17 Şubat 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • E5 SEFAKÖY METRO ? Bırakın kardeşim bu işleri Gayrtetepe Metrosu siyasi ve adamı olanların yaptırdığı bir metro. - E5 SEFAKÖY METRO açılmalı acilen. Bilmiyormusunuz asıl Yolcu ve Çalışan İncirli den Beylükdüzü hatları arasında oturanlar. Hiç kimseden ses yok E5 SEFAKÖY METRO için. Akşamları servis çıktığında veya servis İGA ya gelirken görmüyormusunuz Tüm servislerin yol güzergahı 5 üzeri.!!! Bize Gayrettepe uymaz birader...
  • sayin ali bey... pgs basina gelen nazar filan degil..olcaklar belliydi.. uzun zamandir yogun ucus temposu... unstable yaklasmalar ilk degildi.. meslektaslarimiz icin uzgunuz ancak.. en kotu hava sartlarinda appr deneyen... zamandan kazanmak icin gece visual istiyen.. kuyruk ruzgarla kalkan inen limitlere yakin bizleri zaman zaman sasirtan havayolu.. 10 bin ft alti 320knt la alcalan.. amac kimseyi kotulemek degil ama biz pilotlar aramizda kendimizde hatalari gormemiz sart.. tum havacilik camiasina gecmis olsun tekrardan... ancak bir dikkat cekmek istedigim konu maalesef suan bircok avrupa havacilik sitesinde sirketlerimizin ve turk pilotlarin kotulenmesi..
  • Milletin parasini odesin atlas. Varmi boyle bilet sat Parayi al Ifkas ettim de. Yazik gunah.
  • Evt, sektoru batiranlar ortada, neyi soguluyoruz ki? ayrica THY SAW dan cekilecegini zaten acikladi haftalar once.. yeni bir bilgi degil ki bu..
  • Ali Bey yazdıklarınıza katılıyorum.Atlas Global Türk Sivil Havacılığı için büyük bir kayıp. Bütün yazdıklarınıza katılmakla birlikte eklemek istediğim bir konu var ki yanlış yöneticilerle çalışılmasının da büyük bir payı var. Yıllarca ticaretin başına doğru adam bulamadıkar örneğin.Teknik ve sadece planlama yönü baskın kişiler ticareti yönetti.Şahıslarına hiç sözüm yok fakat yanlış kişilerin yanlış yerlerde çalıştırılmış olması da olumsuz bir etken diye düşünüyorum.
  • Amaç pegasus un değerini düşürmek değil. Kendi değerine güvenmenin ve bu güven nedeniyle sadece saw dan değil esb den de çekilmenin bir sonucu. Yani yolcu eğer ajet değil de tk kalitesi istiyorsa ist den uçacak, yok ben istemem diyorsa ajet e mahkum saw dan devam edecek. Fiyatların henüz tk ile aynı seviyede olmasının nedeni de yolcuyu zorunlu olarak ist ye itmek. Bu pekte mantıklı olmayan yaklaşım şirket karını kötü etkileyecek diye düşünürken pegasus un artık kötü talihi mi yoksa kötü yönetimi mi diyelim, olaylar yasaninca hiç te azımsanmayacak bir yolcu ilk tercihini tk dan (ya da ajet) kullanmaya başladı. Maalesef bu durum bazı sorunların üzerini örtecek ve yine çözümsüz bir döneme gireceğiz...
  • İga verdik diyordu gönlümüz rahat diyordu o da mı CEO’nun reklamıydı..yazık havacılık Nasıl kişilere kaldı.çoğu gururlu insanlar o iddia ile bile utanır aklanmak için istifa ederdi.akla bir soru geliyor koltuk çok mu kirli?

Atlas-Pegasus herkes sus pus…

Bir karabulut mu desem, bir kara el mi desem, bir kara kedi mi desem bilemedim. Ama şunu söyleyebilirim; havacılığımızı kara günler bekliyor. Bir yanda AtlasGlobal’in iflas ilanı ile işsiz kalan yüzlerce çalışan diğer yanda Pegasus’un talihsiz kazaları.

Önce AtlasGlobal üzerine yoğunlaşalım. Açıkça söylemek gerekirse; müşteri memnuniyeti açısından THY ile yarışacak tek şirketimiz idi. İkramından, business koltuk sunumu ile müşteri memnuniyeti, farklı hizmet anlayışına kadar kalitesi tartışılmaz bir şirket idi.

Elbette havacılık zor. Hele hele arkanızda devlet gücü yok ise, süreklilik arz eden engellere rağmen ayakta kalmaya çalışıyorsanız, ezici THY rekabetine rağmen çare üretiyorsanız, üstüne üstlük gecenizi gündüzünüzü havacılığa ayırıyorsanız, cebinizdeki son kuruşa kadar ülkeniz için harcıyorsanız sonunda iflas bayrağını çekmek zorunda kalıyorsunuz.

Bu ayıp Türkiye’nin ayıbıdır, bu utanç Türk sivil havacılığınındır.

AtlasGlobal bu ülkenin kaliteli bir markası idi. Benim şüphelerim var. Benim Türk sivil havacılığını idare edenlerle ilgili şüphelerim var.

Neden şirketlerimiz batıyor, neden şirketleri ayakta tutmak için çıkış aranmıyor, neden bu sürece gelinmesinin önündeki engeller kaldırılmıyor? Bütün bu sorular kafamızın içini meşgul ediyor.

Şimdi yüzlerce insan işsiz kaldı ve her birinin kendine göre derdi var. Kim bu işsiz kalanların sesi olacak, kim onlara iş bulacak, kim onların yaşadıklarını anlayabilecek?

Ben şirketin sahibi Murat Ersoy’u iyi tanırım. Son kuruşuna kadar da şirketi ayakta tutmak için çaba harcadığına eminim.

Bir milli değerimizi daha yitirmiş vaziyetteyiz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün şapkayı önüne koyup düşünmesi şart.

Yüz binlerce yolcu taşıyan AtlasGlobal’in yerini kim dolduracak. Yerliler mi yabancılar mı?

Yerli demişken Pegasus’a geçelim.

Pegasus Havayolları, Türkiye’nin en iyi şirketlerinden biridir.

Her ne oldu ise kar açıkladıktan sonra şirketin başına felaketler gelmeye başladı. Sanki şeytan kıskanmış ve Pegasus Havayolları’na tuzak kuruyor gibi.

Bu kadar aksiliğin üst üste gelmesinden insan şüphe duyuyor. Sabiha Gökçen’i, SAW yapan Pegasus Havayolları’nın ta kendisidir. “İnek otlamaz” denilen havalimanından paylaşılamayan bir havalimanı haline gelmiş, İstanbul Havalimanı açıldıktan sonra da önemli bir oranda yolcu artışı sağlamış bir havalimanı.

Gerçi ben SAW üzerinde oynanan oyunları da zaman zaman dile getiriyorum ama kulak asan yok.

Pegasus’a dönecek olursak, bütün bu aksiliklerin bir açıklaması olmalı. Ali Sabancı’nın Pegasus Havayolları’nı satın aldığı günden son bir yıla kadar hiç ama hiç sorunu olmayan şirket bir anda sorunlarla boğuşmaya başladı.

Havacılık sektörü dövülmeye gelmez. Dünyaya karşı, Avrupa Sivil Havacılığı’na karşı kendimizi küçültmeyelim. Elini ovuşturan Avrupalı şirketlere karşı şirketlerimizi ayakta tutmanın çaresine bakalım. Hani bizi kıskanan Avrupa var ya onlara paye vermeyelim.

Bir kulis paylaşıp yazımı bitirmek isterim.

Öğrendiğim kadarı ile THY Sabiha Gökçen’den tamamen çekilecek ve yerini AnadoluJet markasına bırakacak.

THY, böylelikle Anadolujet’i sahaya sürecek ve Pegasus’un yükselen değerini düşürmeye çalışacak. Öteden beri derim ki içeride kavga etmeyin. “Sizin asıl hedefiniz yabancı şirketlerin pazarına sahip olmak” olmalı derim.

Bilmem anlatabildim mi?

Geçen haftaya dair…

Geçen hafta yazdığım yazı ile ilgili belgeleri göstermek için can atıyorum. Ama henüz savcılığa verilmedim, henüz herhangi bir adli makamdan davet edilmedim.

Beyler lütfen mahkemeye verin beni de gösterelim şu belgeleri.

Atlas-Pegasus herkes sus pus…

Yorumlar

E5 SEFAKÖY METRO ? ~ 4 yıl önce
E5 SEFAKÖY METRO ? Bırakın kardeşim bu işleri Gayrtetepe Metrosu siyasi ve adamı olanların yaptırdığı bir metro. - E5 SEFAKÖY METRO açılmalı acilen. Bilmiyormusunuz asıl Yolcu ve Çalışan İncirli den Beylükdüzü hatları arasında oturanlar. Hiç kimseden ses yok E5 SEFAKÖY METRO için. Akşamları servis çıktığında veya servis İGA ya gelirken görmüyormusunuz Tüm servislerin yol güzergahı 5 üzeri.!!! Bize Gayrettepe uymaz birader...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 4 yıl önce
sayin ali bey... pgs basina gelen nazar filan degil..olcaklar belliydi.. uzun zamandir yogun ucus temposu... unstable yaklasmalar ilk degildi.. meslektaslarimiz icin uzgunuz ancak.. en kotu hava sartlarinda appr deneyen... zamandan kazanmak icin gece visual istiyen.. kuyruk ruzgarla kalkan inen limitlere yakin bizleri zaman zaman sasirtan havayolu.. 10 bin ft alti 320knt la alcalan.. amac kimseyi kotulemek degil ama biz pilotlar aramizda kendimizde hatalari gormemiz sart.. tum havacilik camiasina gecmis olsun tekrardan... ancak bir dikkat cekmek istedigim konu maalesef suan bircok avrupa havacilik sitesinde sirketlerimizin ve turk pilotlarin kotulenmesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 4 yıl önce
Milletin parasini odesin atlas. Varmi boyle bilet sat Parayi al Ifkas ettim de. Yazik gunah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 4 yıl önce
Evt, sektoru batiranlar ortada, neyi soguluyoruz ki? ayrica THY SAW dan cekilecegini zaten acikladi haftalar once.. yeni bir bilgi degil ki bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 4 yıl önce
Ali Bey yazdıklarınıza katılıyorum.Atlas Global Türk Sivil Havacılığı için büyük bir kayıp. Bütün yazdıklarınıza katılmakla birlikte eklemek istediğim bir konu var ki yanlış yöneticilerle çalışılmasının da büyük bir payı var. Yıllarca ticaretin başına doğru adam bulamadıkar örneğin.Teknik ve sadece planlama yönü baskın kişiler ticareti yönetti.Şahıslarına hiç sözüm yok fakat yanlış kişilerin yanlış yerlerde çalıştırılmış olması da olumsuz bir etken diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 4 yıl önce
Amaç pegasus un değerini düşürmek değil. Kendi değerine güvenmenin ve bu güven nedeniyle sadece saw dan değil esb den de çekilmenin bir sonucu. Yani yolcu eğer ajet değil de tk kalitesi istiyorsa ist den uçacak, yok ben istemem diyorsa ajet e mahkum saw dan devam edecek. Fiyatların henüz tk ile aynı seviyede olmasının nedeni de yolcuyu zorunlu olarak ist ye itmek. Bu pekte mantıklı olmayan yaklaşım şirket karını kötü etkileyecek diye düşünürken pegasus un artık kötü talihi mi yoksa kötü yönetimi mi diyelim, olaylar yasaninca hiç te azımsanmayacak bir yolcu ilk tercihini tk dan (ya da ajet) kullanmaya başladı. Maalesef bu durum bazı sorunların üzerini örtecek ve yine çözümsüz bir döneme gireceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 4 yıl önce
İga verdik diyordu gönlümüz rahat diyordu o da mı CEO’nun reklamıydı..yazık havacılık Nasıl kişilere kaldı.çoğu gururlu insanlar o iddia ile bile utanır aklanmak için istifa ederdi.akla bir soru geliyor koltuk çok mu kirli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rikkat ~ 4 yıl önce
Atlas jet ve Pegasus birden bire düşüşe geçti ben uçuşlarımda Atlas jet i tercih ederdim üzüldüm iflas kararına neden biz markalarımıza sahip çıkamıyoruz neler oluyor
Xx ~ 4 yıl önce
Çok doğru bi yorum olmuş, pegasusun kazalarına yapılan abuk subuk yorumlar, daha havacılığın a sını bilmezken eğitimsiz pilotlar denmeleri, zaten hiç ikramda yok demeleri. Hayatında daha bir kere bile uçmamış insanlar başkalarının acılarına nekadar da çok seviniyorlar. Sen thy den daha yüksek fiyata bilet alıyorken ( kesin zaten daha ucuz olsun diye başka firmalara da bakıyosundur) o biletin içinde peşin peşin yemek paranı da ödüyosun su paranıda. Biraz yorum yaparken başka insanların da düşünün
NN ~ 4 yıl önce
Devlet yetkilisi ben olsaydim. Hic bir sirket gozetmeksizin boyle iflas eşigine gelen sirketlerin kolundan tutardim. Her ne pahasi olursa olsun birakmazdim! Kayyumda atardim yonetimi ele gecirir onca calisan isine devam ederdi.Boylesine kaliteli marka degeri yuksek Atlasi yedirdilerya gelecekten umudumun yeşeren ciceklerini soldurdular.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000