09 Eylül 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bize bu kahırları yaşatanlara ALLAH aynısını yaşatacaktır ki, düzeni kuran böyle kurmuş.Görün bakın bu rahmetli olan kardeşimiz gibi bizlerinde haksız yere ahını alanların hali ve sonu ne olacak. Mekanı cennet olsun Muhammed kardeşimizin.
  • ne olacaktı ki sanki ? ne bekliyordunuz ki ? genel müdürlükte az bi çalış göze batmasın sonra akademiye atarız seni aslanım denilip kaç kişi şu an akademide ? isim de veririz ama sonra kuduruyorlar çok konuşmayın dillendirmeyin işinizden olursunuz diye tehdit ediyorlar, KUL HAKKI ! önemsemeyen cuma günü mescidden çıkmayan insanlar bunlar Allah bunların şerrinden korusun diyorum Vösendorftan selam
  • Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun...
  • Nerden geliyor?
  • Duyarli bir yazi olmus. Fetö ifadesini artik kullanmasak bile aslinda. Vatanini seven masum insanlar hirsizliga göz yummadi, dik durdu diye hain ve terörist ilan edildi o kadar. Yorumlara bakiyorum hala falani görevden alin filani görevden alin. Önce cocugun yasini tutun be kardesim önce üzülün sonra konusun bunlari. Bu ne hirstir anlamiyor insan bazen.
  • Evet yabancıdan bahsettik. Christian denilen adam bacağını incitti diye Yalak(A) sürüsü adama akın etti.Sırf yaranmacılık olsun diye hiçbir hitabı hak etmeyen kontrolör adı altındaki şahıslar grip oldu diye şirkettekiler evlerine tarikat lideri ziyaretine gider gibi koşuştular,uçuştan önce sonra.Sonra bu arkadaşımızın başına bu hastalık tebelleş olunca,Allah kurtarsın dediler.Çünkü o Chris gibi head chef değildi,yahut onlara ucus planlaması yapacak kontrolör değildi.Şimdi Ali Bey; Dediğiniz gibi kitaplarda yazılsa destanlarda dökülse hiçbirşey gideni döndüremez.Çünkü olanlar oldu,ölenler öldü. Adı batasıca şirket prensipleri denilen lanet kurallardan ötürü,Dünyanın başına yıkılacağını bilse bu şirket ve yöneticiler malesef kimsenin geri dönüşünü sağlamayacaktır.
  • İnsanlığa olan umudumu kaybettim
  • Olan ölene oluyor bu memlekette. Allah rahmet eylesin.
  • Yabanciya heryonde herseyde pozitif ayrimcilik var
  • Ama vatan evladına hiç...

Bir Anadolu çocuğunun hüzünlü THY hikayesi…

THY hayali ile başlayıp THY’nin hayalleri söndürdüğü bir hikayenin kahramanından bahsedeceğim. Tam yirmi gün önce THY’nin pek muhterem(!) yönetim kurulu başkanı İlker Aycı’ya çağrı yapan bir yazı kaleme almıştım.

“Bir dramın parçası olmak ister misin” diye başlayan köşe yazımın konusu THY’nin yüzde 50 ortaklığındaki Turkish Do&Co çalışanı iken, hiç sorgusuz-sualsiz işten atılan Muhammet Çaltılı’nın acıklı yaşam hikayesinden bahsetmiştim.

Sonra da; hiçbir önyargı beslemeden bu Anadolu evladının en azından moralinin düzelmesi için yardım etmesini istemiştim.

Ne yazık ki, körelen vicdanlar, umursamaz yürekler bu çağrıya sessiz kaldı, tepkisiz kaldı. Çünkü o bir Yunan değildi göçük altında kurtarılsın, çünkü o Somalili değil aç karnı doyurulsun, çünkü o saf Anadolu evladı Türk oğlu Türk idi.

Ama birileri sessiz diye biz sessiz kalamazdık. Bir avuç duyarlı THY çalışanı, bir elin parmağını geçmeyecek kadar yürekli Do&Co çalışanı Muhammet’i sahipsiz bırakmadık.

Isparta’daki yaşam savaşına İstanbul’da daha fazla destek olalım diye elimizden geleni yaptık. Onu İstanbul’a getirdik. Getirdik getirmesine ama başaramadık.

Daha önceki yazımda acıklı hikayesini paylaşmıştık.

Demiştik ki; annesiz-babasız kendini yetiştiren bu gencimizin uçma hayali, gökyüzünde özgür olma hayali Turkish Do&Co ile kısa bir süre de olsa vücut bulmuş ve fakat aynı şirket tarafından kaynar kazana koyarcasına işten kovulmuştu.

Ve demiştik ki, Muhammet şirketini çok sevdiği için mahkemeye bile gitmedi. Ama uğradığı haksızlık, yaşadığı depresyon, içine atıp haykıramadığı sorunları onu çaresiz hastalığın pençesine almasına neden olmuştu.

THY yan kuruluşu Turkish Do&Co hatasını anlayıp onu geri çağırdığında o korkunç gerçekle yüz yüze gelmesine sebep olmuştu.

Hem parasızlık, hem çaresizlik sinsi sinsi ilerleyen hastalığın tedavisini engellemiş ve biçare bırakmıştı onu.

Hem THY’de hem yan kuruluşlarında haksız yere işinden edilen gençlerimizin, kızlarımızın yaşadıklarının acı bir örneğidir Muhammet.

Ve 7 Eylül günü Muhammet yardımsever arkadaşlarının çabalarına rağmen hayata tutunamadı. Ölmeden iki gün önce ziyaret ettiğimde o kadar ağrıları vardı ki; “Abi konuşacak halim yok, ilaçlar beni mahvetti. Hakkını helal et” diyebildi. Varsa helal olsun kardeşim ve “sen bize hakkını helal et” diyorum.

Hayat hikayesi beni çok etkilemişti. Ancak ölmeden evvel abisine söyledikleri büsbütün dağladı yüreğimi. “Keşke 60-65 yaşına kadar yaşayabilseydim abi, keşke biraz daha uçabilseydim abi” son sözleri oldu onun. Sonra sonsuzluğa uçmak için gözlerini kapadı.

Bakmak istemedim yüzüne, son gördüğüm gibi güler yüzü ile hatırlamak istiyordum ama dayanamadım baktım. Boynu büküktü Muhammet’in. Ömrü boyunca yaşadığı acıların, talihsizliklerin, kahpeliklerin, vicdansızlıkların karşısında boynunu bükmüştü sanki.

Çünkü insan olmanın “güç sahibi olmak, para sahibi olmak, makam sahibi olmak” olduğunu düşünen insanların varlığını göçüp giderken anlamıştı.

Ve Muhammet son kez uçtu memleketine. Bu kez üç-beş tahtadan yapılan tabutla. Geride üç-beş dost binlerce vicdansız bırakarak gitti.

Buradan çıkartılması gerekenler çok. Sayfalarca yazılır, onlarca kitap hikayelenir.

Ama bilinmesi gereken şu ki, Muhammet’in hayatını karartanlar, başka hayatları da kararttılar. Onları tıpkı FETÖ’cüler gibi iftiralarla, düzmece iddialarla sevdikleri işten ettiler.

Denilebilecek tek söz var. Vicdan, vicdan, vicdan.

Bırakın artık şu “cüzdan, cüzdan, cüzdan” demeyi.

Bir Anadolu çocuğunun hüzünlü THY hikayesi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

211'den ~ 5 yıl önce
Bize bu kahırları yaşatanlara ALLAH aynısını yaşatacaktır ki, düzeni kuran böyle kurmuş.Görün bakın bu rahmetli olan kardeşimiz gibi bizlerinde haksız yere ahını alanların hali ve sonu ne olacak. Mekanı cennet olsun Muhammed kardeşimizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EskiGmEmployee ~ 5 yıl önce
ne olacaktı ki sanki ? ne bekliyordunuz ki ? genel müdürlükte az bi çalış göze batmasın sonra akademiye atarız seni aslanım denilip kaç kişi şu an akademide ? isim de veririz ama sonra kuduruyorlar çok konuşmayın dillendirmeyin işinizden olursunuz diye tehdit ediyorlar, KUL HAKKI ! önemsemeyen cuma günü mescidden çıkmayan insanlar bunlar Allah bunların şerrinden korusun diyorum Vösendorftan selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kabin memuru ~ 5 yıl önce
Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı sevdası ~ 5 yıl önce
Nerden geliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazhar ~ 5 yıl önce
Duyarli bir yazi olmus. Fetö ifadesini artik kullanmasak bile aslinda. Vatanini seven masum insanlar hirsizliga göz yummadi, dik durdu diye hain ve terörist ilan edildi o kadar. Yorumlara bakiyorum hala falani görevden alin filani görevden alin. Önce cocugun yasini tutun be kardesim önce üzülün sonra konusun bunlari. Bu ne hirstir anlamiyor insan bazen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
N.E ~ 5 yıl önce
Evet yabancıdan bahsettik. Christian denilen adam bacağını incitti diye Yalak(A) sürüsü adama akın etti.Sırf yaranmacılık olsun diye hiçbir hitabı hak etmeyen kontrolör adı altındaki şahıslar grip oldu diye şirkettekiler evlerine tarikat lideri ziyaretine gider gibi koşuştular,uçuştan önce sonra.Sonra bu arkadaşımızın başına bu hastalık tebelleş olunca,Allah kurtarsın dediler.Çünkü o Chris gibi head chef değildi,yahut onlara ucus planlaması yapacak kontrolör değildi.Şimdi Ali Bey; Dediğiniz gibi kitaplarda yazılsa destanlarda dökülse hiçbirşey gideni döndüremez.Çünkü olanlar oldu,ölenler öldü. Adı batasıca şirket prensipleri denilen lanet kurallardan ötürü,Dünyanın başına yıkılacağını bilse bu şirket ve yöneticiler malesef kimsenin geri dönüşünü sağlamayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kez daha ~ 5 yıl önce
İnsanlığa olan umudumu kaybettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asl ~ 5 yıl önce
Olan ölene oluyor bu memlekette. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabanci olacaksin ~ 5 yıl önce
Yabanciya heryonde herseyde pozitif ayrimcilik var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Somali için bedava uçak ver ~ 5 yıl önce
Ama vatan evladına hiç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000