24 Ağustos 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • hızlı buyemeden bahsedıyorsunuz buyuebılırsınız gayet normal gereksız kadro acmak gereksız mudurluk seflik vermekte olmamalı bazı mudurlerının sadece cuma gunu ısıne gelmelerı oda 2 saatliğine cuma namazı kılmaya gelmelerı hıcbır sırkette ornegı gorulmemektır eger tassaruf moduna gıdılecekse boyle mudur efendılerle kocası mudurluk yaptı dıye karaısını alıp yuksek maasla sef olanlala baslanmalı kocası mudurluk yapan kısının karısını dısarda 20 yıllık sıgortası varsa bunlara yonelık tassruf saglanmalı geldıgı bolumde kendıne rakıp personele saldırıp ayakalarını kaydırmaya calısıyorlar
  • ılkel efendı sadece personelıyle ugrasıyor 17 18 19 maddeleıyle verımsızlık idasıyla ısten atıyor ik ya emir vermıs personelı ısten at ık cagırıyor anlaşama yapmaya zorluyor belgeyı ımzalamadıgında kendisni ıkna kabılıyetının olmadıgını ust yonetıme karsı verımsızlıgı ortaya cıkıyor burada personelının verımsız olmadıgı bu kararı veren ık yonetıcısı verımsız oldugudur ık yonetıcısı beyfendı belge ımazalatamıyınca dort donuyor mahkemede verılecek tazmınat gozune batıyor bazı mudur efendıler işe sadece cuma namazı kılmak ıcın gelıyorlar oda sadece 2 saat butun gununu evınde gecırıyorlar bunlarla ugrasmazlar personelle ugrasırlar verımsızlık ıdaasıyla ısten atılırsanız mahkemeye verın gorsunkler nasıl oluyormnus verımsızlık cevaplarını mahkemede verın
  • 2016 da 211 kişi bir günde kapıya konduğunda yaşanan ekonomik gerekçeler sebep gösterildi .. şimdi abartmayatım 1000 demeyelim 100 katı diyelim çok çok daha fazla ekonomik sebepler bulunurken İlker Aycı bunu mu düşünecek.. yaptığı yanlıştan dönene kadar boynunda bu ağırlıkla gezinecek... Kademli personelin emeklilik dilekçesini kabul etmeyip, hatta emekliliği gelmiş ancak şirketin uzattığı kişileri dahi atıp emekli etmeyen bir şirket, bir yönetim bir IK, bu tür kriz dönemlerini nasıl iyi yönettiği düşünebilir ... ders almak yetmez, yapılan yanlışın telafisi gerekir... Ne desek boş ama İşe iadeleri kabul etmeyip o sırada personel aldığından ek tazminat ödettirildi bu şirkete .. ceplerinden ödesinler ..
  • İlker aycı 6 yıldır hiç mi personel almamış? Geçmiş döneme sallayarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? İlker'i aklamaya çalışmayınız.
  • Avrupa ülkeleri bir tek Türk pilotu bile çalıştırmazken bizde bir sürü yabancı pilot var.Yerli pilotların istihdam devamlılığı tehlikedeyken bu kadar yabancıyı çalıştırmaya devam etmek bence akıl ve vicdan dışı bir uygulama.
  • Yapması gereken ahmet mehmeti değil yabancı pilotları çıkarmaktır hatta yabancı kabin memurlarınj da. En az 1000 kişilik yer açılır
  • Teknisyen olmadıgın teknisyenligi 2 vida sıkmaktan ibaret olarak görmenden bile belli.Uçtugun uçaktaki teknik olarak uçuş emniyetinden sorumlu kişileri bu şekilde görmek cahilligin bu sektördeki apacık tezahürü.saygılar
  • Ne iyilik yapmış ? Ne zaman? Nerede?gören var mi?
  • Başı boş dolu teknisyen var iki vida sıkıp günü bitiren bunları ayıklayın adam oto sanayide iş bulamaz burada bulmuş ama havaları görsen uçak üretiyor sanki haspam, işini yapanlara laf yok ama doldu taştı ya her merdivende sigara içen arazilere lafım
  • Niye ne yapsinmis İlker ayci. Emeği ile sıfır torpille Temel Kotil zamanında girdi benim eşim şirkete çok güzel paralar kazandık aileden paramız yoktu cok sukur yuvamizi kurduk da evimizi arabamızı da aldık. Benim esim 5 dönem üst üste performans ödülü aldı kabinde. Bu kadar kolay olmamalı. Ben inanmak istemiyorum 5000 kişiyi cikaracaklarina ve eğer çıkaracaklarsa da işlerinden memnun olmayıp sürekli soruşturma gecirenleri rapor alanları kendi hakkiymış gibi aylık sürekli olarak mazeret kullananları, uçuşlarına geç kalanları, aldığı parayı begenmeyenleri cikarsinlar. mudurlerden baslasinlar ama damacana müdürü varsa ondan başlasinlar. Çok üzülüyorum ya bayrak taşıyor bu şirket Türkiye'nin en kıymetli markası ya bizim gururumuz bu kadar basit olmamalı devlet daha çok destek vermeli thy'mize. Biz de elimizden geleni yapmalıyız şirketle maaş konusunda anlaşılmalı ben devlet memuruyum devlet bana 4150 TL maaş veriyo. Siz kçö olan 6000 bin lirayı begenmiyorsunuz yapmayin. Bu şirket batmasın. Ama yönetim kendinden başlasın mudurlerden başlasın adaletli olsunlar sonra taşın altına biz elimizi koyalım thymizi kurtaralım.insallah kimsenin canı yanmasin kimseyi cikarmasinlar.

AYCI İyi İnsan: THY’ Deki 5000 Fazla Çalışanı Nasıl Eritecek? İyi Olmak Yeterli mi?

SAĞLIKLAR DİLİYORUM. Türk Hava Yolları eski Genel Müdürü Temel Kotil’e ’e yapılan Corona testinin Pozitif çıktığını üzülerek öğrendim. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu nedenle aşağıdaki yazıda bazı değişiklikler yapıp eski Genel Müdürümüzün ismini metinden çıkarttım. Tekrar sağlık dileklerimi sunuyorum.

AYCI İYİ İNSAN: THY’ DEKİ 5000 FAZLA ÇALIŞANI NASIL ERİTECEK? İYİ OLMAK YETERLİ Mİ? Evet; THY’ de personel fazlalığı varsa “ geçen dönemin devamıyım” diyen Aycı’nın ve kendisinden önce tepe yönetimde bulunan Topçu ve diğer tepedeki ağabeylerinin eseridir. Şayet varsa, bu fazlalığı eritmek için iyi adam olmak yeterli değil. Nedeni basit “ hepsi bizim çocuklar “

Bugün konumuz işten çıkartma yasağı sonlanınca istihdamla ilgili yapılacak işlemler. Şayet işten çıkartılacak personel varsa bunların nasıl seçileceği. Ücretsiz izne ayrılmış olanların tümünün başka bir deyişle işverenin ücret güncelleme teklifine hayır diyenlerin şirketten uzaklaştıracağınızı biliyoruz ama eğer tümü sanal medya haberlerinde yer aldığı kadar ise bundan edinilecek tasarruf devede kulak.  Peki; şimdi nasıl belirleyecekler kimlerin işten çıkartılacağını? Geçmişte, hepsini biz aldık işe ve hepsi bizden.” türü bir şeyler söylemiştim bir yazımda. Bayağı tepki almıştım. Ve de anlamıştım ki telefon numaramı yorum cevapları arasında vermem çok yanlışmış. Evet, doğruyu söylemek gerekliyse Sn. Topçu ve dönemin Genel Müdürünün bu konuda Sn. Aycı’n lehine yaptığı bir şeyler de var. Haklarını yememek gerek. Ne ki o diye soracak olursanız, Kadroları o zamanlarda fazlası ile şişirmiş olmaları. İlker Beye fazla iş bırakmadılar. Bu konuda Aycı’da pirüpak değil. Küçümsenmeyecek katkısı olmuştur tabii ki.

Şimdi derin bir düşünce aldı iyi kalpli Bay Aycı’yı. “ Bu Çetini atsak falandan, Metini göndersek filandan torpilli. Erdemin desen arkası halen sağlam. Mesut’un torpili halen hayata mı? Değilse Mesut’ u da kayda alın. Partiden ayrılan siyasilerden torpilli olanları liste başı yapın, gitsinler ağabeyleri gibi. Halit’in torpili o senelerde MKYK’ da idi. Gözden düştü ve unutuldu ise yazın onu da listeye. Topçu ve o dönemdeki tepe yöneticilerden torpilli olanların hemen çizin üstlerini. Aman benimkilere şimdilik dokunmayın.” Vb.

Farkındayım konuyu karikatürize ettik ama maalesef ki görünüm bu. Tabii ki isteyen eğer bu durum yaşanacaksa seçimin performansa göre yapılacağını da düşünebilirler. Ne yapsın Aycı.  İşi zor. Bu listeyi onaylamak için mangal gibi yürek ister. Bunu hazırlamak, yayınlamak 211’lerin listesini hazırlamaya benzemez. Onu çıkar, yerine başka birini yaz. Bu çalışmada bunu diyemezler.

YA SİZ İLKER AYCININ YERİNDE OLSAYDINIZ? Ne yapardınız? Tüm dünya havayolları benzeri durumda. THY’ de fazla istihdam olduğu belli ve açık seçik görülüyor. İstihdam fazla değil dense bile hizmetin mevcuttan az personelle yürütülmesinin, istihdamdan tasarruf sağlanmasının şart olduğu bir dönemdeyiz.  Ve de durumun bir süre böyle devam edeceği açık. Siz İlker beyin yaptığı sıralamaya bakmayın. Hani bizim sıralamamız “ Müşteri, çalışanlar ve en arka şirket “ şeklinde demişlerdi. Hani eskilerin bir sözü var. “ Laf ola beri gele” Krizin başında, hiçbir şey belli değilken moralleri yüksek tutmak için öylesine ifade edilmiş bir söz. Uygulamada hayat bulması mümkün olmayan bir sıralama. Belki de İlker Bey Türk Hava Yollarını babasından kalma kendi şirketleri olduğunu düşündü bir an için. Hakikate bakarsak İlker Beyi değerlendirirken üstleri çalışanların memnuniyetinden önce şirketin durumuna bakacaklardır. Evet; bu münazaraları bir tarafa bırakarak düşünün. Siz İlker Aycı Beyin yerinde olsaydınız ne yapardınız?

Şirkette fazla personel mevcut. Veya bazılarının savunduğu gibi fazlalık yok. Ancak; yolcu sayısı düşmüş, seferler azalmış. Doluluk oranı eskisi gibi değil. Filonun hatırı sayılır bir kısmı yerde yatacak. Uçakların nispeten daha yaşlı olanlarını elden çıkartalım desen alıcı yok. Malum yerde yatan uçağın gideri de hayli fazla. Bunlar yetmezmiş gibi insanlar yolculuğa çıkmaktan da korkar olmuş. Uzmanların bir kısmı Sivil Havacılık kendisini ancak 2023 yılında toplar diyor, diğer bir kısmı ise toparlanmak için beş senenin gerekli olduğunu söylüyor. İster devlet şirketi olsun,

İster özel sektör şirketi, hangi statüde olursa olsun hiçbir şirket bu durumda ihtiyaç fazlası olan personeline ödeme yapıp zararını bir üst boyuta taşımaz. Kaldı ki THY halka açık bir şirket. Evet; siz olsanız Aycı Beyin yerinde ne yapardınız? Bu kez ne yapması gerekiyorsa onu yapacak ve de galiba yapmaya mecbur. Allah kolaylık versin. Bu konumun ilk adımlarının İlker Beyin YK Başkanlığından önce atıldığı malum. İlker Bey bu duruma ne kadar tuz biber ekti, ona ayrıca bakmak gerek. Katkısının olduğu da mutlak.

Hatırlıyorum da Topçu döneminde önce uçak siparişi verilip, daha sonra bu uçakları uçuracak pilot arandığı bir dönem yaşadı Yabancı pilotlar bir takım küçümsenmeyecek imtiyazlar ile o zaman üşüşmüştü THY’ nin başına. Eh büyük başın derdi de büyük olurmuş.

THY. Büyüme çok hızlı ve hesapsız mı yapıldı? Evet, öyle denmişti o zamanlar Öyle olduğu görünüyordu

O dönemlerde şirketten insanlar çıkartılınca bazı kendini bilmez çalışanların siyasi mülahazalarla alkış tuttuğunu hatırlıyorum. En hafifletilmiş, terbiye kaidelerini aşmayan deyimle “ Hepsi oturuyor, çalışmıyorlar yönetim atmayıp da ne yapsın” diyorlardı. Bu söylediğimin doğruluğunu görmek için o dönemlerin arşiv yazılarına girip yorumları okumanız yeterli. Çok çok ağır ifadelere rastlayacaksınız yorumlar arasında. İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIR derler ya. Herhalde şimdi iğnenin ne kadar acıttığını hissetmiştir o zekâlar.

Kimsenin işinden olması insan yüreği ve insan beyni taşıyan kimseye zevk vermez. Şu anda THY çalışanları kadar üzülüyoruz mevcut duruma. Keşke imkân olsa da bir çözüm bulunsa. Bu sizler kadar bizi de sevindirecektir. Zor da olsa bunu temenni etmek insanlık gereği.

ANLAŞILAN TÜRK HAVA YOLLARINA KALİFİYE ELEMAN GEREKLİ DEĞİL? Tüm dünya ülkeleri gibi bizde bir kriz yaşıyor. Ekonomik durumu için yöneticiler iyiye gidiyor diyor ama çarşı pazarda bunu hissetmek mümkün değil. Dünyanın birçok ülkesinin baş ağrısı olan işsizlik ülkemizde de yaşanıyor ve omuzlardaki yükü daha da ağırlaştırıyor. Ama bu aralar işçi çıkarmak yasak Türkiye’mizde

Tüm dünya havayolları gibi, Türk Hava Yolları da zor durumda. Her ne kadar kapsam içi çalışanların maaşlarından belirli oranlarda düşüş sağlamak için Sendika ile görüşme yaptılarsa da, sonuç alınamadı. Ne olacağını kimse bilmiyor. Veya bize öyle geliyor. İşveren şimdilik sendikasız çalışanların maaşlarını ve sosyal haklarını güncelleme ( düşürme ) yolunu seçti. Ve kararını bir duyuru ile çalışanlarına duyurdu. Ya kabul edersiniz ya da kulağınızdan tutup atarız demedi. Yönetim iyi niyetinin bir göstergesi olarak kapsam dışı çalışanın bu öneriyi kabul edip etmeme haklarının mevcut olduğunu da ifade etti. Sonrada önerinin kabul edilmemesi halinde kanunun ilgili maddesinin İşverene tek taraflı fesih hakkı verdiğini kibarca hatırlattı. Benim gibi bazı bozguncular buna tehdit diyor. Kabul edenler, etmeyenler ayrıldı. Kabul etmeyenler işten atılmadılar. Ancak ücretsiz izne çıkartıldılar. Her ne ise, aslına bakarsanız personel işçi çıkartma yasağı bitince ne olacağını biliyor

Şirkette kimler kapsam dışı. Tam olarak bilemiyorum ama Kanunen kapsam dışı kalması iktiza eden, sendikanın ilan edeceği greve katılmayacak olan personele ilaveten Müdür ünvanlı yöneticiler, Mühendisler belki de uzmanlar. Toplamda kaç kişiler onu da bilmiyorum. Bir aralar bu şirkette 650-700 civarında Müdür olduğu konu ediliyordu.  Acaba; ülkede Pandemi devam ederken ve de işsizlikteki artış eğilimi bile takip edilemezken, tepe yöneticiler bu ortamda şirketten ayrılma kararını kimlerin verebileceğini hiç düşündüler mi?

Şirkette zaman ve çalışma ile elde ettikleri aşamaları, başarıları ile süslemeyi bilen ve de ve uzman olarak ön plana çıkan, kendisini kuruma kabul ettirmiş ve de en önemlisi yalnız sektörde değil tüm iş dünyasında meslek itibarı ile de aranılır olan çalışanların şirketten ayrılma kararını kolaylaştırmış olabilirler mi?

Bu şirkette yönetici ( Mühendis ve uzman ) olmayan kapsam dışı personelin en çok Bilişim Teknolojisi ünitesinde mevcut olduğu söyleniyor. 2019 yılında çok sinsice ( bu bir çalışanınızın ifadesidir ) yapılan bir planlama ile (performans yönetimi ) birçok BT personelinin kapsam dışına çıkarıldığı hatırlarda. Sizce bu bir şeylerin hazırlığı mıydı? O dönemde, bu ünitede çalışanlar yönetime güvenip (?  Mecburen ) sendikadan istifa etmişlerdi. Sendikalı olarak çalışma hakkı sadece şirkete yeni giren tecrübesiz personele tanınmıştı. 

Bu uygulama ile Bilişim Teknolojisi ünitesinde görev yapanların yarısı belki de yarıdan fazlası kapsam dışı statüye taşınmıştı. Son günlerde yayınlanan ücret güncelleme duyurusunu takiben bu çalışanların bir kısmı istifa etmek zorunda kaldı Özetle konusu ile ilgili tecrübeye sahip, nispeten yüksek maaş alan ve de meslek itibarı ile piyasada

Aranır olup iş bulamama korkusu olmayan çalışanlar işten ayrılıyor. Bir kısmının yeni işlerine başladıkları da belirtiliyor. Geride kalanlar tecrübesiz sendika üyesi olan personel. Onların da gelecek vadedenleri Şirket yönetimi ile sendikanın bu ortamda büyük bir düşüncesizlikle ortaya koydukları çekişme oyununda şirketten kopacaklarına mutlak gözü ile bakılıyor.

AYCI İyi İnsan: THY’ Deki 5000 Fazla Çalışanı Nasıl Eritecek? İyi Olmak Yeterli mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (122)

hkkl ~ 3 yıl önce
hızlı buyemeden bahsedıyorsunuz buyuebılırsınız gayet normal gereksız kadro acmak gereksız mudurluk seflik vermekte olmamalı bazı mudurlerının sadece cuma gunu ısıne gelmelerı oda 2 saatliğine cuma namazı kılmaya gelmelerı hıcbır sırkette ornegı gorulmemektır eger tassaruf moduna gıdılecekse boyle mudur efendılerle kocası mudurluk yaptı dıye karaısını alıp yuksek maasla sef olanlala baslanmalı kocası mudurluk yapan kısının karısını dısarda 20 yıllık sıgortası varsa bunlara yonelık tassruf saglanmalı geldıgı bolumde kendıne rakıp personele saldırıp ayakalarını kaydırmaya calısıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hkk ~ 3 yıl önce
ılkel efendı sadece personelıyle ugrasıyor 17 18 19 maddeleıyle verımsızlık idasıyla ısten atıyor ik ya emir vermıs personelı ısten at ık cagırıyor anlaşama yapmaya zorluyor belgeyı ımzalamadıgında kendisni ıkna kabılıyetının olmadıgını ust yonetıme karsı verımsızlıgı ortaya cıkıyor burada personelının verımsız olmadıgı bu kararı veren ık yonetıcısı verımsız oldugudur ık yonetıcısı beyfendı belge ımazalatamıyınca dort donuyor mahkemede verılecek tazmınat gozune batıyor bazı mudur efendıler işe sadece cuma namazı kılmak ıcın gelıyorlar oda sadece 2 saat butun gununu evınde gecırıyorlar bunlarla ugrasmazlar personelle ugrasırlar verımsızlık ıdaasıyla ısten atılırsanız mahkemeye verın gorsunkler nasıl oluyormnus verımsızlık cevaplarını mahkemede verın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 den ~ 4 yıl önce
2016 da 211 kişi bir günde kapıya konduğunda yaşanan ekonomik gerekçeler sebep gösterildi .. şimdi abartmayatım 1000 demeyelim 100 katı diyelim çok çok daha fazla ekonomik sebepler bulunurken İlker Aycı bunu mu düşünecek.. yaptığı yanlıştan dönene kadar boynunda bu ağırlıkla gezinecek... Kademli personelin emeklilik dilekçesini kabul etmeyip, hatta emekliliği gelmiş ancak şirketin uzattığı kişileri dahi atıp emekli etmeyen bir şirket, bir yönetim bir IK, bu tür kriz dönemlerini nasıl iyi yönettiği düşünebilir ... ders almak yetmez, yapılan yanlışın telafisi gerekir... Ne desek boş ama İşe iadeleri kabul etmeyip o sırada personel aldığından ek tazminat ödettirildi bu şirkete .. ceplerinden ödesinler ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker ~ 4 yıl önce
İlker aycı 6 yıldır hiç mi personel almamış? Geçmiş döneme sallayarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? İlker'i aklamaya çalışmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı ~ 4 yıl önce
Avrupa ülkeleri bir tek Türk pilotu bile çalıştırmazken bizde bir sürü yabancı pilot var.Yerli pilotların istihdam devamlılığı tehlikedeyken bu kadar yabancıyı çalıştırmaya devam etmek bence akıl ve vicdan dışı bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı pilot ~ 4 yıl önce
Yapması gereken ahmet mehmeti değil yabancı pilotları çıkarmaktır hatta yabancı kabin memurlarınj da. En az 1000 kişilik yer açılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen bolluguna ~ 4 yıl önce
Teknisyen olmadıgın teknisyenligi 2 vida sıkmaktan ibaret olarak görmenden bile belli.Uçtugun uçaktaki teknik olarak uçuş emniyetinden sorumlu kişileri bu şekilde görmek cahilligin bu sektördeki apacık tezahürü.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi insan ~ 4 yıl önce
Ne iyilik yapmış ? Ne zaman? Nerede?gören var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen bolluğu ~ 4 yıl önce
Başı boş dolu teknisyen var iki vida sıkıp günü bitiren bunları ayıklayın adam oto sanayide iş bulamaz burada bulmuş ama havaları görsen uçak üretiyor sanki haspam, işini yapanlara laf yok ama doldu taştı ya her merdivende sigara içen arazilere lafım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TESPIT ~ 4 yıl önce
Ya ucak ogretir, ya idarecilere gecirir sirketi etkili soyle yonetir, ya kabin memurlarina ya kaptanlara sarar, hepsi ucak muhendisidir ve birgun kokpite gececekler ve acacaklari dukkanda birseyler satacaklardir; sonucta su kadar paraya bakar bunu yapmalari, amaaa ne kilik kiyfet ne sac sakal disiplini nede mesleki heves—-ucaktan habersizdirler, en ufak bir sey zul gelir, islerini yapmazlar, sana akilda ogretirler anlarsin sade sigorta bas cek olduklarini—idare eder gonlunu hos tutarsin, umut dunyasi..Ama gercek suki boslar ve basibozuklar..Sende bulasmak istemezsin..
line ~ 4 yıl önce
eski tk çalışanı olarak onlar orada kalır yine çalışanı gönderirler. Bizim gibi isyan eden de kendi çıkar thy çiftlik olmadan öteye gidemez.
To new bee... ~ 4 yıl önce
O vidayı sıkmak için de kırk fırın ekmek yemen gerek. Uçak teknisyenliğini vida sıkmak olarak görüyorsan sağda solda havacıyım deme. İnsanlar ardıyla güler. Ne kuyruk acın var bilmiyorum ama bilmediğin konularda yorum yapmamayı dene.
Yazık ediyorlar thy'mize:( ~ 4 yıl önce
Niye ne yapsinmis İlker ayci. Emeği ile sıfır torpille Temel Kotil zamanında girdi benim eşim şirkete çok güzel paralar kazandık aileden paramız yoktu cok sukur yuvamizi kurduk da evimizi arabamızı da aldık. Benim esim 5 dönem üst üste performans ödülü aldı kabinde. Bu kadar kolay olmamalı. Ben inanmak istemiyorum 5000 kişiyi cikaracaklarina ve eğer çıkaracaklarsa da işlerinden memnun olmayıp sürekli soruşturma gecirenleri rapor alanları kendi hakkiymış gibi aylık sürekli olarak mazeret kullananları, uçuşlarına geç kalanları, aldığı parayı begenmeyenleri cikarsinlar. mudurlerden baslasinlar ama damacana müdürü varsa ondan başlasinlar. Çok üzülüyorum ya bayrak taşıyor bu şirket Türkiye'nin en kıymetli markası ya bizim gururumuz bu kadar basit olmamalı devlet daha çok destek vermeli thy'mize. Biz de elimizden geleni yapmalıyız şirketle maaş konusunda anlaşılmalı ben devlet memuruyum devlet bana 4150 TL maaş veriyo. Siz kçö olan 6000 bin lirayı begenmiyorsunuz yapmayin. Bu şirket batmasın. Ama yönetim kendinden başlasın mudurlerden başlasın adaletli olsunlar sonra taşın altına biz elimizi koyalım thymizi kurtaralım.insallah kimsenin canı yanmasin kimseyi cikarmasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP yazık ediyorlar ~ 4 yıl önce
Temenni ederim ki sizin düşündüğünüz gibi olsun her şey. Ne THY' ye ne de insanlarına yazık olmasın.
Km ~ 4 yıl önce
Bu maasa seni cikarmayacagiz desinler ben buna da fitim ama onu da demiyorlar!!! bu dusuncelerle korkuyla slide aliyoruzz profiling yapiyoruz yaa insaff yaa
Alakaya maydonoz. ~ 4 yıl önce
1.si kçö'den alinabilen en ust limit sizin memurum bu maaşı aliyirum dediginiz rakam oluyor. Sanirim kendi maasinizla kçö odemesini karistirdiniz. 2.si eşiniz 5 sene boyunca performastan ödül alip gelip size sirketimizdeki olmayan damacana müdürlügündenmi bahsediyordu? Eşiniz performa stan odul aldiysa bu isini takip etmeyen sikisinca rapor alan bahanelere siginan personel karsisinda isine sahip ciktigi icindir. 3.su lutfen bir devlet memuru olarak kendi isinizle ilgilenin eşinizin bir sikayeti varsa kendi adina burada dogru maaş rakamlari ile kendi sikayetlerini ifade edebilir.
Uçan şefler ~ 4 yıl önce
Ne oldu? Nerede bu adamlar?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000