18 Nisan 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Neden biz en cok calisan ama en az kazanan en az hakki olaniz
  • evet 3. havalimanı harika olacak inşallah ama binali yıldırım artık orhan birdal sevdasından vazgeçmeli.DHMİ personeli iyice travma geçirecek yoksa
  • Ah güzel ülkem ah...Herkes her konuda uzman ve politik görüse görede deger veriliyor.
  • Tgs olarak kar payı istiyoruz . Bırakın artık ayrımcılık yapmayı
  • Bu bakan değilmiydi öyle teknolojik işlere kafa yormayın diyen? Siz bakan görmemişiniz anlaşılan. Bu ne pohpoh?
  • Projenin temellerini atan Sayın ORHAN BİRDAL'dan da bahsedilmesi uygun olurdu.
  • Yöneticilerimizden yurtdisi mahalli personellerine de öz evlatlari gibi davranmalarini dört gözle bekliyoruz.
  • Biraz taraflı bir yazı olmuş. Ulaştırma Bakanımızı ben de takdir ediyorum ama sizin her görüşten meslek erbabı insanlar tarafından takip edilen bir gazeteci olarak tarafsız ve ağdasız bir dil kullanmanızı beklerim. Sayın İlker Aycı'yı ise THY kökenli olmasam da basından takip ettiğim kadarıyla başarılı buluyorum. Saygılar. PVT
  • Dünyanın en büyük bilmem nesini yapmak marifet değil, patenti kendine ait teknoloji,sanayi,icat yapmak önemli! İnşaatta kullanılan vinçler ne malı? Ya da kamyonlar? Ya elektronik,elektrik sistemleri? Bunları biz ürettiğimiz zaman gurur duyabiliriz ancak! Bu projede dış kredinin önemli bölümü Rus bankasının ortak olduğu Türk bankasından alındı, kullanılan alet,sistemler vs de yabancı yani inşaatı biz yapıyoruz ama parayı yabancılar kazanıyor! Bilime,eğitime,liyakate önem verilmeyen, Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürünü getirenlerin ülkesi burası hatırlatırım! Ayrıca övdüğünüz bakan'ın çocukları 20'li yaşlarda 17 şirket kurup 30 dan fazla gemicik sahibi oldular! Bunları ona sordunuz mu ya da soruşturdunuz mu hiç nasıl olmuş bu işler diye? Gerçi biri sormuştu o da pişkin pişkin ' başkaları da oğlum gibi gitsin bankaya alsın kredi sonra istediği gemiyi alsın işletsin ne var bunda' demişti! Bu kafalara destek vermeye devam edin, hiç sorgulamayın,sormayın,biat edin,şakşaklayın!
  • Bütün hakareti, küfürü ve hatta dayagi yiyen Tgs personeline neden bişey yok acaba??

Akıllara ziyan çalışma temposu...

Değerli Airporthaber okurları; bu hafta iki değişik konuya değineceğim. Birisi THY Teknik A.Ş çalışanlarına yönelik yapılan son iyileştirme müjdesi diğeri ise İstanbul Yeni Havalimanı inşaatına dair gözlemlerim olacak.

Şunu açık yüreklilikle söylemek isterim ki, geçen hafta Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanları için verilen müjdeyi büyük bir mutlulukla karşıladım. Hele hele bu mutlu haberleri Airporthaber aracılığı ile sizlere duyurmak bizleri ziyadesi ile keyiflendiriyor.

Ne demişti İlker Aycı "Ben çalışanlara dokunacağım".

Açalım bu deyimi.

Ne demek istiyor İlker Aycı: "Çalışanların ne hissettiğini hissederek karar alacağım" demek istiyor. Kısacası empati yapıyor. Teknik AŞ çalışanlarını, THY çalışanlarının karşısında boynu bükük bırakmayacağına adım kadar emindim. Yüreğini biliyorum, Karadenizliliğini bliyorum. Öfkesi olsa da Karadeniz'in sert dalgaları gibi kıyıları dövse de bir buğday tanesi kadar toprak almaz. Kısacası o çalışma arkadaşlarına kıyamaz. Kapıcısından şoförüne, memurundan müdürüne kadar herkesin hakkını vermek için ne gerekiyorsa yapar.

THY Tekniğin de beklediği bu idi. THY çalışanlarına verilen primi onlar da hakettiklerini düşünüyorlardı ve bunda da haklıydılar. Zira şurada topu topuna ne kadar oldu ki ayrılmaları. Dün iç içe çalıştıkları arkadaşları yanında eşit görülmek istiyorlardı ve öyle de oldu.

İlker Aycı, büyük başkan olduğunu ve olacağını gösterdi.

Bırakın prim konusunu CED bilet de yanında büyük sürpriz oldu.

THY Teknik çalışanlarının yıllardır istediğini İlker Aycı vermiş oldu. 

İş barışı herşeyden daha önemli. Bu enerji ile hem THY'de hem de Teknik A.Ş personelinin çalışma şevki daha da artacaktır.

Şimdi görev çalışanlara düşüyor. Yönetim istenileni verdiğine göre çalışanlar da bunun karşılığını  vermeli.

THY daha güzel günlere gideceğine eminim artık.

Üçüncü havalimanı yüreğimi hoplattı.

Temel atma tarihi olan 7 Haziran 2014 tarihinden itibaren çokça yanından geçmeme, uzaktan gözlem yapmama rağmen inşaatın içine girip o heyecanı, o çalışmayı hissedememiştim.

Dün Cumhuriyet tarihinin en iyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte 3. havalimanı inşaatında idik.

O ne muhteşem çalışma, o ne hız . Açıkçası nutkum tutuldu, aklım gitti.

Dünyanın en büyük inşaat alanı.

İddia ediyorum projesini çiz deseler seneler sürer.

Dünyada en çok çalışanın karıncalar olduğunu bilirdik ve "Karınca gibi çalışkan" tabirini kullanırdık.

Ama karıncaların belli yolu var. Kamyonların nasıl çalıştığını, kimin nereye gittiğini anlamak mümkün değil. Açıkçası planlamak bile başlı başına bir maharet. Karıncaların papucu dama atıldı dersem şaşmayın.

O vinçler, iç içe girmiş örümcek ağı gibi.

O dağlar, o toprak nereye sığacak? Biz inşaatın içinde gezerken kaybolmamak için rehber kullandık.

Üçüncü havalimanı muhteşem olacak. Tabi bittiğinde. Şimdiden çok heyecan verici.

Hep dile getirilir. Dünyanın en büyük havalimanı unvanını alacak olan bu havalimanı kıskanılmaya değer olduğunu şimdiden gösteriyor.

Havacılıkta 2003-2010 yılları arasında yaşadığımız heyecanı sanırım 2018 yılından itibaren Binali Yıldırım önderliğinde yeniden yaşayacağız.

Atatürk Havalimanı içimizdeki havacılık ateşini hiç sönmeyecek şekilde yakan bir havalimanı olarak, anılarımızı, sırlarımızı saklayan bir havacılık yuvası olarak hiç unutmayacağımız bir havacılık mabedi olarak kalmalı.

Haftaya görüşmek üzere.

Akıllara ziyan çalışma temposu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Tgs li ~ 8 yıl önce
Neden biz en cok calisan ama en az kazanan en az hakki olaniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 8 yıl önce
Yaw he he, bi bitmediniz arkadaş.
Havacı ~ 8 yıl önce
evet 3. havalimanı harika olacak inşallah ama binali yıldırım artık orhan birdal sevdasından vazgeçmeli.DHMİ personeli iyice travma geçirecek yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liberal ~ 8 yıl önce
Ah güzel ülkem ah...Herkes her konuda uzman ve politik görüse görede deger veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Urfalı ~ 8 yıl önce
Evet haklısın aynen sana katılıyorum.
TGS KAR PAYI ISTIYOR ~ 8 yıl önce
Tgs olarak kar payı istiyoruz . Bırakın artık ayrımcılık yapmayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ok ~ 8 yıl önce
tamam thy ao olarak yorumunu okuduk .çok pişmanız hemen veriyoruz. gerçi sizin şirket sadece bizim değil havaş da ortak ama olsun onlarla konuşur hallederiz.
Hadi canım ~ 8 yıl önce
Bu bakan değilmiydi öyle teknolojik işlere kafa yormayın diyen? Siz bakan görmemişiniz anlaşılan. Bu ne pohpoh?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Obirdal ~ 8 yıl önce
Projenin temellerini atan Sayın ORHAN BİRDAL'dan da bahsedilmesi uygun olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahalli ~ 8 yıl önce
Yöneticilerimizden yurtdisi mahalli personellerine de öz evlatlari gibi davranmalarini dört gözle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kıdık ~ 8 yıl önce
Biraz taraflı bir yazı olmuş. Ulaştırma Bakanımızı ben de takdir ediyorum ama sizin her görüşten meslek erbabı insanlar tarafından takip edilen bir gazeteci olarak tarafsız ve ağdasız bir dil kullanmanızı beklerim. Sayın İlker Aycı'yı ise THY kökenli olmasam da basından takip ettiğim kadarıyla başarılı buluyorum. Saygılar. PVT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ! ~ 8 yıl önce
Dünyanın en büyük bilmem nesini yapmak marifet değil, patenti kendine ait teknoloji,sanayi,icat yapmak önemli! İnşaatta kullanılan vinçler ne malı? Ya da kamyonlar? Ya elektronik,elektrik sistemleri? Bunları biz ürettiğimiz zaman gurur duyabiliriz ancak! Bu projede dış kredinin önemli bölümü Rus bankasının ortak olduğu Türk bankasından alındı, kullanılan alet,sistemler vs de yabancı yani inşaatı biz yapıyoruz ama parayı yabancılar kazanıyor! Bilime,eğitime,liyakate önem verilmeyen, Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürünü getirenlerin ülkesi burası hatırlatırım! Ayrıca övdüğünüz bakan'ın çocukları 20'li yaşlarda 17 şirket kurup 30 dan fazla gemicik sahibi oldular! Bunları ona sordunuz mu ya da soruşturdunuz mu hiç nasıl olmuş bu işler diye? Gerçi biri sormuştu o da pişkin pişkin ' başkaları da oğlum gibi gitsin bankaya alsın kredi sonra istediği gemiyi alsın işletsin ne var bunda' demişti! Bu kafalara destek vermeye devam edin, hiç sorgulamayın,sormayın,biat edin,şakşaklayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ! 'e ~ 8 yıl önce
Ağzın bal yesin, sonuna kadar katılıyorum.
Aeroturco ~ 8 yıl önce
Hep aynı kafa hep aynı saçma sapan cümleler. Daha bugün yerli uçak Vecihi'nin 33000 feet'e çıktığını okumadın mı burada? Siz istiyorsunuz ki sizin gibi düşünmeyenler başarılı olmasın da gerekirse memleket batsın. Arkadaş hepimiz aynı geminin içindeyiz! O haset ederek başarılarını eleştirdiğiniz adamlar işi batırırsa hepimiz batacağız haberiniz olsun.
Mert Uzunel ~ 8 yıl önce
Elestiri tamam da, sezarin hakkini sezara verelim. O ölcekte bir havalimanini yapmak her ülkenin harci degil. Hele öyle bir projeyi cesaret edip baslatmak ileri diye bildigimiz ülkeleri bile korkutur. Bakin Almanya Berlin-Brandenburg havalimanini eline yüzüne bulastirdi. Insaat milyarlarca Euro yedigi halde yillardir bitmedi, bitirilemedi. Her asamada bir aksaklik, bir terslik cikti. Su anda adeta "biz nereden bulastik bu ise" havasindalar. Kendimizi gecmisten gelen o hastalikli kompleksten bir kurtarabilsek eminim ki o havalimanindan da büyük isler yapacak kudrete sahip oluruz. Isi insaatta kullanilan vince, kamyona indirgersek dünyanin hayranlik ve hatta kiskanclikla baktigi bu dev projeye haksizlik etmis oluruz.
Hezarpare ~ 8 yıl önce
Evvela isabetli bir konuya değinirken yanlış yönlendirme yapmanız veya elmaya armut demeniz yazdıklarınızını anlamsız kılıyor. Şunu belirtmek isterim siz o havaalanının parasını başkasından alırsın falat o havaalanını yabancıya kullandırırsanız verdiğiniz paranın 2 katı ile istediğiniz alt yapı ve teknoloji araştırmalarını yaparsınız. Sizi besleyecek kaynakları oluşturmadan teknolojil argeye girerseniz batarsınız. Eh şunu söyleyim çok şükür kendi Çip üretim fabrikası olan bi ülkeyiz artık ve inanıyorum ki TRJET gibi diğer büyük yatırımlarda temel milli yapısıyla çok kısa zamanda muhaliflik yapacağım diye kendini kronikleşmiş hale getiren zihniyetinize kafa açma olanağı tanır.
gerçek ~ 8 yıl önce
Öyle bir projeyi yapmak kolay değil her ülke yapamaz diyorsunuz da Dubai Havalimanı'nı kim yaptı onların ne gibi altyapısı,mühendisi,makinası vardı? İngilizler yaptı her zamanki gibi! Hemen her şeyi ithal edip sadece inşaat yapmakla ileri gidilmiyor, gelişmiş,güçlü,zengin olunmuyor! Bırakın vinci bilmem neyi bu inşaatte kullanılan kablolar bile ithal niye o kalitede kablo yapamıyoruz da ondan! Elin adamı da bunu bildiğinden istediği gibi fiyat belirliyor işine gelirse diyor! Almanlar inşaat işinde başarısız olabilir peki bizim her işimiz doğru mu? Almanya'nın 1000 den fazla uluslararası büyük ölçekte şirketi var sadece 4 tanesinin yıllık geliri 700 milyar dolar! Üretmediği,dünyaya satmadığı hiçbir şey yok! Bazı ülkelerdeki ihalelerde, satın alınacak malzemenin alman malı olması şartı vardır bir zamanlar buna Türkiye'de dahildi şimdi hala öyle midir bilmiyorum. Gönlümüz herşeyin en iyisini biz yapalım diyor ama maalesef mümkün değil biz uyurken adamlar çalışıyordu. Gerçek bu.
sa ~ 8 yıl önce
dünyadaki tüm müslüman ülkelerin üretim toplamı sadece almanyaya yetmiyorken akıllı adam almanya havalimanı yapamıyor demiş. şakamısını nesiniz. havalimanı yapmayı marifet sanmışlar gidin bangkoka gorun adamlar orayı 5 mılyar dolara mal ettiler. daha dunyayı dolastıgınız yok gelmıs burada yorum yazıyorsunuz. su an havalımanı yapılmasının tek amacı ataturk havalımanı arazındekı ranttır. malum basımızdakılerın araplara sozlerı var. su anda turk ekononısını donduren de arapların sıcak parasıdır. ysıze son 15 yılda hangı fabrikalar kurulmus neler uretmeye baslamısız dersek oturup susarsınız.
Tgs ~ 8 yıl önce
Bütün hakareti, küfürü ve hatta dayagi yiyen Tgs personeline neden bişey yok acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
çünkü taşeronsunuz çünkü %100 ortaklık iştiraki değilsiniz. bilmem anlatabildim mi???

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000