülük ve çirkinlikleri adı geçen yöneticilerin ticari başarılarını, THY filosunun 500 uçağa çıkacağını, uçuş noktalarındaki artış ve doluluk oranı yüzdesi vb hususları anlatarak savunmak mümkün değil. Bahsettiğiniz başarılar yapılan hataları ve çirkinlikleri gizleyemez. 

EVET; AYNI GÖRÜŞTE DEĞİLİZ AMA. Yazarın sizinle aynı siyasi görüşü paylaşmadığını ve bu nedenle Sivil Havacılığının en büyük yöneticilerini ve ülkemizin iftihar vesilesi THY’ nı kötüleme yolunu seçtiğini söylemenize ise kimse prim vermeyecektir. Yazıda Türk Hava Yollarını kötülediğim doğru değildir. Yöneticilerini kötülediğim ise doğruya yakındır. Yine de yaptıklarının dışında bir şey yazmadım. Siyaseti bu tür konulara karıştırıp boyumuzdan büyük işlere girmeyelim. Hepimiz siyasi görüşümüzü 24 Haziranda mühürleyeceğiz. Bizim siyasiliğimiz o gün başlar ve aynı gün oy attıktan sonra biter. Bir gün gelecek o çalışanlarda siyasiler için ne denli değerli ( ? ) olduklarını bir şekilde anlayacaklardır.

ŞÜKRAN BORCU BÖYLE ÖDENMEZ THY çalışanlarından  bir kesimin bu dönemin yöneticilerine şükran borcu duyduğunu görülüyor.. Duymaları da normaldir, zira sayelerinde iyi bir işe sahip olmuşlardır. Ancak bu borcu düzgün çalışmak yerine, ülkenin siyasilerini, THY’nin tepe yöneticilerini methederek, onların hatalarını görmezden gelip, yazanlara saldırarak ödemeden bir fayda gelmeyeceğini yaşayarak öğreneceksiniz.

SON KIRINTILAR DA SÜPÜRÜLDÜ. ARTIK ESKİ OLAN SİZLERSİNİZ. SIRA SİZDE  Kaç senedir THY’ de çalıştığınızı bilmiyorum. Acaba 2004 yılında işe Bismillah ile başlamış olan yöneticilerinizden şu anda kaç kişi kaldı ki?  Unutmayın ki onlarda ülkeyi ve Türk Hava Yollarını yönetenlere hayrandılar. Siyasi görüşleri de tabii ki onlarınki ile paraleldi. Ve de manevi borçlarını bu günkülerle aynı veya benzer bir şekilde ödüyorlardı. Sonuç meydanda. Şimdi yoklar. Senelerce THY’ de çalıştım. Bu tabloyu ilk kez görmüyorum. Daha önce de bu türler için iş yaşamı böyleydi. Hep aynı şekilde noktalandı. Tabii ki siz farklı olduğunuzu düşünebilirsiniz. ( ? ) Onlarda, gidenlerde aynını düşünüyorlardı.

Bir ara, THY’nin tepelerinden biri “...... Senesinde THY’ de 2004 öncesi işe giren kimse kalmayacak” demişlerdi. Bu sözü sakın Temel Kotil söylemiş olmasın? Bu varsayım doğru ise 211’lerin listelenmesinde büyük katkıları oluşmuştur. THY’ na 2004 öncesi girmiş olan 114 çalışanda o listeye grup halinde bulunup şirketten dışlandığına göre, nasıl düşünmemi istersiniz.

Sizler THY’ de çalışmaya başlayalı on seneyi geçti. Belki daha da fazla.  2004 öncesi girişlilerin son kırıntılarından olan 114 çalışanda 2016 Temmuz ayında süpürüldüğüne göre artık şirkette eski olan sizlersiniz. Sıra sizlerde. Tabii ki yalnız terfi’de değil.  Acaba bu yeni konumunuz aklınıza başka bir şeyler getiriyor mu? THY’ de yönetim tensikata gitmeğe mecbur olsa bile şirkette 2004 öncesi işe girmiş olan çalışan kimse kalmadığına göre, ilk sırada sizler olacaksınız. Arka sıralara geçmeniz, saklanmanız mümkün değil. Sahi, her akşam eve doğru giderken bu hususu düşünmek nasıl bir duygu? İşten uzaklaştırıldıkları dönemde zaten çalışmıyor oturuyorlardı, kayıp sayılmaz diye arkalarından adeta teneke çaldığınız on bini aşkın THY çalışanı adına soruyorum. Ne dersiniz?

THY’NİN İSPİYONCULARI VE ONLARA İTİBAR EDEN YÖNETİCİİLER.

Onlardan daha beter olun. Allah topunuza layığınızı versin.  Sizlerin karaktersizliği ve sizlerdeki insani zafiyet birçok çalışanı işinden etti. Kimileri uydurma nedenlerle kimileri FETÖ yakıştırması ile THY’ den dışlandı. KHK ile işten atılanlar mahkemeleri kazanıp tekrar göreve dönebiliyorlar. İşverenin hatası yüzünden atılanlara neden bu imkân tanınmıyor. Onlar hakkında da yapılan işlemin yanlışlığı mahkemeler ve Yargıtay tarafından onaylandı.

Keşke Cumhurbaşkanımız o telaş içerisinde ertesi gün KHK’ yi çıkartsa ve kurumlara gönderseydi ve 211’ ler de o gerekçe ile işten atılsalardı diyeceğim geliyor neredeyse. Kızmayın bana. Uğraşıp, didinip eğer hakikaten mağdurlarsa onların da işe dönme imkânı olabilirdi. Şimdi ise onların aynı sonucu alabilmeleri için çok çok uğraşmaları gerek. Evet; biraz önce duydum ki, KHK hükmüne göre işten çıkartılıp mahkemeleri kazanan ve suçsuzluğu sabit görülen mağdur oldukları açık olan  9  veya 10  pilotumuz göreve yeniden kabul edilmişler .Ne güzel.

Geriye dönüp 211’ler açısından geçmişi bir kez daha gözden geçirelim. 15 Temmuz Cuma Günü Kalkışma hareketi oluyor. 16 ve 17 Temmuz günü Sn. Cumhurbaşkanımız Fetöcülerin devlet mekanizmasından ayıklanmalarının gerektiğini yaptıkları konuşmalarda belirtiyorlar. Bu konuda Türk Kamu oyu kendileri ile beraber olduklarını hepimiz gördük.  THY’ nin necip yöneticileri Cumhurbaşkanımızın bu sözü üzerine fazla düşünme gereği duymadan , nasıl olsa bu karambol arasında kaynar g,de düşüncesi ile, durumdan vazife çıkartarak 21 Temmuz günü THY İcra kuruluna işten çıkartılması gereken 211 personelin isimlerini  bildiriyor. 20.000 kişilik bir şirkette 211 kişi 4-5 günde belirleniyor ( ?)  ve 22 Temmuz Cuma günü ise THY İcra Kurulu kendisine sunulan bu listeyi onaylıyor. 24 Temmuz Pazar günü saat 16.34’ de karar ilgili personele GSM yolu ile duyuruluyor.  Aslında liste çalışmasının ( ? ) 97 kişi için yapıldığı ortada. Kalan 114 kişi ( 2004 öncesi THY’ na girmiş olan çalışanlar )  zaten çoktan listelenmişti. 25.veya 26 Temmuz günü ( mesai saatleri dışında ) saat 19-21  arasında şirkete gelerek zimmetli bulunan eşyalar ve kimlik kartını teslim etmeleri ve şahsi eşyalarını almak için üzere şirkete çağırılıyorlar. Bu şekilde çalışanlar ile temas kurmamaları da sağlanıyor. Daha sonra ise çalışanlara işten çıkardıkları bu eski çalışanlarla hiçbir şekilde ilişki kurmamaları bildiriliyor. Aksi takdirde?

Sizce bu çirkinliklerin arkasında ne yatıyor? Yapılan bu uygulamalar tüm mağdurlara Türk Hava Yollarına iş akdinin feshedildiği  tarihini takip eden 2 sene içinde manevi tazminat davası açma hakkı veriyor.( Zaman aşımına dikkat edin ltf )  Tabii ki THY eski Baş Müfettişi Necmi beyin Pass bilet konusundaki davayı kazanmasına bağlı gelişmeleri de takip edip aynı talepte bulunmaları da gerekecektir. Şayet bu seçimlerde Hükümetin değişmesi söz konusu olursa açacağınız manevi tazminat davası ile ilgili olarak şirketten ayrılış aşamasında maruz kaldığınız çirkin davranışlar konusunda necip THY çalışanlarının sizler lehinde şahitlik yapacaklarına eminim.

İŞTEN İNSANCA UZAKLAŞTIRILMAK:  Hiç unutmam bir Cuma günü saat 18.00’ de Genel Müdürümüz Sn. Bolayırlı odama gelip benimle yollarını ayrılma kararı verdiklerini, OİB’,n konu ile ilgili onayı gelene kadar istersem görevime devam edebileceğimi, arzu etmem halinde ise izinli sayılabileceğimi söylemişti. Kendisi ve YK Başkanı Sn. Kozlu ile 2 konuda bayağı, hatta olmaması gerektiği kadar ters düşmüştük. Bu kararı bekliyordum. Resmi işlemler bitirilene kadar çalışama devam etmek istedim. OİB onayı ertesi hafta sonu geldi. O güne kadar normal görevimi ifa ettim. O süreçte yaptığım hiçbir çalışma reddedilmedi. Hepsi onaylandı. O günlerde yaptığım bir ihale dâhil. Haydi gel de bu yöneticileri şimdikilerle kıyasla. Şimdikilere teşekkür borçluyum, eski yöneticilerimin kıymetlerini daha iyi anlamama vesile oldular. Bir şeyi daha anladım. Bir çalışanı şirketten atmak ayrı, yapılan bu işlem sırasında insan gibi davranmak ise apayrı bir şey. Evet;  bu vesile ile eski yöneticilerime saygılar sunuyorum.

İKİ GRUPTA AYNI ŞEKİLDE GİTMEDİ Mİ?

Ben bu iki gurubunda işlerine görünüşü ve dayanağı değişik olsa bile aynı fasıldan son verildiğini düşünüyorum Türk Hava Yolları icra Kurulu ve Genel Müdürü İstasyonda görev yapan birini veya bir kabin memurunu tanımaz.  İşverenin yakıştırması üzerine veya KHK gereği işlem yapılmak suretiyle işten çıkartılan tüm bu personelin isimleri birilerinin ispiyonu üzerine belirlendi ve liste böyle şekillendi. Belki ilk amirleri, belki de iki üstleri Değerli bir arkadaşlarının da bu önemli ve kutsal görevi üstlenmiş olması mümkün. Hatta ispiyoncuların isimlerini bilenler in de mevcut olduğu söyleniyor. Yakında ortaya çıkacaktır.  Her ne ise saygıdeğer yöneticiler bu ispiyonları yakından tanıyorlardır muhtemelen. Belki de onlar kendilerinin koruması altındadır. Kim bilir? Bunların tümünün suçsuz olması Fetö ile hiçbir ilişkilerinin bulunmaması akla başka bir şey getiriyor. Sahi Türk Hava Yollarında hiç Fetöcü yok muydu? Onları nerelere sakladınız da, bu çakma Fetöcüleri ortaya çıkarttınız? İcra Kuruluna giden teklifi en son imzalayan her kimse Çetini listeden çıkart Hüseyini yaz onun yerine demiş olabilir mi? Her ne ise piyoncular iyi çalışmadılar demek ki? Peki. Sn. Yöneticiler, siz onlara, size yanlış bilgi verip hepinizi küçük düşüren bu ispiyonlara ne yaptınız?  Sırtlarını sıvazlayıp çalışan insan hata yapar, üzülmeyin mi dediniz?

GEREK 211’LERDEN VE GEREKSE KHK İLE ŞİRKETTEN ÇIKARTILANLARDAN HUKUKA MÜRACAAT EDENLERİN TÜMÜ MAHKEMELERİ KAZANDI VE İŞE İADE KARARI ALDI. Sizce bu ne anlama geliyor. Türk Hava Yollarında birilerinin onlara iftira attıklarını, şu veya bu şekilde onları lekelemeğe çalıştığınızı göstermiyor mu?  Her ne kadar bu insanların işten uzaklaştırılmasını takiben Hava-İş sendikası “ bu çalışanların Sendikaya müracaat etmemesini ve onları korunmayacaklarını” genele duyurdu ise de yinede bu arkadaşlarımızın yaşamlarında bir kenar süsü bile olamayacak Sendikal bir çalışmadan Toplu İş sözleşmesinden başlayalım.

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında imzalanan 25 nci Dönem Toplu İş Sözleşmesinin ( Haklı Nedenlerle Fesih ) 25 nci maddesinin 1 nci fıkrasını görüşe sunuyorum.  “ Ortaklığın veya Ortaklık personeli veya bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarf etmek veya davranışlarda bulunmak, Ortaklık veya Ortaklık personeli hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunmayı” haklı fesih nedeni olarak gösteriyor.

Toplu İş Sözleşmesinin ilgili maddesi gereği THY’nin 2 tepe işveren vekilinin personeli hakkında asılsız ihbar ve isnatta bulundukları açık olan bu espiyonlar hakkında işlem yapmaları şart gibi görünüyor. Ne yazık ki 2 işveren vekili de şimdiye kadar hiç bir kurumda görülmediği üzere Hava-İş Sendikası ile iç içe çalışmalar sergiliyorlar. Tabii ki olgun yönetimler için ideal olan bu.  Sen beni kolla, bende sen, mantığı olmadan ve camiayı sarartmadan. Her ne ise bu durumda ne işverenin Sendikadan ne de Sendikanın İşverenden böyle bir çirkinliği yapanların cezalandırılmalarını istemeyecekleri açık. Eğer;  bu iki işveren vekili kendilerini yanıltan ( ? ) şahısları tespit edip ( ? ) cezalandırmazlar ise, bu konunun maddi ve manevi tüm sorumluluğu kendilerine ait olacaktır. Tabii ki Temel Kotil yerine bu çalışmayı yapmak şimdiki Genel Müdüre düşer. Bu kulakta kalsın ve geçelim.

4857 sayılı iş kanununun 25 maddesinin 2 .ci fıkrasının b bendinde işverenin haklı fesih hakkının uygulanma durumları  “ Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri maddesinin: “b” bendi İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarf etmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunması” şeklinde ifade edilmektedir. . Bu madde de her ne kadar bir işçinin diğer bir çalışana karşı maddede belirtilen davranışlarda bulunmasının müeyyidesi belirtilmemekte ise de Yargıtay içtihat kararlarında bu hususu bulabilmek mümkün. Evet, kanunun bu maddesi de sizi yanıltan değerli çalışanınıza / çalışanlarınıza uygulama durunda olduğunuz müeyyideyi belirtmektedir.

BU YÖNETİCİLER HUKUK DÜZENİNE NASIL ALIŞACAKLAR? THY tepelerinin hukuk düzenine uyması için belirli kanun maddeleri arasında sıkışmalarının gerektiği açık. Umursamadıkları o kanun maddelerinin bir gün onları ezercesine sıkışacağına yürekten inanıyor ve temenni ediyorum.. İnsani duygulardan ne denli uzak olduklarının herkes tarafından görülmesi için mağdur ettikleri insanlar ile birlikte dua ediyor, beterini diliyorum

Eminim ki o kafalar, kibirlerinden söyleyemezler ama şimdi yaptıklarına pişmandılar. Bana inanınız ki ileride daha da pişman olacaklar. Espiyonlar birer birer deşifre edilecek ve onların sırtlarını dayadığı yöneticiler ise rezil olacaklar. Bir kişi ortaya çıkınca gerisi çorap söküğü gibi döküleceklerdir.

Evet, tepedekiler özellikle dönemin Genel Müdürü ispiyoncuları tanıyorlar. Buna kesinlikle inanıyorum. TİS’ e ve İş kanunun ilgili maddesine, ahlaki ve insani teamüllere ve mağdurların İşe iade konusunda aldıkları Yargıtay kararı bu çalışanları suçlamalardan azade kılmıştır. Buna rağmen onları ispiyon ederek yönetimi bu gülünç duruma düşüren ahlaksızlar hakkında bir işlem yapılmaması, tepedekilerin bu insanlık dışı uygulamanın maddi manevi tüm sorumluluğunu bizzat üslenmeleri anlamına gelecektir. Tabii ki söz konusu ispiyonlara gerekli işlemi yapsalar bile, Dönemin Genel Müdürünün İcra Kuruluna teklif götüren şahıs olması, YK Başkanının da aynı zamanda İcra Kurulu Başkanı olması ve de teklifi onaylayan makamda bulunması nedeni ile zaten uygulamanın müteselsil sorumlusu oldukları açık. Yapılan bu işlemin ne denli ağır ve yıpratıcı olduğunu daha iyi anlamaları için aynı durumu kendi çocuklarının yaşaması temennisinde bulunmayı kendime yakıştıramıyorum.

Dışlanan On Bini Aşkın THY Çalışanı Adına Soruyorum?

Yorumlar Tüm Yorumlar (169)

YAZI EKSİK.. ~ 6 yıl önce
o 211 kişi Gisad binasına çağırıldığında nasıl sanki thy ye fetöcüleri o 211 kişi doldurmuş gibi terörsit muamelesi yapıldığını, 20 yıl emek vermiş insanların tuvaletlere dahi sokulmadığını, tüm isimle çağırılmalarına rağmen khbden hiçbir müdürün ve başkanın aşşağı kata inmeye cesaret edemediğini dönemin basın sözcüs, Ali efendiye hem 211 kişinin hem ailelerinin defalarca"bu ınsanları fetöden değil işletmesel gereklilikden attık" dıye bır acıklama yapılması konusunda rica edilmesine rağmen kılını dahi kıpırdatmadığını yazmayı unutmuşsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açtırma kutuyu ~ 6 yıl önce
Seni iyi tanırız bay Çetin. Böyle tepeden laflarla dalga geçtiğini düşünüyorsun ama boş. 20-30 tane müridinin yorumlarına bakıp çok seviniyorsun da geç bu işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AÇTIRMA K.. ~ 6 yıl önce
ACABA SİZ KİMİN MURİDİSİNİZ.BENİM KİMSE İLE DALGA GEÇTİĞİM YOK. VAKTİNİZ VARKEN BU TÜR VECİZ YORUMLARDAN BİR İKİ TANE DAHA GÖNDERİN. ÖNÜMÜZDEKİ PAZARTESİNDEN SONRA YORUMUNUZ LAYIK OLDUĞU YERE GİDECEK.
Hayret ~ 6 yıl önce
ya size nasıl köşe yazdırıyorlar Çetin bey? SMS yerine GSM yazarsınız. Geçmişte de yorum atanların IP numaralarından bahsederken cep telefonlarındaki PIN kodu sözünü kullanırdınız. İşten atılanlara bu karar cep telefonlarına SMS gönderilerek bildirildi. Düzeltin isterseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAYRET ~ 6 yıl önce
İKAZINIZI KENDİ DÜZEYİNİZE UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPMIŞSINIZ.YİNE DE TEŞEKKÜR EDERİM 2 SATIRLIK BİR YORUMDA TEK HATANIZ VAR. KUTLARIM SİZİ. ALİ BEYE AÇIK İSMİNİZLE YAZIN. SİZE DE BİR KÖŞE VERİRLER HERHALDE. BANA VERDİKLERİNE GÖRE.
Kargo ambarı ~ 6 yıl önce
Çetin bey iyi çalışmalar. Bizler hâlâ taşeron denen illetten kurtulamadık konunuzla alakası yok affınıza sığınarak yazıyorum ve eminimki buradaki yazı ve yorumları şirket yöneticileri kesin okuyorlar bizlerde artık daha iyi şartlar bekliyoruz yeri geliyor üstümüzden 30_40 ton geçiyor ve bunlar tamamen elle ve beden gücüyle terimizin hakkını verin yeter fazlası nasip olmasın saygılar iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen kimsenin adına konuşma ~ 6 yıl önce
!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BULUŞMA 2 ~ 6 yıl önce
BU İKAZ SİZE DE BANA DE GELMİŞ OLSA BENİM SİZE ÖNCE 211 'LER BİR ARAYA GELİN, TEMSİLCİ SEÇİN VB.. SÖZLERİMDE NE DENLİ HAKLI OLDUĞUMU GÖSTERİYOR
!!! ~ 6 yıl önce
Çetin bey bu paralı trolleri bu kadar ciddiye almayın bence. Kimdir necidir..kendisi kimin adına konuşuyor? Kendimizi yormayalım...farz edin ki troller yok :))
KAZMA ~ 6 yıl önce
Yine işten atılanları sömürmeye onların sırtından rating yapmaya yönelik popülist bir yazı. Madeni buldun Çetin bey. Kazmaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KAZMA ~ 6 yıl önce
SİZ VE SİZİN GİBİLER YAZILARIMI TERK ETTİ.DOĞRUSUNU İSTERSENİZ ÜZÜLMEDİM. 211 KİŞİ OKUSA DA TOPLAMDA BİR ŞEY FARK ETMİYOR. SİZ POPÜLİST'İ BİLEREK KULLANDIYSANIZ RAHATSIZ OLACAĞIM BİR ŞEY YOK DEMEKTİR.İŞTEN ATILANLARA MADEN GÖZÜ İLE BAKAN BİRİSİNİZ. VE DE MAALESEF Kİ ARKADAŞIMSINIZ.
cvp kazma ~ 6 yıl önce
çok belli ediyorsunuz. ..... bey. Hos değil.
CVP BANKER SA.. ~ 6 yıl önce
Banker Sami bu yazıları yazmak için kaç para indiriyorsun ayda kim veriyor arpanı SAMİ BEY BİRADERİM. HER KONUNUN AYRI BİR TARİFESİ VAR. BEN SİZİN GİBİ ARPA KARŞILIĞI -KARIN DOYUMLUĞUNA ÇALIŞMIYORUM. TARİFEM YEŞİLE ENDEKSLİ. YAZIDA ŞİRKETE SALDIRMA 500.00 USD- YÖNETİCİLERE SALDIRMA 750.00 USD. GERİSİ İLGİ SAHANIZIN DIŞINDA.UYDU MU?
BANKER İÇİN ~ 6 yıl önce
cetin bey bu tür yorumları yayınlamayın. yazıda sataşacak bir şey bulamayan acizler bu yola başvuruyor.siz de kendinizle ilgili olduğu için yayınlıyorsunuz. Kaç kere yazı ile ilgili olmayan yorumları sileceğim dediniz.dediğinizi yapın
CVP BANKER İÇİN ~ 6 yıl önce
HAKLISINIZ. BUNDAN SONRA DEDİĞİNİZİ YAPACAĞIM.TEŞEKKÜRLER
Buluşma ~ 6 yıl önce
Çetin bey, artık sizin bu 211’ler ile bir araya gelmeniz gerekir. Zor bir ihtimal okduğu doğrudur geri dönmek için ama özellikle şu süreçte etkili olacaktır. Airport haber yöneticileri uygun görürse bu koordinasyonu site üzerinden sağlanıp bir araya gelinebilir. Ortak sonuçlar alınabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 6 yıl önce
Bir basın açıklaması olabilir yada en güzeli...başkan adaylarını yada siyasi partileri ziyaret etmek olabilir...
Korku... ~ 6 yıl önce
Çok geç kalındı..Ama insanlarda bu korku ortamında haklı tabi. Her an biri çıkıp "155 ararım vatan haini..."diyebilir. Ama yine de bu korku duvarını kırıp hakkımızı almalıyız. 3-5 aktrolle yıllarımızı kaptırmayalım.
CVP BULUŞMA ~ 6 yıl önce
BUNU SİTE ÜZERİNDEN YAPMAYI DOĞRU BULMAM. AYRICA BİR HAFTA ON GÜN BU DURUMU MUHAFAZA ETMEK GEREKİR. DUYURULMAK İSTENİLEN ŞAHISLARA GEREKLİ NOTU HAZIRLAMAYA BAŞLAMIŞTIM. BIRAKTIM. DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ BİR ŞEYLER ANLATIP BİR ŞEYLER İSTİYORSUNUZ AMA BU TALEPTE KİMİN İÇİN BULUNDUĞUNUZU BİLE BİLMİYORSUNUZ. LİSTEYİ TALEP ETTİĞİM ZAMAN ALDIĞIM CEVAPLARI UNUTMADIM. BUNA RAĞMEN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIMDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN. EĞER 2111 KİŞİYİ TEMSİL EDEN BİR VEYA İKİ KİŞİ VARSA / OLABİLİRSE GÖRÜŞMEKTE TABİİ Kİ FAYDA VAR.
CVP BULUŞMA 2 ~ 6 yıl önce
BU ARADA 211'LERİN EN BÜYÜK HATASI ÖNCE KENDİLERİNİN BİR ARAYA GELMEMİŞ OLMASI VE DE KENDİLERİNİ TEMSİL EDECEK BİR KİŞİYİ SEÇMEMİŞ OLMASIDIR.
211 ~ 6 yıl önce
Çetin bey haklısınız. Ama bizim de bir araya gelmemiz kolay değil. Çünkü ben de şahsen 211 kişi içinde kimseyi tanımıyorum. Yani liste biz de yok. Hele bu korku ortamında olacak iş değil...ama yine de bir yol bulunabilirdi belki..sizin gibi büyüklerimizden yol göstermesini bekliyoruz artık.
211 bulusma ~ 6 yıl önce
Cetin bey mahkemeler sonuclanmadan kim kimdir bilemezsiniz ki? Belki fetocu da var belki yok. Sonucta oyle bir ortam korku baski yarattilarki herkes asiri temkinli oldu. Kendim fetocu degilken fetocular ile bir grupmusum birlikte hareket ediyormusum pozisyonuna dusseydim nice olurdu halimiz bir dusunsenize. Hakliyken haksiz duruma duseriz korkusu engelledi topluca hareket etmeyi. Sonra bunlarin ekmegine yag surmus olurduk. Simdi herkes aklandigina gore artik simdi bulusup bu haksizligi bir buyuk basin aciklamasi ile duyurmak lazim. Ve secim oncesinde de bence en guzel zaman olacaktir. Madem bu zulmu futursuzca reva gorduler bize, bizler de ise iade davalarimizi kazanip geldikten sonra bunlara olabilecek en buyuk zarari secim oncesi bir basin aciklamasi ile yapabiliriz. Bize bu konuda onculuk yapip yardimci olun lutfen.
CVP 211 BULUŞMA ~ 6 yıl önce
1)ÖNCE BİR LİSTE YAPMAK GEREK. PERSONELİN ADI SOYADI / SİCİL NO / UNVANI-ÜNİTESİ /TEBLİGATTA BELİRTİLEN FESİH NEDENİ / MAHKEME KARARI NO / KARAR METNİ MAHKEME DOSYA TARİH VE NUMARASI. 2.) 211 KİŞİNİN DE MAHKEMESİNİN SONUÇLANIP, SONUÇLANMADIĞINA İLİŞKİN NET BİR BİLGİ ŞU ANDA YOK. 3 ). AMAÇ ÜZÜM YEMEKSE - ZİRA GAZETE HABERİ İLE BAĞCIYI DÖVMEK MÜMKÜN DEĞİL - İNANIN Kİ SEÇİM ÖNCESİ SEÇİLEBİLECEK EK KÖTÜ ZAMANDIR. ŞU ANDA GAZETELERİN HİÇ BİRİ HABER EKSİKLİĞİ ÇEKMİYOR. O ZAMANDA ÇEKMEYECEKLER. GÖNDERDİĞİNİZ HABER DİREK KAĞIT ÖĞÜTME MAKİNESİNE GİRECEKTİR. 4.) 211 KİŞİ BİR ARAYA GELİP KARAR ALMAK ZORDUR. ÖNCE SİZ ARANIZDA TOPLANIP 2-3 TEMSİLCİ SEÇMELİSİNİZ. 5) BU ARADA 211 KİŞİDEN KAÇ KİŞİNİN MAHKEMESİNİN SONUÇLANDIĞI ORTAYA ÇIKAR 6) LTF AVUKATLARINIZLA GÖRÜŞÜNÜZ. ÖNCELİKLE PASS BİLET HAKKINIZI ALMAK İÇİN DAVA AÇMANIZ GEREKİR. BİR HUKUKÇUNUN İFADE ETTİĞİNE GÖRE BUNUN ZAMAN AŞIMI TEBLİGATI TAKİP EDEN İKİ SENEDİR. VE DEBU SÜRE DOLMAK ÜZEREDİR. BAŞMÜFETTİŞ NECMİ BEYİN TAKİP ETTİĞİ YOLU (https://www.airlinehaber.com/emekli-basmufettis-necmi-demir-thy-yonetimine-verdi-veristirdi/#comment-51472) OKUYABİLİRSİNİZ. BİLAL BEY DE FİKREN SİZE YARDIMCI OLACAKTIR. ŞU ANDA İLK İŞİNİZ MÜMKÜN OLAN EN ÇABUK ŞEKİLDE BU DAVAYI AÇMANIZ OLMALIDIR.ZAMAN AŞIMINDAN SONRA BU İMKANINIZ OLMAYACAK VE HAKKINIZI ALAMAYACAKSINIZ. 5) BENİM BU KONUDA SİZLERE YARDIMCI OLABİLMEM İÇİN LİSTENİN TAMAMLANMASI VE DE ÖNCELİKLE KAÇ KİŞİYİZ ONA BAKMAM VE KONTROL ETMEM GEREKİR. LÜTFEN BU MESAJI ARKADAŞLARINIZA DAĞITINIZ.
Buluşma 2 ~ 6 yıl önce
1-Öncelikle bir whatsapp grubu ile bir araya gelinebilir ( Çetin bey siz tlf nunuzu daha önce paylaşmıştınız, ordan eklemelerle bir araya gelinebilinir) 2- Bir buluşma tertiplenip herkes belgeleri ile katılım sağlar (fesih gerekçesi ve mahkeme sonucu). Çoğunun mahkeme süreci tamamlandı. Tazminat Ödemeler de yapıldı. 3-Bu buluşmada liste oluşturulabilir. Temsilciler de belirlenir. Bu temsilciler nezdinde sendikalar ile görüşme talep edebiliriz. Önemli olan ilk adımı atmaktır.
CVP BULUŞMA 2 ~ 6 yıl önce
ÖNCELİKLE BU ÇALIŞMAYI SİZİN YAPMANIZ GEREKİR. KİMİNLE GÖRÜŞSENİZZ SİZE KİM BUNLAR DİYE SORACAK VE LİSTE İSTEYECEKTİR. BULUŞUP LİSTE OLUŞTURMADA BİR FONKSİYONUMUN OLMAYACAĞI ORTADA. HİÇ TANIMADIĞIM İNSANLARA ( Kİ BİR KISMI BANA DA GÜVENMEDİKLERİN, AÇIK AÇIK İFADE ETMİŞLERDİ) ÖNCÜLÜK YAPMAK ZOR İŞTİR. BAKIN 211'LERDEN 3 KİŞİNİN ,İŞE GERİ ALINDIĞINI DAHA DÜN ÖĞRENDİM. NEDEN KİMSE SÖYLEMEDİ ANLAMADIM.ÖĞRENEBİLİRSEM BU GÜN İSİMLERİNİ ÖĞRENEBİLECEĞİM. AYRICA BU LİSTE KAPSAMINDA FETÖDEN ÖTÜRÜ DE İŞ AKDİ FESHEDİLENLER ( AZ MİKTARDA ) VARMIŞ. VB..VB SİZLER ZATEN 2 SENE ÖNCE BİR ARAYA GELMELİ VE BİRBİRİNİZİ TANIMALIYDINIZ. FİKİR ÜRETMEK KOLAYDIR.ZOR OLAN GEREKENİ YAPMAK. 211'LERİ KONU EDİNDİĞİM ZAMAN ÖĞRENDİM Kİ SİZİN DURUMUNUZU YAŞAYAN BAŞKA ŞİRKET ÇALIŞANLARI DA VAR. HEM DE ÇOK FAZLA.SİZE EN YAKIN OLANSA THY TEKNİK. ÖZETLE BU AŞAMADA KENDİ İÇİNİZDE BİR BELİRLEME YAPACAKSINIZ. BUNU YAPMAK İÇİN DESTEĞE İHTİYACINIZIN OLMADIĞI AÇIK. PASS BİLET KONULU VERDİĞİM BİLGİYİ ARKADAŞLARA ULAŞTIRINIZ
Bilal YILDIZ ~ 6 yıl önce
PAS BİLET haklarını geri kazanmak ve emekli olanlar varsa, THY Emekli Kimlik Kartlarını almak isteyen 211 leri birlikte mücadele etmeye çağırıyorum. Facebook "TK personeli" grubumuza üye olmak için benimle fcbk ortamından iletişime geçebilir ya da 0542 4975823 nolu telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.
Yazar ~ 6 yıl önce
Allah rızası için Başmüfettiş Bilal YILDIZ’a bir köşe verin de THY tecrübelerini, başından geçenleri ve sektörle ilgili görüş ve düşüncelerini okuyup faydalanalım.
Teknik mağduru 39. ~ 6 yıl önce
Bunların iktidara gelmesi ve iktidarda kalması için yıllarca uğraşan ve ak partiye üye olup resmi ve resmi olmıyan bir çok görevde bulundum.(Hasızlığa uğruyanlardan helallik istiyorum) 211- 39(teknik)-...ve diğerlerin yaşadıkları tıravmaları ailemle beraber yaşadım. Yapılan haksızlığı düzeltmek için bir çok kapı çaldım ama elde ettiğim sadece bir hiç.İtibarım için hukuksal mücadelemle baş başa kaldım. Bu listeler alt yöneticilerin fırsattan istifade ederek sevmedikleri çalışanlarını torbaya koyarak ve üst yöneticilerine şirin gözükmek için oluşturduklarına inanıyorum. Malesef kötü zamanda ve sonucun neye mal olacağını düşünmeden bu vebalin altına girdiler. Umarım bir gün hepimiz için Adallet tecelli edecektir. Not: 211 den üç kişinin geri alındığı doğrudur. Bu üç kişi emsal olması için isimleri ile beraber kullandım ve buna rağmen malesef sonuç alamadım. Çetin bey yapılan haksızlığı gündemde tuttuğunuz için çok teşekürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEK.MAĞD... ~ 6 yıl önce
SIKMAYIN CANINIZI. MAALESEF BÖYLE YANILGILAR YAŞANIYOR. GÖNDERDİĞİNİZ İLK MAİLDE BU 3 KİŞİNİN İSİMLERİ YOK. DEMEK Kİ 211 DEĞİL, 208 KİŞİYİZ.BU ARKADAŞLARIMIZIN DAYANAKLARI MUTLAK KUVVETLİ OLMALI.ONLARI EMSAL TEŞKİL EDEBİLMELERİ AÇISINDAN BİLMEK İSTERİM.EĞER GENELE DEKLARE ETMEK İSTEMEZ İSENİZ LÜTFEN BANA MAİL ADRESİME BİLDİREBİLİR MİSİNİZ.( [email protected] ) GÖNLÜ AÇIK BİR İNSANSINIZ.BUNU HİSSETTİM. TEŞEKKÜRLER EDİYORUM TAKİBİNİZ İÇİN
211 dönen.. ~ 6 yıl önce
Sanırım biri izmirden bir m.v kızı idi...diğer 2 sini bilmiyorum...onlar da muhtemelen iktidar partisinden birilerine ulaşmışlardır...Adamın varsa işin döner bu ülkede.
CVP 211 DÖNEN ~ 6 yıl önce
TAKDİR EDERSİNİZ SANIRIM, TAM BİLMİYORUM İLE EMSAL GÖSTERMEK MÜMKÜN DEĞİL.İZMİR DE HİÇ ARKADAŞINIZ YOK MU?
TK ~ 6 yıl önce
Bu THY de ne kadar beddua edilen kimse var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdarok ~ 6 yıl önce
20 sene çalışıp haksız yere işten çıkarıldım.Bilalekşiye pass haklarımın iadesi için mail attım.İade edilmeyeceğini söyledi.Nasıl dava açabilirim.Bu şerefsizlerde bir kuruşumu bile bırakmaya niyetim yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdarok’a ~ 6 yıl önce
https://www.airlinehaber.com/emekli-basmufettis-necmi-demir-thy-yonetimine-verdi-veristirdi/#comment-51472

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000