10 Ekim 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

AIRSHOW22

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Airshow’a yerli ve yabancı bir çok şirket katılım sağladı. Yeni anlaşmaların da gerçekleştiği fuarda Türkiye’nin ilk sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk’ün kızı Semin Öztürk Şener, akrobasi uçuşuyla izleyenleri büyüledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açılış konuşmasından itibaren gözler Embraer ile Airbus’a çevrildi. Beklentiler Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nın bölgesel seyahatlerini karşılamak üzere bu iki şirketten biriyle bir anlaşma yapmasıydı ancak herhangi bir imza atılmadı.

Buna rağmen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Prof.Dr. Ahmet Bolat’ın uçakları gezisi sırasında yaşananlar, sanki A220’in bir adım daha önde olarak ilerleyen zamanlarda şirkete kazandırılacağı izlenimini bana verdi.

 

 

Hali hazırda A320, A330 ve A350 ailesinden 188 uçağı bulunan Türk Hava Yolları’nın işletme maliyetleri sebebiyle yine Airbus’ı tercih etmesi elbette şaşırtıcı olmayacaktır.

Fuarda Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kpt.Plt. Okan Üreksoy ile de hem uçakları inceleme hem de sektör hakkında konuşma fırsatımız oldu. Periyodik muayenelerdeki hastane seçimleriyle ilgili önemli adımların atıldığını belirten Üreksoy, yakın bir zaman içinde muayene sürelerinin düşürülebileceğini ve yeşil pasaport hakkında da önemli gelişmelerin yaşanacağının müjdesini verdi.



HAVAŞ

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmelerinden TAV’ın iştiraki olan HAVAŞ’ta yılbaşından itibaren yükler artacak. Edindiğim bilgilere göre Türk Hava Yolları’nın bazı meydanlardaki satış işlemlerini Havaş üstlenecek.

Havaş personeli, banka değişikliği ile 5000TL’lik bir promosyon almış olsa da Türk Hava Yolları iştiraki TGS’deki prim uygulaması gibi bir çalışmanın, kendileri için yapılmasını bekliyor. Sonuçta Türkiye’deki havacılık sektöründeki büyüme rakamları bütün şirketler için paralel. Neden olmasın?

Bu konuyu fuarda standımızı ziyaret eden Tav’ın yeni CEO’su Serkan Kaptan’a sormak istedim ancak nezaket ziyareti olduğu için o anı uygun bulmadım. Umarım personelin bu beklentisi yeni yıla girmeden karşılanır.

METRO

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu en sonunda açıldı. Günlük yolcu kapasitesinin 1.2 milyon olarak açıklandığı metronun, yolcular ve personel için çok kullanışlı olacağına hiç şüphe yok. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Ahmet Bolat’ın büyüme stratejileri arasında Anadolujet hakkındaki düşünceleri ve Pegasus’un hedefleri ile doğru orantılı bir çalışma olan metroda emeği geçen herkesi tebrik ederim. Ancak genel bir sıkıntı var…

Dijital uygulamaları çok sık kullandığımız ve bankaların bile çoğu işlem için ücret almadığı günümüzde İstanbul Dijital Kart ile ilgili anlamlandıramadığım bir husus var.

Digital kartınıza 10 veya 20 TL yükleme yapmak isterseniz 0,99TL, 30 veya 50TL yüklemek isterseniz 1,99TL, 100, 150 ya da 200TL için 2,99TL ya da 500 TL yüklemek isterseniz 5,99TL işlem ücreti ödemek durumundasınız.

İstanbul’daki toplu taşıma rakamlarını günlük 2,5 milyon olarak düşünürsek aylık 80 milyonluk bir toplu taşıma rakımını geçiyoruz. Bir kısmı ücretsiz, bir kısmının da fiziki kartla işlem yaptığını göz önünde bulunduralım. Diğerlerinin de ayda en az iki defa yükleme yaptığını varsayarsak 1 milyara yakın aylık işlem ücreti ödüyoruz. Yazık değil mi?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

AIRSHOW22

Yorumlar

Thy ~ 2 yıl önce
Thy nin AIRBUS tercih nedeni bakım servis yedek parça yönünden olur . Thy teknik Airbus uçaklarının bakımıni başarılı şekilde yapıyor filosunda 200 e yakın Aırbus uçaklar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turboprop ~ 2 yıl önce
THY'nin ihtiyacı olan, Ankaradan yakın çevre illere uçuşlarda eskiden borajet'in yaptığı gibi düşük maliyetli turboprop uçaklarla uçmak. Zaten diğerini a-320'ler yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavv Serdar ~ 2 yıl önce
Ne A220 si gulum ne diyorsun sen, vazgec bu kulisten, A230 ye Tk da ihtiyac yok, milli setveti bosa harcatmayin gunahtir kardesim, A220 un yaptigi isi a319 ve 320 yqpiyor ve bu ucaklardan Tkda cok var gulum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 2 yıl önce
Serdar bey, uçuş muayeneleri için gidilen hastanelerde imzalanmak üzere önümüze koyulan KVKK formları ile ilgili olarak rahatsızlık gittikçe büyümektedir. Şahsa özel bilgilere ulaşım talebi kanuni değildir. Konunun airporthaber tarafından ele alınması kamuoyu tarafından bilinirliği ve hassasiyeti artıracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prim ~ 2 yıl önce
Verecegim, vereceez vereceez, veriyoruz, verdik veristirdik, tam veriyordum ki benim degil mi vermeyecegim diyesim geldi vermiyorum. Bakkalin bile dilinde prim lafi dolaniyor. Kina gecelerinde teyzelerin elindeki kina gibi iyice saga sola gostererek verin ha bir elin verdigini tum eller gorsun olmaz sonra :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey ~ 2 yıl önce
Işlem ücreti haksız,vatandaşı daha da soymak için icat edilmiş bir uygulama tıpkı uçak biletlerindeki hizmet bedeli,havaalanı kullanım,güvenlik vs ücreti,yakıt harcı vs gibi. Bir sürü vergisini ödediğimiz biletin parasını niye veriyoruz? Bu hizmetleri mecburen almak zorundayız ilave ücret neden ödüyoruz? Son zamanlarda şehirlerarası otobüs biletlerinde de hizmet bedeli adı altında para kesiliyor,vatandaş şirketlerin kârlarına ortak mı ki giderlerine veya zararlarına da ortak olsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmamoğlu ~ 2 yıl önce
İşlem ücreti sadece kredi kartından kesiliyor yurtdaşlarım, banka kartından kesinti yapılmıyor
TALPA üyesi n ~ 2 yıl önce
Değerli yazar TALPA çok güzel işler yapıyor anacak mevcut dernekler yasası kapsamında yetki sorumluluk sınırı ciddi anlamda sınırlı ölebilecek güzel atılım topluma yararlı sosyal kuruluş olma Konusunda ileri adımlar atılmakta çalışıması uygun olur düşüncesindeyim bu sene hava gösterileri buraya yatırım yapacak veya beklenen tanıtım ve satış sayıları yüzünden sönük kaldı yazık oldu o aktif çalışan hava limanına tarihi stratejik önemini yok etmeye yönelik Uygulamalar. Teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000