09 Nisan 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • TGS YER HİZMETLERİ A.Ş'ye İŞE İADE DAVASINDAN SONRA ŞİMDİ DE MANEVİ / SAĞLIK TESPİT DAVASI (600.000 TL) AÇMA HAZIRLIĞINDA OLAN ARKADAŞLAR VAR... ALLAH'IN İZNİ İLE İŞE İADE DAVASINI KAZANDIK...
  • Ey İdareciler, Bir gün bu havalimanından son kez çıkış yapacaksınız. O gün kafanızı geriye çevirin ve vicdanınızı bir yoklayın, burada geçen günlerinizin hesabını Allahın huzurunda nasıl vereceğinize dair bir kaygı oluşursa kalbinizde eğer, hah işte o anda doğru yoldasınız demektir. Ama herşey için çok geçtir artık. Binlerce personel ile birer birer helalleşmeniz pek mümkün değildir. Herkes gittiğinde, sağlığınızı, paranızı, koltuğunuzu kaybettiğinizde, ömrünüzün son demlerine yaklaştığınızda yaptığınız tüm kulisler için, kişisel menfaatleriniz için gözünüzü kırpmadan harcadığınız insanlar için duyacağınız pişmanlık size yeterde artar bile. Ama ne yazık ki geriye dönüş yok artık. Artık herşey mahkeme i kübraya ertelendi.
  • Evet çetinciğim hiç dikat etmemiştim
  • Çetin bey 11 yeni şef ataması yapıldı,bunların biri bile mescitte namaz kılarken görmedik.Tarikat,parti diyoruz ama bu arkadaşları mescitte göremiyoruz Acaba burda tamamen duygusal menfaat birlikteliğimi var,yoksa gerçekten din birlikteliği içindeyizde bizmi göremiyoruz?
  • Ya bu deveyi gudersin yada bu diyardan gidersin demisler ,en guzel yillarimizi karin tokluguna verdik ,şafak 7 ay ,modern koleligin bitecegi yook ,artik vardiyali calismak istemiyorum resmi tatillerde izin yapmak istiyorum ,yazin sicagi kisin sogugu ucagin sesi egzoz gazindan,az eleman cook is mantigindan yoruldum ....Yerine gore kamu yerine gore ozel sektor zihniyetinden sikildim.
  • Hey gidi A grubu ruhsat calismalarimiz Cetin Bey.Bunlari mi hayal edip planlamistiniz?
  • Çetin Bey merhaba. Eğer vaktiniz olur ve düşünürseniz; bir ara Çelebi ve Havaş'ta çalışan tüm emekçilerin de sıkıntılarını yazmanızı rica ediyorum. Malumunuz Türkiye'deki havacılık sadece THY ve TGS'den ibaret değil (bunu lütfen şahsi algılamayın). Asıl sömürünün özel sektörde olduğunu siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Lütfen havacılıktaki diğer firmalar için de yazılar yazınız. En azından bir nebze de olsun emekçilerin sesini duyurmada katkı olur. Saygılar.
  • Çetin merhaba herkes adına size çok teşekkür ederim.Bende size şöyle bir meseleyi danışmak istedim.Konu şu kısaca THY Teknikte bildiğim kadar takriben 2 bin istihdam eden taşeron personel var bende dahil ama bizim bir sendikal hakkımız neden yok anlamıyorum? 10 değil 20 deģil tam 2 bin personel inanılır gibi değil ve bizim bir sendikaya ihtiyacımız var ama buna ne biz cesaret edebiliyoruz nede bir sendika kuruluşu gelip buna bizi iştirak ettirmiyor bu düzen nasıl böyle kök salmış ve nasıl değişebilir ne yapabiliriz bilmiyoruz?Sizin gibi aydın bir insanın buna bakışını çok merak ediyorum.
  • İnadına 15Alfa,inadına 32 Bravo,inadına Havasen !
  • D ekibindeki yürüyen göbek bile şef olduysa

Bu Başlığı Bulan Ben Değilim. TGS:THY’nın Arka Bahçesi


 

Bilmem hiç dikkat ettiniz mi? Evlerin, gelip geçenlerin ve oturanların gözü önündeki ön bahçeleri ile, nispeten gözden uzak arka bahçeleri arasında dizayn / görsellik açısından bayağı fark var. İstisnalar dışında tabii ki. THY’ nın, TGS’ ye göre daha göz önünde, kamuoyunun daha fazla ilgisini çeken bir kuruluş olduğu gerçek. Yalnız yoldan geçenlerin değil de uçakla yola gidenlerin tümü THY’yi görüyor. Uçağa bagajını kimin, hangi şartlarda yüklediğinin farkında bile değil yolcular. Aslında umurlarında da değil. Evet, bir arkadaşımızın yorumunda belirttiği üzere “ TGS, THY’NİN ARKA BAHÇESİ. Yorum aynen şöyle: Yazılanlara bakıyorum da gerçekten insanlar kısmen de olsa içini dökmüşler. Ben bu TGS de şunu anladım; ne yazık ki arka bahçe konumuna geldi. Bahçenin sahipleri değişmedikçe bu düzen devam edecektir. Allah zaruretten çalışanların yardımcısı olsun Evet; yalnız TGS değil THY’nin arka bahçe konumundaki tüm ortaklıkları, çalışanlar açısından çok büyük ölçüde ve detaylı bir bakıma muhtaç. Ancak ne BAHÇIVAN ne de MAL SAHİBİ bu viranelikteki yaşamın farkında değil. Aslında THY’ de göreve başladıklarında  “Sn. Aycı TGS’ yi mercek altına alma ihtiyacı hissetmiş, hatta operasyonu izlemek üzere biri Genel Müdürlük binasında, diğer Aprondaki Harekât merkezinde 2 özel oda yaptırmıştı” Genel Müdürlükten apronda ki operasyon ne kadar takip edilir bilemem ama ilk heves böyledir işte.  Gözleme odaları yaptırırsınız, sağa sola duyurursunuz ama oralara hiç gitmezsiniz. ve ya bir iki kere uğrar sonra unutursunuz. Sonuçta Arkabahçe ( ler ), o zamandan daha bakımsız ve dolayısı ile de daha kötü durumda. İnanın veya inanmayın. Realite bu.

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir. (Çin Atasözü )

Hepimiz görmüş, bu veya benzeri insanlara rastlamışızdır yaşam yolculuğunda.  Hani yere düşen gölgesi kendisinden ve ruhundan büyük olanlara. Şu anda bile, her neredeyseniz kendi etrafınızda dönün yavaş yavaş. Bakın dikkatle. Bu kötü türün bir iki örneği mutlak görüş sahanıza girecektir. Dev gölgeli minnacık bir iki kişiye rastlayacaksınız. Bu türün karakteristiği mi? Kendini beğenmişlerdir, herkesten üstün görürler kendilerini. Genelde “ biz ” kelimesini kullanmazlar. Kelime dağarcıklarına bu çoğul kelime sığmaz. Sığdırmayı, sığdırmak için kelime haznelerini zorlamayı ise hiç düşünmezler. Biraz dikkatle izleyince çoğunda “ kendini beğenmişlik denilen hastalıktan muzdarip olduklarını anlamak zor değil.

“ Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için sabah olduğunu ve güneşin doğduğunu sanırlar ” demiş H.Dunant Kendi etrafınızda dönüp sağa sola bakarken gölgesi kendinden büyük bir örnek mi gördünüz. Kendini horoz zannediyordur mutlak. Bu paragraflar ile TGS yöneticileri ile ilgili şahsi görüşlerimi ortaya koyuyorum ki gelen yorumlar düşüncelerimi doğrular nitelikte. Kabul edersiniz veya etmezsiniz.

Evet: TGS bu tür horozların çok olduğu bir kuruluş. 26 Mart 2018 günü APH’ e bir yazı yazmıştım. Başlığı “THY, TGS; İşiniz İçin Değerli Olduğunuzu Hissediyor musunuz?” Bu yazıya TGS ile ilgili hayli yorum geldi. APH’ deki yazılarımı okuyan herkesin gelen yorumları da okuduklarını zannetmiyorum. Bu nedenle yorumlardaki konuları birleştirip özetleyerek TGS hikâyesini çalışanların gözü ile anlatmak istedim.

Bu özel ilgi neden diyeceksiniz. Şimdiye kadar böyle bir şey görmedik Airport Haberde diye düşünebilirsiniz. TGS çalışanları bilmez ama THY’ nin eskileri hatırlıyor olabilirler. Çalıştığımız dönemde THY’ nın bu işe girişinin yolunu açtığımızı düşünürüm. Yolunu açmaktan öte işe de başlanılmıştı.  Haksız mıyım bilmem? Bir tek şey ifade etmek isterim ki, bizim,  biz eski kafaların yaptığı planlama bu gün uygulanan gibi değildi.

Evet, şu andaki durumu anlatan paragraflar aşağıda. Çalışanların gözü ile onların ağzından.

TGS, THY’nin Arka Bahçesi:  Bir arkadaşımız TGS’ yi Türk Hava Yollarının arka bahçesi olarak yorumlamış. Ve de ana binada bir değişiklik olmadığı takdirde TGS’ nin düzelmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Çok doğru. TGS’nin Türk Hava Yollarının şartlarından soyutlanması mümkün değil. Bir de, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanları da aynı. Kimi kimse şikâyet edeceksiniz? İlgisizlikleri “ Arka Bahçe “sözcüğünü doğruluyor.

Yorumlarda Müşterek Sayılabilecek Bir Konu. THY Uçuşlarının Gecikmelerinin tespiti: Her THY uçağının başında hazırlık safhasından kalkışına kadar  görevli TGS koordinatörü bulunmasına rağmen vuku bulan gecikme nedenlerinin  çalışmalarını ofiste yürüten THY......... Tarafından yazılması ve gecikmeler kayda geçirilirken THY kökenli olanların nedenlerinin değiştirilerek rötara neden olan THY ilgililerinin / ünitesinin sorumluluklarının gizlenmesine alet olunması. ve TGS Yönetiminin bu konuyu bilmesine rağmen sessiz kalması yöneticilerin aczi olarak yorumlarda yer almaktadır. .Sonuç olarak TGS görevlileri THY’ nin bu konuda yaptığı usulsüzlüklere alet olduklarını düşünüyorlar. Neticeten THY %50 hissesi bulunan, ortak olduğu şirketin çalışanlarına güvenmiyor. Ve de TGS yöneticileri bir anlamda kendilerine duyulan güvensizliğe ses çıkartmıyor. Sizce bu bir acizlik değil mi? İnşallah karar verici büyükler bu TK-TGS uyumsuz yapısını 3 cü havalimanına taşımazlar, Bizden uyarması.

TGS İnsana Sabretmeyi Öğretir: Hani sabır askerlik yaparken öğrenilir derler ya. Bir TGS’li okurumuz çalışanlar açısından sabrın TGS’ de öğrenilebileceği şeklindeki yorumu ile her şeyi üç kelime ile anlatmış.

TGS Bir Pişmanlıktır. Personel devir hızı her şeyi anlatmıyor mu? 2010 yılında kurulmuş olan TGS’ de 8 senelik kaç personel var acaba, diye soruyor bir çalışan. TGS’ de deneyimin hor görüldüğünü ifade eden ve tecrübeli çalışanların potansiyel tehlike olarak görüldüğünü ifade eden TGS’ nin bu eski çalışanı “ Ben yıllarca TGS’ de çalışarak sayısız kişiye Troya, Quick Check-in öğretmiş ve mentörlük yapmış birisi olarak söylüyorum ki, TGS pişmanlıktır. “ diyor..TGS Çalışanların psikolojisini bozan bir şirket, insanların ruh sağlığını bozuyor diye ilave ediyor. İş Yürüsün de nasıl olursa olsun: Bir yükleme timi 6 yükleme boşaltma çalışanından oluşuyor. Yükleme ekibinde eksiklik var. Bu 6 kişilik tim ikişerli grup halinde 3 uçağa hizmet veriyor. Manüellere, Talimatlara bakarsanız bir uçağa hizmet verecek yükleme boşaltma personeli miktarı 6 kişi. TGS’ de 10.049 çalışan var. THY 2017 yılı Faaliyet raporunda bu yazılı. Nerede bunlar? Nerede saklanıyorlar. Yöneticileriniz bir işçi çalışanın sırtından kaç ton yük geçiyor hiç hesapladılar mı? Genel Müdürlüğünüzde 200’ün üzerinde çalışan var.

İnsan Kaynakları ile ilgili serzenişler:: İstihdam konusu yürekler acısı. Bu noktada sizden bizden ayırımı çok net olarak ortaya çıkıyor. Yazıda bahsettiğim imamlığı bırakıp TGS’ ye gelen başkaları da varmış. Yorumcu arkadaşım, üzücü olan bu şahısların imamlıkla birlikte namazı da bırakmış olmaları” diyor. Ve de örnek veriyor. Şu anda o şahsın hangi görevde olduğunu da belirterek. Tüm bunları gördükçe hangi yöneticiye nasıl saygı duymam beklenebilir ve de bu çatı altında nasıl mutlu olabilirim diye de soruyor. Diğer bir arkadaşımızTGS de 10 bin personel varsa abartısız 5 bini meydancı. Biri elinde sopayla geziyor, diğeri yemekhanede masada telefonda kuran okuyor, biri mescitte imamlık yapıyor, Hangi birini sayayım sana. Koşturan 5 bin kişi, diğer 5 bin kişiyi kambur gibi sırtında taşıyor. Bir ramp timi günde yaklaşık 20 uçak yükleyip boşaltıyor. Baktırsanız hepsi belden arızalı ” diyor. ( Ç.Ö: Yapılan işle istihdam orantılı değil. Yapılan iş için 10.000 aşkın çalışan fazla değil mi? sağa sola bir baksanız ve ya tarifeyi elinize alıp gidip danışın. Bu iş kaç kişi ile yapılırı bir araştırın. 7000 rakamı karşınıza çıkarsa şaşırmayın.  3000 kişinin işverene maliyeti ni hesaplayın ve onu da 12 ile çarpın. . 8 sene de ne kadar parayı sokağa atılmasına destek verdiğinizi görmek için çıkanı 8 ile çarpın. Ve de önerim sokağa atılan bu büyük meblağ için bir mazeret bulun dağarcıkta dursun. Olmaz ya, biri çıkar, sorar veya sordurur) .

Sömürü Düzeni:   Diğer bir çalışanın TGS Yöneticilerine yaklaşımı daha değişik şekilde. Bizim ne söylediğimiz, ne düşündüğümüz veya kendimizi ne kadar önemli hissettiğimiz önemli değil. Yöneticinin bizi sömürebildiği kadar önemli ve değerliyiz. Havaalanı ortamı hain, gaddar ve acımasız, Burada İstasyon Müdürünün yakını, birinin hemşerisi veya tepelerin şakşakçısı değilse işin çok zor. Allah kolaylık versin diyor.

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor: Konuya hayli duygusal yaklaşan bir çalışanın söylediği ise birçok şeyi özetliyor. “Dışarıdan Havalimanı deyince kulağa halen hoş geliyor. Buranın bana kattığı tek şey, insanların iki yüzlülüklerini görünce kendi değerimi anlamam. Önceleri pek önemsemezdim ama yüzlerdeki maskeleri gördükçe artık kendimle gurur duyuyorum. Makam, mevki peşinde koşanlar, birbirlerini satanlar, yöneticileri karşısında her gün ağızlarından salyalar akanlar, Dağın bir de görünmeyen yüzünün olduğunu ve de o yüzün çirkinliğini burada görebildim. Bunları görünce insan olduğumu anladım. Çalıştığım şirket bana sadece bu artı değeri kattı.

Olumsuzluk diz boyu: TGS hakkında 60’ı aşkın olumsuz yorumu okudum. A’ dan Z ye hepsi doğru. Şu TGS’ den cesareti olan, 8 yılını doldurmuş eski adamlardan 5 kişi çağırsan anlat desen, inanının abartısız 400-500 sayfalık olumsuzlukları anlatan bir kitap çıkar. Ben işçi memur kısmına bir şey demiyorum. Bu vebal TGS’ de görev yapan tüm yöneticilerin üzerinedir  Yalan Üzerine Kurulu sistem:: TGS sistemi yalan üzerine kurulu maalesef. Bu şirkette  adam kayırıcılık, yalakalık, menfaat, yalan ne ararsan var. Hadi diğerleri neyse de en kötüsü yalan olayı. Yönetici ağzına bir şey dolamış, “ şirket menfaatleri doğrultusunda” Ve de sürekli yalana ve hileye teşvik ediyor. Bunu yapmazsan sistemin içinde barınamıyorsun. Allah affetsin çok yalan bizde söyledik, Tüm vebal TGS’ deki yöneticilerin boynuna olsun.

Git  rapor al: Yöneticiden mazeret izni istiyorsun, “git rapor al beni üst yönetimle uğraştırma” diyor.. Oysaki masasının üzerinde 4 tane imzalanmış mazeret izin kağıdı var, Kendi yandaşıysa izni veriyor, değilsen seni hileli yola yönlendiriyor. Sen doğruyu söylüyorsun, hakkını kullanmak istiyorsun, o seni yalana teşvik ediyor sonra da rapordan ötürü çalışana verimsiz damgası vuruyorlar..İş akdinin feshi için yeterli bir neden.  Araştıran yok, doğrumu diye bakan yok. Zihniyet böyle işte.

Bu kadar fark olur mu?:TGS çalışanı olarak işi ben yapıyorum THY çalışanı ise bakıp gidiyor. Ben aynı unvanla 1 lira alırken o ise 3 lira alıyor Patron THY haklı haksız istediği hesabı soruyor, Fazla ses çıkarmamız mümkün değil.  Herkes sistemin adamı olmuş Böyle bir ortamda mutlu olmamız kendimizi değerli hissetmemiz imkânsız.  Bu şartlarda Tamamen maaş odaklıyız Bu bizim tercihimiz değil sistem onu istiyor.

Herkes maaş odaklı çalışıyor:. TGS' nin kurulma amacı buydu zaten. Birileri zamanın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçuya yeni şirket kurulması için gereken desteği verdiğini söylüyordu.  Amaç 3 te 1 ücret ile insanları modern kölelik anlayışı ile çalıştırmak. Yandaş olan çalışanları yüceltmek, yükseltmek,  taraf olmayanları ise bertaraf etmek 2 nci amacı. .  Şirkette herkes şu anda maaş odaklı çalışıyor. Her hangi bir şeye itiraz edersen yöneticiden “Çekmecem CV dolu, istemiyorsan bırakır gidersin sözünü işitiyorsun.

Vasıfsız insanları yönetici yapıyorlar:: Bu arada Yöneticiler ile ilgili bir çalışan şöyle söylüyor “Yönetici diye atananlarda,  aranması gereken vasıflardan hiç biri yok. Bu beyefendiler hiçbir şekilde çalışanları dinlemezler. Ne eleştiriye açıktırlar ne de öyle bir bakış açısına sahiptirler.  Konuşmalarında hiç  “ Biz ”  sözünü kullanmazlar. Çalışanlara hiçbir şekilde geri bildirimde bulunmazlar. Personelin motivasyonu onlar açısından hiç önemli değildir. Tutarlı ve örnek davranışlar sergilemezler. Adaletli değillerdir. Takdir etmek lügatlerinde yoktur. Empati yapma yeteneği hiç birinde mevcut değildir.. Hadi buyurun. Bizim yerimize geçin ve siz bulundukları makama torpille gelmiş olan bu yöneticilere saygı duyun. Yapabilir misiniz? Mevcut yöneticileri pazardaki lahana tezgâhınıza bile koymazsınız. Müşteri kaçırırlar. Hayret verici ir husus ise: arada bir Yöneticilerle ikili görüşmelerde “ bizde buraya ekmek parası için geldik” diye başlayarak üst yönetimden şikâyetlerini açıklıkla dile getirmeleri.. Aidiyet duygusu yok. Hepimizde sıfır. Çalışanlar ya ikili oynayacak ya da yöneticinin paçasına sarılacak. Başka türlü rahat etme imkânı yok. Bunu yapamazsanız ezilmeğe mahkûmsunuz.

Cemaat ve vakıflar hep sahnedeler: Bir çalışan üst yöneticilerin cemaatlerin elinde oyuncak olduğunu söylüyor. Önceden ışık Cemaati varmış.  Daha sonra Menzil hâkim olmuş. Şimdi ise İsmailağa ve Balkanoğlu saydıklarından ikisi. Ayın 5’ den 5’ne maaş almaya gidenlere atıf yaparak Kimi kime şikâyet edeceksin diye de soruyor. Vakıfların mütevelli heyetlerinde görevli olanlar THY ve TGS tepe yönetimlerinde. Bunu bilmeyen yokmuş. Sonra aptal aptal soruyoruz birbirimize. Bu adam nasıl oluyor da görev de bu şekilde yükselebiliyor?  Birisi de illaki bir cemaate’ mi kaydolalım veya vakıf üyesi mi olalım diye soruyordu  ( ÇÖ ). Bu arada hafta sonuna doğru TGS’ de yine temizlik başladı. Antalya’dan sonra sıra Sabiha Gökçene geliyor diyenler var. Bakalım işten uzaklaştırılanların yerine kimler alınacak

Tazminat Ödemeleri:  Bir çalışan;  fazla uzatmak istemiyorum. Bir baksanız işten ayrılanlara ( kendi isteği ile ) nasıl tazminat ödemişler. Bu ödemeleri kimlere yapmışlar? Ve yakınlarına bu konuda usulsüz ne kadar ödeme yapmışlar? Evet, çalışanlara her konuda olduğu gibi bu konuda da eşit muamele yapılmıyor. Tazminat ödemeleri de bunun önemli bir göstergesi. diyor.

Tabii ki bu yorumlarda belirtilenlerin tersi görüşe sahip olanlar da var: Bu çalışan yukarıdaki yorumları yazanlara fitneciler diye hitap ediyor ve şirketin onlar yüzünden düzelemediğini söylüyor ve Balkanlı hocaya değinildiği için kızgınlığını “ insanlar hocaya yakınlar ve onu seviyorlar diye hocayı karalamaya hakkınız yok diyor. ve ekliyor. Önce düşün ben bu devlet için ne yaptım diye sor kendi kendine vb... Saat 22.44.28 ile 22.56.40 arasında 94.54.238.219 IP ile aynı kişi tarafından yazılmış 2 yorum daha var. Siz tenkit ettiğinize göre demek ki işler iyi gidiyor, şirket büyüyor diyor. Diğerlerinde Safa Organizasyonunu methediyor ve THY’ nın bu organizasyonda görevli arkadaşlardan biri sayesinde iki üç sene önce dünya ikincisi (?) olduğunu söylüyor. Bunun dışında bir okur, beni tenkit etmeyi uygun bulmuşlar. Yazıda mevcut bir imla hatasına takılmış, diğeri ise bahçenin ön kısmından bahsediyor. Yani onların konusu TGS değil. Türk Hava Yolları.

Pek Muhterem, Saygıdeğer Bahçıvan Bey:  

Bir arkabahçe sakini bana bir sual sormuş. Ben de size yönelteyim aynı suali.Ekibin birinde soyadı o Türk ile biten sekiz kişi var, kardeşi, amcası, dayısı vb. Köye dayamış kamyonu kim var kim yok toplamış getirmiş buraya Şimdi soru şu TGS’ de soyadı aynı olan kaç kişi var? ” Bu doğru ise neleri ortaya koyar? Hele siz bir düşünün. Yoksa arka bahçe dediğim yer özel bir çiftlikte benim haberim mi yok?

Bunlar sizin arka bahçenizdekilerin, başında bulunduğunuz TGS ile ilgili yazdıkları yorumlar. Birazını üzerinize alırsanız, bahçe levazımatını elinize alıp toprağı 25- 30 cm derinlikten alt üst ederek havalandırmakla işe başlayınız. Gerek sizin diktiğiniz ve gerekse toprakta kendiliğinden yeşeren dikenli bitkileri ayıklayınız. Daha sonra toprağı gübreler ve çimlendirirsiniz, Bahçenin bakımsız kaldığı süre boyunca yer edinmiş olan yabani ve parazit otların tümünün temizlendiğine emin olduktan sonra çiçeklendirirsiniz arka bahçeyi. Bakın, bahçenizin duvarı yer yer yıkılmış. Uygun görürseniz bahçeyi bir tel çit’le de çevirin. Veya bahçe duvarını yenileyin.  Önüne gelen içeri girip çadır kurmasın bahçenize. Bu arada dün yeni yöneticiler belirlemişsiniz. Daha önce onların yerinde kimler vardı bilemiyorum. Dilerim ki bu atananlar bir arkadaşımızın yorumunda belirttiği vasıflara sahiptirler ve arkabahçenin düzeltilmesinde size yardımcı olup sizinle birlikte çapa yapabilirler. Allah sizden yana olur mu bilemem ama yine de dilerim ki sizlere kuvvet versin de düzeltebilin arka bahçeyi.

Bu Başlığı Bulan Ben Değilim. TGS:THY’nın Arka Bahçesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (122)

BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
TGS YER HİZMETLERİ A.Ş'ye İŞE İADE DAVASINDAN SONRA ŞİMDİ DE MANEVİ / SAĞLIK TESPİT DAVASI (600.000 TL) AÇMA HAZIRLIĞINDA OLAN ARKADAŞLAR VAR... ALLAH'IN İZNİ İLE İŞE İADE DAVASINI KAZANDIK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birol ~ 6 yıl önce
Merhaba hangi avukat ile halletiniz davanizi
Delikan 3461 ~ 5 yıl önce
Hangi davalari kazandiniz avukatinizin ismi nedir
Metehan ~ 6 yıl önce
Ey İdareciler, Bir gün bu havalimanından son kez çıkış yapacaksınız. O gün kafanızı geriye çevirin ve vicdanınızı bir yoklayın, burada geçen günlerinizin hesabını Allahın huzurunda nasıl vereceğinize dair bir kaygı oluşursa kalbinizde eğer, hah işte o anda doğru yoldasınız demektir. Ama herşey için çok geçtir artık. Binlerce personel ile birer birer helalleşmeniz pek mümkün değildir. Herkes gittiğinde, sağlığınızı, paranızı, koltuğunuzu kaybettiğinizde, ömrünüzün son demlerine yaklaştığınızda yaptığınız tüm kulisler için, kişisel menfaatleriniz için gözünüzü kırpmadan harcadığınız insanlar için duyacağınız pişmanlık size yeterde artar bile. Ama ne yazık ki geriye dönüş yok artık. Artık herşey mahkeme i kübraya ertelendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkatsiz ~ 6 yıl önce
Evet çetinciğim hiç dikat etmemiştim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ata şef ataması ~ 6 yıl önce
Çetin bey 11 yeni şef ataması yapıldı,bunların biri bile mescitte namaz kılarken görmedik.Tarikat,parti diyoruz ama bu arkadaşları mescitte göremiyoruz Acaba burda tamamen duygusal menfaat birlikteliğimi var,yoksa gerçekten din birlikteliği içindeyizde bizmi göremiyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS ŞEF.. ~ 6 yıl önce
11 DEĞİL ARKADAŞIM 12. 9 ADEDİ VEKALETEN ATANMIŞ.TABİİ Kİ HERKES TARİKATÇI DEĞİL. AYRICA MESCİTTE NAMAZ KILMAK ÖLÇÜ DEĞİL. HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ VE DE BİR KISMIMIZ NAMAZ KILARIZ. NAMAZI VE İBADETİ BU KONULARDAN AYIRMAMIZ GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÖNEMLİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ YAPTIKLARI İŞİN EHLİ Mİ? YETERLİ DENEYİMLERİ VAR MI? VARSA SORUN YOK. BU KONUDA BİRLİKTELİK NEDENLERİNİ ÇÖZMEYE ÇALIŞMAK BİZİ YANLIŞA GÖTÜRÜR. BAŞKALARININ HAKKI OLAN İMKANLAR BU ARKADAŞLARIMIZA VERİLMİŞ İSE, VE DE ŞU VEYA BU NEDENLE BU GÖREVLERE UYGUN DEĞİLLERSE O ZAMAN TENKİT EDEBİLİRİZ.TGS ÇALIŞANLARINDA BU KANAAT VAR.DOĞRU OLUP OLMADIĞINI SİZLER DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ.DİN BİRLİKTELİĞİ SÖZÜNÜZE GELİNCE, HEPİMİZ DİN BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ. BİZLER BAŞKA TÜRLÜ DÜŞÜNÜRSEK O KAFALARA BENZERİZ.
Ölçü ! ~ 6 yıl önce
Hak edip etmediklerini bilemiyoruz,işin ehli olup olmadıklarıda çok önemli değil.Biz her işin başında dini ölçü olarak koyduğumuz zaman zaten bu tartışmalar ortadan kalkacak.sag cenahtayız diyoruz ama ölçüyü başka taraftan koyuyoruz anlatmak istediğimiz buydu aslında.
CVP ÖLÇÜ ~ 6 yıl önce
İŞİN EHLİ OLUP OLMADIKLARI GÖREVDE YÜKSELME AÇISINDAN NASIL ÖNEMLİ OLMAZ Kİ? HER İŞİN BAŞINA ÖLÇÜ OLARAK DİNİ KOYMANIZ HALİNDE BU TARTIŞMA SİZİN AÇINIZDAN ORTADAN KALKACAK.YA SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYENLER AÇISINDAN DA SORUN KALMAYACAK MI?? İŞ YERLERİNDE BU TÜR TAKDİRLERİN KISTASI DİN YAKLAŞIMI OLURSA NE OLUR? İŞTE BU GÜN YAŞANANLAR OLUR. DİN ÇOK AYRI VE KUTSAL BİR ŞEY BANA GÖRE. EĞER DİNİ ÖLÇÜ YAPARSAK İNSANOĞLUNUN KİRLİLİĞİNİN DİNİ DE LEKELEMESİ KAÇINILMAZ. ZİRA BİZ İNSANLAR ÇOK KÖTÜYÜZ.DİNİ ÖLÇÜ KOYSAK BİLE KURALLARINA UYMAYIZ. HAK YERİZ.ÇALARIZ VB..SİZİNLE YAZIŞMAK ZEVKLİ. TEŞEKKÜRLER.
Tgsli ~ 6 yıl önce
Ya bu deveyi gudersin yada bu diyardan gidersin demisler ,en guzel yillarimizi karin tokluguna verdik ,şafak 7 ay ,modern koleligin bitecegi yook ,artik vardiyali calismak istemiyorum resmi tatillerde izin yapmak istiyorum ,yazin sicagi kisin sogugu ucagin sesi egzoz gazindan,az eleman cook is mantigindan yoruldum ....Yerine gore kamu yerine gore ozel sektor zihniyetinden sikildim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz de şafak sayıyoruz ~ 6 yıl önce
Ömrümü çürüttü, dinden soğuttu deist oldum çıktım. Son 7 ay defolup gideceğim.
A Grubu Ruhsat ~ 6 yıl önce
Hey gidi A grubu ruhsat calismalarimiz Cetin Bey.Bunlari mi hayal edip planlamistiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP A GRUBU ~ 6 yıl önce
ARADIM. ÇALIŞMALARI DEPODA BULDUM. BİZ NE PLANLAMIŞTIK'I YAZMAYI DÜŞÜNDÜM BİR ARA. SONRA NEDENSE VAZGEÇTİM. ORTALIK ZATEN KARANLIK. DAHA KARARTMAYA GEREK YOK.
Özel sektör ~ 6 yıl önce
Çetin Bey merhaba. Eğer vaktiniz olur ve düşünürseniz; bir ara Çelebi ve Havaş'ta çalışan tüm emekçilerin de sıkıntılarını yazmanızı rica ediyorum. Malumunuz Türkiye'deki havacılık sadece THY ve TGS'den ibaret değil (bunu lütfen şahsi algılamayın). Asıl sömürünün özel sektörde olduğunu siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Lütfen havacılıktaki diğer firmalar için de yazılar yazınız. En azından bir nebze de olsun emekçilerin sesini duyurmada katkı olur. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖZEL SEKTÖR. ~ 6 yıl önce
BU KONUDA MAALESEF GÜNCEL BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM. EVET HER İKİ FİRMADA DA ÇALIŞTIM AMA, ÇALIŞANLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ DEĞİŞTİ. BAŞKA BİR İFADE İLE GÖRÜŞTÜĞÜM KİMSE YOK BU FİRMALARDA. UYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. AMA YİNE DE BAKACAĞIM. TABİİ Kİ SEKTÖR ŞİRKETLERİNİN TÜMÜ KONU OLMALI. THY VE TGS'NİN BU KAPSAMDA DAHA FAZLA YER TUTTUĞU AÇIK. ZİRA YANILMIYORSAM BU İKİ KURULUŞ SEKTÖRÜN & 70' NDEN ( BU BİLGİNİN TEYİDİNİN ALINMASI GEREKİR ) BİR GIDIM FAZLASINI TEŞKİL EDİYOR. SAYGI İLE.
Meraklı ~ 6 yıl önce
Çetin merhaba herkes adına size çok teşekkür ederim.Bende size şöyle bir meseleyi danışmak istedim.Konu şu kısaca THY Teknikte bildiğim kadar takriben 2 bin istihdam eden taşeron personel var bende dahil ama bizim bir sendikal hakkımız neden yok anlamıyorum? 10 değil 20 deģil tam 2 bin personel inanılır gibi değil ve bizim bir sendikaya ihtiyacımız var ama buna ne biz cesaret edebiliyoruz nede bir sendika kuruluşu gelip buna bizi iştirak ettirmiyor bu düzen nasıl böyle kök salmış ve nasıl değişebilir ne yapabiliriz bilmiyoruz?Sizin gibi aydın bir insanın buna bakışını çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERAKLI ~ 6 yıl önce
TAŞERONLUK UYGULAMASINDA KAMU VE ÖZEL SEKTÖR TAŞERONLARI AYIRIMI NE DERECE DOĞRUDUR. EN SON OKUDUĞUM BİR HABERDE"Devlete ait işlerde çalışan taşeron işçileri, sendikalı olarak işveren sendikasıyla toplu iş sözleşmesi imzalayarak, kamu ihale sözleşmesinde belirtilen ücretten daha yüksek bir ücret talep edebilecek"DENİYORDU. BU AYIRIMIN EŞİTLİK İLKESİNE UYGUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ÜLKEDEKİ TÜM TAŞERONLARIN AYNI HUKUKA SAHİP OLMASININ GEREKTİĞİNİ MANTIK VE GÖNÜL SÖYLÜYOR. ANCAK BUNUN HESABINI KİTABINI MAALESEF BİLEMİYORUM. İLK FIRSATTA BUNU BİR İŞ HUKUKÇUSU İLE GENEL ANLAMDA GÖRÜŞEREK BİR YAZI KONUSU YAPMAYI İSTİYORUM. ŞU ANDA ÖZEL SEKTÖR TAŞERONLARININ SENDİKALAŞMASINA İLİŞKİN BİR NOT BULAMADIM. SİZLER BİRİLERİNİN İŞİNE GELDİĞİ ZAMAN ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANISINIZ MALUM.
Tgs ata harekat ! ~ 6 yıl önce
İnadına 15Alfa,inadına 32 Bravo,inadına Havasen !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs şeflik ~ 6 yıl önce
D ekibindeki yürüyen göbek bile şef olduysa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vekil ~ 6 yıl önce
7 ay sonra Tgs diye birşey kalmıyor.vekil olarak kalır Çok geç !
Harekat ata ~ 6 yıl önce
3.havalimaninda THY+IGA= TGS kimse felaket tellaligi yapmasın. Sivasli

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000