23 Aralık 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Elimizden alınan pazar mesaimizi , otoyol ücretimizi, iyice azaltılan yakıt ücretimizi istiyoruz. Ayrıca pilotlarda 2019 yılı reel ücretlerine dönülmesini istiyoruz. Özellikle bu ücret anlaşmasıyla yardımcı pilotlara büyük haksızlık yapıldı, bunun acilen düzeltilmesini istiyoruz.
  • kpt’Lara reel de; reva görülen oran%10 dur! Bu zihni sinir uygulama unutulmayacak! tk I = hosteshv ylkarı yapanLarda yakın zamsnda hatalarını anlayacaktır. Ancak GBun pzrı, sür ….. ngd ye durumu hasıl olacak. gelecek yaz uçklR muhtemel grnd!?!?!!
  • peki ülkemiz bu kadar güçlüyse nasıl manipüle ediliyor? ben hiç çin amerika japonya kore almanya gibi ülkelerin para birimlerinin manipüle edilebildiğini görmedim. babacanın biri bizim ülkeden tek başına daha zengin. bil istedim
  • Aylik 2000 dolarimiz calindi, hayirli ugurlu olsun.. Bir kaptan..
  • Kokpit 5000 kisiyle sendika aidatlarinin toplaminin %65’lik kismini odemesine ragmen maaslarini %68’indeuken, kabin %86’sindayken, yer %96’sindayken AYNI ZAMMI %60 aldi. Dolayisiyla kokpitin parasi sendikaya, sendikanin parasinin bir kismi kabin’e gitti. Zamlarsan en fazla zarar goren kisim ise, en fazla aidati yapan, sendikayi besleyen KOKPIT oldu. Bunun neresinde esitlik var?
  • Dusunurdum bu zamana kadar. Ama artik oyle dusunmuyorum. Ve dolar kurunun cok yakin zamanda 8 9 seviyesine gerileyecegini ve ulkede pespese indirimlerin gelecegini dusunuyorum. Indirimler her alanda gelmeli aksi halde enflasyon verisi cok yuksek cikar. Bu da kuru direk etkiler.
  • Olması gereken maaşların düşmeden önceki seviyeye getirilmesi (şu anki maaşlara kokpite %45.5, kabine %16.6 ve yer personeline %8.3 maaş düzeltmesi yapılması) ve sonrasında yeni TIS görüşmelerine başlanmasıdır. Ancak bu doğruyu dile getirince şirketten önce başkasının maaşında, cebinde gözü olanlar itiraz ediyorlar ya işte o itiraz edenler hiçbir zaman insan olamayanlara, hak hukuk nedir, kul hakkı nedir tanımayanlara çanak tutuyorlar ve bunun farkında değiller. İşte acı olan bu.
  • Airport TV Programında, Sayın İlker Aycı'ya sorulan sorulardan çok sorulması gereken (her nedense sorul-a-mayan) sorular vardı. (1) Sayın Aycı kendisini överken:"Kim ne derse desin bu aile başarılıdır" cümlesindeki "kim" kim acaba? diye sormak lazım, Sayın Aycı burada gerçek emekçileri mi kastediyor?? Aycı, ZAM verdik algısını yaratmak amacıyla İADE kelimesini kasıtlı olarak kullanmazken TV moderatörü de bu oyuna çanak tuttu. Twitter profilimizde Sayın Aycı'ya sorulması gereken ancak sorulmayan, sorul-a-mayan soruların tamamını bulabilirsiniz.
  • konuşuyor yahu. Evet Ağzı olan Konuşuyor. Dünyada en çok pilotu olan ülke Amerika'dır, milyonlarca pilot lisansı var. Ama daha geçen hafta United Havayollarının 100 tane uçağı pilot sıkıntısından yerde kaldı. Herhalde bu Joniler gerizekalı, dışarıda yüzbinlerce işsiz pilot var, oturtun kokpite? Pilotluk şöförlük zaten, düğmeye basıyorsun iniyor. Yani 305 krizinde THY'nin yaptığı gibi, koy iki teknisyen, 2 eğitimdeki ekibi uçaklardaki kabin ekibi eksikliğini gider, günü kurtar anlayışı ne yazık ki kokpit için yapılamıyor. GELİYOR GELMEKTE OLAN.
  • Ya Iranli ya endonezyali ya Bolivyali ya Hintli, le Oglum nerden buldunuz bu dokuntu ucuncu dunya sinifi kaptanlari, yaziklar olsun gelinen noktaya

At ve Eşek

Bir at ile bir eşek bulundukları ahırdan kaçarak yaşayacak yeni bir yer aramaya koyulurlar. Uçurumların arasından geçerken atın ayağı takılır ve uçurumdan yuvarlanır. Eşek başlar hıçkıra hıçkıra ağlamaya. Feryat figan içindedir. Sonra sesleri duyanlar yanlarına varır. Hayırdır eşek kardeş at düştü sen ondan daha çok ağlıyorsun. Eşek döner der ki; ben ağlamayayım da kim ağlasın, şimdi atın yükü de benim üstüme kalacak…

Başkalarının yükünü gerçek hayatta da biri diğerlerine çektirmiyor mu? Eşek bile iki defa aynı çukura düşmez! Ama bu milleti merkep yerine koymak isteyen ve aynı çukura düşürmek isteyen gamsızlar var ne yazık ki…

*

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı katıldığı bir televizyon programında öyle rakamlar verdi ki matematik tamamen altüst oldu. Matematik kitabı da yeniden mi yazılıyor diye düşünmeden edemedim. Personelin maaşları konusunda iyileştirmeden bahseden Aycı “İade” kelimesini kullanmaktan neden imtina etti anlamak mümkün değil. Ayrıca yönetim olarak maaş konusunda mutabık kaldıklarını belirten Aycı, sendika ile görüşerek yeni maaşları yılbaşından önce belirleyeceklerini duyurdu. Gerçekten aklım almıyor. Siz ilk önce iadelerin tamamını yapsanız size kim ne diyecek? Sendika mı itiraz edecek, personel mi? Artık kimse birşey duymak istemiyor, icraat lazım icraat! Yarın bir gün %75 zam yaptık diye çıkarsanız, emin olun kimse buna sevinmez ve ayrılıklar başlar. Zaten çoğunluk başvuruları sıraladı bile. Pek ümitli olmasam da umarım sendikanın %100 zam ve enflasyon teklifi karşılık bulur.

İlker Aycı yine aynı programda Turkish Cargo’nun şirketleşmesi hakkında da görüşlerini sundu. Turkish Cargo’nun %10-25 arasında bir satışı gerçekleştiğinde Türkiye doğrudan birkaç milyar dolar sermaye girişi elde edecekmiş. Eldeki değerleri neden bölüp satmaya bu kadar niyetlisiniz? Madem çok değerli bir birim, neden öz kaynaklar arasında faaliyetine devam etmesin?

MİLLİ PARA

Geçtiğimiz hafta dövizin nabzıyla yattık kalktık. En sonunda yeni bir formül bulundu ve tansiyon biraz düşürüldü. Peki bu atılan adımlar 140.000 Euro’luk eğitim borcuna imza atanlara ne sağladı. Defalarca yazdık çizdik. Arkadaş ya eğitimi de Türk Lirası cinsinden ver ya da maaşı dövizle… Madem milli paramızın değerini koruyacağız, bayrak taşıyıcı havayolu da buna öncülük etmeli gibime geliyor. Ne dersiniz ?

THY’NİN KURU KAÇ?

Türk Hava Yolları’ndan bilet almaya kalkanın vay haline. Hangi para birimi ile almak daha mantıklı diye düşündürür oldular. Örneğin Atina-Miami seferi 30 Aralık için 750 Euro, 844,77 Dolar, 639,90 Sterlin, 63.012 Ruble ama TL cinsinden 11.047 TL. Euro kuru 13,71 iken THY’nin kuru 14,72! Doları 13,08’den hesaplayan THY 12,04’lük kurdan epeyce sapmış durumda. Şu anda dövizle bilet almak daha mantıklı iyi mi! Maaşlar konusunda zaten milleti iyice matematikle sınadınız, bari yolcuyu sınamayın.

Onurlular Hala Çözüm Bekliyor

Onur Air problemi geçtiğimiz haftalarda kamuoyunun bilgisine ve otoritelerin ilgisine defalarca sunuldu. Şirket önünde eylem yapıldı. Ne otoritelerden bir adım atıldı ne de şirket sahibinden bir ses çıktı. Bu kadar gamsız olunabilir mi Cankut bey? Sizin için çalışmış yüzlerce kişiye bu mu reva? Aksatılmayan operasyonlar sayesinde binlerce doları kasanıza koydunuz. Sanıyorum hepsini tarlaya gömmemişsinizdir. Hala eşref saatiniz gelmedi mi?

TC-JAT

23 Aralık 1979 tarihinde Türk Hava Yolları’na ait uçağın Ankara Çubuk ilçesine düşmesi sebebiyle üçü mürettebat otuzsekiz yolcu hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilerim. 



Emniyetli uçuşlarınız olsun.

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

At ve Eşek

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

İSTİYORUZ ~ 2 yıl önce
Elimizden alınan pazar mesaimizi , otoyol ücretimizi, iyice azaltılan yakıt ücretimizi istiyoruz. Ayrıca pilotlarda 2019 yılı reel ücretlerine dönülmesini istiyoruz. Özellikle bu ücret anlaşmasıyla yardımcı pilotlara büyük haksızlık yapıldı, bunun acilen düzeltilmesini istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afrcncpitaNo ~ 2 yıl önce
kpt’Lara reel de; reva görülen oran%10 dur! Bu zihni sinir uygulama unutulmayacak! tk I = hosteshv ylkarı yapanLarda yakın zamsnda hatalarını anlayacaktır. Ancak GBun pzrı, sür ….. ngd ye durumu hasıl olacak. gelecek yaz uçklR muhtemel grnd!?!?!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah hocam ah yazan değerli vatandaş ~ 2 yıl önce
peki ülkemiz bu kadar güçlüyse nasıl manipüle ediliyor? ben hiç çin amerika japonya kore almanya gibi ülkelerin para birimlerinin manipüle edilebildiğini görmedim. babacanın biri bizim ülkeden tek başına daha zengin. bil istedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realite ~ 2 yıl önce
Aylik 2000 dolarimiz calindi, hayirli ugurlu olsun.. Bir kaptan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika aidatlari ~ 2 yıl önce
Kokpit 5000 kisiyle sendika aidatlarinin toplaminin %65’lik kismini odemesine ragmen maaslarini %68’indeuken, kabin %86’sindayken, yer %96’sindayken AYNI ZAMMI %60 aldi. Dolayisiyla kokpitin parasi sendikaya, sendikanin parasinin bir kismi kabin’e gitti. Zamlarsan en fazla zarar goren kisim ise, en fazla aidati yapan, sendikayi besleyen KOKPIT oldu. Bunun neresinde esitlik var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servet Bey’e ~ 2 yıl önce
Servet Bey bu konuyu bir sonraki yazinizda gundeme tasir misiniz? Kokpit sendika aidatlarinin lokomotifi olmasina ragmen kabin sayica ustun oldugundan dolayi kokpitin haklari verilmiyor. Kokpit kabin yer hepsi %100 maaslarinda ya da ayni maaslarinda olsaydi ustune %60 zam alinsaydi bir sey demeyecektik. Fakat kokpite %68’ken %60 zam vermek = eski maas +%10’a ceviriyor durumu. Lutfen bunu haber yapin. Saygilar
Kaptanım ~ 2 yıl önce
Acele etmeyin, martı bekleyin. Hele bir Tis imzalansin. Sendika delegelerinin bile haberinin olmadığı bir şey olacak Tiste. O zaman, eee fazladan yüzde 50 alıştınız iyi oldu size diye artistlik yapan arkadaşların yüz ifadesini merak etmiyor değilim. Kimsenin kazancında gözüm yok helali hoş olsun, keşke kabindeki can arkadaşlarım yüzde yüz zam alsa, hiç gözüm yok. Onların refahı benim mutluluğum. Ama o gevşek gevşek, nooldu hani vazgeçilmezdiniz, fazladan yüzde 50 almıştınız şimdi zorunuza mı gitti şeklinde ukalalık yapan kimselerin yorumlarını burada okumaktan zevk alacağım
kaptanıma ~ 2 yıl önce
işte herkes karşısındakini kendisi gibi zanneder sözü size gelsin
Mart yazana ~ 2 yıl önce
Bir havuç da ben uzatayım mı dediniz? Birşeylerin düzeleceğine hâlâ inancı olanları görmek bu adamlar bizi daha çooook ..... dedirtiyor bana.
Kur ucup gidecek diye ~ 2 yıl önce
Dusunurdum bu zamana kadar. Ama artik oyle dusunmuyorum. Ve dolar kurunun cok yakin zamanda 8 9 seviyesine gerileyecegini ve ulkede pespese indirimlerin gelecegini dusunuyorum. Indirimler her alanda gelmeli aksi halde enflasyon verisi cok yuksek cikar. Bu da kuru direk etkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç ~ 2 yıl önce
Seni böyle düşündürdüklerine göre amaçlarına ulaşmışlar demek ki. Martta dolar 16 olunca bugünü hatırla, yanılmışım, adam yorumuma dolar Martta 16 olacak demişti de kendi kendine. (Umarım ben yanılırım da gerçekler ortada)
Ah hocam ahh ~ 2 yıl önce
Simdi ben bu yaziyi yazinca siz de dahil bi cogunuz beni iktidar yanlisi dusunmussunuzdur muhtemelen. Ama aksine burdaki en buyuk muhalif benim ama bu konuda samimi dusuncem bu. Farkindaysaniz yukarida herhangi bir sekilde ekonominin iyi oldugundan bahsetmedim . Aksine hep kotu oldugunu savunurum. Ama gel gorelimki kurdaki artis tamamen kopuktu. Bunu anlamamak icin olaylara farkli bakmak gerekiyor. Siz turkiye gibu bi ulkenin her ne kadar kotu olursa olsun parasinin bir hafta yuzde 70 deger kaybedebilecegini dusunuyormusunuz tamamen manipulasyondu bu. Olaylar tek bi pencereden bakmayin.
Dolar ~ 2 yıl önce
Dolar topu topu 4 gün önceki seviyesine geri döndü diye halay çeken, bayram yapan, işte Reis farkı dolara şamarı vurdu diyen bir kitleye sahibiz. Dolar niye 2 ay önceki seviyesinin yüzde 30 üzerinde, Azerbaycan Manatı, Kırgızistan Somu, Suriye Lirası neden 2 ayda yüzde 30 artmış diye sormayan bir güruh olduğu sürece bu ülkede bi şey düzelmez
Olması gereken ~ 2 yıl önce
Olması gereken maaşların düşmeden önceki seviyeye getirilmesi (şu anki maaşlara kokpite %45.5, kabine %16.6 ve yer personeline %8.3 maaş düzeltmesi yapılması) ve sonrasında yeni TIS görüşmelerine başlanmasıdır. Ancak bu doğruyu dile getirince şirketten önce başkasının maaşında, cebinde gözü olanlar itiraz ediyorlar ya işte o itiraz edenler hiçbir zaman insan olamayanlara, hak hukuk nedir, kul hakkı nedir tanımayanlara çanak tutuyorlar ve bunun farkında değiller. İşte acı olan bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beğenmeyenler ~ 2 yıl önce
Üstteki yorumu beğenmeyenler başkasının maaşında gözü olanlar olsa gerek. Yazan kişi çok güzel yazmış bence, olması gereken o. Hava-İş'e üye olan tüm kaptanların bu istekle Hava-İş telefonlarını, maillerini sürekli meşgul etmeleri lâzım. Mesleğimizin onuru için en azından bunu yapabilelim. TIS görüşmelerine başlamadan önce normal maaşa dönülüp TIS görüşmelerine ondan sonra başlansın diye Hava İş'i telefon-mail yağmuruna tutalım.
Olmadı ~ 2 yıl önce
TIS görüşmeleri bitmiş bile. Şimdi ne yapalım kaptanım, benim aklıma gelen tek çözüm Hava İş'i derhal bırakıp dayanışma aidatı da ödememek. Bunu tüm kokpit ekibi ama TÜM KOKPİT ekibi (önce geniş gövdeciler yapsın, önce 60 yaş üstü yapsın vs demeden) yapabilirse işte o zaman bir şeyler değişebilir. Kabinden bir şey beklemeden (kabin niye bıraksın Hava İş'i, TIS pilotlar dışında herkes için güzel) %1.5 daha az maaş almayı göze alarak (yeni TIS'le kimin ne alacağı ortada, ha %1.5 eksik, ha fazla) bir kere de olsa bu mesleğin onuru için var mısınız? Not: Konuyu HavaSen'e getirmeyin lütfen, Havasen'e geçelim demiyorum, sadece Hava İş'i bırakıp dayanışma aidatı da vermeyelim diyorum. Ne yapacaklar, hepimizi mi atacaklar? Ama tekrar tekrar söylüyorum, TÜM KOKPİT EKİBİ.
Telefon yagmuru ~ 2 yıl önce
Buna gerek kalmadı çünkü herkese aynı zamı yaptılar adiler. Kokpite zaten 45 yapmalıydı eskiye donmek için 60 yaptı herkese. Ama kokpit yuzde 15 almış oldu. Hakkım haram olsun! Bunların adaletini s…
@TeHaYe6 ~ 2 yıl önce
Airport TV Programında, Sayın İlker Aycı'ya sorulan sorulardan çok sorulması gereken (her nedense sorul-a-mayan) sorular vardı. (1) Sayın Aycı kendisini överken:"Kim ne derse desin bu aile başarılıdır" cümlesindeki "kim" kim acaba? diye sormak lazım, Sayın Aycı burada gerçek emekçileri mi kastediyor?? Aycı, ZAM verdik algısını yaratmak amacıyla İADE kelimesini kasıtlı olarak kullanmazken TV moderatörü de bu oyuna çanak tuttu. Twitter profilimizde Sayın Aycı'ya sorulması gereken ancak sorulmayan, sorul-a-mayan soruların tamamını bulabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankete ~ 2 yıl önce
cevap alabildiniz mi yetkililerden?
Ağzı olan ~ 2 yıl önce
konuşuyor yahu. Evet Ağzı olan Konuşuyor. Dünyada en çok pilotu olan ülke Amerika'dır, milyonlarca pilot lisansı var. Ama daha geçen hafta United Havayollarının 100 tane uçağı pilot sıkıntısından yerde kaldı. Herhalde bu Joniler gerizekalı, dışarıda yüzbinlerce işsiz pilot var, oturtun kokpite? Pilotluk şöförlük zaten, düğmeye basıyorsun iniyor. Yani 305 krizinde THY'nin yaptığı gibi, koy iki teknisyen, 2 eğitimdeki ekibi uçaklardaki kabin ekibi eksikliğini gider, günü kurtar anlayışı ne yazık ki kokpit için yapılamıyor. GELİYOR GELMEKTE OLAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaya iranli ~ 2 yıl önce
Ya Iranli ya endonezyali ya Bolivyali ya Hintli, le Oglum nerden buldunuz bu dokuntu ucuncu dunya sinifi kaptanlari, yaziklar olsun gelinen noktaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artı ~ 2 yıl önce
Yunan sırp ispanyol italyan avrupa köylüleri de halen şirkette. Olacak iş değil. En küçük hatalarında raporlaualıö arkadaşlar yoksa Türk istihdam edilmeyecek.
Pist ~ 2 yıl önce
En azından pistten kalkıyorlar, taksi yolundan değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000