09 Eylül 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Oraya bir havalimanı yapılmış mı yapılmış THY taşınmış mı taşınmış hem de milyarlarca maliyetin borcun altına girerek.Şimdi kusura bakmayında hangi mantıkla yeniden Atatürk havaalanına dönüleceği hayalini kuruyorsunuz sırf bir gruba olan hıncınız nedeniyle havalinanının yok olmasını THYnın batmasını bile zevkle arzularsınız ayrıca yandaş mandaş da değiliz ama ülkemizin milletimizin zararına olacak bir durumu da istemeyiz bazıları gibi keşke uçaklara kuş çarpsa ah şu uçaklar meydana bir inemese de biz de sevinçle avaz avaz konuşsak diye baykuş gibi bekliyorlar.kininiz kime soruyorum size havalimanı kullanılmaz duruma gelse zararı size bana değilmi milli havayolumuz THY na değilmi kötü niyetli insanlara sözüm
  • 1 ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMASI TAMAMEN HATAYDI 2 İSTANBUL HAVALİMANI YAPILMASI TAMAMEN HATAYDI 3 İGA İŞLETMEDEN ZERRE KADAR ANLAMIYOR HAVALİMANI İŞLETMESİ REZALET VE YABANCI HAVAYOLLARINI GETİREMİYOR 4 AHL ENİNDE SONUNDA AÇILMAK ZORUNDA AKSİ HALDE THY BATACAK 5 AKP NİN İSTANBUL SEÇİMLERİNİ KAYBETMESİNDEKİ EN BÜYÜK SEBEB İSTANBUL HAVALİMANI DENEN REZİL BİR YERİ DAYATMASIYDI 6 AHL DÜNYANIN EN İŞLEVSEL HAVALİMANI VE KAPATILAMAYACAK KADAR DEĞERLİ 7 THY ASLINDA BİR MARKA DEĞİL ONU MARKA YAPAN AHL İDİ VE İNSANLAR BUNU YENİ ANLAMAYA BAŞLADI 8 İSTANBUL HAVALİMANI KASIM ARALIK ŞUBAT AYINDA ASLA TAM KAPASİTE ÇALIŞAMAZ DOĞA ANA ÇALINANI SÖKE SÖKE GERİ ALIR 9 İSTANBUL HAVALİMANI 3 SENE SONRA İSTANBUL OTOGARI OLUR VE TÜRKİYEYE BİR KAZIK OLARAK KALIR BEKLEYİN VE GÖRÜN
  • hocam güzel olmuş yazı. biraz daha halkın dilinden yazmanız cok faydalı.diğer yazarlar farklı kulvardalar sanki. asıl sorun personel taşıması olacak kış şartlarıyla birlikte. bu konuda ayrı bir yazı bekliyoruz.
  • Atatürk Havalimanının kış için divert operasyonuna hazır tutulması şirkete büyük tasarruf ve kolaylık sağlayacaktır. Çorlu meydanı 3 geniş gövde inişi sonrası dolup bir opsiyon olmaktan çıkar. Atatürk'te eski altyapı mevcut zaten, devasa bir park alanı var ve şehrin merkezinde toplu ulaşımın her türlü imkanı mevcut. Diğer türlü izmir ankara Antalya gibi şehirlere divert eden yolcular için gerekli operasyon daha zorlu ve masraflı olacaktır. Gerçi kendi kendimize konuşup duruyoruz burada...
  • Güncel ve güzel bir köşe yazısı. Tebrikler.
  • Fatih bey bizim şirketten bı gelişme varmı acaba onla ilgili yazı baya kişi işi bırakmak Türkiş cargo 5m de
  • TANER nicki yorumcuya sorumdur: "Atatürk Havalimanı tekrar açılsın" derken İstanbul HvL ve Atatürk HvL beraberce işletilsin mi demek istiyorsunuz? Uçuş/yaklaşma yollarının kesişmesini -- yani "teknik riskleri" -- bir kenara bırakacak olsak bile hangi havayolu Atatürk'e geri dönmek ister (hatta ikisinden birden operasyon yapmayı göze alabilir)? Bu saatten sonra AHL, İstanbul HvL'nı komple devir alamaz (yani bir geri taşınma olamaz) zira işin mali boyutunu, prestij kaybını bir kenara koysak bile AHL Istanbul'un önümüzdeki bir yıl sonunda ulaşabileceği uçak trafiğini pist kapasitesi, park alanı, terminal docking'leri, terminal kapasitesi açısından karşılayamaz. İstanbul Havalimanı'nı oraya yapmak belki hatalıydı ama bunu tartışmak için maalesef çok geç. Dikilmiş elbisenin artık provası olmaz. Belki yanlış ve madalyonun arka yüzü düşünülmeden IST ortaya çıkarıldı; bunun tartışmasını yapmak için çok geç! Ha, soruyorsanız ki, TAV işletmeyi alır mı? Bana göre, aptallarsa, alırlar!
  • Ben en başından beri söylüyorum tamam Atatürk havalimanı kapasitesinin üzerine çıktı karşılamıyordu vs tamam 3. Liman yapıldı ama tamamen taşınma değil de keşke iç hatlar kalsaydı dış hat olarak 3. Havalimanı devam etseydi aktarmalı iç dış hatlar ise ona göre planlanarak THY desteği ile ulaştırma sağlanarak yapılabilirdi. Çok zor değil...
  • Havalimanı konusundan tutunda muhammet konusunda ki laflarınız vicdana sığmayan türden.Atatürk neden divert meydanı bile olamaz tek bir neden sölermisin? Seve seve divert ederler sen rahat ol. Nedemek sorumluluk yüklemek sen bir adamı işe alıyorsan ki bu senin eski, çalışanın haksız yere işten atmıssın bu adam seni dava bile etmemiş işe cagırıorsun hasta oldugu anlasılıyor. Milyonlarca lira para kazanan bu firmalar gencecik bir calısanına sahip cıkmıyorsa bu insanlık değildir insan yada calısan demek ayakcı demek hayvan demek değildir.ülke olarak parasız olana insanlık yapmamayı adet edinmişiz. Bunuda kimse inkar edemez
  • Evet belki yeni havalimanında herşeyin rayına oturması 2-3 yılı bulacak. Ama o zamana kadar da ne kazalar olur kimbilir...

Dedikodu…

Serdar Ortaç’ın bir şarkısı vardı; Gıybet. Devamı da ‘çekemiyolar bizi’ şeklindeydi. Gıybetin temelinde çekememezlik ve kıskançlık vardır işin doğrusu.

Gıybet ve dedikodunun merkezi magazin sektörüdür aslında. Bir magazin sektörü olmasa da havacılıkta da çok acayip dedikodular var desek yanılmış olmayız sanırım.

6 Nisan 2019 tarihi Türk havacılığının dönüm noktalarından biri. Havacılık sektörünün kalbinin attığı yer olan Atatürk Havalimanı’nda son uçuşun yapıldığı ve İstanbul Havalimanı’na taşınmanın başladığı tarihtir.

Ancak gel gelelim o tarihten bu yana dedikoduların ardı arkası kesilmiyor.

İstanbul Havalimanı’nın bulunduğu alan çok zor bir bölge. Zemini sorunlu, zaten dikkat ederseniz meydanda sürekli yenileme çalışmaları yapılıyor. Daha 6 aylık havalimanında taksi yollarında yapılan çalışmalar, körüklerin bulunduğu pierlerdeki yenileme süreçleri boşuna yapılmıyor. Zemin oturacaktır ama bu ne kadar zaman alır göreceğiz.

Sadece zemin değil sorun, hava şartları da büyük önem arz ediyor. Bölgede Karadeniz iklimi hakim. Yağış ve rüzgar potansiyel sorun anlamına geliyor. Bunu kışın daha fazla hissedebiliriz.

Bunlar zaten bilinen detaylar…

Peki dedikodular ne diyor?

İstanbul Havalimanı’nın TAV’a devredilmesi gibi bir dedikodu var mesela ortalıkta. Bu olağandışı bir durum mu? Hayır değil. Ancak dedikodular öyle boyutlardaki ‘yok artık’ diyesiniz geliyor.

Neymiş efendim; İGA’nın yetkilileri bir gün TAV CEO’su Sani Şener ile görüşmüş ve ‘ne veriyorsun havalimanına’ demiş. Yani bu da durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyormuş.

Bir diğer iddia da; İGA kışın çok zor olacağını ve hatta bu sürecin altında kalkılamayacağını bildirmiş ve Atatürk Havalimanı’na geri dönüş süreci başlamış. Yani bu kış Atatürk Havalimanı’na geri dönülecekmiş.

Şimdi buna iddia değil ancak dedikodu denir. İddianın bir temeli olur.

29 Ekim’de İstanbul Havalimanı’na taşınma bildiğiniz gibi gerçekleşmemiş ve önce yıl sonu, sonra da Nisan tarihi belirlenmişti. Yani süreç çok sancılı geçmiş ve hatta İGA ile THY arasında krize bile neden olmuştu. İddiaya göre; İGA söz konusu dönemde ettiği zararı THY’den bile talep etmişti.

Yani o kadar zor bir geçiş dönemi atlatıldı ki; gel de Atatürk Havalimanı’na dönüş konusunu ciddiye al.

Türkiye tarihinin en yüksek bedelle verilen ihalesiyle yapılmış havalimanı 6 ay içinde yok olup gidecek. Buna inanan var mı cidden?

Belirlenen tarih de Ekim ayının sonlarıymış.

Bırakın dönüşü kışın yaşanacak aksaklıklarda divert merkezi bile olamaz Atatürk Havalimanı.

Hem İGA hem de DHMİ’de yetkili isimlerle görüşme fırsatım oldu. İki konuyu da kısaca konuştuk. Gülerek reddettiler bu iddia olmayan dedikoduları…

İstanbul Havalimanı’nda sistemin oturup aksaklıkların en aza inmesi belki 3 yıl belki de 5 yıl sürecektir. Sürer de… Ama burası artık İstanbul’un ve Türkiye’nin havacılıktaki merkezi noktası. Bunu kabul etmek lazım. Boş dedikodularla kafaları bulandırmaya hiç lüzum yok.

Atatürk Havalimanı şu anda bir operasyon kaldıracak durumda değil zaten. Kime ihale edilecek, yeterli DHMİ ekibi var mı, bu dev koordinasyonu kim sağlayacak? Bunların cevabı var mı?

Havalimanının işletmecisi değişir mi, burası başka bir yatırımcıya devredilir mi, TAV burayı alır mı? Bunlar olağandışı ihtimaller değil. İGA İstanbul Havalimanı’nın yatırımcısı, zarar ederse gitmek istemesinden daha doğal bir durum olamaz. Bu işi daha iyi bilen ya da ‘ben burayı işletip kâr da ederim’ diyen birileri çıkabilir elbette. Bu çok normal. Ama Sani Şener’e gidip de ‘ne veriyorsun İstanbul Havalimanı’na’ demek hiç normal değil!

İstanbul Havalimanı taşınmaz, olduğu yerde operasyon devam eder. Aksaklık yaşansa da eninde sonunda düzelir…

Muhammet Çaltılı…

Turkish DO&CO’nun eski personeli Muhammet Çaltılı hayatını kaybetti. Allah mekânını cennet eylesin.

İşten çıkarılması, sonrasında geri çağrılması ve hastalığın teşhisi gibi süreçler gencecik bir insanı yıprattı elbette. Burada THY’ye ve Turkish DO&CO’ya sorumluluk yüklemek doğru mu olur yanlış mı olur hiç bilmiyorum.

Ama keşke THY, gencecik bir can için ufak da olsa bir destek verseydi. O da gönülden ‘Allah Razı Olsun’ derdi de herkesin vicdanı rahat olurdu. Böyle bir mecburiyeti yok tabi ki THY’nin. Ama eski personeliniz yeniden çağırmanızla koşa koşa gelmiş ve muayenede acı bir gerçekle yüzleşmiş. Yani şirket olarak bu sürecin içinde olmuşsunuz.

Keşke…

Muhammet Çaltılı’ya Cenab-ı Allah’tan Rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum…

Dedikodu…

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Haset fesat ~ 5 yıl önce
Oraya bir havalimanı yapılmış mı yapılmış THY taşınmış mı taşınmış hem de milyarlarca maliyetin borcun altına girerek.Şimdi kusura bakmayında hangi mantıkla yeniden Atatürk havaalanına dönüleceği hayalini kuruyorsunuz sırf bir gruba olan hıncınız nedeniyle havalinanının yok olmasını THYnın batmasını bile zevkle arzularsınız ayrıca yandaş mandaş da değiliz ama ülkemizin milletimizin zararına olacak bir durumu da istemeyiz bazıları gibi keşke uçaklara kuş çarpsa ah şu uçaklar meydana bir inemese de biz de sevinçle avaz avaz konuşsak diye baykuş gibi bekliyorlar.kininiz kime soruyorum size havalimanı kullanılmaz duruma gelse zararı size bana değilmi milli havayolumuz THY na değilmi kötü niyetli insanlara sözüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HODRİ MEYDAN ~ 5 yıl önce
1 ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMASI TAMAMEN HATAYDI 2 İSTANBUL HAVALİMANI YAPILMASI TAMAMEN HATAYDI 3 İGA İŞLETMEDEN ZERRE KADAR ANLAMIYOR HAVALİMANI İŞLETMESİ REZALET VE YABANCI HAVAYOLLARINI GETİREMİYOR 4 AHL ENİNDE SONUNDA AÇILMAK ZORUNDA AKSİ HALDE THY BATACAK 5 AKP NİN İSTANBUL SEÇİMLERİNİ KAYBETMESİNDEKİ EN BÜYÜK SEBEB İSTANBUL HAVALİMANI DENEN REZİL BİR YERİ DAYATMASIYDI 6 AHL DÜNYANIN EN İŞLEVSEL HAVALİMANI VE KAPATILAMAYACAK KADAR DEĞERLİ 7 THY ASLINDA BİR MARKA DEĞİL ONU MARKA YAPAN AHL İDİ VE İNSANLAR BUNU YENİ ANLAMAYA BAŞLADI 8 İSTANBUL HAVALİMANI KASIM ARALIK ŞUBAT AYINDA ASLA TAM KAPASİTE ÇALIŞAMAZ DOĞA ANA ÇALINANI SÖKE SÖKE GERİ ALIR 9 İSTANBUL HAVALİMANI 3 SENE SONRA İSTANBUL OTOGARI OLUR VE TÜRKİYEYE BİR KAZIK OLARAK KALIR BEKLEYİN VE GÖRÜN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 5 yıl önce
hocam güzel olmuş yazı. biraz daha halkın dilinden yazmanız cok faydalı.diğer yazarlar farklı kulvardalar sanki. asıl sorun personel taşıması olacak kış şartlarıyla birlikte. bu konuda ayrı bir yazı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Divert ~ 5 yıl önce
Atatürk Havalimanının kış için divert operasyonuna hazır tutulması şirkete büyük tasarruf ve kolaylık sağlayacaktır. Çorlu meydanı 3 geniş gövde inişi sonrası dolup bir opsiyon olmaktan çıkar. Atatürk'te eski altyapı mevcut zaten, devasa bir park alanı var ve şehrin merkezinde toplu ulaşımın her türlü imkanı mevcut. Diğer türlü izmir ankara Antalya gibi şehirlere divert eden yolcular için gerekli operasyon daha zorlu ve masraflı olacaktır. Gerçi kendi kendimize konuşup duruyoruz burada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama adı Atatürk ~ 5 yıl önce
Olmaz Hacı. İsmi kaşıntı yapıyor adamlarda. indirirler mi hiç oraya
Takipçi ~ 5 yıl önce
Güncel ve güzel bir köşe yazısı. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 5 yıl önce
Fatih bey bizim şirketten bı gelişme varmı acaba onla ilgili yazı baya kişi işi bırakmak Türkiş cargo 5m de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 5 yıl önce
TANER nicki yorumcuya sorumdur: "Atatürk Havalimanı tekrar açılsın" derken İstanbul HvL ve Atatürk HvL beraberce işletilsin mi demek istiyorsunuz? Uçuş/yaklaşma yollarının kesişmesini -- yani "teknik riskleri" -- bir kenara bırakacak olsak bile hangi havayolu Atatürk'e geri dönmek ister (hatta ikisinden birden operasyon yapmayı göze alabilir)? Bu saatten sonra AHL, İstanbul HvL'nı komple devir alamaz (yani bir geri taşınma olamaz) zira işin mali boyutunu, prestij kaybını bir kenara koysak bile AHL Istanbul'un önümüzdeki bir yıl sonunda ulaşabileceği uçak trafiğini pist kapasitesi, park alanı, terminal docking'leri, terminal kapasitesi açısından karşılayamaz. İstanbul Havalimanı'nı oraya yapmak belki hatalıydı ama bunu tartışmak için maalesef çok geç. Dikilmiş elbisenin artık provası olmaz. Belki yanlış ve madalyonun arka yüzü düşünülmeden IST ortaya çıkarıldı; bunun tartışmasını yapmak için çok geç! Ha, soruyorsanız ki, TAV işletmeyi alır mı? Bana göre, aptallarsa, alırlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedikodu olmaktan çıkmalı ~ 5 yıl önce
Ben en başından beri söylüyorum tamam Atatürk havalimanı kapasitesinin üzerine çıktı karşılamıyordu vs tamam 3. Liman yapıldı ama tamamen taşınma değil de keşke iç hatlar kalsaydı dış hat olarak 3. Havalimanı devam etseydi aktarmalı iç dış hatlar ise ona göre planlanarak THY desteği ile ulaştırma sağlanarak yapılabilirdi. Çok zor değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 5 yıl önce
Bunu ciddi mi yazıyorsunuz siz ? Söylediğiniz iç dış aktarma olayı öyle destekle vs. olacak kadar basit bir işlem değil.2-3 küçük havalimanında olan şeyi bakıpta İstanbul gibi bir şehri karıştırmayın bence.AHL hiçbir zaman terkedilmeyecekti kardeşim.Olay bu kadar net.Sana 40 bin çeşit faktör sayarım.Ulaşımıydı yoluydu sistemiydi alışılmışlığıydı hava durumuydu uzar gider.
Yazınız tam bir fiyasko ~ 5 yıl önce
Havalimanı konusundan tutunda muhammet konusunda ki laflarınız vicdana sığmayan türden.Atatürk neden divert meydanı bile olamaz tek bir neden sölermisin? Seve seve divert ederler sen rahat ol. Nedemek sorumluluk yüklemek sen bir adamı işe alıyorsan ki bu senin eski, çalışanın haksız yere işten atmıssın bu adam seni dava bile etmemiş işe cagırıorsun hasta oldugu anlasılıyor. Milyonlarca lira para kazanan bu firmalar gencecik bir calısanına sahip cıkmıyorsa bu insanlık değildir insan yada calısan demek ayakcı demek hayvan demek değildir.ülke olarak parasız olana insanlık yapmamayı adet edinmişiz. Bunuda kimse inkar edemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nur ~ 5 yıl önce
Evet belki yeni havalimanında herşeyin rayına oturması 2-3 yılı bulacak. Ama o zamana kadar da ne kazalar olur kimbilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000