04 Nisan 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın Ali Kıdık Bey, ben KAP dan yönetim kurulu kararlarını okumuştum orada da sorularınız yer alıyor. Verdiğiniz sözü tuttuğunuz için ve böyle güzel bir umut verici geri dönüşünüz için kendi adıma teşekkür ederim. Kısmet artık gerisi. Mevlam neyler neylerse güzel eğler.
  • 211 kişiye neden bu kadar takıldın anlamadım şirketin icerisindeki adaletsizleri konuşacağına çıkmışsın bide övünerek 211 kişinin hakkını aradım diyosun Taşeron,TGS vs. Bunları sorgulayın adam 5000 maaş alıyoruz diyor
  • Kendinizi bir an benim yerime koyun. Telefonunuza bir mesaj geliyor iş sözleşmenizin fesh edildiği yazıyor. Yıllarca kurmuş olduğun eş dost arkadaşlar arkasını dönüp uzaklaşıyorlar sizden. Dahası sosyal medyada kişi listelerinden çıkartılıyorsunuz. Kimi arasanız kime derdinizi anlatmaya kalksanız ulaşamıyorsunuz. Kendinizi sorguluyorsunuz, niye ben o listedeyim diyorsunuz. Yanlışlık olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bakıyorsunuz listedekiler de senin gibi.
  • Keşke 1 lot hisse alıp, genel kurula sen gidip sorsaydın. Perde arkasından klavye şövalyeliği yapmayı bırakırdın böylece. Ama nerde o akıl, nerde o ruh sağlığı ve nerde o yürek, …
  • Teftişe 10 tane müfettiş yardımcısı alınıyormuş, CV toplanıyormuş doğru mudur?
  • Ahmet bey bu konuyu ben bizzat takibindeyim kimsenin hakkını kimseye yedirmem. Ve magdurlar ile ilgili çalışmalarimiz var diye âçıklama yaptı
  • 211 i, ilk önce sendika bir TIS gorusmesi öncesi pinokyo yerine koydu, son olarak da Ahmet Bolat, Kızıltunç u aldıktan sonra, heralde mevzunun üstünü kapatmak için, 211 ile ilgili çalışma devam ediyor, takipçisiyim gibi sozler ile kalan 210 kişiyi pinokyo yerine koydu, sendika da sayın Bolat da pinokyo yu tekrar izlesinler lutfen, pinokyoyu kandıran karaktelerde kendilerini bulacaklardır.
  • cok dogru hatta iddia odurki THY zamaninda turkiye sivil havaciligina yazi yazip bu 211 kisinin hicbirinin ise alinmamasini istemis? Ortada boyle bir yazi varsa ve bu bulunursa cok iyi olur.
  • Taşeron hakkında bir soru yok kargo ne olucak kaymağını neden taşeron firma yiyor neden çalışanların hakkı tam verilmiyor asgari ücret ikramiye dediler sonradan 3577 yatıcak ya vergi kesintisi falan maaşlar 5100 tl alıyoruz haberlere öyle yansıttılar ki %80 zam kelime oyununuza neyse inceleme başlatın görün gecen sene ve bu sene ki aradaki farkı kıdem farkı 50 100 tl mezuniyet 140 tl ekstra geçınce bunları katıp %80 diye milleti yutturdular böyle büyük firmada 5M gibi taşeronun neyşi var hayalet firma resmen yazık göz yummayın.
  • Bumu derdimiz sizce? Sirket adaletsizlikten kayniyo bu mu derdiniz? 211 kisi? 14 bin kisi ekip planlamanin adaletsiz uygulamari 77 ve 330 arasindaki adaletsizlik agir ucus programlari maas farklari 15 gun ardi ardina ucurulan insanlari konusmayip yazmayip bunu mu soruyosun ne kadar basiretsiz bilgisizsiniz siz. Sirket kayniyo gundeminiz bu mu gercekten. Insanlar bayiliyo ucuslarda. Emniyet tehlikede. Bu sirketin haberciligini yapicaksan bu sirketten calisanlarla konus. Sen gundemin cok uzagindasin aliii. Yat hadi uyu.

Bir Genel Kurul Binbir Umut…

Bu bir övgü değil, bu bir alkış değil, bu bir tespit yazısıdır. THY Genel Kurulu’ndan bahsedeceğim bu haftaki yazımda. Gördüklerimi, konuştuklarımı, şahit olduklarımı aktarmak istiyorum THY çalışanlarına ve kamuoyuna.

Çok kez THY genel kuruluna katılmış bir hissedar olarak yazıyorum bu satırları. Genel kurul çok daha profesyonel  düşünce ile hazırlanmıştı. Daha önceki genel kurullarda salona girişte ayaküstü ikramlarla karşılanır sonra da salona geçilirdi. Bu sefer daha THY’ye girişte sizi personel karşılayıp salona kadar eşlik edilip, dinlenmemiz için özel bir salona alınarak ikramlarla soluklandık.

Çok geçmeden salona davet edildik. Bilindik yüzleri görmekle beraber her zamanki gibi kerameti kendinden menkul bir ayağı çukurda olan şahsiyetin sinek vızıltısı sesini de duymadık değil.

Tüm iştirak genel müdürleri, yöneticileri salonda yerini almıştı. İçeri çiçeği burnunda yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat girdi. Eski Ahmet Bolat’tan eser kalmamıştı. O asık yüzüne tebessüm gelmişti. Pozitiflik saçıyordu etrafa. Sanki özel ders almış hali vardı.

Genel Kurul başlar başlamaz, takır takır geçen maddelerden İlker Aycı yönetimini ibra etmeye sıra geldiğinde “Ret” oyumuzu kullandık.

Fazla uzatmayalım.

Meseleye çalışanlar adına baktığımızı her daim ifade etmiş ve bazı sorular soracağımızı ifade etmiştik. Genel kurulda yapmış olduğum konuşmayı ve soruları aynen buraya koyacağım. Merak edenler THY internet sisteminden, genel kurul tutanaklarından özetine bakabilir.

Konuşmam ve sorularım aşağıdaki gibiydi.

SAYIN BAŞKAN YENİ GÖREVİNİZ HAYIRLI OLSUN.

İLK GENEL KURULUNUZUN DA TÜRK HAVA YOLLARINA VE İŞTİRAKLERİNE FAYDALI OLMASI TEMENNİSİ İLE SÖZLERİME BAŞLAMAK İSTERİM.

SAYIN BAŞKAN, THY DÜNYANIN ÖNEMLİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ARASINDA REKABET EDEN VE ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI DÜNYANIN BİRÇOK DEVLETİNDE DALGALANDIRAN ÖNEMLİ BİR MİSYONU ÜSTLENMİŞ GÖZBEBEĞİMİZ, MİLLİ HAVAYOLU ŞİRKETİMİZ.

DÜNYA PENCERİSİNDEN BAKTIĞIMIZDA BÖYLE.

ANCAK, İÇ YÖNETİM ANLAYIŞI SON DÖNEMLERDE PROFESYONELLİKTEN UZAK, TAMAMEN KEYFİ UYGULAMALARLA, BİR KİŞİNİN EGOLARI İLE YÖNETİLİR HALDE İDİ.

İŞTE BU ANLAYIŞ BUGÜN OTURMUŞ OLDUĞUNUZ KOLTUĞU GETİRDİ SİZE.

UMARIM BU ANLAYIŞTAN UZAK, TAMAMEN İSTİŞARE VE TAMAMEN LİYAKATA ÖNEM VEREN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GÖRÜRÜZ.

BURADAN YOLA ÇIKARAK BİRKAÇ SORUM OLACAK.

ÖNCELİKLE HAİN FETÖ KALKIŞMASI SONRASINDA THY İÇİNDE BİR FETÖ BORSASI KURUP İLGİLİ İLGİSİZ 211 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLMESİ VE BU KİŞİLERİN MAHKEME KARARLARI İLE HAKSIZ İŞTEN ATILDIKLARI KANITLANMIŞKEN BİR HELALLİK ALMA DURUMUNUZ OLACAK MI? İADEİ İTİBAR SAĞLANACAK MI?

YİNE PANDEMİ DÖNEMİNDE HİÇBİR ARKADAŞIN İŞİNE SON VERİLMEYECEK DİYEN ESKİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TARAFINDAN İCRA KARARI İLE SORGUSUZ SUALSİZ İŞTEN ATILAN KABİN MEMURLARI VAR. BU KABİN MEMURLARININ DOSYALARINDA HİÇBİR NEGATİFLİK OLMAMASINA RAĞMEN, HİÇBİR DİSİPLİN SUÇU İŞLEMEMELERİNE RAĞMEN, TÜM UÇUŞ KARNELERİ BAŞARI İLE DOLUYKEN NEDEN İŞTEN ATILDIKLARINI SORGULAMA ŞANSINIZ OLACAK MI?

TÜRK HAVA YOLLARI GİBİ KURUMSAL OLDUĞUNA İNANMAK İSTEDİĞİMİZ BİR ŞİRKETİN EŞ, DOST, ARKADAŞ, KANKA GİBİ KİŞİLERE EKONOMİK ÇIKAR SAĞLANDIĞINI BİLİYORUZ. BU ANLAMDA SİZ DE GÖREVE GELİR GELMEZ BU KANKALARDAN BİRİNİN GÖREVİNE SON VERDİNİZ.

BAHSETTİĞİM ŞAHSIN YEREL YAYIN ORGANINA AYLIK 200 BİN TL GİBİ BİR RAKAM ÖDENDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI. BU ÖDEMELER KAÇ AY YAPILMIŞ VE BUNA BENZER YEREL YAYIN ORGANLARINA AYLIK 200 BİN TL ÖDEME YAPILIP YAPILMADIĞI TESPİT EDİLDİ Mİ?

ASLINDA BAŞKA SORULARIMIZ DA VAR AMA VAKİT ALMAK İSTEMİYORUM.

SON SORU ŞU…

TÜRK HAVAYOLLARI, PİLOT İSTİHDAMI İLE İLGİLİ MAĞDUR EDİLEN ÇOK SAYIDA PİLOT KARDEŞİMİZ VAR.

PİLOT İSTİHDAMINI YÜRÜTEN İNSAN KAYNAKLARI VE İLGİLİ BİRİMLER BENİM DOĞRUDAN BİLDİĞİM 17 KİŞİYİ MAĞDUR ETMİŞ VE BU MAĞDURİYETLER HALEN DEVAM ETMEKTE.

BU 17 KİŞİ THY’NİN PİLOT ALIM SÜRECİNİ HER TÜRLÜ TAMAMLAMIŞ VE İŞ AKDİ İÇİN TARİH VERİLMİŞTİ.

TARİH VERİLEN ARKADAŞLAR BİNBAŞI, YÜZBAŞI, KABİN MEMURU, TEKNİSYEN VE YURTDIŞINDA YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZ.

ŞİMDİ İŞE ALIM GARANTİSİ VERİLDİKTEN SONRA ASKERLER İSTİFA ETTİ, YURTDIŞINDA YERLEŞİK OLANLAR EVİNİ SATTI, ÇOCUKLARINI OKULDAN ALDI VE FAKAT ARKADAŞLAR PANDEMİNİN DE ARAYA GİRMESİ İLE BİRLİKTE TAMAMEN PERİŞAN EDİLDİLER.

ŞİMDİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞU? BU MAĞDUR EDİLEN PİLOTLARIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK Mİ?

THY yönetim kurulu başkanı sırasıyla 211 konusunda müracaat edenleri ve ihtiyaç olanların geri işe alındığını ve diğer çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Pandemi döneminde işten atılan kabin personeli ile ilgili takibinde bir konu olduğunu ve incelemelerinin sürdüğünü belirtti.

THY’nin pilot alımları ile ilgili mağdur ettiği pilotlarla ilgili de Mehmet Kadaifçi’nin doğrudan ilgileneceğini sözlerine ekledi.

Tabi, bizim görevimiz sorunları aktarmak. Bunu yap, şunu hallet deme lüksümüz olamaz. Taktir Ahmet Bolat’a aittir.

Genel kurulun THY açısından bir ayna olduğunu, yönetimin şeffaf olacağını gösterdiğini söyleyebilirim.

Bir başka göze çarpan durum ise THY’nin basın müşaviri olayı. 41 ayrı şirkette YK üyeliği olan Yahya Üstün de salondaydı.

Alttan, alttan bakıyor, göz göze gelmemeye çalışıyordu.

Örneğin Abdülkerim Çay ile ilgili bir dolu şey yazmama rağmen profesyonelce sohbet esnasında salonda yerini alırken, Yahya Üstün kaçmayı tercih etmişti.

Ve Ahmet Bolat, genel kurul sonrası bizimle uzun süre sohbet etti. Açık yüreklilik yaptı.

Teşekkürler.

Ha bir tespit daha. Bir gevezenin gazına gelmedi. Pardon geveze değil mikser ve çamur.

Son söz;

Ahmet Bolat bey binbir umut verdi canı yananlara. Umarım bir nebze umutları yeşertir.

Bir Genel Kurul Binbir Umut…

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

cengizhan ~ 2 yıl önce
Sayın Ali Kıdık Bey, ben KAP dan yönetim kurulu kararlarını okumuştum orada da sorularınız yer alıyor. Verdiğiniz sözü tuttuğunuz için ve böyle güzel bir umut verici geri dönüşünüz için kendi adıma teşekkür ederim. Kısmet artık gerisi. Mevlam neyler neylerse güzel eğler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden bu kadar takıldım ~ 2 yıl önce
211 kişiye neden bu kadar takıldın anlamadım şirketin icerisindeki adaletsizleri konuşacağına çıkmışsın bide övünerek 211 kişinin hakkını aradım diyosun Taşeron,TGS vs. Bunları sorgulayın adam 5000 maaş alıyoruz diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağıt bir vebal 211 ~ 2 yıl önce
Kendinizi bir an benim yerime koyun. Telefonunuza bir mesaj geliyor iş sözleşmenizin fesh edildiği yazıyor. Yıllarca kurmuş olduğun eş dost arkadaşlar arkasını dönüp uzaklaşıyorlar sizden. Dahası sosyal medyada kişi listelerinden çıkartılıyorsunuz. Kimi arasanız kime derdinizi anlatmaya kalksanız ulaşamıyorsunuz. Kendinizi sorguluyorsunuz, niye ben o listedeyim diyorsunuz. Yanlışlık olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bakıyorsunuz listedekiler de senin gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klavye şövalyesine ~ 2 yıl önce
Keşke 1 lot hisse alıp, genel kurula sen gidip sorsaydın. Perde arkasından klavye şövalyeliği yapmayı bırakırdın böylece. Ama nerde o akıl, nerde o ruh sağlığı ve nerde o yürek, …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İKYNKLRI ~ 2 yıl önce
Teftişe 10 tane müfettiş yardımcısı alınıyormuş, CV toplanıyormuş doğru mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrudur ~ 2 yıl önce
Müfettiş yardımcısı kadroları boşmuş, planlama yapılmış.
tabi efendim ~ 2 yıl önce
Ahmet bey bu konuyu ben bizzat takibindeyim kimsenin hakkını kimseye yedirmem. Ve magdurlar ile ilgili çalışmalarimiz var diye âçıklama yaptı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pinokyo masalı ~ 2 yıl önce
211 i, ilk önce sendika bir TIS gorusmesi öncesi pinokyo yerine koydu, son olarak da Ahmet Bolat, Kızıltunç u aldıktan sonra, heralde mevzunun üstünü kapatmak için, 211 ile ilgili çalışma devam ediyor, takipçisiyim gibi sozler ile kalan 210 kişiyi pinokyo yerine koydu, sendika da sayın Bolat da pinokyo yu tekrar izlesinler lutfen, pinokyoyu kandıran karaktelerde kendilerini bulacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacilik ~ 2 yıl önce
cok dogru hatta iddia odurki THY zamaninda turkiye sivil havaciligina yazi yazip bu 211 kisinin hicbirinin ise alinmamasini istemis? Ortada boyle bir yazi varsa ve bu bulunursa cok iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 2 yıl önce
Taşeron hakkında bir soru yok kargo ne olucak kaymağını neden taşeron firma yiyor neden çalışanların hakkı tam verilmiyor asgari ücret ikramiye dediler sonradan 3577 yatıcak ya vergi kesintisi falan maaşlar 5100 tl alıyoruz haberlere öyle yansıttılar ki %80 zam kelime oyununuza neyse inceleme başlatın görün gecen sene ve bu sene ki aradaki farkı kıdem farkı 50 100 tl mezuniyet 140 tl ekstra geçınce bunları katıp %80 diye milleti yutturdular böyle büyük firmada 5M gibi taşeronun neyşi var hayalet firma resmen yazık göz yummayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Taşeron mantığı bu. Patronu zengin etmek. Zaten işçiyi düşünse taşeron olmaz. Kendi bünyesine alır.
Aliiii ~ 2 yıl önce
Bumu derdimiz sizce? Sirket adaletsizlikten kayniyo bu mu derdiniz? 211 kisi? 14 bin kisi ekip planlamanin adaletsiz uygulamari 77 ve 330 arasindaki adaletsizlik agir ucus programlari maas farklari 15 gun ardi ardina ucurulan insanlari konusmayip yazmayip bunu mu soruyosun ne kadar basiretsiz bilgisizsiniz siz. Sirket kayniyo gundeminiz bu mu gercekten. Insanlar bayiliyo ucuslarda. Emniyet tehlikede. Bu sirketin haberciligini yapicaksan bu sirketten calisanlarla konus. Sen gundemin cok uzagindasin aliii. Yat hadi uyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aliiii’ye cevap ~ 2 yıl önce
Evet bu derdimiz! 211 dediğin senin gibi şuan şirkette çalışan, normal işine giden ama bi anda telefonuna gelen mesajla işten çıkartılan aynı zamanda hiç alakası yokken fetö iftarasına maruz kalan kişilerdi! İnsanların öncelikle bir hata yapmadıkları takdirde başına böyle şeylerin gelmeyeceğine dair bir güvencesi olmalı ve evet bu en temel hak! Sadece şirketin değil ülkenin en büyük derdi bu olmalı! Değil 211 kişi 1 kişi bile haksız yere bunlara maruz kalmamalı! Muz cumhuriyeti değil, anayasal haklar varsa hak, hukuk vicdan varsa bir yerde bunlar konuşulur. Ve sana şunu da söyleyeyim cahil insan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsun belki ama hak, hukuk bu kadar kolay harcanıyorsa bu herkesin aynı şeyi yaşayabileceği anlamına gelir. O yüzden bir yerde yanlış bir uygulama varsa, ve özellikle 211’de olduğu kadar aşikarsa herkes başta kendisi için bu adaletsizlikleri konuşmalı. Bunları konuşmadığımız için ülke olarak yıllardır bu sorunları yaşıyoruz nesilden nesile böyle gelmiş böyle gider diye aktarılıyor tüm haksızlıklar, tüm travmalar. Birşeyler gerçek anlamda yoluna girsin, değişsin istiyorsak önce hatalarla yüzleşilmeli ve bunlar düzeltilmeli.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000