12 Şubat 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • torpil olmadan olmaz çetin torpil olmasaydı bugün 5 keadı salla bajı cebe indiremezdim Var olsun torpil Biz o torpil icin dükkan verdik memlekette allaha hamdolsun 3 gere çıkardım parasını
  • Muhtemelen boş bir trolün, ya da cahil cühela bir mahlukun yaptıgı şaçma sapan bir yorum üzerine kalkıp koskoca yazı döşemişsiniz. Ben burada iki ihtimali çok yüksek görüyorum. 1) Bu boş ve önemsiz yorum üzerinden kafanızda hali hazırda var olan ÖTEKİLERİ aşağılama, ve iyice kutuplaştırma çabası... yani kötü niyetlisiniz. . 2.) 2. İhtimal ise Kötü niyetli değilsiniz ama bu değersiz yorum üzerine bu kadar yazı yazacak kadar boş bir yazarsınız. .. Uç örneklere dayanarak toplum psikol
  • BUNLARI BOŞ VERINDE YAPI KREDİ PROMOSYON VEECEKMI?????????????
  • Kişiseldir. Kimseyi dini kurallara göre yaşamaya zorlayamazsın. Çok müslümansan, dönüp bi aynaya bak içinde bulunduğumuz durumu gör...
  • Sayın Özbey, yazılarınızı mutlaka okurum ve eğer bilgi sahibi isem yorum yaparım. Size bir meczup, akıl hastası olduğu ve dinle kafasını bozduğu çok belli olan ve kendi deyimi ile THY de çalışmadığını açıklayan ve buna rağmen bu kurum hakkında bilmeden saçmalayan birini muhatap alıp, değerli köşenizde yer vermeniz zamanınızı boşa harcamaktan başka bir şey değil açıkçası. Sadece THY yöneticileri değil, ne yazık ki devletin bütün birimlerine sızan bu örümcek kafalılar, dini hurafelerden başka bir halt bilmediklerinden sapıtma zamanları geldiği zaman önlerine ne gelirse atıp tutuyorlar. Bu zavallıyı THY de çalışan, terfi veya dış atama bekleyen ve göze girmek isteyen biri sanmıştım. Ama durum daha da vahimmiş. Din dersi verilmesi konusu ise bu iş akılcı, pozitif ilimler varken sadece zaman kaybıdır.Laik devletin dini olmaz. En iyi çözüm dinin referans alınmaması ve hatta tamamen kaldırılmasıdır. Peygamberin dediği gibi " işi ehline vermek " bizim yobazların işine nedense hiç gelmemektedir
  • ne yazdıysam arkasındayım. thy'de de çalışmıyorum, seni de tanımam birader, amma zoruna gitmiş ki yazdığım gerçekler bir yazı yazıp cevap vermişsin. ben senin şahsına hitaben bir şey söylemememe rağmen hakkımda da saygısızca atıp tutmuşsun. tüm söylediklerini aynen iade ederim.
  • Anlamadığınız şu kimse inanmak zorunda değil.Ben nasıl başkası neye inanır umrumda değilse senin içinde öyle olması lazım. Havacılıkta adam hindu veya budist diye uçağa almamazlık mı ediyorsun?Veya öyle bir hissiyat oluşuyorsa içinde bu meslek sana göre değil.Dindar ateist bahane sen işini değiştir.
  • Memleket maalesef bu işid özentilerine kaldı. Her köşe başını ele geçirdi bu vasıfsızlar ordusu. Tek bildikleri "küfür"! Bizim hayalimizden geçirmediğimiz ağzı açılmamış küfürler icat ediyorlar her gün. En sıradan muhalif bir düşünceye bile tahammülleri: hemen "vatan haini", "fetöcü" "terorist" vurun kesin vb...amaçlanan Kindar nesil yetişti nihayet. Bu ülke artık 50-100 yıl sonra ancak normale döner. Belki de... boşuna bunlara laf anlatmaya çalışmayın. Paraya, güce tapan yeni bir din kurdular. İslam ile alakası yok...islama kurban olsunlar. Tek gündemleri...tecavüz+taciz...bkz. yurtlarına..okullarına. Neyse için karardı. Yeter bu kadar.
  • Okullarda din derslerine karşı çıkılırsa işte bu şekilde bir köşe yazılarında bu bilgiler paylaşılmak ve insanlar eğitilmek istenir şimdi THY yöneticileri din dersi vermeye kalksa (ki imkansız) eyvah irtica söylemleri başlar..nasıl bir ülke isteyen istediği zaman dine ihtiyaç duyarken isteyen bu dinle alay edip geri hatta kafir ilan ediliyor???!!!!
  • Diplomatik tarzda küfürler ettiğinizde bu sizin aile nezkaetiniz oluyor! ömrü kendisi gibi düşünmeyenlere ince ince hakaretler punduna getirirse yobaz vs gibi kendince nezaketli yapışyıtrmalar... ile geçen , açık açık küfürü görünce aaaa! ne kadar ayıp... bu kurumda ne işi var, kimin nerede çalışacağını halen kendileri belirleyecek zanneden .......şeref yoksunu... hadi oradan...

Dinsiz, İmansız, Allahsız, Kitapsız. Bir THY Çalışanı Böyle Yorumluyor.

Geçen hafta bir yazı yazmıştık. Konusu; İşyerlerindeki torpil mekanizması Türk Hava Yollarının necip bir çalışanı bu yazımıza bir Sivil Havacılık mensubunda olması gereken görgü ve kültür seviyesi ile hiçbir şekilde bağdaşmayan çirkin ötesi bir yorum göndermiş. Bende göndericinin Müslümanlığı ile ilgili kesin şüphe uyandıran bu cahil yorum da ne diyor? Kelimesine dokunmadan paylaşıyorum.  Senelerce dinsiz, imansız, allahsız, kitapsızlara torpiller yapıldı, kurumlara bunlar dolduruldu, sonra düzen değişti, ak parti zamanında devran tersi tepe yaptı. ne döndü. Şimdi bu torpille giren zevat isyanlarda, gel de halimize gülme” diyerek bu muazzam yorumun sonuna bir de gülücük işareti eklemiş. Nasıl cevap verdim dercesine.

2004 veya 2005 yılında bir siyasimiz kamudaki kadrolaşma ile ilgili olarak kendisine yöneltilen bir suali cevaplarken benzeri bir söz söylemişti Tabii ki beyanda bulunan siyasi fikri ve zikri bir tarafa görüşünü yukarıdaki yorumu yapan kişi gibi adi bir tarzda ifade etmemişti.“ Şimdi sıra bizde, onlarda başa gelince bizimkileri çıkartsınlar.” demişti büyüğümüz. Belli ki kişi bunu kopya çekmek istemiş ama bir çuval incirin görünümünü bozmak ( ? )  işte böyle olur.

THY’ nın Sn. Yönetim Kurulu Başkanı ve Sn. Genel Müdürü. Bu tür personeliniz çok var mı bilemiyorum? Bu denli derin, karanlık bir çukura düşmüş benzeri insanların kurumda olabileceğine inanmak istemem. Öngöreceğim tek şey var ki o da, bu çarpık zihniyetin ilk önce kendisini uzman zannettiği konularda eğitilmesinin gerektiği.  Her ne kadar bu işi ailesi yapılmış olması gerekliyse de kendisine bir sivil havacılık çalışanının sahip olması gereken nezaketi aşılayabilir misiniz bilemiyorum? İlk işe başladığım zaman rahmetli annemin bana verdiği “Nezaket Kuralları “ kitabını hatırlıyorum halen. Ben de çalışma hayatının başlangıcında kızıma vermiştim. Evet; öncelikle her fırsatta bir şekilde ortaya koymayı meziyet addettiği dini konularda eğitmek gerekir bu kötü karakteri..  Bu zatın yorum adı altında gönderdiği cehaletiyle bezenmiş sözlerini yine de kendisini okur ( insan ) yerine koyarak cevapladım. .  “ANLAYABİLİRSEN OKU VE BECEREBİLİRSEN UTAN: Ebû Zer’den (r.a) rivayet edilen hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v) Şöyle buyuruyor: “Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari, Edeb,44) Bu hususta diğer bir hadis-i şerifte de şöyle buyrulmuştur: “Bir kimse din kardeşine kafir derse, bu söz ikisinden birine döner.” (Buhari, Edeb, 73/Müslim, İman, 111) Yani bir Müslüman din kardeşini fasık veya kafir olmakla suçlarsa, suçladığı kimse gerçekten öyle olsa bile onu suçlayıp teşhir etmek caiz değildir. Eğer fasık dediği kimse fasık değilse kendisi fasık olur, kafir olduğunu iddia ettiği kişi kafir değilse, bu söz geriye dönerek söyleyenin kafir olmasına sebep olur. Çünkü o, bu sözle bir müminin kâfirliğine hükmetmiştir. Hükmettiği kişi gerçekten kafir değilse, kendisinin küfrüne hükmetmiş olmaktadır. Böyle bir suçlama ise bir Müslüman’ın kendi kendine yapacağı çok büyük bir kötülük olur. Bu konuda başka bir hadiste de şöyle buyrulmuştur: “Her kim bir adama: Ey kafir veya Allah’ın düşmanı der de o adam dediği gibi değilse, o sözler bunları söyleyene döner.” (Müslim, İman, 112) “şeklindeydi.

Dinimiz insanlara “ Dinsiz, İmansız, Allahsız, Kitapsız şeklinde hitap edilmemesini öngörüyor. Hatta konuşmada veya yazıda  hedeflenen kişi hakikaten bu vasıflara sahip değilse bile. İstirhamım bu zihniyetin eğitilmesinden öte değil. Hadisler bu sözlerin ifade edene geri döneceğini söylüyor. Her neyse ahrette Sırat’a doğru ilerlerken toplumun bir kesiminin “ Dinsiz, İmansız, Kitapsız ve Allahsız ” olduğunu iddia ve ifade eden bu sefil yaratığa rastlarsam, onun aşağı düşmesi için dua edeceğim mutlak. Bu sözlerin değil bir Müslüman’a,  bir Hıristiyan’a ne de herhangi başka bir dine inanan insanlar için bile sarf edilmemesi gerekir. Bunu düşünebilmek zor değil ama yine de kırıntı zekâ ister. (?) Buna da  sahip değilse “ Bu adam delidir, ne söylerse söylese yeridir “ demekten başka çare yok.

APH’ de iki satır yazı yazıyor ve sizlerle paylaşıyoruz. Hali ile yazıda işlenen konu ile ilgili olarak aynı görüşte olanlar da var, olmayanlarda. . Aynı görüşü paylaşmayanların yazanı bırakın birbirleri ile yaptıkları yazışmalardaki üslup bile çirkin. Hem takma isim kullanacaksın, VPN ile IP adresini değiştireceksin hem de insanların isimlerini afişe ederek onları açık seçik suçlayacaksın. Çaldı, çırptı diyeceksin. Hatta bu okurlardan biri bana “sende yazılarında isim veriyorsun” diye çıkıştı. Evet;  ben bunu yapabilirim. Ben isim verebilirim zira okurlarla, yorumcularla konumumuz aynı değil. Farklıyız çünkü ben yazıları adımı, soyadımı vererek yazıyorum. Hepsi bu. O Fetö’cü, bu hırsız, bu bilmem ne, türü suçlamaları mesnetsiz bir şekilde yapmak insanın vicdanı ile bağdaşmamalı diye düşünüyorum. Kaldı ki bu tür konuları nereye bildirmenizin gerektiğini hepiniz benden iyi bilmektesiniz. Tabii ki o bildirimde VPN kullanmak mümkün değil. Bu durumda bildirimde bulunmak ise tabii ki cesaret ister.  Her halde bu türlerin İnandıkları hususlar içinde “ bize her şey mubahtır “ da var?

Hani derler ya bedenin bilmediğimiz bir yerinde bir “Yargıç” mevcutmuş. Kimi kalpte oturduğunu söyler, kimi ise onun adresini daha yukarılarda olarak tarifler. Yargıca en güzel mekânı ise bir küçük sofa beyinde, bir bakla oda ise kalbinde yer ayıranlar vermiştir. Görevli yargıcın adı mı?  Bu seçkin kiracımızın adı “ Vicdan”

Sizinki de, benimki de, ortalığı toz duman edenlerinki de hep aynı isimle çağırılır. Çatık kaşlı, kırmızı yakalı cübbesi olan, elindeki tokmağı “ karar “ deyip masaya vuran bir yargıç mı bu vicdan dediğimiz? Gören yok ki tarif etsin.

Yargıç, duygusal oluşumları, beynin mantık fonksiyonu ile yoğurup bizi sorgularmış.  Ve de gün boyu yaptıklarımızı yargılarken, gece aniden uykudan uyanırmışız bazen.  Ona neyi, neden yaptığımızı anlatırken,  arada bir rahatsızlık hissettiğimiz olur. Bakarız ki ya yastık ıslanmıştır terden, ya da atlet sırılsıklamdır. Yaptıklarımızdan ötürü vicdanımızın bize uygun gördüğü mahkûmiyet kararını irdeleme hakkımız pek olmaz? Zira yaşamda bedenimizde misafir ettiğimiz bir üst yargıç yoktur.

Ve de Yargıcın bu görevi, bizler yaşam sahnesinden çekilene kadar sürer. Perdenin kapanmasından sonra, eğer yaşamdaki cezaları kabulleniş şeklimizde terslik yoksa cezaya konu olan fiili tekrarlamamak için gayret sarf etmiş isek, yüce yargıcın bizi ana mahkemede sanki avukatımız gibi koruyacağını söylüyorlar. Doğrudur inşallah.

İçimizdeki bu yargıcın farkındaysak, onun mahkemesinde her gün kendimize hesap veriyorsak ve de yaptıklarımızdan ötürü kendimizi yargılıyorsak, insan olduğumuza inanabiliriz.

Ahrette Sırat’a yürürken,  tanımadığı insanlara  salt siyasi mülahaza ile “ Dinsiz, İmansız, Kitapsız ve Allahsız”  diyen o sefil yaratığa rastlarsam, ayağının tökezlenip kor ateşlere düşmesi için dua edeceğim mutlak. Bu sözlerin bir Müslüman’a, Hıristiyan’a veya başka bir dine bağlı insan için sarf edilmemesi gerektiğini bilmek için bir kırıntı zekâ ve Müslümanlık dinini tanımak gerek. Bunlara sahip değil se? Bu adam delidir. Her ne yapsa (?) yeridir.

Vicdan, kendimizi keşfetmemize, kendimizi kınamamıza ya da suçlamamıza neden olur. Şahit eksikliği nedeniyle bize karşı tanıklık eder.” Ve de onun şahitliğine tüm hâkimler inanır. Uzmanlara göre, vicdan azabı gelişini önceden haber vermiyor, herhangi bir yerde tutup boğazınıza sarılabiliyor. Vicdansızlık ise psikiyatrik bir sorun.  Evet; buyurun sizlere 1 gazeteci ve bir felsefecinin vicdanla ilgili görüşleri.

Mehmet Y. Yılmaz, Gazeteci-Yazar “Kimse vicdansız değildir” Tek bir cümle ile tanımlamam gerekirse “içimizdeki yargıç” diyebilirim. Bu yargıcın karar verirken başvurabileceği ‘hukuki’ kaynak ise kişiliğimizin gelişmeye başladığı andan itibaren oluşturmaya başladığımız bütün değerler silsilesidir.

İnsan, içinde bulunduğu dünya kendinden ne istiyorsa, öyle olur. Bulunduğumuz çevre bir ‘kalıp’ gibi kişiliğimizi şekillendirir. Çünkü "hayatımız" dediğimiz şey, esasen çevremizle ilişkimizin biçimi ile oluşur, olgunlaşır. Bunun için karşı karşıya kaldığımız durumları ‘vicdan’ ile test etmeye kalkıştığımızda, benzer çevrelerde yetişmiş insanların, benzer yargılara vardığını görürüz. Ve bizler gibi davranmayan, düşünmeyen insanları da bu nedenle ‘vicdansız’ olarak yargılamaya eğilimliyiz. Oysa onların da bir vicdanı vardır. Sadece hayat görüşleri bizimkinden farklı olduğu için onların vicdanları başka türlü kendini ortaya koyar.

Ahmet İnam, Felsefeci – Akademisyen “İnsan olamazsan vicdan oluşmaz sende” Vicdan insanın kendisiyle karşılaşmasıdır. İnsanın kendisiyle karşılaşması, başkasıyla karşılaşmasını gerektirir. Bu ise yaşadığımız dünyada çok zordur. Çünkü çoğunlukla her insan kendini başka biri sanıyor. Dayatılan kendilerimiz var: Sen erkeksin, sen güçlüsün, sen şusun, sen busun. Sen cici çocuksun. Olmalısın. Sen beğenilmelisin. Sen onanmalısın. Sen bizim ailemizin şanını ayağa düşürmemelisin. Sen şu ırktansın. Şu millettensin. Sen dünyaya bedelsin. Sen beş para etmezsin. Ben kimim anne? Sen, ben ne dediysem o olanımsın. Ben kimim, ulu terapistim? Dur bakalım beraber araştıralım. Bana yaşam öykünü anlatır mısın?

Kiminle bulacağım kendimi? Bir liderle mi? Sevgilimle mi? Sevgilim bana kim olduğumu söyle, kendime ulaşayım, kendimle karşılaşayım. Kimse sana seni söyleyemez. Sen, kendini, kendin gibi olmayanları tanıyarak tanıyacaksın. Oysa kendine tıkılmışsın. Dünyayı 'benim gibi olanlar' ve 'benim gibi olmayanlar' diye ayırıyorsun. Kendin gibi olmayanlara omuz silkiyorsun. Nefret ettiklerin de var. Onlardan öğrenmeyi bilmiyorsun. Bu gezegende yaşayan bir canlı türü olarak insan olmayı bilmiyorsun.

Hep şusun, şundan yanasın, şu etnik kökenden, şu ülkeden, şu siyasal görüşten, şu cinsiyettensin. Oysa sen bir insansın. Neden kendini hep başka bir varlık gibi düşünüyorsun? İnsan olamazsan, sana giydirdikleri ideolojik, dinsel, siyasal, etnik, cinsiyetçi giysilerden arınamazsan, vicdan oluşmaz sende. Kendinden yana olanı onaylar, olmayanı suçlarsın. Vicdan bu değil. Vicdan, bütün bu giydirilmiş benliklerden arınıp kendine insan olarak bakabildiğinde oluşur.

Dinsiz, İmansız, Allahsız, Kitapsız. Bir THY Çalışanı Böyle Yorumluyor.

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Şehmuz ~ 6 yıl önce
torpil olmadan olmaz çetin torpil olmasaydı bugün 5 keadı salla bajı cebe indiremezdim Var olsun torpil Biz o torpil icin dükkan verdik memlekette allaha hamdolsun 3 gere çıkardım parasını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp Trolden yeni cevap ~ 6 yıl önce
Sn. Özbey, bakın size bir trol daha. Haftaya da bunla ilgili 4-5 sayfalık yazı yazın ... buyrun. Belki de yılın gazetecisi olursunuz . Tk da işe girmek şçin memlekette dükkan vermiş miş.. Önceki yorumum yarım kalması şöyle oldu; iphone dan yazarken elim yanlışlıkla GÖNER e çarptı ve yarım şekilde gelmiş oldu. Tekrar baştan uğraşamadım. 2 ihtimal üzerinde durmuştum. Cevabınızdan da anlıyorum ki 2. İhtimal doğruymuş :)) saygılar,
CVP TROLDEN.. ~ 6 yıl önce
BU NEYİN SAYGISIDIR ANLAMADIM.BEN GAZETECİ FALAN DEĞİLİM.ÖYLE GEÇİNDİĞİM DE YOK. KİMSE BENDEN BÖYLE BİR ŞEY DUYMADI. YA SİZ NESİNİZ Kİ? BEN İNANIYORUM Kİ BİZ BİRBİRİNİ İYİ TANIYAN KİMSELERİZ.ASLINDA BU NOTUNUZU YAYINLAMAMAM GEREKİRDİ YORUM FALAN DEĞİL BU. NE GÜZEL ÇETİN'CİĞİM DİYE YAZIYORDUN ÖNCEDEN. NEDEN DEĞİŞTİRDİN Kİ?
Trol ~ 6 yıl önce
Muhtemelen boş bir trolün, ya da cahil cühela bir mahlukun yaptıgı şaçma sapan bir yorum üzerine kalkıp koskoca yazı döşemişsiniz. Ben burada iki ihtimali çok yüksek görüyorum. 1) Bu boş ve önemsiz yorum üzerinden kafanızda hali hazırda var olan ÖTEKİLERİ aşağılama, ve iyice kutuplaştırma çabası... yani kötü niyetlisiniz. . 2.) 2. İhtimal ise Kötü niyetli değilsiniz ama bu değersiz yorum üzerine bu kadar yazı yazacak kadar boş bir yazarsınız. .. Uç örneklere dayanarak toplum psikol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TROL ~ 6 yıl önce
YORUMUNUZ GÜZEL. BİR TAHLİL YAPMIŞSINIZ DENİLEBİLİR. ANCAK YARIM KALMIŞ. BELLİ Kİ YAZILARI GELEN TÜM YORUMLARI İLE OKUMAYA VAKİT AYIRAMAYACAK KADAR MEŞGULSÜNÜZ. EĞER BENİM KUTUPLAŞTIRMA ÇABAMI BÖYLE ORTAYA KOYABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORSANIZ SIKINTI ETMEYİN. KAMUOYU OLUŞTURACAK KADAR ETKİMİN OLMAYACAĞI ORTADA. BU TÜR ARKADAŞLARIMIZ VPN KULLANARAK HER TÜRLÜ HAKARET VE YAKIŞTIRMAYI YAPIYORLAR. AYNI FİKİRDE OLMASALAR DA BUNLARA CEVAP VEREN YOK DENECEK KADAR AZ. YORUM NE KADAR SAÇMA OLURSA OLSUN DESTEKLEYİCİLERİ HAYLİ FAZLA. BUNU CEVAPLAMAMAM BİR ŞEKİLDE MÜMKÜN OLABİLİRDİ O DA BU TÜR YORUMLARI YAYINLAMAMAKLA. O DA BANA TERS GELİYOR. İYİLERİ YAYINLADIĞIMIZ GİBİ ALEYHİMİZDE OLANLARI DA YAYINLAMAM GEREKİR. TIPKI SİZİN YORUMUNUZ GİBİ. EĞER DÜŞÜNCENİZ BU ŞEKİLDEYSE OKUMAMANIZI ÖNERİYORUM. VAKTİNİZİ BOŞA HARCAMAYIN. BAKIN NA TAMAM BİR YORUMADA VAKİT AYIRIYOR VE CEVAPLIYORUM. ( UMARIM BUNDAN SONRA YORUMUNUZU TAMAMLAYIP GÖNDERMENİN NE ANLAM TAŞIYACAĞINI DÜŞÜNÜRSÜNÜZ. UÇ ÖRNEKLERE DAYANARAK TOPL. PSİKOL... HALİNDE BIRAKTIĞINIZ NA TAMAM CÜMLENİZİN AKIŞINI TAHMİN EDEBİLİYORUM. VERDİĞİM ÖRNEKLERİN HANGİSİ UÇTA YER ALIYOR TEKRAR BİR BAKSANIZ. BOŞ YAZARDAN KASTINIZ FAZLA ZAMANI OLAN BİRİ OLDUĞUM İSE DOĞRUDUR. EMEKLİYİM VE DE ZAMANIM BOL. DİĞER ANLAMI TAŞIYAN BİR KASTINIZ VARSA SİZİN DÜŞÜNCE VE TAKDİRİNİZDİR. O DA BENİM İÇİN SORUN TEŞKİL ETMEZ.
THY TEKNIK ~ 6 yıl önce
BUNLARI BOŞ VERINDE YAPI KREDİ PROMOSYON VEECEKMI?????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY TEKNİK ~ 6 yıl önce
SİZİN YÖNETİCİLERİNİZ İSTEMEYİ VE ALMAYI BECEREBİLİRSE MÜMKÜN.
Din ve inanç ~ 6 yıl önce
Kişiseldir. Kimseyi dini kurallara göre yaşamaya zorlayamazsın. Çok müslümansan, dönüp bi aynaya bak içinde bulunduğumuz durumu gör...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 6 yıl önce
Sayın Özbey, yazılarınızı mutlaka okurum ve eğer bilgi sahibi isem yorum yaparım. Size bir meczup, akıl hastası olduğu ve dinle kafasını bozduğu çok belli olan ve kendi deyimi ile THY de çalışmadığını açıklayan ve buna rağmen bu kurum hakkında bilmeden saçmalayan birini muhatap alıp, değerli köşenizde yer vermeniz zamanınızı boşa harcamaktan başka bir şey değil açıkçası. Sadece THY yöneticileri değil, ne yazık ki devletin bütün birimlerine sızan bu örümcek kafalılar, dini hurafelerden başka bir halt bilmediklerinden sapıtma zamanları geldiği zaman önlerine ne gelirse atıp tutuyorlar. Bu zavallıyı THY de çalışan, terfi veya dış atama bekleyen ve göze girmek isteyen biri sanmıştım. Ama durum daha da vahimmiş. Din dersi verilmesi konusu ise bu iş akılcı, pozitif ilimler varken sadece zaman kaybıdır.Laik devletin dini olmaz. En iyi çözüm dinin referans alınmaması ve hatta tamamen kaldırılmasıdır. Peygamberin dediği gibi " işi ehline vermek " bizim yobazların işine nedense hiç gelmemektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy calisani ~ 6 yıl önce
Din nefretini ve kinini resmen dile dokmussun.dini hurafeler,dinin asla referans alinmamasi hatta kaldirilmasi gibi tabirler ne demek yahu .kullandiginiz kelimelere lutfen dikkat edin.din hayatin her yerinde olmak durumundadir.bu tabileriniz yuzunden kimse size kafir diyemez lakin bu kelimeler kufur kokuyor
CVP THY ÇALIŞANI ~ 6 yıl önce
YORUMUNUZU BANA HİTABEN YAZMAMIŞ OLMANIZA RAĞMEN ARAYA GİRDİM.KUSURUMA BAKMAYINIZ LTF. YAPMAYIN İNSAN DİNİNDEN NEFRET ETMEZ. ANCAK BİR TAKIM BİLGİSİZ, DÜŞÜNCESİZ CAHİLLER ADETA KİŞİLERİ DİNDEN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN ÖZEL ÇABA SARF EDİYOR GİBİ.BUNUN ÖRNEKLERİNİ VERMEK MÜMKÜN. DİN YAŞAMIN HER YERİNDE DEĞİL, ÖNCELİKLE KİŞİNİN BEYNİNDE VE KALBİNDE OLMALIDIR.
gerçek ~ 6 yıl önce
ne yazdıysam arkasındayım. thy'de de çalışmıyorum, seni de tanımam birader, amma zoruna gitmiş ki yazdığım gerçekler bir yazı yazıp cevap vermişsin. ben senin şahsına hitaben bir şey söylemememe rağmen hakkımda da saygısızca atıp tutmuşsun. tüm söylediklerini aynen iade ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GERÇEK ~ 6 yıl önce
????????????????????
FC ~ 6 yıl önce
Anlamadığınız şu kimse inanmak zorunda değil.Ben nasıl başkası neye inanır umrumda değilse senin içinde öyle olması lazım. Havacılıkta adam hindu veya budist diye uçağa almamazlık mı ediyorsun?Veya öyle bir hissiyat oluşuyorsa içinde bu meslek sana göre değil.Dindar ateist bahane sen işini değiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp FC ~ 6 yıl önce
BUNU KİME HİTABEN YAZDIĞINIZI ANLAYAMADIM.
FC ~ 6 yıl önce
Bunu öncelikle o yorumu atana iş hayatında ayrımcılık yapan herkese hitaben yazdım.
CVP FC2 ~ 6 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. SALDIRANLAR ÇOK. ANLAYAMADIM. MAZUR GÖRÜN LTF.
CEMİL ~ 6 yıl önce
Memleket maalesef bu işid özentilerine kaldı. Her köşe başını ele geçirdi bu vasıfsızlar ordusu. Tek bildikleri "küfür"! Bizim hayalimizden geçirmediğimiz ağzı açılmamış küfürler icat ediyorlar her gün. En sıradan muhalif bir düşünceye bile tahammülleri: hemen "vatan haini", "fetöcü" "terorist" vurun kesin vb...amaçlanan Kindar nesil yetişti nihayet. Bu ülke artık 50-100 yıl sonra ancak normale döner. Belki de... boşuna bunlara laf anlatmaya çalışmayın. Paraya, güce tapan yeni bir din kurdular. İslam ile alakası yok...islama kurban olsunlar. Tek gündemleri...tecavüz+taciz...bkz. yurtlarına..okullarına. Neyse için karardı. Yeter bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seninki benden kara ~ 6 yıl önce
Burada zamanında sosyal hayatın her kısmında,dinini yaşayanları yobaz gerici diye tabir edip,toplumdan dışlamaya çalışanlar, kendilerine ufak dokunuşlarda feryat etmeleri normal.Bir de demokrasi havarisi geçinmeleri komik.Biz sizin demokrasi anlayışınızı çok iyi biliriz,ama dinsiz,kafir,münafık gibi kavramlarla karşı saldırı ,yine kötü bir garabet.Toplumsal hoşgörü zamanında bize gösterilmedi,ama sizlere göstermek bir lütuf olur,borcumuz olsun:)
SENİNKİ ~ 6 yıl önce
"Sosyal hayatta dinini yaşamayı" yanlış anlamışsın sen: Hırsızlık, yolsuzluk, tecavüz, küfür...bunlar din değil. Yada bizim bildiğimiz din değil...
Din dersi ~ 6 yıl önce
Okullarda din derslerine karşı çıkılırsa işte bu şekilde bir köşe yazılarında bu bilgiler paylaşılmak ve insanlar eğitilmek istenir şimdi THY yöneticileri din dersi vermeye kalksa (ki imkansız) eyvah irtica söylemleri başlar..nasıl bir ülke isteyen istediği zaman dine ihtiyaç duyarken isteyen bu dinle alay edip geri hatta kafir ilan ediliyor???!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DİN DERSİ ~ 6 yıl önce
YAZIDAKİ " THY YÖNETİCİLERİNE BUNLARI DİN KONUSUNDA EĞİTİN ÇAĞRISI YAZILARDA ZAMAN ZAMAN KULLANILAN BİR SÖZ OYUNUDUR. BU DİNLE ALAY EDİLMESİ KONUSUNDA Kİ SÖZLER BAŞTAN SONA YANLIŞ.İNSANLARI AŞAĞILAMANIN VE ZOR DURUMA DÜŞÜRMENİN BİR YÖNTEMİ OLARAK GÖRÜLÜYOR VE KASITLI OLARAK KULLANILIYOR.
B-52 ~ 6 yıl önce
Okullarda din dersi uygulaması çok yanlıştır. 12 Eylül kafası artığıdır ve derhal kaldırılmalıdır. Ayrıca bu ne biçim bir sapkınlıktır da THY din dersi verecek? Bu THY denen kurumun işimi dir?
CVP B-52 ~ 6 yıl önce
OKULLARDA KELİMESİ İLE BAŞLAYAN YORUMCU. ALLAH RIZASI İÇİN SENDE TÜRK HAVA YOLLARINDA ÇALIŞMADIĞINI SÖYLE BANA. BİRAZ RAHATLAYAYIM. YOKSA İYİCE ÜMİTSİZLİĞE DÜŞECEĞİM. OLUR BEN SÖYLERİM OKULLARDA DİN DERSİNİ KALDIRIRLAR :) BU DURUMDA MİNİKLERİMİZ DİNİMİZİ NEREDEN ÖĞRENECEKLER? BU İŞİ SENİN VE SENİN GİBİLERİN ELİNE KALACAKSA YANDIK. THY'Nİ ÜST YÖNETİCİLERİNDEN BULUNDUĞUM BUNLARI EĞİTİN RİCASI YANLIZ YAZININ AKIŞI İÇERİSİNDE KONUYU YUMUŞATICI OLACAĞI DÜŞÜNÜLEN BİR SÖYLEVDİR. SAKIN O İNSANLARA GENEL MÜDÜRE VB.. BEN SİZDENİM DEME. ÜZÜLÜRLER.hELE SENİN O ŞİRKETE ONLAR ALDIYSA KAHROLURLAR.
B-52 ~ 6 yıl önce
Hayır. Ben THY çalışanı değilim çok şükür. Rahat olunuz.
Sayın Yazara ~ 6 yıl önce
Diplomatik tarzda küfürler ettiğinizde bu sizin aile nezkaetiniz oluyor! ömrü kendisi gibi düşünmeyenlere ince ince hakaretler punduna getirirse yobaz vs gibi kendince nezaketli yapışyıtrmalar... ile geçen , açık açık küfürü görünce aaaa! ne kadar ayıp... bu kurumda ne işi var, kimin nerede çalışacağını halen kendileri belirleyecek zanneden .......şeref yoksunu... hadi oradan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN. YAZARA ~ 6 yıl önce
BU BAĞIRMAYI BAŞKA BİRİNE HİTABEN YAPMIŞ OLSAYDINIZ HAKARET İÇERMESİ NEDENİ İLE YAYINLAMAZDIM. KENDİME YAPILANA İSTEDİĞİM TÜR YANAŞMA HAKKIM VAR. ŞEREF YOKSUNU SÖZÜNÜ SİZE AYNEN İADE EDİYORUM. SİZ VPN İLE BAĞIRMAYI MEZİYET ZANNEDEN ÇİRKİN BİR ZİHNİYETİN TEMSİLCİSİSİNİZ. NİTEKİM SİZİN GİBİ 3-4 KİŞİ DAHA ÇIKTI. BELKİ DE İLK ÇİRKİNLİĞİ YAPAN DA SİZSİNİZ. OLABİLİR Mİ? ŞEREF; ERDEM, GÖZÜ PEKLİK VE YETENEKLE KAZANILMIŞ İYİ ŞÖHRET DEMEKTİR. BU NİTELİKLERİN HEPSİNİ ÜZERİNİZDE TOPLAMIŞSINIZ, BİZLERE KALMAMIŞ. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. SAĞLIKLAR DİLİYORUM.
B-52 ~ 6 yıl önce
" Sayın yazara " diye başlayan yorumu ( ! ) yazan kişi. Tebrik ederim ( ! ) Hayatımda senin kadar imla yanlışları ile dolu, noktalama yanlışı örnekleri için mükemmel bir örnek olan ve okuduğunu anlamayan bir yorum görmedim. Bence " Türkçe nasıl katledilir ve nasıl saçmalanılır " diye bir ders okutulsa senin yorumun kaynak olarak gösterilirdi. Evet. Kimin nerede çalışacağını Sn. Özbey gibi bu işte duayen olan kişiler belirlemediği için şirket bu durumda. Haaa..bu arada..bir şey saçmalamaya kalktığın zaman önce bir oku. Sadece yorum yapmış olmak sen ve senin gibileri gülünç duruma düşürüyor. Üerine oturduğum yerim ile gülmek te, şimdi yaptığım gibi, zor oluyor. Bu arada..Hayır. Bu dergide çalışmıyorum ve Sn. Özbey ile de maalesef tanışmıyorum.
Sayın yazara. Cvp ~ 6 yıl önce
Sende birazcık haysiyet, onur, ahlak, cesaret varsa açık ismini soy ismini yazarsın buraya.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000