03 Mayıs 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın Kıdık,vicdandan bahrttinizde Geçen Mart Londra’ya uçuşum vardı.Üzerimde300 TL ile bir kilo hediyelik baklava alayım dedim.Kilosu 42 Euro idi,yani 0 zamanın kuru ile 400 TL.Hani vicdan derken bu tarz konulara da değinseniz.Uçan yolcuyu yolunacak kaz olarak gören bir liman ekonomisi mevcut.Adamlar bir kilo ürünle personelin maaşını çıkarıyorlar neredeyse..
  • Yolun sonu. Bi gidemedler bi bitmediler derken az kaldi. Hesap saati yaklasiyor eyyyyy .... tik tak tik tak. Aci cekerek odeyin caldiklarinizi cirptiklarinizi
  • anlamayanlar icin özet geçeyim, istanbul havalimanı ve işletmesini alan dev müteahhit firmaları bu ülkenin peskes çekildiği “vitrin önündeki” isimler. ve hepimiz it gibi çalışıp onları zengin etmek zorunda bırakıldık, onlar imtiyazlı kimseler, tabi onlar goz önünde olanlar, onlar üstünden rant kime ve nereye gidiyor onu da çok zorlanmadan anlarsınız. ama elbet devran dönecek ve çok canlar yanacak ..
  • Haberleri yapınca yorumlar kırlangidiyordu. Attık dhmiden haner yok yorum bile yok. Kapatın siteyi.
  • 'Akıl fukara olunca dil ukala olurmuş' Karantinanın 2 günü 4 kişi intihar etti pandemi nedeniyle ama biz hala lebaleb gidiyoruz. Bakan Koca aşı yok diyor Erdoğan aşı var diyor. Birbirlerinden haberleri yok.
  • Az bile söylemişsiniz çok doğru
  • Siyasi yolculuğa basladıgından beri yazıları ve kalemi cok degisti. Gecen hafta zaten hakkında ara ara duyulan haberlerin S. İnan tarafından topluca yazıldıgını görünce sasırmadım. Asıl sasırdıgımsa bunlara hic bir cevap dahi vermemesi, belki de verememesi.
  • İnsallah bir an önce her şey yoluna girer yeniden eski ve güzel günlerimize döneriz. 1.5 yıldır işsiz güçsüz bekliyoruz en kısa zamanda FC projesi gibi FSC lerinde başlamasını diliyoruz.
  • Ali bey bunlarda vicdan yok. Vicdan olsa hak etmedikleri makama oturmazlar. Haketmedikleri işte çalışmazlar. Eşini dostunu işe yerleştirmezler. Adam babasının tarikat elemanlarını işe yerleştiriyor hiç vicdanı sızlamıyor. Diğeri tarikat arkadaşını işe alıyır. Sorsan bunlar vatan kurtarıyor. ESKİLEHİR TEI YE DEVLET MÜDAHELESİ ŞART.

Aklın yolunu kullanıp, vicdan sahibi olun…

Korona karantinasını nasıl uyguladığımızı, ülke çapında alınan önlemleri, abartılı abartısız tüm görüntüleri bir açık hava sineması gibi izliyoruz. İzliyoruz izlemesine ama kimlerin nasıl korunup, kollandığını da halen akıllanmamış yöneticilerimiz sayesinde görüyoruz.

Tabi biz olaya havacılık ve turizm açısından bakmak zorundayız. Havacılık sektörünün bu ülkenin ana ekonomilerinden biri olduğunu söylemeye gerek var mı? Havacılık varsa insanlar hareket eder sağa sola. Ulaştırma varsa ekonomi hayat verir.

Bu başlangıcı yapmamın sebebi Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Havalimanı arasında oynanan oyunun karantina günlerinde bile açık açık yapılmasından dolayıdır.

Bir kez daha şuradan haykırayım. Bu sektörü Airporthaber harici kimse umursamıyor. Satılık kalemler mama alıp susarken biz aç kalma pahasına sektörün sorunlarını her daim avazımız çıktığınca yazmaya, konuşmaya devam edeceğiz.

Karantina dönemi başlar başlamaz Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki dükkanların kepenkleri emniyet kuvvetleri aracılığı ile zorla kapatıldı. Neymiş efendim karantina varmış. İyi ya yok diyen olmadı. Karantina varsa o halde uçuşları da durdurun. Tam kapanma diyorsanız uçuşların da durdurulması gerekiyor. Yarım kapanma diyorsanız, havacılık, uçuş faaliyetleri devam edecek diyorsanız o halde uçuşun yapılacağı her havalimanında dükkanlar açık olmalı.

Birini kapatıyorsanız diğerini de kapalı tutacaksınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kapatılan dükkanlara bakıyorsunuz doğrudan turizm ve havacılıkla alakalı. Aynı şekilde İstanbul Havalimanı’ndakine bakıyorsunuz marka aynı, dükkan aynı ama biri açık diğeri kapalı.

Akıllara ne geliyor o halde. Ya Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki vali yardımcısı ile emniyet bu işi bilmiyor ya da İstanbul Havalimanı’na ayrıcalık tanınıyor.

Öteden beri kayırılan İstanbul Havalimanı yine aynı muameleyi görüyor algısı yüksek. Sabiha Gökçen Havalimanı yine üvey evlat. Üzerinde oynanan oyunun son perdesi karantina günlerinde kendisini gösteriyor.

Airporthaber ayrımcılığı duyuruyor ve kayırmacı yöneticiler durumun ciddiyetini görüp İstanbul Havalimanı’ndaki dükkanları da kapatıyor.

Olmaz, olmamalı.

Havalimanları açık olmalı. Her dükkan, her işletme açık olmalı. Havacılık yapıyorsanız yolcu taşımak olarak algılayamazsınız havacılık sektörünü.

Devletin en üst kademesinden bir devlet adamımız şunu söylüyor “Her sektöre doğruları çekinmeden söyleyen bir Ali KIDIK gerekli” Allah razı olsun. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.

Demem o ki, hala göremiyor musunuz ülkenin halini ve hala anlamadınız mı kayırmacılığın, adamcılığın bu ülkeyi getirdiği hali. Bu sektörün, her sektörün eşit şekilde yönetilmeye ihtiyacı var. Artık bıçak kemiğe dayandı, kurumlar ne hale geldi, insanlar aç, şirketler battı, batıyor, kredi ile, borç ile nereye varacağız, varılacak?

Azıcık vicdan sahibi olun, azıcık bu ülkeyi sevin ve mesafe koymayın. İstanbul Havalimanı’nda çalışanların Sabiha Gökçen’de çalışanlara göre ne gibi üstünlükleri var ki!

Karantinayı turizm açısından önemli görüyorum ve ben bunu daha önce söylemiştim. Karantina turizm açısından olmazsa olmaz idi. Bu yılı Haziran ayından itibaren yaşamaya başlayacağız.

Normalde Nisan ayında başladığımız turizm sezonu maalesef pandemi nedeniyle ötelemek zorunda kaldık. Normal şartlarda altı ay yaşadığımız sezonu bu yıl 3,5-4 ay yaşamak zorundayız. Ancak kurallara, maske-mesafe-hijyen üçlüsünü iyi uygularsak bulaşı atlatmış oluruz.

Bu sebeple turizm havacılık bizim bu yıl olmazsa olmazımız.

Hadi bakalım.

Ayrımcılığın olmadığı, kayırmacılığın son bulduğu bir sezonu el ele götürelim.

Aklın yolunu kullanıp, vicdan sahibi olun…

Yorumlar

Vatandaş ~ 3 yıl önce
Sayın Kıdık,vicdandan bahrttinizde Geçen Mart Londra’ya uçuşum vardı.Üzerimde300 TL ile bir kilo hediyelik baklava alayım dedim.Kilosu 42 Euro idi,yani 0 zamanın kuru ile 400 TL.Hani vicdan derken bu tarz konulara da değinseniz.Uçan yolcuyu yolunacak kaz olarak gören bir liman ekonomisi mevcut.Adamlar bir kilo ürünle personelin maaşını çıkarıyorlar neredeyse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yobaz gerici zihniyetle bu kadar ~ 3 yıl önce
Yolun sonu. Bi gidemedler bi bitmediler derken az kaldi. Hesap saati yaklasiyor eyyyyy .... tik tak tik tak. Aci cekerek odeyin caldiklarinizi cirptiklarinizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 3 yıl önce
anlamayanlar icin özet geçeyim, istanbul havalimanı ve işletmesini alan dev müteahhit firmaları bu ülkenin peskes çekildiği “vitrin önündeki” isimler. ve hepimiz it gibi çalışıp onları zengin etmek zorunda bırakıldık, onlar imtiyazlı kimseler, tabi onlar goz önünde olanlar, onlar üstünden rant kime ve nereye gidiyor onu da çok zorlanmadan anlarsınız. ama elbet devran dönecek ve çok canlar yanacak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 3 yıl önce
Haberleri yapınca yorumlar kırlangidiyordu. Attık dhmiden haner yok yorum bile yok. Kapatın siteyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
'Akıl fukara olunca dil ukala olurmuş' Karantinanın 2 günü 4 kişi intihar etti pandemi nedeniyle ama biz hala lebaleb gidiyoruz. Bakan Koca aşı yok diyor Erdoğan aşı var diyor. Birbirlerinden haberleri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Az bile söylemişsiniz çok doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Kıdık ~ 3 yıl önce
Siyasi yolculuğa basladıgından beri yazıları ve kalemi cok degisti. Gecen hafta zaten hakkında ara ara duyulan haberlerin S. İnan tarafından topluca yazıldıgını görünce sasırmadım. Asıl sasırdıgımsa bunlara hic bir cevap dahi vermemesi, belki de verememesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex FSC ~ 3 yıl önce
İnsallah bir an önce her şey yoluna girer yeniden eski ve güzel günlerimize döneriz. 1.5 yıldır işsiz güçsüz bekliyoruz en kısa zamanda FC projesi gibi FSC lerinde başlamasını diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana oy moy yok ~ 3 yıl önce
Her sey cok guzel olacak modern ulkemde. Gericiler yobazlar gidecek arabistana gercek memleketlerine.
Vicdan mı ~ 3 yıl önce
Ali bey bunlarda vicdan yok. Vicdan olsa hak etmedikleri makama oturmazlar. Haketmedikleri işte çalışmazlar. Eşini dostunu işe yerleştirmezler. Adam babasının tarikat elemanlarını işe yerleştiriyor hiç vicdanı sızlamıyor. Diğeri tarikat arkadaşını işe alıyır. Sorsan bunlar vatan kurtarıyor. ESKİLEHİR TEI YE DEVLET MÜDAHELESİ ŞART.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000