09 Ekim 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • ÖRNEĞİNİZİ BİR YAZIMDA KULLANMAK İSTERİM. MÜSAADENİZLE.
  • SAYIN ÇETİN ÖZBEY SON GÜNLERDE OKUDUĞUM EN GÜZEL YAZI , SİZ İYİ NİYETLE KÖTÜ İNSANLAR DÜZELMEDEN BU DÜNYA DÜZELMEZ CÜMLESİYLE YAZINIZI BİTİRMİŞSİNİZ. İNSAN KAFASININ İÇİNDEKİ HARD DİSK ANNE KARNINDA GENLERİN ETKİSİNE GÖRE GELİŞİMİNİ TAMAMLIYOR VE ÖLÜNCEYE KADAR DEĞİŞMİYOR BU KÖTÜ İNSANLAR DÜZELMEYECEĞİ İÇİN HUKUK YAPICILARIN VE ÜLKEYİ YÖNETENLERİN HUZUR BOZAN VE BEYİNLERİN DE YAPISAL HASAR OLANLARIN ÇOCUKLUK ÇAĞINDA TESPİT EDİLEREK FİŞLENMESİ YARGILAMALARIN CEZALANDIRMALARIN VE DEVLET DAİRELERİNDE GÖREVLENDİRİLMELERİN BU DURUMA GÖRE YAPILMASI GEREKİR.BİR ÜNLÜ PSİKİYATRİSTİN DEDİĞİ GİBİ HİÇBİR PSİKOPATIN TEDAVİSİ VE TAKİBİ KENDİ İSTEĞİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR. AYRICA HİÇBİR PSİKOPAT DÜNYANIN BÜTÜN PSİKİYARİRSLERİ BİR ARAYA GELSE BİR PSİKOPATI (KÖTÜ İNSANI) PSİKOPAT OLDUĞUNA İKNA EDEMEZ ÇÜNKÜ ONLAR KENDİLERİNE GÖRE MÜKEMMEL , ZEKİ , HER YÖNDEN ÜSTÜN İNSANLARDIR DİĞER İYİ İNSANLAR İSE ONLAR İÇİN SÖMÜRÜLECEK SALAKLARDIR.GERÇEKTEN DE IQ LERİ 130 VE ÜZERİDİR.
  • Bizim insanımız,çok üzüntü verici ki okumuşundan cahiline,zenginden,fakire,güce,maddi manevi çıkar'a ve paraya tapar,güçlünün,erk'in,iktidarın,zenginin haklı,haksız her zaman yanında olmayı marifet sayar hal böyle olunca da herşey birbirine girer üstüne de devletin yanlış politikaları,eğitim,sanat,spor,adalet,hak,hakkaniyet kavramlarına önem vermemesi de eklenince ortaya ülkemizin günümüzde yaşadığı tablo ortaya çıkar. Eğitim,sanat ve spor düzeyimiz ve bunlara karşı yatırım,bilinç,değer verme düzeyimiz yüksek olsaydı günümüzde yaşadığımız insani sorunların çoğu olmazdı. Sporcu,sanatçı,okumuş da suçlu olabilir ama diğerlerine göre hangi oranda? Gerçi iş dünyasında çoğunlukla okumuşlar var onların makam,mevki,çıkar için yaptıkları da ortada yalan söylemek,jurnallemek,iftira atmak,hak yemek gibi ki bu da insan kalitemizle doğru orantılı maalesef. Manevi değerlerimiz de bizi akıllandırmaya,uslandırmaya yetmiyor,Allah affeder deyip şiddet vs her türlü melanetliği yapıyoruz. Oysa inanç ve manevi değerler bunların olmasını engellemek için var kandırmak,kandırılmak için değil. Ünlü filozof ve rahip Giordano Bruno "Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanır'' sözünü söylerken geçmişten günümüze manevi değerlerin insanlarca çıkar için nasıl kullanıldığını, İsmet İnönü'de '“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” derken iyilerin sessizliğinin o dönemde de ne derecede olduğunu gayet iyi anlatıyorlar ama tabii anlayana. Geçmişten günümüze hiçbir şey değişmemiş her geçen gün insanlığımızdan daha da uzaklaşır olmuşuz, saygı,hürmet,merhamet,vicdan her türlü insani değeri kafamızdan silip atmışız Allah sonumuzu hayır etsin bize akıl,fikir versin.
  • Muhteşem bir yazı olmuş, tebrikler. Herşeyin başı eğitim diyoruz ya işte bu yazı onun eksikliğinin nelere sebep olduğunun anlatılmasında en güzel örneklerden. İnsan sosyolojik ve psikolojik bir varlıktır. Bir insanın kendini suça meyletmesi durup dururken olmuyor, çocukluğunda ve gençliğinde ailesinde,çevresinde,okulda vb yaşadığı travma,dışlanma,beceri noksanlığı,lakap takılması,duyguların bastırılması,yaşadığı şiddet,taciz vs hepsi etken olabiliyor. Eğitime, adalet mefhumunu da eklemeden olmaz bir insan caniliği kafasına koymuşsa ve bazı insani duygulardan da uzaksa ne yapar eder onu yapar maalesef ancak caydırıcılık ve eğitim kalitesinin yüksekliği bu canilerin sayısı azalabilir. Eğitimli insan en zor anında bile düşünür,sorgular,araştırır,karar verir öyle hareket eder ve konuşur eğitimsiz insan da tam tersi.. Dünyanın her yerinde suç ve suçlu var ancak bizdeki gibi adamın adam vurup da tutuksuz yargılandığı,namus cinayetinin normal bir şey gibi toplumda algılandığı ya da o rezil ensar vakfı olayında koskoca devletin bakanının 'bir kereden bir şey olmaz' demesi bizden başka nerede olabilir acaba? Bunların sonucunda ülkemiz de suç rekorları kırıyor,çocuklara,kadınlara tecavüz ve şiddette dünya 1. si oluyoruz,dünya'da zaten aleyhimize var olan önyargı daha da artıyor ve bütün bunlar Türk'lük ve müslümanlıkla gurur duyulan bir ülkede oluyor ne acı ki. Bu örnekler çoğaltılabilir, cahilin,ne de olsa kanun yok olsa bile uygulayan yok bilincinin devlet eliyle oluşturulduğu toplumlarda devletin ağırlığı,otoritesi olmayınca kaos olur,herkes kendi kanununu kendi uygular sonra da biz niye böyleyiz diye birbirimize sorar dururuz. Bu ülkede olan biten herşeyden ne yazık ki, eğitime değer vermeyen,sorgulayan,soran vatandaş istemeyen, insanlarını cahil bıraktıran,bırakılmasına izin veren,kutsal değerlerle kandırılmasına çıkarları ve koltuk için ses çıkarmayıp,destek veren,insanına değer vermeyen,torpili,hemşehriciliği normalleştiren,adaleti,eşitliği sağlamayan,caydırıcı cezalar koyup,uygulamayan,denetleme yapmayan,vatandaşının hakkını korumayan devlet sorumludur. İleri ülkelerin bizden farkları eğitime verdikleri önem,insanına verdikleri değer ve adalet ile eşitliği hakkaniyetle sağlamalarıdır gerisi zaten geliyor. Saygılarımla.
  • Hz Ömer zamanında yaşanmış bir olay var. Bir adamın çok sevdiği, herkesin gıpta ettiği asil bir atı, yoldan geçerken yabancı bir tarladaki ağacın dalından yaprak yer, onu gören tarla sahibi kovmak için bir taş atar, taş hayvanın ölümüne sebep olur. Adamda refleksif olarak taşı geri atar ve adam ölür. Ölenin evlatları adamı Hz Ömer’e şikayet ederler ve kısas isterler. Cezası kısastır. Adam kısasa itiraz etmez. Hz. Ömer’den rica eder, bazı sorumluluklarım dolayısıyla bana 3 gün süre ver. Gelince infaz edin diye. Hz. Ömer’de kefilin var mı der. Oda kefilim budur deyip Amr İbn’ül As’ı işaret eder. Amr ‘da kabul eder. Ancak aradan 3 gün geçtikten sonra adam ortalıkta yoktur. Amr’dan diyeti tahsil edecekleri anda adam son anda kan ter içinde yetişir. Hz. Ömer kaçma fırsatın varken niye geldin der. Cevap hiç tanımadığım halde bana kefil olan Amr’a ihanet etseydim, ahde vefa öldü derlerdi, Amr’a sorarlar, hiç tanımadığın adam nasıl kefil oldun? Hiç tanımadığım adam bana güvenip işaret edince insanlığın ölmediğini göstermek istedim. Bunun üzerine ölen adamın evlatlarına döner Hz Ömer siz ne diyorsunuz. Onlarda kısastan vazgeçtik. İnsanlar merhametin ölmediğini görsünler diye. Toplumdaki kalitenin artması için insanlık tarihindeki bütün güzel örnekler çeşitli medya araçları ve okullarda sık sık anlatılmalıdır. Çok kısa zamanda toplumun beli bir insafa ve vicdana ulaşacağını düşünüyorum.
  • 15 yıl önce AKP iktidara geldiğinde oy veren, vermeyen herkes artık Türkiye'nin İslamın da verdiği ilhamla manen kalkınacağını, ahlakının düzeleceğini, onurlu, insancıl, kaliteli bir toplum olacağımızı umuyordu. Ancak o zamanın derinleri AKP yi sürekli yola getirmeye, ayar vermeye çalıştılar. Yani halkın iyi niyetli beklentisi murdar oldu. Sonra AKP muktedir olunca bu sefer Feto, devlete sızmaya, AKP içine yalakalar, menfaatçiler, her devrin adamları sızmaya başladı. AKP nin önde gelenleri de yeme, içme, çalma, saltanat, şatafat, gösteriş çarkına kapılınca ortaya hilkat garibesi bir toplum çıktı. Olan kime oldu? Olan temiz duygulara, insanlığa, merhamete, inanca oldu. Artık Türkiye'de dürüstlükten, inançtan, adaletten bahsetmek güven vermek için yeterli değil. Tersine o değerler, kandırma malzemesi olarak kafalara kazındı. Buna sebep olanların vay haline...Allah işi ehline verin diye emrettikçe işi ehlinden alıp kadrolaştılar. Allah bunlara artık başarı nasip eder mi?
  • Ahmet Hakan’ın 7 günah dediği özellikle iş hayatında geçerli,insanlar doğruyu söylemek yerine bunları uyguluyor.Bunların asıl sebebi dinden kurandan kopuş.Peki başımızdaki dindar bir parti olması sebebiyle daha çok kural kaide normlara sahip çıkmamız gerekirken neden tam tersi geriye gidiş oldu.sebebi insanlar 15 yıl öncesiyle bugüne baktığında maddi manevi aynı yerde saymışlar İnsanların gözüyle gördüklerine inancı kalmamış,kalben dua ediyorlar ama uygulamada yapmıyorlar. Kibirliyiz ile başlayan paragraf insanoğlunun tam yansıması,teşekkürler
  • Kıyamete az kaldı

Çoğumuzun İnsan Görünümüne Aldanmayın

Evet; bu konuyu yadırgamayın. Aslında bu anlatımı düşünmeye Sn. Ahmet Hakan’ ın yazıda yer alan “ TÜRKİYE’Yİ MAHVEDEN 7 BÜYÜK GÜNAH başlıklı tablosu itti beni. Yaşamımız boyunca tüm, dinlediklerimizden okuduklarımızdan, gördüklerimizden ve yaşadıklarımızdan sonra İs’dan Önce yaşamış Romalı ünlü komedya ozanı Terentius Lucanus’ un dediği gibi ”  İNSANA AİT HİÇBİR ŞEY ARTIK BİZE YABANCI DEĞİL.” Bazıları üzücü, bazıları kahredici ama maalesef yaşamımızda bunlar da var.  Evet; bu günahların hepsini işleyen biz insanlarız. Aşağıdaki metinde insanı insanlıktan çıkartan bir takım hususlar yer alıyor. Basında, normal yaşamımızda ve iş hayatımızda bu maddelerin bazıları ile ilgili değişik örnekleri, yaşanmışları sıklıkla bulabilmemiz mümkün. Evet;  HER İNSAN KENDİNE YAKIŞANI YAPAR ÇÜNKÜ KALİTE TESADÜF DEĞİLDİR

Aslına bakarsanız bu yazı bir derleme. İçinde konuyu düşünen diğer şahıslara ilaveten kişisel görüşlerimin da yer aldığı bir derleme.  Görüş sahiplerinden birinin ismini buldum ve müsaadeleri ile metinde zikrediyorum. Evet; insan denilen yaratıkta bu sayılan olumsuzlukların maalesef tümü var.

Bu yazı tabii ki tüm insanları kapsayan bir genelleme değil. Toplumumuzda tüm insani değerlere sahip kişiler de tabii ki mevcut. Onlarla iftihar ediyor ve bu yakıştırmaların tümünden tenzih ediyorum. Onların tek talihsizliği diğerleri ile aynı genel ismi taşımaları.  Çoğunluktalar mı? Azınlıktalar mı? Bilemem. Bildiğim tek şey insan olanların, insani değerlere sahip olanların seslerinin diğerleri gibi fazla çıkmadığı. Şu söz ne kadar doğrudur. “ BENİ KÖTÜLERİN ZULMÜ DEĞİL  İYİLERİN SESSİZLİĞİ KORKUTUYOR.”



Evet; biz insanlar;

Kibirliyiz. En iyisi biziz. Başka birinin üstünlüğünü gönüllü olarak kabul etmeyiz. Zorla olursa o başka.  Benciliz: Sadece kendimize odaklı yaşarız. Kalp kırmaktan hiç çekinmeyiz. Ve karşımızdaki insan bunu hak etmiş gibi davranırız. Birçoğumuz hayvanları ve doğayı sevmeyiz. Evcil hayvan sahibi olmayı külfet ve gereksiz olarak görürüz. Kıskancız: Sürekli olarak birileri ile yarış  içindeyiz. Her zaman kazanmak isteriz. Empati yoksunuyuz: Çünkü çoğumuz duygusuzuz. Laf sokmaya bayılırız: Sürekli bir eleştiri havasındayız, en ufak hatayı bile karşımızdakinin yüzüne çarpmaya bayılırız. Çok iyi yalan söyleriz. Malum iyi yalan söylemek için akıllı olmak gerekir. En aptallarımız bile bunu dikkate almaksızın yüzümüz kızarmadan yalan söyleriz. Yalan ortaya çıkınca çark etmeyi çok iyi biliriz.  Gereksiz bir özgüvenimiz var: Örneğin yetenekli olmadığımız konularda yetenekliyim der ve bizi aşan görevlere talip oluruz. Ve de bun yönden eleştirilmeğe tahammül edemeyiz. Sinsiyiz: Ne yapacağımız belli olmaz, hep saman altından su yürütürüz. Huzursuzuz: Hep bir derdimiz tasamız ve çekiştiğimiz birileri var.. İnsanları kullanmayı severiz: Ve bundan rahatsız olmayız ve de bazılarımız bunu bir meziyet olarak görür. Vicdansızız: Merhamet etmeyiz. Bunun için her zaman bir bahanemiz vardır. Güce taparız: Yaptıkları doğru veya yanlış olsun paranın ve güçlünün çoğunlukla peşinden gideriz. Korkağız: Güçlüden ve çok şeyden korkar dilimizi yutar hiç konuşmayız.  İkiyüzlüyüz:  Yüzünüze başka, arkanızdan başka konuşur sonra da inkâr ederiz. Önyargılıyız: İnsanları tanımadan onlarla ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunuruz.. Ve de yargılarımız genelde kötüdür. Cahiliz: Yukarıda sıralanan kötü vasıfların gereğini cahil olmayan bir insanın yapması mümkün mü? Cahil değil, zırcahiliz.

Pazar günü evde istirahatta olan babadan oğlu kendisini sinemaya götürmesini ister. Oysa evin reisi hafta sonunu evinde geçirerek istirahat etmeyi düşünürmüş. Çocuğunu kırmak istemez ve o sırada elinde olan gazetenin arka sayfasındaki tam sayfa reklamda yer alan dünya haritası gözüne ilişir. Sayfayı yırtar, parçalara böler ve çocuğuna al bu parçaları birleştirerek dünyayı yeniden şekillendirebilirsen hemen sinemaya gideriz der. İçinden ise dünyayı düzeltmeyi nasıl olsa beceremez, istirahata devam edebilirim der ve uzanır. . Aradan 15 dakika geçer ve küçük yaramaz babasına “ evet dünya düzeldi “ haydi sinemaya gidiyoruz der. Baba şaşkındır. Çocuğuna bunu nasıl başardığını sorar.  Cevap “Dünya haritası karışıktı ama arkasında yer alan tam sayfa Blue Jean reklamındaki iki insanı yeniden bir araya getirmek çok kolaydı. Eh. Dünyanın arkasında yer alan insanlar yeniden şekillendirilince arka sayfadaki dünya da kendi kendine düzelmiş oldu. Haydi, sinemaya “ şeklindeydi.

Evet; biz İnsanlar,

 “Etimizin yenmediği, derimizin giyilmediği, gübresi kullanılmadığı halde sadece aklımızın varlığı sayesinde âlemin en şerefli, “en değerli” unvanına layık olarak yaşamını sürdüren ve ilk yaratılışımızdan bugüne, bugünden kıyamete kadar devamlı olarak sayısı artan ve artacak olan bir canlı türüyüz.  Bir yandan en iyi yaşam için her yolu mubah sayarak azim ve kararlılığımızı gösterirken, diğer yandan kendi kendimizi manen ve maddeten yiyip bitiren anlaşılmaz, karmakarışık bir türüz.  Konuşuyoruz, okuyup yazıyoruz ve düşünebiliyoruz Evet;  yiyor ve içiyoruz. Hava soğuyunca üşüyor, sıcakta bunalıyoruz. Gülüyor,  ağlıyor ve de keyifle oynuyoruz zaman zaman.  Kızıyor, bağırıyor, yol kesiyor, pusu kuruyoruz, iftira ediyor, yalan söylüyoruz. Öyle veya böyle bazılarımız da diğer canlıları yok eden bir canavar gibi. Ve de maalesef onlara da insan diye çağırılıyorlar.

Yer gelir meleklerden üstün olurken, yer gelir hayvandan da aşağı olabiliyoruz. Canımızdan çok sevdiğimizi söylediğimiz eşimize, çocuklarımıza kan kusturan, döven, aç, çıplak bırakan, hunharca öldüren ve de 8 ayda 285 kadını katleden canavarlar ve küçük yavruların ırzına geçip, onları öldüren vahşilerde maalesef bizlerle aynı türden.  Para için anamızı, babamızı katleden, mal edinmek hırsıyla diğer insanları  yok eden menfaatine düşkün bir hayvanız.  Balayını geçirmek üzere güle oynaya ülkemize gelen turiste tecavüz edip ölümüne sebep olan şerefsiz, gözü dönmüş mahlûklarız. Malum ülkemizde suç oranının yükselmesinde çok büyük emeğimiz var. Hapishanelerin de çoğalmasındaki katkımız da inkâr edilemez. Sn. Ziya Akçal Bey görünümün kötülüğünü böyle tarifliyor.. Üniversiteler bitirip birkaç yabancı dil bilen, vatanına, bayrağına, dinine, kültürüne, geçmişine düşman kesilebilen, haktan, hukuktan, sosyal adaletten, dürüstlükten dem vurup her türlü yanlış adımı atan bir canlı türüyüz biz. Ve de imanını hayatında yaşar görünürken fırsat bulduğunda her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyen günahkâr ikiyüzlüleriz.  Evet, KÖTÜ İNSANLARI HAYATA BAKTIKLARI PENCEREDEN ATMAK GEREK..

Yüz kızartıcı konuların, münferit olaylar olduğunu söylemek mümkün. Ancak ülkemize gelen yabancı misafirlerimize yapılan saldırıların, katledilmelerinin haksiz yere tüm ülkeye faturalandığı da ortada ve de açık. Özellikle sekiz aylık sürede işlenen kadın cinayetlerinin münferit olay boyutunun çok üzerinde olduğu kabulü zorunlu olan bir gerçek. Okuduğum gazetenin 3 ncü sayfasında bu saydıklarımın örnekleri gün geçmez ki yer almasın. Cinayet, tecavüz vb. Artık bunlar münferit olay sayılmıyor.

Evet;  Dünya neden bu halde? Ülkemiz neden bu durumda? Şirketlerimiz neden bu halde? Cevabı maalesef budur. Biz birçoğumuz insanlığın, insan olmanın gereklerini yerine getirmeyen canlılarız. “KÖTÜ İNSANLAR, YERYÜZÜNE SERPİLMİŞ BİR AVUÇ İYİ İNSANI SINAMAYA YARARLAR”  dense de şurası mutlak ki; biz kötü İnsanlar düzelmeden ne dünya, ne ülkeler düzelir.

Çoğumuzun İnsan Görünümüne Aldanmayın

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

CVP GÜZEL ÖRNEK ~ 6 yıl önce
ÖRNEĞİNİZİ BİR YAZIMDA KULLANMAK İSTERİM. MÜSAADENİZLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEK ~ 6 yıl önce
SAYIN ÇETİN ÖZBEY SON GÜNLERDE OKUDUĞUM EN GÜZEL YAZI , SİZ İYİ NİYETLE KÖTÜ İNSANLAR DÜZELMEDEN BU DÜNYA DÜZELMEZ CÜMLESİYLE YAZINIZI BİTİRMİŞSİNİZ. İNSAN KAFASININ İÇİNDEKİ HARD DİSK ANNE KARNINDA GENLERİN ETKİSİNE GÖRE GELİŞİMİNİ TAMAMLIYOR VE ÖLÜNCEYE KADAR DEĞİŞMİYOR BU KÖTÜ İNSANLAR DÜZELMEYECEĞİ İÇİN HUKUK YAPICILARIN VE ÜLKEYİ YÖNETENLERİN HUZUR BOZAN VE BEYİNLERİN DE YAPISAL HASAR OLANLARIN ÇOCUKLUK ÇAĞINDA TESPİT EDİLEREK FİŞLENMESİ YARGILAMALARIN CEZALANDIRMALARIN VE DEVLET DAİRELERİNDE GÖREVLENDİRİLMELERİN BU DURUMA GÖRE YAPILMASI GEREKİR.BİR ÜNLÜ PSİKİYATRİSTİN DEDİĞİ GİBİ HİÇBİR PSİKOPATIN TEDAVİSİ VE TAKİBİ KENDİ İSTEĞİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR. AYRICA HİÇBİR PSİKOPAT DÜNYANIN BÜTÜN PSİKİYARİRSLERİ BİR ARAYA GELSE BİR PSİKOPATI (KÖTÜ İNSANI) PSİKOPAT OLDUĞUNA İKNA EDEMEZ ÇÜNKÜ ONLAR KENDİLERİNE GÖRE MÜKEMMEL , ZEKİ , HER YÖNDEN ÜSTÜN İNSANLARDIR DİĞER İYİ İNSANLAR İSE ONLAR İÇİN SÖMÜRÜLECEK SALAKLARDIR.GERÇEKTEN DE IQ LERİ 130 VE ÜZERİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GERÇEK ~ 6 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. TÜRÜN ZEKASI KONUSUNDA SİZİNLE HEMFİKİRİM.YİNE DE ÜMİTSİZ OLMAMAK GEREK.ÜMİDİ YİTİRİNCE SIFIRI TAM TÜKETECEĞİZ.
insan görünümü ~ 6 yıl önce
Bizim insanımız,çok üzüntü verici ki okumuşundan cahiline,zenginden,fakire,güce,maddi manevi çıkar'a ve paraya tapar,güçlünün,erk'in,iktidarın,zenginin haklı,haksız her zaman yanında olmayı marifet sayar hal böyle olunca da herşey birbirine girer üstüne de devletin yanlış politikaları,eğitim,sanat,spor,adalet,hak,hakkaniyet kavramlarına önem vermemesi de eklenince ortaya ülkemizin günümüzde yaşadığı tablo ortaya çıkar. Eğitim,sanat ve spor düzeyimiz ve bunlara karşı yatırım,bilinç,değer verme düzeyimiz yüksek olsaydı günümüzde yaşadığımız insani sorunların çoğu olmazdı. Sporcu,sanatçı,okumuş da suçlu olabilir ama diğerlerine göre hangi oranda? Gerçi iş dünyasında çoğunlukla okumuşlar var onların makam,mevki,çıkar için yaptıkları da ortada yalan söylemek,jurnallemek,iftira atmak,hak yemek gibi ki bu da insan kalitemizle doğru orantılı maalesef. Manevi değerlerimiz de bizi akıllandırmaya,uslandırmaya yetmiyor,Allah affeder deyip şiddet vs her türlü melanetliği yapıyoruz. Oysa inanç ve manevi değerler bunların olmasını engellemek için var kandırmak,kandırılmak için değil. Ünlü filozof ve rahip Giordano Bruno "Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanır'' sözünü söylerken geçmişten günümüze manevi değerlerin insanlarca çıkar için nasıl kullanıldığını, İsmet İnönü'de '“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” derken iyilerin sessizliğinin o dönemde de ne derecede olduğunu gayet iyi anlatıyorlar ama tabii anlayana. Geçmişten günümüze hiçbir şey değişmemiş her geçen gün insanlığımızdan daha da uzaklaşır olmuşuz, saygı,hürmet,merhamet,vicdan her türlü insani değeri kafamızdan silip atmışız Allah sonumuzu hayır etsin bize akıl,fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSAN GÖRÜNÜMÜ ~ 6 yıl önce
ARTIK SAYGI, HÜRMET, MERHAMET, VİCDAN VE DİĞER İNSANİ DEĞERLERİ DİKKATE ALAN BİR AVUÇ İNSAN KALDIYSA YİNE DE İYİ.YAZI GENELİ İFADE ETTİĞİ İÇİN İŞ YERLERİNDEKİ İNSAN BENZERLERİNİ SATIRLARA ALMADIM.MAALESEF HAKLISINIZ. TEŞEKKÜRLERİMLE.
Çetin bey ~ 6 yıl önce
Muhteşem bir yazı olmuş, tebrikler. Herşeyin başı eğitim diyoruz ya işte bu yazı onun eksikliğinin nelere sebep olduğunun anlatılmasında en güzel örneklerden. İnsan sosyolojik ve psikolojik bir varlıktır. Bir insanın kendini suça meyletmesi durup dururken olmuyor, çocukluğunda ve gençliğinde ailesinde,çevresinde,okulda vb yaşadığı travma,dışlanma,beceri noksanlığı,lakap takılması,duyguların bastırılması,yaşadığı şiddet,taciz vs hepsi etken olabiliyor. Eğitime, adalet mefhumunu da eklemeden olmaz bir insan caniliği kafasına koymuşsa ve bazı insani duygulardan da uzaksa ne yapar eder onu yapar maalesef ancak caydırıcılık ve eğitim kalitesinin yüksekliği bu canilerin sayısı azalabilir. Eğitimli insan en zor anında bile düşünür,sorgular,araştırır,karar verir öyle hareket eder ve konuşur eğitimsiz insan da tam tersi.. Dünyanın her yerinde suç ve suçlu var ancak bizdeki gibi adamın adam vurup da tutuksuz yargılandığı,namus cinayetinin normal bir şey gibi toplumda algılandığı ya da o rezil ensar vakfı olayında koskoca devletin bakanının 'bir kereden bir şey olmaz' demesi bizden başka nerede olabilir acaba? Bunların sonucunda ülkemiz de suç rekorları kırıyor,çocuklara,kadınlara tecavüz ve şiddette dünya 1. si oluyoruz,dünya'da zaten aleyhimize var olan önyargı daha da artıyor ve bütün bunlar Türk'lük ve müslümanlıkla gurur duyulan bir ülkede oluyor ne acı ki. Bu örnekler çoğaltılabilir, cahilin,ne de olsa kanun yok olsa bile uygulayan yok bilincinin devlet eliyle oluşturulduğu toplumlarda devletin ağırlığı,otoritesi olmayınca kaos olur,herkes kendi kanununu kendi uygular sonra da biz niye böyleyiz diye birbirimize sorar dururuz. Bu ülkede olan biten herşeyden ne yazık ki, eğitime değer vermeyen,sorgulayan,soran vatandaş istemeyen, insanlarını cahil bıraktıran,bırakılmasına izin veren,kutsal değerlerle kandırılmasına çıkarları ve koltuk için ses çıkarmayıp,destek veren,insanına değer vermeyen,torpili,hemşehriciliği normalleştiren,adaleti,eşitliği sağlamayan,caydırıcı cezalar koyup,uygulamayan,denetleme yapmayan,vatandaşının hakkını korumayan devlet sorumludur. İleri ülkelerin bizden farkları eğitime verdikleri önem,insanına verdikleri değer ve adalet ile eşitliği hakkaniyetle sağlamalarıdır gerisi zaten geliyor. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY. ~ 6 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN SAĞ OLUNUZ. SORGULAMA EĞİLİMİNDEKİ VATANDAŞLARI İTE KAKA ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİK. EĞİTİM SİSTEMİMİZ MALUM. ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR HAPİSHANELERİ ARTIRIYOR VE KAPASİTELERİNİ BÜYÜTÜYORUZ. SÖYLEYECEK O KADAR FAZLA ŞEY VAR Kİ, BU SATIRLARA SIĞACAK GİBİ DEĞİL. TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM BEĞENİNİZ İÇİN.
Güzel Örnek ~ 6 yıl önce
Hz Ömer zamanında yaşanmış bir olay var. Bir adamın çok sevdiği, herkesin gıpta ettiği asil bir atı, yoldan geçerken yabancı bir tarladaki ağacın dalından yaprak yer, onu gören tarla sahibi kovmak için bir taş atar, taş hayvanın ölümüne sebep olur. Adamda refleksif olarak taşı geri atar ve adam ölür. Ölenin evlatları adamı Hz Ömer’e şikayet ederler ve kısas isterler. Cezası kısastır. Adam kısasa itiraz etmez. Hz. Ömer’den rica eder, bazı sorumluluklarım dolayısıyla bana 3 gün süre ver. Gelince infaz edin diye. Hz. Ömer’de kefilin var mı der. Oda kefilim budur deyip Amr İbn’ül As’ı işaret eder. Amr ‘da kabul eder. Ancak aradan 3 gün geçtikten sonra adam ortalıkta yoktur. Amr’dan diyeti tahsil edecekleri anda adam son anda kan ter içinde yetişir. Hz. Ömer kaçma fırsatın varken niye geldin der. Cevap hiç tanımadığım halde bana kefil olan Amr’a ihanet etseydim, ahde vefa öldü derlerdi, Amr’a sorarlar, hiç tanımadığın adam nasıl kefil oldun? Hiç tanımadığım adam bana güvenip işaret edince insanlığın ölmediğini göstermek istedim. Bunun üzerine ölen adamın evlatlarına döner Hz Ömer siz ne diyorsunuz. Onlarda kısastan vazgeçtik. İnsanlar merhametin ölmediğini görsünler diye. Toplumdaki kalitenin artması için insanlık tarihindeki bütün güzel örnekler çeşitli medya araçları ve okullarda sık sık anlatılmalıdır. Çok kısa zamanda toplumun beli bir insafa ve vicdana ulaşacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GÜZEL ÖRNEK ~ 6 yıl önce
MÜSAADENİZLE hZ. öMER ÖRNEĞİNİ BİR YAZIMDA KULLANMAK İSTERİM.
15 yıl heba oldu ~ 6 yıl önce
15 yıl önce AKP iktidara geldiğinde oy veren, vermeyen herkes artık Türkiye'nin İslamın da verdiği ilhamla manen kalkınacağını, ahlakının düzeleceğini, onurlu, insancıl, kaliteli bir toplum olacağımızı umuyordu. Ancak o zamanın derinleri AKP yi sürekli yola getirmeye, ayar vermeye çalıştılar. Yani halkın iyi niyetli beklentisi murdar oldu. Sonra AKP muktedir olunca bu sefer Feto, devlete sızmaya, AKP içine yalakalar, menfaatçiler, her devrin adamları sızmaya başladı. AKP nin önde gelenleri de yeme, içme, çalma, saltanat, şatafat, gösteriş çarkına kapılınca ortaya hilkat garibesi bir toplum çıktı. Olan kime oldu? Olan temiz duygulara, insanlığa, merhamete, inanca oldu. Artık Türkiye'de dürüstlükten, inançtan, adaletten bahsetmek güven vermek için yeterli değil. Tersine o değerler, kandırma malzemesi olarak kafalara kazındı. Buna sebep olanların vay haline...Allah işi ehline verin diye emrettikçe işi ehlinden alıp kadrolaştılar. Allah bunlara artık başarı nasip eder mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 15 YIL HEBA ~ 6 yıl önce
KEŞKE BAŞARILI OLSALARDI DA ÜLKENİN HALİ BÖYLE OLMASAYDI.
Doğru tektir ~ 6 yıl önce
Ahmet Hakan’ın 7 günah dediği özellikle iş hayatında geçerli,insanlar doğruyu söylemek yerine bunları uyguluyor.Bunların asıl sebebi dinden kurandan kopuş.Peki başımızdaki dindar bir parti olması sebebiyle daha çok kural kaide normlara sahip çıkmamız gerekirken neden tam tersi geriye gidiş oldu.sebebi insanlar 15 yıl öncesiyle bugüne baktığında maddi manevi aynı yerde saymışlar İnsanların gözüyle gördüklerine inancı kalmamış,kalben dua ediyorlar ama uygulamada yapmıyorlar. Kibirliyiz ile başlayan paragraf insanoğlunun tam yansıması,teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRU TEKTİR. ~ 6 yıl önce
KANAATİMCE A.HAKAN BEYİN YAPTIĞI TESPİT BİZİM GENEL KAREKTERİSTİĞİMİZ MAALESEF. GERİYE GİDİŞİN NEDENİ TABİİ İNSANLAR. VE DE O İNSANLARI YÖNETENLER.DİYANET İŞLERİ BAŞKAN VEKİLİNİN BİR BEYANATI VARDI. BİR YAZIMDA KULLANMIŞTIM. NÜFUSUN % KAÇI KURAN OKUYOR, % KAÇI HİÇ BİR ŞEY ANLAMADAN OKUYOR, KAÇI KURANI ELİNE ALMAMIŞ VB..BU BAKIMDAN DA İYİ DEĞİLİZ.
Kıyamet ~ 6 yıl önce
Kıyamete az kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000