16 Mayıs 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ataturk havalimanı ismi tarihi ve hizmetleriyle her daim onemli bir yer olmustur. tarih bilinciyle el üstünde tutulup gelecek nesillere Türk Havacılığının beşiği olarak gösterilmeli, hep ayakta durmalı. artık gerçekten burası da şehir rantına kurban gitmemeli. nolur lütfen !!
  • İyi haberçi ne yapar yapar o imzalı belgeyi sunar halka
  • Siz nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz. Ne yapmalım İGAyı kapatalım yeşilköye mi dönelim. Nasıl kafa yapısı bu üzerine saçma bir teklif üzerine köşe yazısı yazılıyor. Saçma fikrine kendin dahi İnanmıyorken amacın Milletin zihnini bulandırmaktan başka bir şey değil. İGAyı Kapatalım Atatürk havalimanına dönelim Saçmalık... Yok yok en iyisi Atatürk havalimanını İmamoğluna verelim herşey güzel olsun.
  • Nerden biliyosun talanın başladığını paylaş da bilelim gayri
  • 25 yıllık havacıyım ve hala AHL çalışıyorum, Ali Bey 2005 senesinde THY nin 55 uçağı vardı. Bunların 7 tanesi A 340 idi şimdi 400 uçağı var ve bunların ( Kargo dahil) çoğu kiralık ama bu uçaklarla AHL bize yetmiyordu geniş gövdeli uçaklara park pozisyonu bulamıyorsun, bremze ye 1 geniş gövde ve ya 2 dar gövde K taxi yoluna 7,8 uçak diziyorduk, Yankee yapıldı, Tango yapıldı yetmiyor, yetmiyordu, havacılığımız hızlı bir şekilde büyüdüğü için zaten sizin siteniz kuruldu, insanlara doğruyu iletin
  • Suriyeli afgan paki li kardeşlerimin burada osura osura nargile içeceği günleri hasretle bekliyoruz.
  • Ali Bey, Bir sonraki yazınızda tekniğe verilipde tutulmayan sözleri de dile getirip sesimizi duyurmamıza dileğiyle.
  • Polis okulunun yerinde villalar tamamlandı bile sıra thy eğitim alanına geldi. Meydan yanlarından tırtıklanmaya başlandı bile
  • 1-)2 milyar 127 milyon 978 bin TL yıkım ihalesi. 2-)Parçalanan pistlerin 2 milyar dolar olan değeri. 3-)Millet bahçesinden geri kalan alanın imara açılma ihtimali. 4-)İGA'nın 28 milyar dolar maliyeti. Heralde para saymayı bilmiyorsun.Bu rakkamlar sana ufak geliyor.Zenginlik nasıl bir duygu? Fikir üretmeden bilgi sahibi olmanı öneririm.Ya da azıcık beynini çalıştırmanı.
  • Öyle havacılık üstadı olmanıza gerek yok elinizi vicdanınıza koyun.. Atatürk havalimanının son yolcu sayılarına hala erişebilmişmi IGA? Sabiha Gokcen Havalimanından gerçekleşen uçuşları daha cazip hale getirdiler. SAW ın 13 yıldır bitmeyen bu yılda bitmesi öngörülmeyen pistin ihalesi İGA ihalesini alanla aynı ekip olduğunu bilmeyen varmıdır?. Şimdi bunun gibi 100 lerce haksızlığı bilmeyen yoktur ki yalanlayanda yoktur. Durum böyle olunca millet bahçesi kime inandırıcı, somut, altında hiçbirşey yatmayan bir proje gibi geliyor gerçekten. Ne açmışız bağa bahçelerede hemmen ikna olduk

Atatürk Havalimanı Talan Dönemi…

Bu ülkenin havacılık hafızası, havacılık dönemi, ayrılıkların kavuşmaların, sevinçlerin hüzünlerin şahidi Atatürk Havalimanı ranta gömülmek isteniyor. Bu ülkeyi seven her vatandaşın Atatürk Havalimanı’na sahip çıkması gerektiğini daha yazımın başında belirtmek istiyorum.

Atatürk Havalimanı’nın tarihi 1900’lü yılların başına dayanır. Karga sekmezlerden Atatürk Havalimanı devam eden bir süreçtir meydanın hikayesi.

Airporthaber platformunu kurduğum o günden bugüne kadar tam 17 yıl geçti. O gün, bugün hiçbir zaman bu satırlarda siyaset yapmadım, arkadaşlarıma da siyaset yaptırmadım. Havacılık, kendi başına tematik bir alandır ve yazılan her şey bu tema içinde kalsın uğraşısı verdim ve bunda da başarılı olduğumu söylerim.

Ama Atatürk Havalimanı’nın kurtarılması için her türlü argümanı kullanmak mubah diye düşünmekteyim.

Pandemi hastanesi bahanesiyle başlatılan ve prefabrik yapılan hastane ile başlayan süreç Millet Bahçesi kisvesi ile talan yolu açılıyor.

Sorarım burada tüm okurlara Atatürk Havalimanı bir orman mıdır, Millet Bahçesi yapılacak fiziki bir yer midir?

Şekli olarak yapılacak Millet Bahçesi etrafı yapılaşmaya açılacak, kim bilir kimlere peşkeş çekilecek? Kimlere söz verildi, kimlerle hangi pazarlıklarla bu sürece geçildi, mertçe, dürüstçe açıklansın. Millet sizin nasıl bir plan içinde olduğunuzu anlasın.

Atatürk Havalimanı olduğu gibi kalsın diyenleri tepkiye ve sahip çıkmaya davet ediyorum.

İstanbul Havalimanı’na 4-5 milyar euroluk bir yatırım daha yapılması gerekiyor. 4 milyar dolar yatırım bulunan, hazır olan bir Atatürk Havalimanı dururken yeni bir maceraya gerek yok.

Bütün ulaşım modlarının tam göbeğinde olan Atatürk Havalimanı için verilen bu saçma sapan kararlardan vazgeçin. Satıla satıla satılacak tek noktası kalan Atatürk Havalimanı için taşlaşmış yüreğinizi biraz yumuşatın.

Tarihi eser hüviyetini geçmiş, yüz yıldan fazla hikayesi olan bir eserin “Tarihi Eser” hüviyeti alması gerekirken; tarihi bir hata ile kazma kürek paramparça edilmesi milletin yüreğine hançer sokmak gibidir.

Kime işlettirirseniz işlettirin, isterseniz İGA havalimanını işletenler işletsin yeter ki kapatılmasın.

Bu kadar net söylüyorum,  çalışması için hiçbir engel yok. Milyonlarca dolarlık yatırımları çöpe atmayın.

DHMİ’nin bu konuda sessiz kalmasını anlamakta zorlanıyorum.

Selçuk Bayraktar’a verin, milli uçak yapacaktınız onun merkezi yapın. Fuarlar düzenleyin, teknofestler yapın ama bozmayın.

Kısacası o makineleri derhal geri çekin. İhaleyi, gizlice yaptığınız ihaleyi derhal iptal edin.

Atatürk Havalimanı yaşasın. İhaleyi alan firmaya buradan açıkça çağrıda bulunuyorum. Para milli değerlerin önüne geçmesin.

İstanbul Havalimanı’nda neler oluyor!

İstanbul Havalimanı’nda bir huzursuzluk aldı başını gidiyor. Maaş düşüklüğü nedeniyle çok sayıda profesyonel personelin iş aradığı ifade ediliyor.  Otopark İşletme Grup Müdürü Salih Selman Cebeci istifa etti ve başka bir kuruluşta işe başlayacak.

Havalimanı açılmadan önce kuruluşlardan İstanbul Havalimanı’na geçmek isteyenler bu kez başka kuruluşlarda iş arayışına girdi. Sadece geçen hafta 12 personel TGS firmasına geçiş sağladı. İGA’nın ekonomik düzenleme yapmaması halinde istifaların devam etmesi bekleniyor.

Atatürk Havalimanı Talan Dönemi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

vatansever ~ 2 yıl önce
Ataturk havalimanı ismi tarihi ve hizmetleriyle her daim onemli bir yer olmustur. tarih bilinciyle el üstünde tutulup gelecek nesillere Türk Havacılığının beşiği olarak gösterilmeli, hep ayakta durmalı. artık gerçekten burası da şehir rantına kurban gitmemeli. nolur lütfen !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belge ~ 2 yıl önce
İyi haberçi ne yapar yapar o imzalı belgeyi sunar halka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kağan Selçuk ~ 2 yıl önce
Siz nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz. Ne yapmalım İGAyı kapatalım yeşilköye mi dönelim. Nasıl kafa yapısı bu üzerine saçma bir teklif üzerine köşe yazısı yazılıyor. Saçma fikrine kendin dahi İnanmıyorken amacın Milletin zihnini bulandırmaktan başka bir şey değil. İGAyı Kapatalım Atatürk havalimanına dönelim Saçmalık... Yok yok en iyisi Atatürk havalimanını İmamoğluna verelim herşey güzel olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşver ya ~ 2 yıl önce
Nerden biliyosun talanın başladığını paylaş da bilelim gayri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruları söyleyen adam ~ 2 yıl önce
2023 seçimlerinde, kapıya gelsinler, biz görme engellilere ekip planlama başkanlığına bağlı ekip iletişim müdürünün bize attığı mesajı okutacağım, ekip iletişim şefinin bizimle ilgili Engellilerle ilgili yukarıya nasıl bilgi verdiğini hatırla atacağım Türk hava yollarında bir müdür görme engellileri beni nereye şikayet ederseniz edin sözünü telefondan ben onları okutacağım.
Akıncı ~ 2 yıl önce
25 yıllık havacıyım ve hala AHL çalışıyorum, Ali Bey 2005 senesinde THY nin 55 uçağı vardı. Bunların 7 tanesi A 340 idi şimdi 400 uçağı var ve bunların ( Kargo dahil) çoğu kiralık ama bu uçaklarla AHL bize yetmiyordu geniş gövdeli uçaklara park pozisyonu bulamıyorsun, bremze ye 1 geniş gövde ve ya 2 dar gövde K taxi yoluna 7,8 uçak diziyorduk, Yankee yapıldı, Tango yapıldı yetmiyor, yetmiyordu, havacılığımız hızlı bir şekilde büyüdüğü için zaten sizin siteniz kuruldu, insanlara doğruyu iletin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yes ~ 2 yıl önce
Suriyeli afgan paki li kardeşlerimin burada osura osura nargile içeceği günleri hasretle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 2 yıl önce
Ali Bey, Bir sonraki yazınızda tekniğe verilipde tutulmayan sözleri de dile getirip sesimizi duyurmamıza dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis pkulu ~ 2 yıl önce
Polis okulunun yerinde villalar tamamlandı bile sıra thy eğitim alanına geldi. Meydan yanlarından tırtıklanmaya başlandı bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyin Rantı ~ 2 yıl önce
1-)2 milyar 127 milyon 978 bin TL yıkım ihalesi. 2-)Parçalanan pistlerin 2 milyar dolar olan değeri. 3-)Millet bahçesinden geri kalan alanın imara açılma ihtimali. 4-)İGA'nın 28 milyar dolar maliyeti. Heralde para saymayı bilmiyorsun.Bu rakkamlar sana ufak geliyor.Zenginlik nasıl bir duygu? Fikir üretmeden bilgi sahibi olmanı öneririm.Ya da azıcık beynini çalıştırmanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 2 yıl önce
Öyle havacılık üstadı olmanıza gerek yok elinizi vicdanınıza koyun.. Atatürk havalimanının son yolcu sayılarına hala erişebilmişmi IGA? Sabiha Gokcen Havalimanından gerçekleşen uçuşları daha cazip hale getirdiler. SAW ın 13 yıldır bitmeyen bu yılda bitmesi öngörülmeyen pistin ihalesi İGA ihalesini alanla aynı ekip olduğunu bilmeyen varmıdır?. Şimdi bunun gibi 100 lerce haksızlığı bilmeyen yoktur ki yalanlayanda yoktur. Durum böyle olunca millet bahçesi kime inandırıcı, somut, altında hiçbirşey yatmayan bir proje gibi geliyor gerçekten. Ne açmışız bağa bahçelerede hemmen ikna olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000