31 Mart 2022, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Anladığım kadarıyla şirket bankalarla anlaşıp, bize baNkadan kredi çektirecek ve borcu peşin olarak alacak. Hiç yoktan bankaya borç yüküne gireceğiz. Eskiden talpanın bu yönde bir çalışması vardı. Hatta Baran kaptan sizi bankaların eline bırakmak çok mantıklı gelmiyor demişti. Umarım şimdi de bu yanlıştan dönülür.
  • Sayın Ahmet Bolat'tın Eğitim Borçları, 211 ve İşsiz Pilot gerçeklerinde fazla bilgili olmadığını kendisine sufle edilen filtrelenmiş bilgiler üzerinden gerçeklerden çok uzak konuşmaya başlamış olduğu üzüntü ile görüyoruz. Liyakat, Adalet ve Aidiyet ilkelerini ilk kez konuşmalarında kullanan bir THY Yönetim ve İcra kurulu başkanı söylemlerini eyleme geçirebilmesi için ya kararsız ya isteksiz ya da beklenildiği gibi eli kolu bağlı...! Söz konusu sorunlara Pazar Mesaileri, Otoyol ve yakıt ücretleri konusunun tek bir söz ile çözülmemesi, Pilot sendikalarına eşit mesafe gerektiren ve "Dayanışma Aidatı gibi" rezil ve taraflı bir uygulamanın halen devam ettiriliyor olması Ahmet Bolat'ın yeni görevindeki başarısını ve kendisine gösterilecek güven katsayısını gölgeliyor. Yukarıda sıralanan sorunların mimarları halen THY’de çalışırken bu sorunları çözebilmek için öncelikli olarak bu THY çalışanlarının aleyhine sonsuz "yaratıcılık" kabiliyeti olan kişileri THY'den uzaklaştırmak gerekiyor.
  • Sirkette halen yuzlerce yabanci var ve yeni yabancilar geliyor. Devlet beden guna el atmiyor? Toplu olarak CIMER’den sikayet edilmeli. Allah’tan Serdar Bey bunu konu yapiyor yoksa unutulacak
  • Körfez havayolu şirketleri aylar önce ilanları açtı, bir çok pilot başvurdu ama halen ses seda yok, bu sessizlik neye delâlet acep?
  • Şirket borçlarımızı bankalara devrettirmeye çalışacak. Bankaların kucağına oturmak istemiyoruz. Bu bir çözüm değildir. Lütfen plan bu ise acil vazgeçilsin.
  • Ekim ayında Corendon ilanına 1000 kişi başvurmuştu. Lisans yenilemeyen, 36 yaş üstü min. 500 kişi daha vardır. 300'ü nerden buldun bilmiyorum?
  • Uçuş eğitim acilen revize edilmeli ,320 öğretmenleri ve eğitim kadrosu sıkıntılı ,bir an önce neşter gerekli...
  • Pilot alımı açmış olmak için açılmış alım .alt tipteki arkadaşlarda hemen cellallenmesin zira 10-15 pilot alımı ile sinyorite oynamaz.Özel şirketler alım açınca thy dekiler zıplamazsa işsiz pilotlar belki iş bulur...Bu kadar işsiz pilot varken işi olanlar biraz sakin durup piyasanın açılmasını beklemeleri etik olandır...
  • 320 ve 737 filosundan adaletli ve sıralı şekilde geniş gövdeye FO geçişi yapmıyorlar. Ama ihtiyacımız var diyorlar. Bu ihtiyaç ne Onur ve Atlas pilotları ile karşılanacak, ne de dar gövdedeki FO’larla. Filolar yine İran, Irak, Yunanistan ve sayamadığım bir sürü ülke vatandaşı ile doldurulacak. Yazık…
  • Eğitim borcu için simdi insanlar gelir ve der ki"; -ZORLA Mİ İMZA ARTIRDILAR? - BU RİSKİ BİLİYORDUNUZ?(Sanki euro'nun 21 olacağını biliyordu kendileri) -SİMDİ AĞLAMAYIN -ZATEN ÇUVALLA KAZANİYORSUNUZ. -SOKE SOKE ODEYECEKSİNİZ. Kardesim TL maas veriyor. O zaman euro versin madem. Bana odedigi maaş alım gücü karşısında eriyor.

BUMERANG

Avusturalya yerlilerinin akasya ve okaliptüs gibi sert ağaçlardan yaptığı bıçak kıvamında keskin uçlu bumerang, ilk başlarda bir av aracı olarak kullanılsa da bu dönemde keskinlik yapısı değiştirilerek spor amaçlı olarak kullanılmaya başlandı. En büyük özelliği ise atıldığında geri gelmesi. Türkiye’de hobi amaçlı olarak yaygın kullanılmasa da sözcük bumerangları sık sık kullanılıyor. Atan atana… Ama sözler gelip yine kendilerini vuruyor…

Milli bayrak taşıyıcı havayolumuz Türk Hava Yolları’nda genel kurul geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Yoğun programım yüzünden çok istememe rağmen genel kurula katılamadım. Hazır herkes oradayken özellikle sormak istediğim onlarca sorum vardı. Umarım yakın bir zamanda başta Prof.Dr. Ahmet Bolat olmak üzere kendileriyle bir araya gelir ve sorularıma yanıt bulma şansı yakalarım.

Airporthaber’in edindiği bilgilere göre eğitim borçluları için yeni bir düzenleme yapılacak. Borçlar Türk Lirasına çevrilecek, %15’i ve daha düşük oranlarda olacak şekilde borç silme uygulanacak. Yeter mi? Tabiki hayır. İmza atılan tarihteki maaş/kesinti oranına bakan herkes bunun yeterli olmadığını görecektir. Maaş iadeleri konusunda da sık sık matematik dehalarını eleştirmiştim. Sanıyorum THY’nin yeni kaptanının bu dehaları artık bulması gerekiyor! Orana bakın orana!!!

211

15 Temmuz sonrası haklarındaki iddialar sebebiyle işten çıkartılan 211 kişi hakkında Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Ahmet Bolat adalet vurgusu yapmış. Adalet mülkün temelidir. Doğru. Peki terör örgütüyle herhangi bir bağlantısı bulunmayan ve haklarında hiçbir cezai işlem yapılmayan insanların işe geri alınmaları için daha ne beklenir? Adaletse mevzu bahis adil olan hepsinin işe geri alınmasıdır. Sonra ister verimli olmadıkları için ister yetersiz oldukları için istediğiniz kararı alın. Bu işin oluru budur.

İŞŞİZ PİLOT

Sayın Ahmet Bolat işsiz pilotlar için de buyursun başvursunlar demiş. B777, Airbus A332- A330 ve A350 tiplerinde pilot aradıklarını belirten Sayın Bolat, başvuru kriterlerine uyan herkesin değerlendirileceğini belirtmiş. Ancak değerlendirme kriterleri arasında öyle maddeler var ki; ne Onur Air’den ne de Atlasglobal’den ayrılmış pilotların tamamına yakını otomatik olarak eleniyor. Yazık hakikaten yazık. En çok da ülkemin insanı işsiz beklerken yabancı pilotlarla yola devam edilmesi, onlara tip eğitimleri ve olağanüstü hakların verilmesi gerçekten beni çok üzüyor.

Yaşanan enflasyon karşısında ayakta durmakta zorluk yaşayan personel, Ahmet Bolat’ın “Tarihte Görülmemiş Ödülünü” merak eder durur. Genel kurul sonrası bunu da açıklamasını beklerdim. Ama olmadı. Pazar mesaileri hala askıda, otoyol ve yakıt ücretleri de keza aynı şekilde. Kanayan yaralar ne zaman iyileştirilir bilemiyorum ama iş işten geçiyor…

THY Genel kurulunda güven tazeleyen Prof. Dr. Ahmet BOLAT’a, yönetim kurulu üyeliğine seçilen Mehmet KADAİFÇİLER’e, bağımsız yönetim kurulu üyeliğine seçilen Şekib AVDAGİÇ'e tekrar tebriklerimi sunarım. Ayrıca olağanüstü genel kurul sonrası TALPA yönetimini devralan Okan ÜREKSOY’a ve tüm beyaz liste ekibine başarılar dilerim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

BUMERANG

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Fo akademi ~ 2 yıl önce
Anladığım kadarıyla şirket bankalarla anlaşıp, bize baNkadan kredi çektirecek ve borcu peşin olarak alacak. Hiç yoktan bankaya borç yüküne gireceğiz. Eskiden talpanın bu yönde bir çalışması vardı. Hatta Baran kaptan sizi bankaların eline bırakmak çok mantıklı gelmiyor demişti. Umarım şimdi de bu yanlıştan dönülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Banka ~ 2 yıl önce
Bankalarin bunu kabul edecegini sanmiyorum cunku yasal olarak borcun haksiz yukselisi diye bir durum var sirkete sorun olusturmaz ama bankalara olusturabilir. Bankalarin benzer durumda tecrubeleri var ve doviz kredilerindeki yukselise karsi olan davalarda emsal kararlar var. Goz gore gore atese atlamazlar.
Aman ha ~ 2 yıl önce
bankayla is yapmayin. Pesin odemek isteyenlere %15 indirim gibi anladim ben. Ya pesin odemek istemeyenlere?
@TeHaYe6 ~ 2 yıl önce
Sayın Ahmet Bolat'tın Eğitim Borçları, 211 ve İşsiz Pilot gerçeklerinde fazla bilgili olmadığını kendisine sufle edilen filtrelenmiş bilgiler üzerinden gerçeklerden çok uzak konuşmaya başlamış olduğu üzüntü ile görüyoruz. Liyakat, Adalet ve Aidiyet ilkelerini ilk kez konuşmalarında kullanan bir THY Yönetim ve İcra kurulu başkanı söylemlerini eyleme geçirebilmesi için ya kararsız ya isteksiz ya da beklenildiği gibi eli kolu bağlı...! Söz konusu sorunlara Pazar Mesaileri, Otoyol ve yakıt ücretleri konusunun tek bir söz ile çözülmemesi, Pilot sendikalarına eşit mesafe gerektiren ve "Dayanışma Aidatı gibi" rezil ve taraflı bir uygulamanın halen devam ettiriliyor olması Ahmet Bolat'ın yeni görevindeki başarısını ve kendisine gösterilecek güven katsayısını gölgeliyor. Yukarıda sıralanan sorunların mimarları halen THY’de çalışırken bu sorunları çözebilmek için öncelikli olarak bu THY çalışanlarının aleyhine sonsuz "yaratıcılık" kabiliyeti olan kişileri THY'den uzaklaştırmak gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
Altına imza atarım
Yabanci problemi ~ 2 yıl önce
Sirkette halen yuzlerce yabanci var ve yeni yabancilar geliyor. Devlet beden guna el atmiyor? Toplu olarak CIMER’den sikayet edilmeli. Allah’tan Serdar Bey bunu konu yapiyor yoksa unutulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı ~ 2 yıl önce
Yabancılar gitse ne olacak? Sanki daha iyi durumda mı olacaksın?
Evet ~ 2 yıl önce
Yabancilar gitse daha iyi durumda olacagiz. Arkadaslarimiz ise girecek istihdam saglanacak. Yabancilari bu kadar seviyorsan sen sirketten ayril da Turk pilotlara yer acilsin
Körfez ~ 2 yıl önce
Körfez havayolu şirketleri aylar önce ilanları açtı, bir çok pilot başvurdu ama halen ses seda yok, bu sessizlik neye delâlet acep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademili fo ~ 2 yıl önce
Emirates alımları dondurdu, qatar dondurdu, flydubai'ye tek tük gidişler başladı. Bu şirkete barcu takıp gitmekten başka seçenek bırakmıyorlar.
Fo ~ 2 yıl önce
Şirket borçlarımızı bankalara devrettirmeye çalışacak. Bankaların kucağına oturmak istemiyoruz. Bu bir çözüm değildir. Lütfen plan bu ise acil vazgeçilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
What? ~ 2 yıl önce
Ekim ayında Corendon ilanına 1000 kişi başvurmuştu. Lisans yenilemeyen, 36 yaş üstü min. 500 kişi daha vardır. 300'ü nerden buldun bilmiyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş eğitim ~ 2 yıl önce
Uçuş eğitim acilen revize edilmeli ,320 öğretmenleri ve eğitim kadrosu sıkıntılı ,bir an önce neşter gerekli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fail ~ 2 yıl önce
Fail oldun galiba
Halen mi ~ 2 yıl önce
Bundan 6 sene once 1-2 dal lama vardi sonradan sivile gelen. Onlar halen oradaysa sirketin vay haline. Allahtan genis govdeye gecememisler
AQD ~ 2 yıl önce
AQD uzerinden raporlamaktan sakin cekinme!
Fo ~ 2 yıl önce
Geneli iyi ama var bi kac tane lavuk. Airforce bide 330 = tadindan yenmez tre. Gevsek herif
Eskiden ~ 2 yıl önce
Eskiden de boş adamlar vardı..
320 fo ~ 2 yıl önce
Askeri sivil fark etmiyor. Her türlü dallama var çok şükür.
Alım açmış olmak için ~ 2 yıl önce
Pilot alımı açmış olmak için açılmış alım .alt tipteki arkadaşlarda hemen cellallenmesin zira 10-15 pilot alımı ile sinyorite oynamaz.Özel şirketler alım açınca thy dekiler zıplamazsa işsiz pilotlar belki iş bulur...Bu kadar işsiz pilot varken işi olanlar biraz sakin durup piyasanın açılmasını beklemeleri etik olandır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ve 777 İhtiyacı ~ 2 yıl önce
320 ve 737 filosundan adaletli ve sıralı şekilde geniş gövdeye FO geçişi yapmıyorlar. Ama ihtiyacımız var diyorlar. Bu ihtiyaç ne Onur ve Atlas pilotları ile karşılanacak, ne de dar gövdedeki FO’larla. Filolar yine İran, Irak, Yunanistan ve sayamadığım bir sürü ülke vatandaşı ile doldurulacak. Yazık…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim ~ 2 yıl önce
Eğitim borcu için simdi insanlar gelir ve der ki"; -ZORLA Mİ İMZA ARTIRDILAR? - BU RİSKİ BİLİYORDUNUZ?(Sanki euro'nun 21 olacağını biliyordu kendileri) -SİMDİ AĞLAMAYIN -ZATEN ÇUVALLA KAZANİYORSUNUZ. -SOKE SOKE ODEYECEKSİNİZ. Kardesim TL maas veriyor. O zaman euro versin madem. Bana odedigi maaş alım gücü karşısında eriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaplan pilot ~ 2 yıl önce
Kardeşim bu ülkenin sözde müslümanları artık başkalarının yaşadığı sorunları görüp kendisi ile ancak gururlanabiliyor -iyi ki bende yok- diye. Dolayısıyla sizi anlamalarını beklemeyin, zaten eylemlerinizin tepkilerinizin sonucunda buraya geldiniz, inşallah daha güzel bizi bekliyor, şartlar öyle ya da böyle i-yi-le-şe-cek o kadar, gerisi boş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000