07 Kasım 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 5M ne yapsın 20 bin verdiler onda bile kesinti aldığımız maaş son ayların vergilerine gidiyor nasıl geçinelim 7/24 3 vardiya çalış her Tk isteklerini arzularını onları mutlu rahat etmek için çabala değer 0 her yerde adımız büyük harflerle TAŞERON geçiyor yazık….
  • 5m de çalışan arkadaşlarim bu yazı gören arkadaşlarım sendika çağrısı yapıyor az kaldı nerdeyse halledeceğiz bu sendika işini herkesi davet ediyorum lütfen birleşin bunlar bizi koyun yerine koyuyor lar biz saf miyiz rızkı veren Allah'tır burda yoksa başka bir yerde sendikalı olsun diye seni kimse çıkaramaz çalışma bakanı bile diyor sendikalı olun daha ben ne diyeyim konuşması var açın izleyin hep birlikte bunlara bir son verelim
  • Mundar etmek..
  • Sıtma oldum şükürler olsun ki Ölmedim.
  • Sen bu işin üstüne git, sayın milletvekili Bahşi beyin soru önergesine cevap da verilmedi sanırım, sen bu banka promosyonlarını gündemden düşürme personel olarak o 200 bini aramızda toplar veririz arkandayız
  • Çalışanın kesilen ikramiyeler
  • Sayın Ali bey size soruyorum. Daha 3 ay önce emekli oldum ve bu dağıtılan pirimlerden bizlerin hakkı yokmudur. Bu seneden 7 ay çalışmışlığımız ne olacak.
  • Haziran.
  • Beğenmiyorsanız çıkın. Dışarda yarı maaşa is bulamayacağınizi çok iyi biliyorsun. Ben de kabul ediyorum para para değil değeri kalmadı, şirket daha çok verebilir fakat şunu asla unutmayın. Dışarda yarısından daha aza çalışacaksın. Gerçekçi olalım. Bir de buraya yazmanın hiçbir faydası yok. Sıkıntın varsa resmi kanallarla ilet, iletin. Dislike yapma, gerçekçi ol?! Çünkü hayattaki en büyük hakikat bu
  • Ali bey millet isyanlarda taşeronuz diye en az pirimi biz aldık pandemide çalişan m5 personeliydi yolcu uçakları bile kargo taşıdı thy personeli evde keyif çatarken kargo personeleri gece gunduz demeden calıştı ahmet bey biz bir aileyiz diyo m5 ve tgs çalişirken pandemide turkish kargo rekor ustune rekor kırdı thy personelerine o kadar pirim veriyorsunuzda gercek çalişanlara niye az pirim veriyorsunuz hani biz bir aileydik o zaman herkese eşit dağıtsaydınız zaten 5m şirketi mileti perisan etti birde siz vurdunuz tam oldu yakında verdikleri maaşları vergi kesintisi olarak geri aliyorlar bu şirkette bir isyan çıkarsa şaşmayın

Ahmet Bolat’ın iletişim yolu…

“Bol keseden veriyor” diyor kamuoyu. Aslında sözünü tutuyor. İlker Aycı ve takımı gibi “pandemide işten çıkartma olmayacak” deyip onlarca insanı sorgusuz, sualsiz atma gibi bir şey değil bu. Tam tamına sözünün karşılığını yerine getirmek denir buna.
 
Geçenlerde bir arkadaşım siyaset içi konuşurken “Beni şundan dolayı sevmiyorlar” dedi. Ben de ona “Yoluna bak, yoldan geçene bakma” dedim. Yani o şunu demiş, bu bunu demiş. Yalanlar, iftiralar, alçaklıklar, yalaklıklar seni yolundan döndürmesin dedim.
 
Doğrusu da bu zaten. İş yapan her daim eleştirilir, taşlanır, iftiralara maruz kalır. Ahmet Bolat THY’nin başına geldi geleli iletişim kurmakta önemli bir mesafe kaydetti. 
 
Çevresini kuşatmadan uzak tutarsa daha da personelin içine girip, onlarla hemhal olursa tabanın derdini daha iyi anlayacaktır.
 
Zira Ahmet Bolat, tabandan gelmediği için alt çalışanlar için empati yapamaz. Türk Hava Yolları’na en tepeden yönetici olarak başladığı için fazlaca alt tabakayı bilmemesi normal.
 
Geçen hafta primlerle ilgili mesajla sorduğum soruya anında cevap vererek iletişim konusunda da hassasiyeti oldukça iyi. 
 
Prim konusunda verdiği sözü tuttu. Ancak şu çok dikkat çekici. Genelde personele, THY iştiraklerine mesajı sosyal medya aracılığı ile veriyor. Mail son dakika gönderiliyor. 
 
Demem o ki Ahmet Bolat prim konusunda aylar öncesi verdiği sözü yerine getiriyor. Ama şu bir gerçek ki, henüz kim ne kadar alacak net bir durum ortada yok. Siz bu yazıyı okumaya başladığınız anda belki hesaplarınıza yatmış olacak.
 
Ahmet Bolat, keşke kokpit bu kadar, kabin bu kadar, yer işletme bu kadar alacak gibi net ifadeler kullansa sanki iyi mi olurdu diye düşünmeden edemedim.
 
Ha bu görev belki basın müşaviri aracılığıyla yapılabilir. Zira basın müşaviri THY’nin yetkili yöneticileri açıklamadan kendi twitter hesabından açıklamalarda bulunup rol çalıyor ama bunun da belli bir algoritması var diye düşünüyorum.
 
Personel prim alınca eminim mutlu olacaktır. Para çalışanları mutlu eder. Aslında onların hakkı olan bu prim, çalışmalarının ödülüdür. 
 
İsterdim ki, THY çalışanları maaş aldıkları bankaların promosyonu ile de ödüllendirilsin. Ama o konu şimdilik unutulmaya bırakılmış. Tıpkı geçmişten bu güne olduğu gibi. Ama askerden polise, adliyeden belediyelere kadar bir dolu kurum maaş verdikleri bankadan promosyon alıp çalışanlarına dağıttı. 
 
THY’den de beklenen budur. Ahmet Bolat, maaşları dağıttığı banka ile konuşup promosyon konusunda da personeli mutlu edebilir. İşte o vakit çalışanların gönlünde inmeyeceği bir taht’a oturur.
 
Ha bu arada geçmiş dönemlerde THY’nin promosyonlardan personeli muaf tuttuğuna, promosyonları hiç ettiğine dair, sendikaların yaptığı açıklama üzerinden “THY Promosyonlara çöktü” yazım dava konusu oldu.
 
Tazminat davası açıyorlar bana. Sanki gerçek dışı bir ifade varmış gibi. Ya arkadaş ne yaptınız o zaman promosyonları bir açıklasınlar da bilelim. Bal gibi de hakkı THY çalışanlarının. 
 
Neymiş; THY’nin ticari itibarına zarar vermişim. 200 bin TL tazminat davası açacakmışlar. O kadar mı zarar verdim. Eğer zarar verdiysem 2 milyon dolar dava açın. Nasıl olsa adliye yok, adalet yok. İstediğiniz hakime de düşürürsünüz oradan 200 bin TL alırsınız belki.
 
Çok güldüm. Promosyonları verin, ticari itibarınız yerine gelir.
 
Haydi hoşçakalın.
Ahmet Bolat’ın iletişim yolu…

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

5M TAŞERONU ~ 1 yıl önce
5M ne yapsın 20 bin verdiler onda bile kesinti aldığımız maaş son ayların vergilerine gidiyor nasıl geçinelim 7/24 3 vardiya çalış her Tk isteklerini arzularını onları mutlu rahat etmek için çabala değer 0 her yerde adımız büyük harflerle TAŞERON geçiyor yazık….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalime dur deee . ~ 1 yıl önce
5m idari işler de ünvan düşürme çıkardılar atmanlari işten çıkarma diye tehtidler başladı bu işin sonu kanal haberlerinde biticek.10 yıllık emananin ünvani düşürmek ne alaka
Deli ~ 1 yıl önce
5m de çalışan arkadaşlarim bu yazı gören arkadaşlarım sendika çağrısı yapıyor az kaldı nerdeyse halledeceğiz bu sendika işini herkesi davet ediyorum lütfen birleşin bunlar bizi koyun yerine koyuyor lar biz saf miyiz rızkı veren Allah'tır burda yoksa başka bir yerde sendikalı olsun diye seni kimse çıkaramaz çalışma bakanı bile diyor sendikalı olun daha ben ne diyeyim konuşması var açın izleyin hep birlikte bunlara bir son verelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makamı ~ 1 yıl önce
Mundar etmek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükran ~ 1 yıl önce
Sıtma oldum şükürler olsun ki Ölmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkandayız ~ 1 yıl önce
Sen bu işin üstüne git, sayın milletvekili Bahşi beyin soru önergesine cevap da verilmedi sanırım, sen bu banka promosyonlarını gündemden düşürme personel olarak o 200 bini aramızda toplar veririz arkandayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pandemi ~ 1 yıl önce
Çalışanın kesilen ikramiyeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 1 yıl önce
Sayın Ali bey size soruyorum. Daha 3 ay önce emekli oldum ve bu dağıtılan pirimlerden bizlerin hakkı yokmudur. Bu seneden 7 ay çalışmışlığımız ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 1 yıl önce
Haziran.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Krallar kraliçeler ~ 1 yıl önce
Beğenmiyorsanız çıkın. Dışarda yarı maaşa is bulamayacağınizi çok iyi biliyorsun. Ben de kabul ediyorum para para değil değeri kalmadı, şirket daha çok verebilir fakat şunu asla unutmayın. Dışarda yarısından daha aza çalışacaksın. Gerçekçi olalım. Bir de buraya yazmanın hiçbir faydası yok. Sıkıntın varsa resmi kanallarla ilet, iletin. Dislike yapma, gerçekçi ol?! Çünkü hayattaki en büyük hakikat bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KK ~ 1 yıl önce
Buraya yazmanın bir faydası yok demişsin yazmışsın.
Evet haklısın ~ 1 yıl önce
Disarda iş yok ama bu şimdiki işte yapılan haksızlığa sus demek değil her şeyi kabullendegil .korku sarmış sizi ve paranın egomanyasjnda kalıp dusuncele isteklerinizi ifade edemez olmuşsunuz.
Sen ~ 1 yıl önce
Sus tgs li
Bi bitmediniz ya ~ 1 yıl önce
Arkadasım boş boş konuşup bi durmayın ya,millete akıl vereceğinize azını biraz kendinize saklayında bulunduğunuz işte daha iyi seyler yapın :))
5m ~ 1 yıl önce
Ali bey millet isyanlarda taşeronuz diye en az pirimi biz aldık pandemide çalişan m5 personeliydi yolcu uçakları bile kargo taşıdı thy personeli evde keyif çatarken kargo personeleri gece gunduz demeden calıştı ahmet bey biz bir aileyiz diyo m5 ve tgs çalişirken pandemide turkish kargo rekor ustune rekor kırdı thy personelerine o kadar pirim veriyorsunuzda gercek çalişanlara niye az pirim veriyorsunuz hani biz bir aileydik o zaman herkese eşit dağıtsaydınız zaten 5m şirketi mileti perisan etti birde siz vurdunuz tam oldu yakında verdikleri maaşları vergi kesintisi olarak geri aliyorlar bu şirkette bir isyan çıkarsa şaşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak hukuk ne arar bunlarda ~ 1 yıl önce
Tk calisanlarinda okadar ego varki sırtından ekmek yedikleri 5m çalışanları ileayni yemekhane de bile niye yemek yediklerini sorguluyorlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000