13 Ocak 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Herkes pilot olmuş güzel ülkemde
  • Ya ülke ekonomisi???
  • Atco ların havacılık tazminatında yapılan büyük haksızlıklara değinmemenizin özel bir sebebimi var.sizden bir haberci ve gazeteci olarak tazminat konusunu ele almanızı bekliyoruz sayın kıdık.
  • Inadına PGS inadına SAW.
  • öyle engelliler varki engelsizden çok çalışıyor.Öyle engellide varki kendine merhamet edenlerin yüzünü kara çıkarıyor. Yer işgal ediyor çalışanında başına bela oluyor. merhametten maraz doğuyor. hakli isen cimer e yaz kurtul seni atanları.
  • Burda yaşananları anlatsak roman olur şaka gibi ,TK tarafında işbilmez ne oldum delisi çok var ,nasılsa babasının malı degil ,siyasi otoriteyi arkasına almış ,kırıma uğrasa ya fıtratında var diyecek yada sigortası var ölenlerin tazminatını ödeyeceğiz deyip geçecek maalesef burası türkiye
  • Ne kadar Cahil bir insansın söylediklern kendini yalanlıyor. Evet yeni havaalanı keşke kuytu bir yere mesela kasımpaşaya yapılsaydı. Rüzgarı fazla denen yeni havaalanı olmasa asıl rüzgarın çok olduğu sabiha gökçendeki rüzgara bağlı kaza sonrası o kadar uçak nereye inerdi. Birde klasik dar görüşlü insanlar gibi 2 gün sonrasından ötesini düşünemiyorsun.10 yıl sonra havayolu trafiği iyice arttığında ne olacak. Ha deyince havaalanımı yapılıyor.
  • Acilen aciklama bekliyoruz havais. Haklarimizi kaybedersek yarin sendika uyeligimi sonlandiriyorum !!!! Hic bi ise yaramayan sendikaya bir de enayi gibi aidat veremem
  • Sen kendine tarafsızmı diyorsun şimdi? İstanbulun her yerinde fırtına vardı zannediyormusun o fırtınada yeşilköye tek pistten tüm uçaklara sorunsuz hizmetin sağlanacağını? Hiçmi bilmiyorsun hiçmi görmedin yeşilköyde yaprak sallansa pist yönü değişip hava trafiğinin felç olduğunu?
  • IGA 50 km üzeri esen rüzgara 1000 dolar ceza kessin..

Bi' anlayın be kardeşim!

İstanbul’da havalimanları tartışılırken, facianın da eğişinden döndük. Allah korudu da Pegasus Havayolları’nın pist dışına çıkan uçağı ile ilgili olumsuzluk yaşamadık. Biz bu duruma üzülürken, birileri “oh tam fırsatını bulduk” dercesine kazadan nemalanmaya çalıştı. Çok üzücü, havacılığımız adına üzücü.

Hava durumu oldukça kötü, uçaklar sallandıkça sallanıyor. İstanbul Havalimanı’nda uçaklar şaha kalkacak endişesi ile önlem üstüne önlem alınıyor. En kötü bir algı İstanbul Havalimanı üzerindeki tartışmaları alevlendirecek korkusu tüm idarecileri sarmış durumda.

Rüzgarın şiddeti öyle sert ki önüne geleni yıkıp geçiyor. Havalimanı terminalinden kopan parçalar sağa sola savrulurken, apronda elektrik panoları bile yerle bir olurken çalışanların çoğu ayakta duramayıp sığınacak korunak arıyor.

Rüzgarın hızı 40-50 knots arasında. Yani saatte 74 ile 90 km hızla esen rüzgara karşı uçaklar bütün risklere rağmen iniş kalkış yapıyor.

Tam bu sırada Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları uçağı pistten çıkıyor. İstanbul’da hava trafiği bir anda kaos yaşamaya başlıyor. Bir tarafta rüzgar ve fırtınadan dolayı zorluk yaşanan İstanbul Havalimanı diğer yanda pistten uçak çıktığı için kapanan Sabiha Gökçen Havalimanı. İkisinin tam ortasında tertemiz bir Atatürk Havalimanı.

Bir iki kodaman özel jeti ile insin kalksın diye, devlet adamları rahat rahat uçsun diye yani VIP/CIP uçuşlar dışında yolcu uçağı indirilmeyen bir havalimanı.

Ben iddia ediyorum dünyanın en lüks yaşayan ülkesiyiz. Ayranımız yok ama havamız bol.

Velhasıl Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı’ndaki sıkıntıları özetleyen bir twit attım.

“İstanbul Havalimanı’na coğrafik koşullar nedeniyle yani yeri yanlış olmasından kaynaklı yan rüzgar ve fırtına nedeni ile uçaklar inemiyor. Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı, uçuşlar durduruldu. Kısacası İstanbul Havacılıkta çöktü. Biz yazınca kötüyüz.”

Aslında burada kastım şu.

Siz eğer Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini on yıldır yapmayıp geciktirirseniz ki bunu İstanbul Havalimanı işlesin diye yaptığınıza eminim bir havalimanını en küçük hadisede uçuşlara kapatırsınız.

Siz bir havalimanını coğrafyanın en zor bölgesine yaparsanız, her gün bu tür zorluklarla karşılaşıp eliniz yüreğinizde gezersiniz.

Siz, Atatürk Havalimanı gibi bir havalimanını kendi egolarınız ile kapatıp İstanbul’u çaresiz bırakırsanız sorgulamak bize düşer.

Düşünün neler döndüğünü, nasıl planlar yapıldığını.

Sabiha Gökçen işlemesin diye pist yapımını ağırdan alacaksın, Atatürk Havalimanı kapatılsın diye sözleşmeye madde koyacaksın.

Uygulama sözleşmesinin 17. Maddesinde şu ifadeler var: "İstanbul’un Avrupa yakasında tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere açık tek havalimanı olacaktır. Genel Havacılık, bakım-onarım, müstakil kargo ve devlet uçakları ile özel VIP/CIP uçuşları bu taahhüdün dışındadır."

Sözleşme ortada iken, ülke havacılığını değil de kendinizi garantiye alıp sonrada dürüstlükten bahsetmek açıkçası milleti aptal yerine koymanın tam tabiridir.

Ama asıl kuşkum da şudur.

Bir uçak 22 saatte çamurdan çıkartılıyorsa bunun bir izahı olmalı. Ya beceriksizliktir, ya Sabiha Gökçen Havalimanı’nı sabote etmektir ya da “Bulunmaz fırsat” deyip İstanbul Havalimanı’na PR yaptırmanın tam zamanıdır.

Öyle de oldu maalesef.

İGA yöneticileri nasıl da keyifli keyifli açıklama yaptılar.

“Şu kadar uçağa sorunsuz hizmet verdik” diye başarıymış gibi lanse ettiler.

Arkadaş bu zaten senin görevin. Olması gereken bu. Senin asıl yapman gereken uçan çatıların uçmasını engellemek, devrilen araçların devrilmemesini sağlamak, yerinden sökülen elektrik panolarının sökülmemesini sağlamak.

İşte ben buna takılıyorum.  Ve insanlar çözülemeyen sorunları çözmeye değil de, olması gerekenleri başarı imiş gibi yansıtıyorlar buna takılıyorum.

Ben yine iddia ediyorum. En küçük hava olayında havalimanları kaos yaşıyor ise büyük bir hava muhalefetinde neler yaşanır düşünmek dahi istemiyorum.

Çukura yapılmış bir havalimanının, çukurdan çıkması zor.

Bi' anlayın be kardeşim!

Yorumlar Tüm Yorumlar (102)

Cem ~ 4 yıl önce
Herkes pilot olmuş güzel ülkemde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Ya ülke ekonomisi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 4 yıl önce
Atco ların havacılık tazminatında yapılan büyük haksızlıklara değinmemenizin özel bir sebebimi var.sizden bir haberci ve gazeteci olarak tazminat konusunu ele almanızı bekliyoruz sayın kıdık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Smiths & Volensky ~ 4 yıl önce
Inadına PGS inadına SAW.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 4 yıl önce
öyle engelliler varki engelsizden çok çalışıyor.Öyle engellide varki kendine merhamet edenlerin yüzünü kara çıkarıyor. Yer işgal ediyor çalışanında başına bela oluyor. merhametten maraz doğuyor. hakli isen cimer e yaz kurtul seni atanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs occ ~ 4 yıl önce
Burda yaşananları anlatsak roman olur şaka gibi ,TK tarafında işbilmez ne oldum delisi çok var ,nasılsa babasının malı degil ,siyasi otoriteyi arkasına almış ,kırıma uğrasa ya fıtratında var diyecek yada sigortası var ölenlerin tazminatını ödeyeceğiz deyip geçecek maalesef burası türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göksel ~ 4 yıl önce
Ne kadar Cahil bir insansın söylediklern kendini yalanlıyor. Evet yeni havaalanı keşke kuytu bir yere mesela kasımpaşaya yapılsaydı. Rüzgarı fazla denen yeni havaalanı olmasa asıl rüzgarın çok olduğu sabiha gökçendeki rüzgara bağlı kaza sonrası o kadar uçak nereye inerdi. Birde klasik dar görüşlü insanlar gibi 2 gün sonrasından ötesini düşünemiyorsun.10 yıl sonra havayolu trafiği iyice arttığında ne olacak. Ha deyince havaalanımı yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SENDIKA NEREDESİN ~ 4 yıl önce
Acilen aciklama bekliyoruz havais. Haklarimizi kaybedersek yarin sendika uyeligimi sonlandiriyorum !!!! Hic bi ise yaramayan sendikaya bir de enayi gibi aidat veremem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mali ~ 4 yıl önce
Sen kendine tarafsızmı diyorsun şimdi? İstanbulun her yerinde fırtına vardı zannediyormusun o fırtınada yeşilköye tek pistten tüm uçaklara sorunsuz hizmetin sağlanacağını? Hiçmi bilmiyorsun hiçmi görmedin yeşilköyde yaprak sallansa pist yönü değişip hava trafiğinin felç olduğunu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filan ~ 4 yıl önce
IGA 50 km üzeri esen rüzgara 1000 dolar ceza kessin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000