27 Ağustos 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Benim de hayalim DHMİ denilen kurumun tamamen ortadan kaldırılması. Yerine SHGMnin görevlendirilmesi. Dünyanın her yerinde airport authority bizi shgm gibi olan kuruma bağlıdır. DHMİ ne?
  • Bu THY bu yanlışından geri dönecektir. Ali Bey sizden gündem ve destek bekliyoruz.
  • Ali bey, 211 mağduriyeti üzerinde en çok duranlardan birisi sizsiniz. Sizlerin bu konuyu cesaretle irdelemeniz TK tarihindeki en acımasız fesih kararını verenleri ve tarihinde en talihsiz açıklamayı yapan sendikayı bile bu mağduriyete bir çare arayışına sürüklemiş durumdadır. Bu sebepledir ki sendika 211 için geri dönüş sağlanması yönünde şirkete resmi başvuru da bile bulundu. Şu aşamada mahkemelerini kazanmış masumiyeti ispat edilenler ortak hareket etmekte ve önemli kişi ve kurumlar neticesinde bu mağduriyetin giderilmesi hususunda gayret vermektedirler. Sizin de bu süreçte ki yardımlarınız herkes tarafından teşekkürle karşılanmakta olup konu ile ilgileneceğiniz herkes tarafından beklenmekte ve istenmektedir. Teşekürler
  • Motorsuz hava araçları intikal değil, spor ve tenezzüh amaçlı olması sebebiyle özellikle turizm bağlamında ele alınmalıdır
  • Sizi tekrar aramızda görmekten çok mutlu olduk. Haklının yanında, zalimin karşısındasınız. Başarılarınızın devamını dilerim Ali bey...
  • Bu saçmalık son bulsun, herkes gerçeğin farkında ama icraat lazım.
  • ali bey geri döndüğünüze sevindim.
  • km maaşlarının 5 milyon dolar olmasına da tepki gösterecek misiniz artık ali kıdık bey ekselansları?
  • Ali Reis, acıma haksızlıkları yazmaya devam. Bakan olacak adamsın
  • Hoş geldiniz ALİ BEY , Dünya markası bir şirkette senelerdir taşeron olarak çalışıyorum. Aynı ofis içinde tk personeli ile aynı işi yapıyoruz . Çalıştığım tüm üst düzey yöneticiler sizin için üzülüyoruz,tk olmayı hak ediyorsunuz ama elimizden birşey gelmiyor diyor ve haklılar . REFERANS !!? olmadan hiç bir şey olmuyor . Kendi personeline mesafeli olanlar TAŞERON personeli nasıl algılar hayal bile edemiyorum . Çok hakkımız yendi,yeniyor.HERKERSTEN DAHA ÇOK .empati diye dergi var ama gram empati kurulmayan KAPİTALİST bir sistem .Herkes kendi cebini doldurmanın,yakınını işe aldırmanın peşinde . Düzelirmi !?? zor . TAŞERON sistem yasal eyvallah.thy de uygulanma şekli yıllardır ADALETsiz VİCDAN sız HAKKANİYET siz.. OYSAKİ TEK YAPILMASI GEREKEN kim ne iş yapıyor TK hak ediyormu TESPİTi idi.yıllar sonra 3 gün mazeretiniz var artık kullanın demek .insanların aklıyla dalga geçmek değilmidir !!??? işsiz kalmak korkusuyla dile getiremediklerimiz öbür tarafta yüksek sesle DİLE GELECEKTİR..

Çok özledim be…

Değerli okurlarım; yaklaşık dört aydır sizlerden uzak kaldım. Çoğu okuyucum bilir ki bu siteyi yayın hayatına başlattığım günden beri hiçbir siyasi kelam içeren yazı yayınlamadım. Gazetecilik anlayışım bunu gerektiriyor idi. Malumunuz bir süreç yaşadık ve bitti.

Süreç bitince de sektörümün sorunlarına dönmek ve yine daha önce olduğu gibi hem sektörün hem de sektör çalışanlarının sorunlarını dile getirmek adına sizlerle buluşmaya karar verdim.

Bundan sonra farklı konsept içeren bir köşe ile sesleneceğim sektöre. Hem köşe yazılarımla hem de özel röportajlarla sektör temsilcilerinin sesine kulak vereceğim.

Bu sektör adına çok şeyleri hayal ettim.

Mesela, Havacılığı ulaştırmadan ayırıp turizm ile birleştirip Havacılık ve Turizm Bakanlığı adı altında birleştirip hem turizm bakanının fuarların, kongrelerin konuk konuşmacısı olmasından kurtarıp aktif bir bakanlığa dönüştürmek hem de havacılığın daha çok ilgilenilen bir bakanlık haline getirmek hayalim idi.

Mesela, uçucu personel ağırlıklı olmak üzere tüm sektörü kucaklayacak bir havacılık kanununu çıkarabilmek en büyük hayalim idi.

Mesela, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü dönüştürerek Havacılık ve Seyrüsefer Genel Müdürlüğü şemsiyesi altında toplayıp daha aktif bir kurum haline getirmek hayalim idi.

Mesela, Ege ve Akdeniz çanağının bir kısmını dünyanın en gözde uçuş okulları ile güçlendirip yurtdışına akan pilotaj eğitim paralarının ülkede kalmasını, Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya bölgelerinin pilotaj eğitim üssünün Türkiye olmasını sağlamak hayalim idi.

Mesela, havacılıkta torpil düzeninin ortadan kaldırılmasını sağlamak, “bakan çocuğu, vekil yakını, vali kızı, müsteşar oğlu” diye liyakatsiz kişileri değil bu işi layığı ile yapacak kişilere şans verilmesini sağlamak hayalim idi.

Ve daha çokça projeler var idi kafamızda.

Hayaller ölür mü? Ölmez.

Yine hayallerimizin peşinden koşacağız ve Türkiye gerçeklerinde düşündüklerimizi yapmak için çalışacağız.

Yukarıda da bahsettiğim gibi bir süreç yaşadık ve murad ettiğimizi yakalayamadık.

Her zaman derim ki; Allah bize iki göz vermiş ileri bakalım.

Aynen öyle yapıyoruz.

Havacılık adına önemli düşüncelerim oluştu. Kişileri ve kurumları daha da yakından tanıma fırsatı bulduk. Kraldan çok kralcıları da tanıma fırsatımız oldu. Kralın haberi yokken kralcıların ne tür hasetlik ve fesatlık peşinde olduklarını gözlerimiz ile görmüş olduk.

Netice olarak bizim ne hasetliğimiz olur ne de fesatlığımız. Kıblesini bilen bir kişi olarak gücün değil gerçeğin peşinden koşanların omurgalı olduklarını düşünürüm ve öyle de olması gerek.

Emin olun sizlerle paylaşacağım çok şeyler olacak.

Yine haklının yanında, haksızın karşısında olacağım. Alabildiğince sesiniz olacağım.

Başta THY olmak üzere tüm kurumlardaki olumlu-olumsuz tüm konuları irdeleyeceğim.

Kısacası bıraktığımız yerden devam edeceğiz.

Çok özledim be...

Çok özledim be…

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Benim hayalim ~ 6 yıl önce
Benim de hayalim DHMİ denilen kurumun tamamen ortadan kaldırılması. Yerine SHGMnin görevlendirilmesi. Dünyanın her yerinde airport authority bizi shgm gibi olan kuruma bağlıdır. DHMİ ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet... ~ 6 yıl önce
Hayatında gördüğün tek ülke Kuzey Kıbrıs galiba. Kural koyucu ve kural uygulayıcı aynı zamanda da denetleyicinin aynı kurum olması mı isteğin? Anladığım kadarıyla groundda çalışan bir kardeşimizsin belliki aproncu arkadaşlardan da ceza yemişsin ama boşver sen kardeşim. Bunlar derin mevzular. Benim de sizden şikayetim var. Bagajlara yaptığınız muamele iğrenç.
211 ~ 6 yıl önce
Bu THY bu yanlışından geri dönecektir. Ali Bey sizden gündem ve destek bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 Hak mücadelesi ~ 6 yıl önce
Ali bey, 211 mağduriyeti üzerinde en çok duranlardan birisi sizsiniz. Sizlerin bu konuyu cesaretle irdelemeniz TK tarihindeki en acımasız fesih kararını verenleri ve tarihinde en talihsiz açıklamayı yapan sendikayı bile bu mağduriyete bir çare arayışına sürüklemiş durumdadır. Bu sebepledir ki sendika 211 için geri dönüş sağlanması yönünde şirkete resmi başvuru da bile bulundu. Şu aşamada mahkemelerini kazanmış masumiyeti ispat edilenler ortak hareket etmekte ve önemli kişi ve kurumlar neticesinde bu mağduriyetin giderilmesi hususunda gayret vermektedirler. Sizin de bu süreçte ki yardımlarınız herkes tarafından teşekkürle karşılanmakta olup konu ile ilgileneceğiniz herkes tarafından beklenmekte ve istenmektedir. Teşekürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 6 yıl önce
Motorsuz hava araçları intikal değil, spor ve tenezzüh amaçlı olması sebebiyle özellikle turizm bağlamında ele alınmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özledik ~ 6 yıl önce
Sizi tekrar aramızda görmekten çok mutlu olduk. Haklının yanında, zalimin karşısındasınız. Başarılarınızın devamını dilerim Ali bey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 6 yıl önce
Bu saçmalık son bulsun, herkes gerçeğin farkında ama icraat lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti ~ 6 yıl önce
ali bey geri döndüğünüze sevindim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efo ~ 6 yıl önce
km maaşlarının 5 milyon dolar olmasına da tepki gösterecek misiniz artık ali kıdık bey ekselansları?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 6 yıl önce
Ali Reis, acıma haksızlıkları yazmaya devam. Bakan olacak adamsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAŞERONOMUS ~ 6 yıl önce
Hoş geldiniz ALİ BEY , Dünya markası bir şirkette senelerdir taşeron olarak çalışıyorum. Aynı ofis içinde tk personeli ile aynı işi yapıyoruz . Çalıştığım tüm üst düzey yöneticiler sizin için üzülüyoruz,tk olmayı hak ediyorsunuz ama elimizden birşey gelmiyor diyor ve haklılar . REFERANS !!? olmadan hiç bir şey olmuyor . Kendi personeline mesafeli olanlar TAŞERON personeli nasıl algılar hayal bile edemiyorum . Çok hakkımız yendi,yeniyor.HERKERSTEN DAHA ÇOK .empati diye dergi var ama gram empati kurulmayan KAPİTALİST bir sistem .Herkes kendi cebini doldurmanın,yakınını işe aldırmanın peşinde . Düzelirmi !?? zor . TAŞERON sistem yasal eyvallah.thy de uygulanma şekli yıllardır ADALETsiz VİCDAN sız HAKKANİYET siz.. OYSAKİ TEK YAPILMASI GEREKEN kim ne iş yapıyor TK hak ediyormu TESPİTi idi.yıllar sonra 3 gün mazeretiniz var artık kullanın demek .insanların aklıyla dalga geçmek değilmidir !!??? işsiz kalmak korkusuyla dile getiremediklerimiz öbür tarafta yüksek sesle DİLE GELECEKTİR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madem ~ 6 yıl önce
madem haksızlık yaşıyorsun ve bunu dile getirmekten korkuyorsun demekki bir vasfın yok.. ya temizlik yapıyorsun yada getir götür işleri Tk çalışanın yaptığı işin yarisini yapacak eğitimi onlar alırken sen neredeydin de bu adamları eleştirme hakkına kendini sahip görüyorsun... vasıf sahibi ol sonra milletin ne is yaptığına aldığı parayı eleştir ki o zaman bile sen kimsin ki milletin aldığı maaşı yaptığı isi konuşmaya hakkın yok.... taşeron arkadaşlar isterlerse üzerlerine alınsınlar... tk girmek icin ne çileler çektik sanki bizim yanımızdaydınız bir taneniz yok ki adam gibi ağzından bir kelime çıksın... ders çalışan adamla hic bir ise yaramayan bir olur mu ya.... madem vasiflisin adam ol kendine layık yerde çalış her gelen torpil torpil diye arkasına saklansın ne ala memleket...yaz ismini o zaman mademmadem torpil ifşa etmiosN sen

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000