07 Ekim 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • yine bütün bitikler, ezikler bir araya toplanmış
  • Havaiş’i seçenler düşünsün
  • Kabin kokpitin elini kolunu bağlamaktadır. Kabin kokpit ayrılmalıdır
  • Kabincilerin yuzunden kokpite maas yapilamiyor. Yapilinca ikisinede ayni oranda zam yapiliyor
  • merhaba birde taşeron çalısanları ele alırmısınız ? sözleşme bittiği halde ne olacagını bilmeden ve hergün gelen taşeron çalışanlarının sesi olur musunuz.
  • A. O. Ekibine koyun sürüsünü verin onu bile güdemezler… A. O. Ve ekibi acil bir şekilde şirketten uzaklaştırılıp o zihniyet ultra dezenfekte edilmesi gerek. Yoksa diğer çalışanların vay başına… A.o. Ekibi gizli fetöcüdür. FETÖ nasıl 40-50yıl gizli tutulup boyası ortaya çıktı ise bu ekibinde her şeyi ortaya çıkacak merak etmeyin.
  • A. O. Ve ekibi şirkette olduğu süre… THY’nin iki yakası bir araya gelmez…
  • 77 ay krediyle luks alman arabasi alacaginiza akillica yatirimlar yapsaydiniz, coktan 'finansal ozgurluk' sahibi free insanlar olmustunuz, cogunuzda devlet memuru kafasi var, bir de bunu boyle dusunun...
  • yazı da boş yazılanlarda ankette..borç batağında 2 senedir ücret almadan kimsenin umarmadığı 1600 onu air çakışanı var haber yapmak için yapacaksınız bu haberi yapın tribünler için yazmayın.youmlara gelince orda kimse şirketini bırakmaz bırakamaz dışarda iş mi var ülkeyi batırdılar iflas retmiş şirket var devlete şikayet ediyorsun bir sonuç çıkmıyor. thy de iş cebindeyken bunu yazmak kolay gerçekden işsiz kal sonra koşa koşa gidersin.geçin bunları
  • Maaşlardaki hazine destegi kesintisi şey mi oluyor ? Bu maaşınızı vergilerimle ödüyorum diye söyleyen adamların kçö’leri ?

BATIYORUZ

THY personeli iyiden iyiye borç batağında. Evini satan mı ararsınız çocuğunu özel okuldan alanı mı? Kredi kartları dolmuş, artık kredi dahi çıkmaz olmuş. Ne zaman sona erer bu çin işkencesi bilinmez ama top yekûn batıyoruz.

Şirketin yaşanan pandemi sebebiyle aldığı kararla maaşlarda %50’ye varan indirime gidilmiş ardından da %18,45’lik bir maaş artışı yapılmıştı. Tabi ki oran hiç kimseyi memnun etmedi. Çünkü herkesin kendine göre bir ödeme dengesi vardı. Sürdürebilirlik olmayınca da türlü türlü acı hikayeler… Halde çalışmak, taksicilik yapmak, kargo dağıtmak ve hatta iltica etmek zorunda kalanlar bile oldu.

Yaşanan pandemi ile birlikte yapılan maaş indirimini, şirkete bağlılığını gösteren personel, bir süreliğine elbette anlayışla karşıladı. Ama bir süreliğine... Çünkü rakamlarda büyük bir ölçüde düzelme varken, hayat normale dönerken insanlar en azından önünü görmek istedi. Bu da yönetim tarafından ne yazık ki sağlanmadı. Beklenti en azından belki de falan tarihte %X maaş zammı ondan 1 yıl sonrada enflasyon +%Y zam şeklinde bir açıklama. Birçok şirket şimdiden bunu yaptı ve eski maaşlara dönenler bile oldu. 

THY yönetiminin personele biraz da olsun bu bağlamda yaklaşması gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla THY’nin bütün bankalarla anlaşması var. Hadi şu an zam yapamıyorsanız en azından bankalarla görüşülüp THY personelinin borçları ötelenemez mi? Ya da 2 sene sonra ödemeli banka kredisi sağlanamaz mı? Çok mu zor?

MEMNUNİYET ANKETİ

THY personeli tarafından hazırlanan ankette şaşırtan sonuçlar var. Son olarak THY’de işinizi bırakmayı ne sıklıkla düşünüyorsunuz sorusuna katılımcıların %30.9’u son derece sık, %28,4’ü sık sık, %18,6’sı ise orta sıklıkla demiş. Halbuki THY markasından da büyük bir çoğunluk gururlu ve şirketini çok seviyor. Hal böyle olunca oturup düşünmek gerekir. Sonuçta insanlar şirketlerini değil yöneticilerini terk edermiş. Bu arada hafta sonu yine ilginç sonuçların tehaye.com ’da olacağını da öğrendim.



CESARET

Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. Ne güzel söylemiş Yavuz Sultan Selim...

Hangi okuldan mezun olursanız olun, hangi görevde olursanız olun mücadele ruhunuzla birlikte cesaretiniz yoksa yarın yoksunuz. Hayat zaten gözümüzü açtığımız andan itibaren mücadeleden ibaret değil mi? Personel olarak sizler üzerinize düşen her şeyi yaptığınız ve sesinizi ortak bir şekilde duyurabildiğiniz takdirde yönetimin de sizi izleyeceğini unutmamanızı tavsiye ederim. Hepiniz aynı uçaktasınız…

BÜYÜK ONUR

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sayın Mehmet Nane, Haziran 2022’den itibaren IATA yönetim kurulu başkanı oldu. Sivil havacılıkta dünya genelinde önemli bir role sahip Türkiye’den bir Türk’ün bu makama seçilmiş olması hiç şüphesiz büyük bir onur. Kendisine IATA’da ki yeni görevinde başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun.

Emniyetli Uçuşlarınız Olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

BATIYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

~ 3 yıl önce
yine bütün bitikler, ezikler bir araya toplanmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen ~ 3 yıl önce
de hosgeldin.
Havaiş ~ 3 yıl önce
Havaiş’i seçenler düşünsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yük ~ 3 yıl önce
Kabin kokpitin elini kolunu bağlamaktadır. Kabin kokpit ayrılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onu bunu bilmem ~ 3 yıl önce
Kabincilerin yuzunden kokpite maas yapilamiyor. Yapilinca ikisinede ayni oranda zam yapiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.....? ~ 3 yıl önce
merhaba birde taşeron çalısanları ele alırmısınız ? sözleşme bittiği halde ne olacagını bilmeden ve hergün gelen taşeron çalışanlarının sesi olur musunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fplo ~ 3 yıl önce
A. O. Ekibine koyun sürüsünü verin onu bile güdemezler… A. O. Ve ekibi acil bir şekilde şirketten uzaklaştırılıp o zihniyet ultra dezenfekte edilmesi gerek. Yoksa diğer çalışanların vay başına… A.o. Ekibi gizli fetöcüdür. FETÖ nasıl 40-50yıl gizli tutulup boyası ortaya çıktı ise bu ekibinde her şeyi ortaya çıkacak merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim Kimson ~ 3 yıl önce
AO kim ya çok merak ettim
F/o ~ 3 yıl önce
A. O. Ve ekibi şirkette olduğu süre… THY’nin iki yakası bir araya gelmez…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kusbeyin ~ 3 yıl önce
77 ay krediyle luks alman arabasi alacaginiza akillica yatirimlar yapsaydiniz, coktan 'finansal ozgurluk' sahibi free insanlar olmustunuz, cogunuzda devlet memuru kafasi var, bir de bunu boyle dusunun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 3 yıl önce
77 ay krediyle 5 tane Alman arabası alsaydım 1 tane değilde
onur air ~ 3 yıl önce
yazı da boş yazılanlarda ankette..borç batağında 2 senedir ücret almadan kimsenin umarmadığı 1600 onu air çakışanı var haber yapmak için yapacaksınız bu haberi yapın tribünler için yazmayın.youmlara gelince orda kimse şirketini bırakmaz bırakamaz dışarda iş mi var ülkeyi batırdılar iflas retmiş şirket var devlete şikayet ediyorsun bir sonuç çıkmıyor. thy de iş cebindeyken bunu yazmak kolay gerçekden işsiz kal sonra koşa koşa gidersin.geçin bunları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hazine ~ 3 yıl önce
Maaşlardaki hazine destegi kesintisi şey mi oluyor ? Bu maaşınızı vergilerimle ödüyorum diye söyleyen adamların kçö’leri ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000