08 Nisan 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • BİR KONUYU SÜREKLİ GÜNCEL TUTABİLMEK İÇİN BİLGİ AKIŞINI SAAĞLAMIŞ OLMAK GEREK.BENİM BUNU SAĞLAYABİLMEM İSE MÜMKÜN DEĞİL. AYRILMIŞ VE UZUN SÜREDİR DIŞARIDA OLAN BİR KAÇ KAPTAN AĞABEYİMİZİ GÖREBİLİYORUM Kİ, ONLARINDA GÜNCEL BİLGİ KONUSUNDA BENDEN FARKI YOK. YİNE DE ÇARŞAMBA GÜNÜ BİR BAKACAĞIM. İFADE ETTİĞİNİZ KONU İLE İLGİLİ OLMAMASINA RAĞMEN UÇUCULARI BAŞKA BİR KONUDA GÜNDEME ALMIŞTIM.YER PERSONELİNE KIZMAMAYA ÇALIŞIN. ONLAR THY' DE KABUL EDİLMELERİ NEDENİ İLE BORÇLANDIKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ TEPELERE BU ŞEKİLDE ÖDEME YAPIYORLAR. VEYA SİYASETEN BAĞLI OLDUKLARI DÜŞÜNCENİN thy' DEKİ TEMSİLCİLERİNE BİAT EDEREK ÖDÜYORLAR BORÇLARINI.KEŞKE SİZİNLE GÖRÜŞME İMKANIMIZ OLSA.
  • Merhaba! Gecen sene thy’de yapilan bir calisan memnuniyet anketi vardi. Onun sonucu yayinlanmadi. Bilal eksi ilk geldiginde bunu tekrarlayacagini soyledi ve ilkinde hicbir ucucu ekip dikkate almadigi icin doldurmadi. Velhasin son yaptigjnda ucus ekiplerinin huzursuzlugu had safhaya ulastigi, ekiplerin ucuslarda, evde, arabada bayilmaya basladigi donemde memnuniyet anketi doldurmustu. Ve o doldurulan memnuniyet anketinin sonucu hala yok. Biz iyi’ye iyi - kotuye kotu diyebilen insanlariz. Gunde 8 saat’in 2.5 saatini calisan yer personelinin yalakalik yapmak icin doldurdugu anketlerin hepsi mukemmel cikmisti. Ucus ekipleri doldurunca bu anket kaldirildi ve sonucu aciklanmadi. Sizlerden rica ediyoruz o anketin sonuclarini bulun ve yayinlatin... saygilarimla arz ederim. Ve ayri bir haber konusu daha Eskiden yatida yemek yerdik insan gibi, simdi superfresh konservelerle besleniyoruz. Maaslarimiz eridi. Eskiden pegasus ve sxs memurlari THY’de calismak icin can atarlardi, simdi biz pegasus ve sxs’e gecmenin derdine dustuk. Kabin ve kokpit ekipleri birbirlerine whatsapp gruplarinda emirates, qatar, etihad hatta ve hatta pegasus vs sxs icin basvuru alim sureclerinde birbirlerini haberdar edecek seviyelere geldi. Havacilik sektorunun bayrak tasiyicisina parasutle tepesine inenler, ucus ekiplerini hice sayarak, haklarini yiyerek bizi bezdirmis durumdalar. Siz eski yoneticimizsiniz, lutfen durumu arz edin. Lutfen bu konu ve sureci surekli guncel tutun ki bu isler duzelsin.
  • hayri saydam
  • Zenginlik yani varlık, güzellik yani dış görünüş, sağlık sıhhat bunlar mutluluk için yetmez. Özgür olmak gerek özgür! Özgürlük nedir, ne kadar özgürüz onu düşünmemiz gerek. Özgürlük kısıtlıysa neden bu durumdayız? Nasıl kıracağız bu zinciri.
  • Geçmiş olsun Korkusuz ve Dürüst insansınız Allah acil şifalar versin
  • MUTLULUĞUN DEĞİŞİK TARİFLERİ VAR.SİZİN SÖYLEDİĞİNİZE BU TOPLUMUN ULAŞMASI ÇOK ZOR.
  • Üstad,öncelikle çok geçmiş olsun,sıhhatler dilerim. Geçmişten günümüze ülkemizi yönetenler milletin birlik olmadığını,iktidar,güçlü ve zenginin her daim yanında olmayı marifet saydığını,para ve çıkar için her kılığa girebilen,neme lazımcı,bana neci bireyler olduğunu gayet iyi bildiği için istediklerini yaptılar hala yapıyorlar.İnsanımız bilinçli olsa,örgütlü hareket etse,ülke ve millet çıkarını kendi çıkarının önünde tutsa herşey farklı olurdu. Korku mantıktan kuvvetliyse korkunun ecele de faydası yok,korkuyla yaşayıp da muassır medeniyete erişmiş hangi toplum var? Anketteki gibi memnuniyet yüksekse demek ülkemizde haksızlık,adaletsizlik,suçun rekor kırması,herşeye hergün zam gelmesi,ekonominin dip yapması sorun değil. Okumuş görünce afakanlar basan rektörün dediği gibi cahillerin çok olması ve ülke yönetmesi mutluluğumuzu arttırır mı sizce? Hangi ileri ülke cahillikle,okumamışlarla o seviyelere gelmiş? Thy'nin eski gm'si avrupa'da yaşanan uçak kazasından sonra pilot evli olsaydı kaza olmazdı gibi muazzam ! bir tespitte bulunmuştu ankete göre de ne kadar haklıymış meğer. Bu ekonomik şartlarda evliler çok mutlularsa ne güzel .Thy çalışanları da işsiz kalma korkusuyla birlik olamadıklarından boyun eğiyorlar o yüzden hiç sızlanmasınlar.Latinler ve bizim gibi geri kalmış ülke vatandaşlarının hayatlarından memnun olduklarına inanmak mümkün mü? Hal ortada. Ayrıca başları sıkışınca suçu dış güçlere atanlar ne hikmetse onların arabalarına,uçaklarına binmekten,iş,ihaleleri durmadan onlara vermekten de hiç çekinmiyorlar ama hep de iktidarlar maalesef. Saygılar,hürmetler.
  • her zamanki gibi doğru ve güzel bir yazı.Sağol
  • İnsanların kibirsiz ve kişisel çıkarlarını her şeyin önünde tutmadan yaşamasıdır. Özellikle iş hayatındaki mutsuzluk ve ayak oyunları, insanın hayatını her alanda mutsuz edebilmektedir.

Devlet Baba, Halkım Acep Mutlu mu Diye Merak Etmiş & 1982 Referandumu &THY Anketi.



Küçük bir sağlık problemi nedeni ile bu ve takip eden hafta APH için yazamayacağımı düşünmüş ve yönetime bildirmiştim. Ancak operasyon kolay ve ağrısız geçti. Her ne kadar bilgisayara fazla bakmamam gerekiyorsa da, eski bir konuyu bu günkü bulgularla birleştirip ortaya kısmen güncel bir konu çıkartmak zor gelmedi.

TUIK 2018 yılı Yaşam memnuniyeti anketini yayınladı. Buna girmeden önce, aynı kuruluş tarafından, aynı konuda yapılmış olan eski bir araştırma hususunda değindiğim konuların üzerinden bir kez daha gitmek istedim.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’nın Yaşam Memnuniyeti Araştırması Anketi, bir vatandaşı mutsuz etmiş bir zamanlar. TÜİK’in geçmiş senelerde yapılan anketlerinden birine katılmak istemeyen, ancak 857 TL’lik cezayı öğrenince evine gelen memurun onlarca sorusuna yanıt vermek zorunda kalan T.T. adlı vatandaş, şikâyette bulunarak TBMM’den yardım istemiş. Başvurunun nasıl sonuçlandığını bilmiyorum. Bu haber beni meraklandırdı ve TUIK araştırmasını imkânlarım nispetinde tetkik edip değerlendirmiştim.

TUIK tarafından ilan edilen araştırma sonucundan önce bilgi dosyasında yer alan izahatlar bölümünde “Araştırmanın örneklem çalışmalarında kullanılan çerçeve 2007 yılında tamamlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) altlık oluşturan ve güncellenmiş Ulusal Adres Veri Tabanıdır (UAVT)”  kaydı var. Ha linki açmak için Vatandaş Kimlik numarası veya şirket sicil numaranı gir, ha deneklerin belirlenmesi Ulusal Adres Veri tabanından yapılsın. İkisi de aynı kapıya çıkmıyor mu?

Yaşam memnuniyeti araştırmasında görüş veren denekler nasıl seçiliyor, denekleri kimler biliyor, kimler tanıyor onları? Hoş; araştırma görevlisi denek olan vatandaşın evine bizzat gelip, ( Köy ve nahiyelerde mutlak bu görevlilere Muhtarlarda refakat ediyordur)  oturup formun doldurulmasını bekledikten sonra kimlik yazılsa ne olur yazılmasa ne fark eder? Yine de İnşallah böyle değildir diyorum.  Zira “Yaşam Memnuniyeti Araştırması” sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı hayli fazla. Kim, hangi Türk bu sonucun doğru olduğuna inanmak istemez ki?

KORKU MANTIKTAN DAHA KUVVETLİ  ( 1 )

Her hangi bir konuda anket düzenleyip o konunun içinde yaşayanları güldürecek bir sonuç çıkartıp, ilan etmek sizce doğru mu?  Bana göre büyük hata. Geçmişte ülkemizde Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı için yapılan referandumda  % 92 evet oyu çıkmıştı.  Bu Referandumun tarafı olan Kenan Evren dış güçlerle işbirliği içinde olanların yeni hazırlanmakta olan Anayasa'nın kabul edilmemesi için bir kampanya içerisine girdiklerini' belirtiyor ve 'Normal demokratik nizama geçme zamanı yaklaştıkça, eski dönemin hasretini çekenler, vatan hainleri, yönetimi kötülemek için faaliyette bulunuyorlar' diyordu. Türkiye aleyhinde yayın yapanlar, komünist radyolardan talimat alanlar bunlardır. Evet; mavi renkte olan Red oyları şeffafa yakın zarflara konulunca seçmenin oyu belli oluyordu. Vatandaşın bunu nasıl yorumladığını sizlere bırakıyorum. Evet, korku mantıktan daha kuvvetliymiş.

 Her ne hikmetse Rahmetli Atatürk’ten sonra bu dış güçler sözü her zaman her seçim veya referandumda karşımıza çıkmıştı.

KORKU MANTIKTAN DAHA KUVVETLİ  ( 2 )

Bu aklıma Hava İş Sendikasının Türk Hava Yollarının personele 2017 yılı zammı uygulanmamasına ilişkin teklifini organize ettiği bir oylama ile personelin kabulüne sunmasını getirdi. Personel mail adresine gönderilen oy atma linkini ancak TC Kimlik numarasını girmek suretiyle açabilecekti. Çalışanlar linki açtılar ve konuyu oyladılar. Ve de galiba % 92 oranında evet çıkmıştı oylamadan Yönetimin teklifine “Hayır” diyenlerin şirketten dışlanabileceği konuşuluyordu o sıralarda.  Korkunun mantıktan daha kuvvetli olduğunu bir kez daha görmüştük.

KORKU MANTIKTAN DAHA KUVVETLİ ( 3 )

TUIK tarafından ilan edilen araştırma sonucundan önce dosyada yer alan izahatlar bölümünde “Araştırmanın örneklem çalışmalarında kullanılan çerçeve 2007 yılında tamamlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) altlık oluşturan ve güncellenmiş Ulusal Adres Veri Tabanıdır (UAVT)”  kaydı var. Ha linki açmak için Vatandaş Kimlik numarası veya şirket sicil numaranı gir, ha deneklerin belirlenmesi Ulusal Adres Veri tabanından yapılsın. İkisi de aynı kapıya çıkmıyor mu?

Bizim Türk Hava Yolları çalışanlarının bazılarının benim anlayamadığım bir yaklaşımları var. Bir yazı yazıyor ve de o yazıda THY tepe yönetiminin ( x ) konudaki bir uygulamasını konu alıp tenkit ediyorsunuz. THY mensubu okurlardan bazıları bunu baştaki hükümeti ve dolayısı ile hükümeti kuran iktidar partisinin zemmedildiği şeklinde düşünüyor ve de yazıyı bu noktadan hareketle yorumluyorlar. O tepe yöneticileri iktidar sistemi atamıştır. Onlardan şikâyet etmek veya onları tenkit etmek iktidarı yıpratmak amacına yöneliktir. Tabii ki niyetimiz o değil ama buna kimseyi inandırmak ta mümkün değil. Dervişin fikri neyse, zikri de odur meselesi. 

Acaba Şırnak’ta yaşayan vatandaşlarımızda benzeri bir yaklaşımla o tarihlerde yapılan yaşam memnuniyeti araştırma suallerinin cevaplarken ne düşündüler?  Yöneltilen suallerin doğru olarak cevaplandırılmasının yerel yöneticileri tenkit ettikleri şeklinde yorumlanmasının mümkün olabileceğini düşünmüş ve bundan çekinmiş olabilirler mi? Her ne kadar formun üzerinde isim yazmıyorsa da bu anketi düzenlemek için eve gelen görevliler, adres ve de büyük bir ihtimal ile isim ve soyadı bilgisine sahiptir.  Muhtar emminin de köye gelen memurlara refakat ettiğini düşünecek olursanız, ankette kimin ne söylediğini bütün köyün bilebileceğini düşünmek olası.

Bu konuda o sene yapılan araştırmada sonuçları verilen Şırnak’ ı ele alırsak,  kendilerini evlerinde çok güvende ve güvende hissedenlerin oranının 69,7 olduğu, 19,2 oranındaki deneğin bu güveni orta seviyede hissettiği ve 11,1’nin ise güvensiz ve çok güvensiz bir çizgide bulundukları görülüyordu.  Bu sonuçları aşağıda yer alan 2.12.2016 tarihli haber ile yan yana koyulması mümkün değil. Haber şuydu: “ Aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı belirtilmektedir. Bu arada 39 çukurun kapatıldığı, 14 bin 727 evde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasar tespit çalışmasının yapıldığı kentte, 14 Kasım'da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından imar ve altyapı çalışmaları hızla başlatıldı ifade edilmektedir. ” Bu terör altyapısının hazırlanmasının son kaç sene içinde yapıldığı bilinmemekle birlikte 2014 yılında Şırnak’ın şartlarını düşünebilmek çok zor olmasa gerek. Evet;  İller bazında yapılan bireylerin evinde yalnızken kendisini güvende hissetmeleri konulu araştırmada Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri ve Tunceli’ aynı durumda ki iller olarak değerlendirmiş ve gruplandırmıştım. ve bu dört ilimizde deneklerin  %  79,3 ’nün kendilerini çok güvenli ve güvenli pozisyonda hissettikleri, 19,3 oranındaki bir topluluğun orta güvensizlik çizgisinde olduğu, % 1,4’ nün de kendisinin çok güvensiz noktada gördükleri belirlenmişti.

Ancak bu araştırma bu gün yapılsa Güneydoğuda bulunan bu illerimizin tüm deneklerinin kendilerini güvende hissetmelerini hiç birimiz yadırgamazdık. Zira bu bölgelerimiz terörden arındırıldı ve terörün izleri süratle siliniyor. İnsanlarımızın bu konuda rahatlamış oldukları mutlak.

BİZİMKİ İLE KOLOMBİYA, HONDURAS, EL SALVADOR ARAŞTIRMA SONUCU BENZERLİĞİ?

2014 yılında ABD merkezli araştırma şirketi Gallup dünya çapında bir mutluluk araştırması yaptı. Ve sonuçlarını geçtiğimiz sene Dünya mutluluk gününde açıklamıştı. 143 ülkenin yer aldığı araştırmada oldukça şaşırtıcı sonuçlar çıkmıştı. Şiddet ve terör olaylarıyla nam salan Kolombiya, Honduras, El Salvador gibi Latin Amerika ülkeleri listenin ilk sıralarında yer aldı. Bu ülkelerde halk mutluymuş. Bir süre önce Ebola virüsünün kırıp geçirdiği Liberya da şaşırtıcı şekilde pek çok ülkeyi geride bıraktı. Savaşların ve iç karışıklığın sürdüğü Ukrayna, Afganistan, Yemen gibi ülkelerde de beklentilerin üzerinde sonuçlar çıkmıştı. Tesadüf olduğunu düşünüp işimizi zorlaştırmayalım.

ARAŞTIRMADA ÇALIŞANIN GELİRİNDEN DUYDUĞU MEMNUNİYET SUALİ NEDEN YOKTU Kİ?

Maalesef yapılan araştırmada, “ çalışanların gelirlerinden mutlu olup olmadıklarını”  direk sorgulayan bir madde yoktu.

Bu da kanaatimce anket sorularının eksik düzenlendiğinin bir göstergesiydi.  Bunun yerine konulan soru “Hane halkının gelirinden duyduğu memnuniyet düzeyi “  Hane halkı denince hesaba tüm eve giren gelir giriyor hali ile. Verilen cevaplarda ona göre tabii ki.  Evet; 2014 yılında ilan edilen sonuçlara bakılması halinde İstanbul’da hane halkının gelirinden hiç memnun olmayanların yüzdesi yalnız 5. Bunun yanında Çok memnunların ve memnunların toplam yüzdesi ise 44,3. Sizce bunda bir terslik yok mu?

GELELİM 2018 YILI YAŞAM MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇLARINA

TÜİK, 2018 yılı yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarını açıkladı. Özeti aşağıda Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı 2017'de yüzde 58 iken 2018'de bu rakam yüzde 53'e düştü. Okul bitirmeyen bireylerde mutluluk düzeyi daha fazla olurken, en yüksek mutluluk oranı yüzde 61 ile 65 ve üzeri yaş grubunda görüldü. Belirtilen yaşlar insanların iş yaşamını noktaladıkları ve emekliliğe adım attığı yıllar.  İnsanlarımız mutlu zira emeklilik maaşları onlara yeterli düzeyde yaşama imkânı veriyor ( ? ) Bir iki sene önce Hollanda’ da da en mutlu kesim bu yaş aralıklarında olanlardı. Aynen bizdeki gibi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılına ilişkin 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması' sonuçlarını özetle şöyle açıkladı.

MUTSUZLUK ÇOĞALDI.

Buna göre, mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı, 2017'de yüzde 58 olarak kayıtlara geçerken, geçen yıl yüzde 53,4 oldu. Mutsuz olduğunu beyan edenlerin oranı ise yüzde 11,1'den yüzde 12,1'e yükseldi. Kadınlarda mutluluk oranı, 2017'de yüzde 62,4 iken 2018'de yüzde 57'ye geriledi. Erkeklerde bu oran, yüzde 53,6'dan yüzde 49,6'ya düştü.

65 YAŞ VE ÜZERİ EN MUTLU

Yaş gruplarına göre mutluluk düzeyine bakıldığında, 65 ve üzeri yaş grubu, 2017'de yüzde 66,1, geçen yıl ise yüzde 61,2 ile en yüksek mutluluk oranının görüldüğü yaş grubu oldu. En düşük mutluluk oranı ise 2017 yılında yüzde 53,1, geçen yıl da yüzde 47,8 ile 45-54 yaş grubunda görüldü.

EVLİ OLANLAR DAHA MUTLU

Evlilerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü. Geçen yıl evlilerin yüzde 56,3'ü mutlu olduğunu belirtirken, evli olmayanlarda bu oran yüzde 46,7 oldu. Cinsiyete göre bakıldığında ise evli kadınların yüzde 60,7'sinin erkeklerin ise yüzde 51,6'sının mutlu olduğu gözlendi.

Kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 74,2 olurken bunu sırasıyla yüzde 12,9 ile çocuklar, yüzde 3,6 ile eş, yüzde 3,3 ile kendisi, yüzde 2,7 ile anne/baba ve yüzde 1,8 ile torunlar takip etti.

OKUMAYAN BİREYLER DAHA MUTLU

Bir okul bitirmeyenlerde mutluluk oranı yüzde 59 iken bunu sırasıyla yüzde 53,9 ile yükseköğretim, yüzde 52,6 ile ilköğretim veya ortaokul, yüzde 52,3 ile ilkokul, yüzde 51,3 ile lise ve dengi okul mezunları takip etti.

En çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade eden bireylerin oranı yüzde 69 olarak belirlendi. Bunu yüzde 15,5 ile sevgi, yüzde 8,8 ile başarı, yüzde 4,2 ile para ve yüzde 2,2 ile iş izledi.

KADINLAR GELECEKLERİNDEN DAHA UMUTLU

Geçen yıl en yüksek memnuniyet oranı yüzde 75,2 ile asayiş hizmetlerinde gerçekleşirken, bunu sırasıyla yüzde 74,8 ulaştırma, yüzde 70,4 ile sağlık, yüzde 63,1 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, yüzde 56,7 ile eğitim ve 56,3 ile adli hizmetlerden memnuniyet takip etti. Geleceklerinden umutlu olduğunu beyan edenlerin oranı 2018'de yüzde 72,1 oldu. Kadınlarda bu oran yüzde 73 iken erkeklerde yüzde 71,1 olarak gerçekleşti

Devlet Baba, Halkım Acep Mutlu mu Diye Merak Etmiş & 1982 Referandumu &THY Anketi.

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

CVP ÇETİN BEY ~ 5 yıl önce
BİR KONUYU SÜREKLİ GÜNCEL TUTABİLMEK İÇİN BİLGİ AKIŞINI SAAĞLAMIŞ OLMAK GEREK.BENİM BUNU SAĞLAYABİLMEM İSE MÜMKÜN DEĞİL. AYRILMIŞ VE UZUN SÜREDİR DIŞARIDA OLAN BİR KAÇ KAPTAN AĞABEYİMİZİ GÖREBİLİYORUM Kİ, ONLARINDA GÜNCEL BİLGİ KONUSUNDA BENDEN FARKI YOK. YİNE DE ÇARŞAMBA GÜNÜ BİR BAKACAĞIM. İFADE ETTİĞİNİZ KONU İLE İLGİLİ OLMAMASINA RAĞMEN UÇUCULARI BAŞKA BİR KONUDA GÜNDEME ALMIŞTIM.YER PERSONELİNE KIZMAMAYA ÇALIŞIN. ONLAR THY' DE KABUL EDİLMELERİ NEDENİ İLE BORÇLANDIKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ TEPELERE BU ŞEKİLDE ÖDEME YAPIYORLAR. VEYA SİYASETEN BAĞLI OLDUKLARI DÜŞÜNCENİN thy' DEKİ TEMSİLCİLERİNE BİAT EDEREK ÖDÜYORLAR BORÇLARINI.KEŞKE SİZİNLE GÖRÜŞME İMKANIMIZ OLSA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cetin Bey ~ 5 yıl önce
Merhaba! Gecen sene thy’de yapilan bir calisan memnuniyet anketi vardi. Onun sonucu yayinlanmadi. Bilal eksi ilk geldiginde bunu tekrarlayacagini soyledi ve ilkinde hicbir ucucu ekip dikkate almadigi icin doldurmadi. Velhasin son yaptigjnda ucus ekiplerinin huzursuzlugu had safhaya ulastigi, ekiplerin ucuslarda, evde, arabada bayilmaya basladigi donemde memnuniyet anketi doldurmustu. Ve o doldurulan memnuniyet anketinin sonucu hala yok. Biz iyi’ye iyi - kotuye kotu diyebilen insanlariz. Gunde 8 saat’in 2.5 saatini calisan yer personelinin yalakalik yapmak icin doldurdugu anketlerin hepsi mukemmel cikmisti. Ucus ekipleri doldurunca bu anket kaldirildi ve sonucu aciklanmadi. Sizlerden rica ediyoruz o anketin sonuclarini bulun ve yayinlatin... saygilarimla arz ederim. Ve ayri bir haber konusu daha Eskiden yatida yemek yerdik insan gibi, simdi superfresh konservelerle besleniyoruz. Maaslarimiz eridi. Eskiden pegasus ve sxs memurlari THY’de calismak icin can atarlardi, simdi biz pegasus ve sxs’e gecmenin derdine dustuk. Kabin ve kokpit ekipleri birbirlerine whatsapp gruplarinda emirates, qatar, etihad hatta ve hatta pegasus vs sxs icin basvuru alim sureclerinde birbirlerini haberdar edecek seviyelere geldi. Havacilik sektorunun bayrak tasiyicisina parasutle tepesine inenler, ucus ekiplerini hice sayarak, haklarini yiyerek bizi bezdirmis durumdalar. Siz eski yoneticimizsiniz, lutfen durumu arz edin. Lutfen bu konu ve sureci surekli guncel tutun ki bu isler duzelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 5 yıl önce
hayri saydam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutluluk ~ 5 yıl önce
Zenginlik yani varlık, güzellik yani dış görünüş, sağlık sıhhat bunlar mutluluk için yetmez. Özgür olmak gerek özgür! Özgürlük nedir, ne kadar özgürüz onu düşünmemiz gerek. Özgürlük kısıtlıysa neden bu durumdayız? Nasıl kıracağız bu zinciri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 5 yıl önce
Geçmiş olsun Korkusuz ve Dürüst insansınız Allah acil şifalar versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FO ~ 5 yıl önce
O KADAR KORKUSUZ DEĞİLİM AMA SONUÇTA BİR İŞ YAPIYORUZ. VE DE DOĞRU YAPMAK GEREKİR. TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
CVP MUTLULUK ~ 5 yıl önce
MUTLULUĞUN DEĞİŞİK TARİFLERİ VAR.SİZİN SÖYLEDİĞİNİZE BU TOPLUMUN ULAŞMASI ÇOK ZOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin Bey ~ 5 yıl önce
Üstad,öncelikle çok geçmiş olsun,sıhhatler dilerim. Geçmişten günümüze ülkemizi yönetenler milletin birlik olmadığını,iktidar,güçlü ve zenginin her daim yanında olmayı marifet saydığını,para ve çıkar için her kılığa girebilen,neme lazımcı,bana neci bireyler olduğunu gayet iyi bildiği için istediklerini yaptılar hala yapıyorlar.İnsanımız bilinçli olsa,örgütlü hareket etse,ülke ve millet çıkarını kendi çıkarının önünde tutsa herşey farklı olurdu. Korku mantıktan kuvvetliyse korkunun ecele de faydası yok,korkuyla yaşayıp da muassır medeniyete erişmiş hangi toplum var? Anketteki gibi memnuniyet yüksekse demek ülkemizde haksızlık,adaletsizlik,suçun rekor kırması,herşeye hergün zam gelmesi,ekonominin dip yapması sorun değil. Okumuş görünce afakanlar basan rektörün dediği gibi cahillerin çok olması ve ülke yönetmesi mutluluğumuzu arttırır mı sizce? Hangi ileri ülke cahillikle,okumamışlarla o seviyelere gelmiş? Thy'nin eski gm'si avrupa'da yaşanan uçak kazasından sonra pilot evli olsaydı kaza olmazdı gibi muazzam ! bir tespitte bulunmuştu ankete göre de ne kadar haklıymış meğer. Bu ekonomik şartlarda evliler çok mutlularsa ne güzel .Thy çalışanları da işsiz kalma korkusuyla birlik olamadıklarından boyun eğiyorlar o yüzden hiç sızlanmasınlar.Latinler ve bizim gibi geri kalmış ülke vatandaşlarının hayatlarından memnun olduklarına inanmak mümkün mü? Hal ortada. Ayrıca başları sıkışınca suçu dış güçlere atanlar ne hikmetse onların arabalarına,uçaklarına binmekten,iş,ihaleleri durmadan onlara vermekten de hiç çekinmiyorlar ama hep de iktidarlar maalesef. Saygılar,hürmetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇETİN BEY ~ 5 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. ATATÜRKTEN BU YANA HER DÖNEMDE DIŞ GÜÇLER BİR TAKIM UYGUNSUZLUKLARIMIZIN NEDENİ OLARAK LANSE EDİLİYOR. GEÇEN HAFTAKİ YAZIMA İBRET BİR YORUM ALDIM. ÜSTELİK 31 OKURDA BUYORUMU BEĞENDİ.ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAZIMDA BUNU CEVAPLAYACAĞIM. BANA İNANINKİ THY' DE ÇALIŞANLARIN BU DENLİ CAHİL OLABİLWECEKLERİNİ DÜŞÜNEMEMİŞTİM. BİR REKTÖR YARDIMCISI DEMİŞTİ YA "ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN CAHİLLERE GÜVENİYORUM " MEALİNDE BİR SÖZDÜ. HİÇ MERAKLANMASINLAR EĞER TÜRK HAVA YOLLARINDA BU DENLİ YOZ CAHİL ÇALIŞIYORSA,ÜLKE İYİ DURUMDA DEMEKTİR.BU TÜRÜ SİVİL HAVACILIK CAMİASINA SOKANLARI ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN. SÖYLEYEBİLECEĞİM EN HAFİF CÜMLE BU.
teşekkürler ~ 5 yıl önce
her zamanki gibi doğru ve güzel bir yazı.Sağol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEŞEKKÜRLER ~ 5 yıl önce
SAĞOLUNUZ TAKİBİNİZDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Mutluluk ~ 5 yıl önce
İnsanların kibirsiz ve kişisel çıkarlarını her şeyin önünde tutmadan yaşamasıdır. Özellikle iş hayatındaki mutsuzluk ve ayak oyunları, insanın hayatını her alanda mutsuz edebilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MUTLULUK ~ 5 yıl önce
MUTLULUĞUN DEĞİŞİK BİR ÇOK TARİFİ VAR. BİZLERİN SİZİN BELİRTTİĞİNİZ TARİF NOKTASINA ULAŞMAMIZ ÇOK ZOR .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000