06 Şubat 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Biz de Atatürk Havalimanı'nda yetersiz altyapısı eksik müdürlerden ve aktif olmayan şeflerden kurtulmak istiyoruz...
  • Sayın Ali Bey. Istanbula ne zaman sira geliyor? 15 senelik vasıfsız müdürler , aktif olmayan şefler... artık gitsin.
  • Hava trafik müdürlüğünün kurularak ,diğer birimlerde (aim,elektronik,arff,güvenlik ...)ayırtetmeksizin bu müdürlüğe hizmet sağlayıcılar olarak yapılanarak ,kurum içi huzursuzluklar en aza indirgenecektir.
  • Yahu şu etfaiyecileri yere göğe sığdıramıyorsunuz.pamuklara sarıp sarmalayın ya da turşusunu kurun da kurtulalım artık. DHMİde etfaiyeciye ihtiyacımız yok. Her belediyenin kendi ekibi var. Dhmiye yeterde artar bile. Hepsininekipmanları (volybol topu, filesi, spor aletleri ve yatakları) ile birlikte belediyelere devri yarın değil, bu akşam yapılmalı. Bu değerli hizmetten halkımızın da yararlanmaya ihtiyacı var. Onları mahrum etmeyelim!
  • Pazarlama ve Ticaret Dairesine Kurumda hiç 4 yıllık mezunu masterli dinamik daireye hakim kimse yok gibi 2 yıllık mezunu Uğur Topkaya atanıyor Havacılık Eğitim Dairesi Daire Başkan Yardımcılığı’na hiç eğitim fakültesi mezunu, öğretmenkik yapmış bu işlerden anlayan kimse yok gibi AÖF işletme mezunu personelde şef Barış Udgu atanıyor Elektronik Daire Başkan Yardımcılığı’na bir sürü Elektronik Başmühendisi, Mühendisi, dil bilen bir sürü insan var iken 2 yıllık mezunu Mehmet Tuğrul SARDAŞ atanıyor Avukat Cenk Özenen hiç bir havalimanı tecrübesi olmaksızın Dalaman Havalimanı Başmüdür Yardımcılığı’na atanıyor Avukat ne yapacak orada ? Koruma ve Güvenlik Şefi Eyyüp Aydos, Gökçeada Havalimanı Müdürlüğü’ne, Atatürk Havalimanı'nda tekniker İsa Türkmen hiç bir yönetim tecrübesi olmaksızın havalimanı müdürü atanıyor Daha hepsini yazamıyorum.... Daha öncede Tüm çalışanları teknik olan Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkan Yardımcılığına da AÖF işletme mezunu Vahit Orhan hiç bir yönetim tecrübesi olmad
  • ali bey yorumlarınızı elimden geldiği kadar takip ediyorum.yazınız güzel olmuş yine de kimseye yaranamamışsınız :( arff demişsiniz bu sefer güvenlik ve aproncular neden bizim sorunlarımızı dile getirmiyorsunuz diyorlar.diğer birimler neden arff bu kadar ön plana çıkartıyorsunuz diyorlar. bence müsait zamanınızda dhmi ile ilgili tüm birimlerin sıkıntılarını yazarsanız bu köşede iyi olur böylece ne şiş yanar ne kebap :)
  • arff nin şu an ki tek ihtiyacı ortopedik yataklar, masaj koltukları lcd tv ler.
  • Sayın arkadaşlarım meseleyi yanlış kavrayan ve ileri geri konuşan cahiller var memur demek yazık olur. Evet biz arff ciler haklarımızın düzeltilmesi için uğraşıyoruz elimizden alınan hakları. Üstüne bide sizin arff yi çekemez yorumlarınız ekleniyor o kadar gönüllü olan varsa buyursun bulunduğu yeri bırakıp arff ye geçsin geçebiliyorsa sizin tek sıkıntınız kendi haklarınız savunmak yerine başkalarının haklarına göz dikmek sanmayin ki arff den alınan haklar size verilecek.eşitlik bazı yerleri kötüleyerek yada meslekleri aşağılayarak sağlanmaz elinize bu kötü ve art niyetinizden başka da birşey geçmez, burda size arff nin görevlerini anlatmaya da niyetim yok biraz bilgi birikim ve anlayış olması lazım anlamanız için unutmayın yeri gelir herkesin kaçtığı yere koşarak gider bir arff ci. Ali beyede arff teşekkür bir borç bilir fark edilmeyenleri haksızlıkları fark ettiği için yazınız için teşekkürler iyi günler Anlamak masraflı iştir; emek, gayret, samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da cahillik kâfidir.
  • Son Kar operasyonunda pisti ve apronu temizleyip yan gelip yatan dhmi, bırakın maval okumayı işinizi görelim.
  • Öncelikle kurumumuzda olan bu revizyon hareketi kurumumuz vizyonu için iyi olur inşallah. Bende bir ARFF Memuru olarak size bir teşekkürü borç biliriz. Kurumumuzda görülmek istenilmeyen bir durum bu bize çok verin bizi mutlu edin işi değil bu iş haksızlıkla dur demek kurum içi adaletsilik bitsin. Neden 3 grub neden bu kuruma 24 saat nöbeti çalışan uçaklara hizmet veren bir birimi neden yok saymak.

DHMİ'de değişim sürmeli...

Funda Ocak DHMİ genel müdürü atandıktan sonra yazdığım yazıda Funda Ocak'a kendi ekibini kurma fırsatı verilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Eğer bu sağlanır ise DHMİ'de bir kimlik değişimi olacağını ve DHMİ'nin de çok gelişeceğini vurgulamıştım.

Bu görüşümün ilk adımı gerçekleşti. Geçen hafta öğrendik ki bir kısım yönetici atamaları gerçekleşti. Yeter mi? Hayır yetmez.

DHMİ'nin tam bir değişim ve gelişim yapabilmesi için, DHMİ üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin bu kurumun üzerinden elini çekmesi şart. Halen bazı başmüdürlere talimat veren zihniyetin kendi asli görevine dönmesi şart.

Ve halen bu zihniyetten emir alan ve onun dediklerini yapmak için çaba harcayan, halen kendini onun bir emir eri gibi gören müdürlerin, başmüdürlerin kendisine çekidüzen vermesi elzemdir.

Ben biliyorum ki, Funda Ocak'ın genel müdür olmaması için lobi faaliyeti yürüten başmüdürler bile vardı. Saçma sapan iftiralarla kafaları bulandıran kişileri de çok iyi bilirim. Lakin önce bakan Ahmet Arslan sonra da başbakan Binali Yıldırım kapı gibi arkasında durdu ve genel müdür oldu.

Demem o ki, DHMİ bizim gözbebeğimiz. Dolayısıyla işleyişi, gelişimi, verimliliğin artmasını başına getirdiğiniz kişiye bırakıp hesap soracaksınız.

Funda Ocak, çalışacağı insanları belirlemekte biraz acele etmeli. Zira makama oturalı döt ay oldu. Elbet zorluk vardır yönetici belirleme açısından. Ama uzatmamak gerek.

DHMİ'nin işi çok zor. Hem siyasi iktidarın hedefleri doğrultusunda projeleri yetiştirmek hem de bunlara ilaveten yeni atılımlar gerçekleştirmek zorunda.

Örneğin, Funda Ocak'ın genel müdür olduğu sıralarda yaptığı açıklamalarda yurtdışı açılım projeleri bir an evvel hayata geçirilmeli. Dünyanın bir çok noktasında gerçekleşen havalimanları ihalesi ile ilgilenmeli. Bunu tek başına da yapmayabilir.

Deneyimli havalimanı işletmecilerimizi yanına alarak teklif verebilir.

Daha önce yazdığım ARFF konusunu bir kez daha hatırlatayım. Bu arkadaşların mesleki tanımlarını kazanabilmeleri için Funda Ocak'ın elini taşın altına koyması şart. Bu iş DHMİ'nin iç işi ve ARFF memurları da DHMİ personeli. Zira onların başka yerlerde derman aramalarına fırsat vermeden gerekli kanuni ve yönetmelik değişikliğini gerçekleştirmeli.

Bilal Ekşi sosyal medyada çok iyi...

Bilal Ekşi, SHGM döneminde de özellikle Twitter'i çok iyi kullanıyordu. Aynı tavrını THY'de de devam ettiriyor. Bunca işin içinde Twitter'i ihmal etmemek, vatandaşa birinci elden bilgi vermek önemli bir meziyet.

THY ile ilgili olumlu gelişmeleri duyurmak için bu yolu tercih etmesini doğru buluyorum. Lakin son paylaştığı 162 bin yolcu 1159 sefer ve %86 zamanında kalkış bilgisinde şu sonuç ortaya çıkıyor. Bir uçuşta ortalama 140 yolcu taşınmış. Bunlara iç ve dış hat seferleri dahil.

THY'de çok sayıda uçak yerde yatıyor. Özellikle büyük uçaklarla yapılan okyanus ötesi uçuşlarda uçakların boş uçtuğu anlamı taşır bu. Umarım içeride böyledir de uzun uçuşlarda uçaklar dolu gidiyordur.

İlker Aycı ile Bilal Ekşi'nin 2017 yılı tahminleri hayalden çok gerçek olsun istiyorum. Piyasanın durumu oldukça karamsalık içeriyor.

Siyasi gelişmeleri Nisan ayında hayırlısı ile bir atlatırsak ve sonrasında da mantıklı işlere imza atarsak hayal diye gördüklerimiz gerçek olacaktır.

Artık ne THY'nin ne Türkiye'nin vakit kaybetme lüksü yok.

Güzel günler umuduyla, her şeyin hayırlı olmasını diliyorum.

DHMİ'de değişim sürmeli...

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Havacı ~ 7 yıl önce
Biz de Atatürk Havalimanı'nda yetersiz altyapısı eksik müdürlerden ve aktif olmayan şeflerden kurtulmak istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 7 yıl önce
Sayın Ali Bey. Istanbula ne zaman sira geliyor? 15 senelik vasıfsız müdürler , aktif olmayan şefler... artık gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adımopter ~ 7 yıl önce
Hava trafik müdürlüğünün kurularak ,diğer birimlerde (aim,elektronik,arff,güvenlik ...)ayırtetmeksizin bu müdürlüğe hizmet sağlayıcılar olarak yapılanarak ,kurum içi huzursuzluklar en aza indirgenecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etfaiye ~ 7 yıl önce
Yahu şu etfaiyecileri yere göğe sığdıramıyorsunuz.pamuklara sarıp sarmalayın ya da turşusunu kurun da kurtulalım artık. DHMİde etfaiyeciye ihtiyacımız yok. Her belediyenin kendi ekibi var. Dhmiye yeterde artar bile. Hepsininekipmanları (volybol topu, filesi, spor aletleri ve yatakları) ile birlikte belediyelere devri yarın değil, bu akşam yapılmalı. Bu değerli hizmetten halkımızın da yararlanmaya ihtiyacı var. Onları mahrum etmeyelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 7 yıl önce
Pazarlama ve Ticaret Dairesine Kurumda hiç 4 yıllık mezunu masterli dinamik daireye hakim kimse yok gibi 2 yıllık mezunu Uğur Topkaya atanıyor Havacılık Eğitim Dairesi Daire Başkan Yardımcılığı’na hiç eğitim fakültesi mezunu, öğretmenkik yapmış bu işlerden anlayan kimse yok gibi AÖF işletme mezunu personelde şef Barış Udgu atanıyor Elektronik Daire Başkan Yardımcılığı’na bir sürü Elektronik Başmühendisi, Mühendisi, dil bilen bir sürü insan var iken 2 yıllık mezunu Mehmet Tuğrul SARDAŞ atanıyor Avukat Cenk Özenen hiç bir havalimanı tecrübesi olmaksızın Dalaman Havalimanı Başmüdür Yardımcılığı’na atanıyor Avukat ne yapacak orada ? Koruma ve Güvenlik Şefi Eyyüp Aydos, Gökçeada Havalimanı Müdürlüğü’ne, Atatürk Havalimanı'nda tekniker İsa Türkmen hiç bir yönetim tecrübesi olmaksızın havalimanı müdürü atanıyor Daha hepsini yazamıyorum.... Daha öncede Tüm çalışanları teknik olan Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkan Yardımcılığına da AÖF işletme mezunu Vahit Orhan hiç bir yönetim tecrübesi olmad

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıl 2017 ~ 7 yıl önce
ali bey yorumlarınızı elimden geldiği kadar takip ediyorum.yazınız güzel olmuş yine de kimseye yaranamamışsınız :( arff demişsiniz bu sefer güvenlik ve aproncular neden bizim sorunlarımızı dile getirmiyorsunuz diyorlar.diğer birimler neden arff bu kadar ön plana çıkartıyorsunuz diyorlar. bence müsait zamanınızda dhmi ile ilgili tüm birimlerin sıkıntılarını yazarsanız bu köşede iyi olur böylece ne şiş yanar ne kebap :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 7 yıl önce
arff nin şu an ki tek ihtiyacı ortopedik yataklar, masaj koltukları lcd tv ler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ci ~ 7 yıl önce
Sayın arkadaşlarım meseleyi yanlış kavrayan ve ileri geri konuşan cahiller var memur demek yazık olur. Evet biz arff ciler haklarımızın düzeltilmesi için uğraşıyoruz elimizden alınan hakları. Üstüne bide sizin arff yi çekemez yorumlarınız ekleniyor o kadar gönüllü olan varsa buyursun bulunduğu yeri bırakıp arff ye geçsin geçebiliyorsa sizin tek sıkıntınız kendi haklarınız savunmak yerine başkalarının haklarına göz dikmek sanmayin ki arff den alınan haklar size verilecek.eşitlik bazı yerleri kötüleyerek yada meslekleri aşağılayarak sağlanmaz elinize bu kötü ve art niyetinizden başka da birşey geçmez, burda size arff nin görevlerini anlatmaya da niyetim yok biraz bilgi birikim ve anlayış olması lazım anlamanız için unutmayın yeri gelir herkesin kaçtığı yere koşarak gider bir arff ci. Ali beyede arff teşekkür bir borç bilir fark edilmeyenleri haksızlıkları fark ettiği için yazınız için teşekkürler iyi günler Anlamak masraflı iştir; emek, gayret, samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da cahillik kâfidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi hakkında yazan ~ 7 yıl önce
Son Kar operasyonunda pisti ve apronu temizleyip yan gelip yatan dhmi, bırakın maval okumayı işinizi görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkürler Ali Bey.. ~ 7 yıl önce
Öncelikle kurumumuzda olan bu revizyon hareketi kurumumuz vizyonu için iyi olur inşallah. Bende bir ARFF Memuru olarak size bir teşekkürü borç biliriz. Kurumumuzda görülmek istenilmeyen bir durum bu bize çok verin bizi mutlu edin işi değil bu iş haksızlıkla dur demek kurum içi adaletsilik bitsin. Neden 3 grub neden bu kuruma 24 saat nöbeti çalışan uçaklara hizmet veren bir birimi neden yok saymak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000