28 Şubat 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 211 sadece bir sayı değil bu yapılan haksızlık düzeltilmedikce sayın yöneticilerin vicdanı varsa onları rahatsız edecek şimdi düzelmezse onlar gidince düzelecek.
  • Hani Fırat kıyısında ayağı kırılan koyunun hesabı sizden sorulacaktı? Hz Ömer misali gelip Ebu Cehil gibi gitmek bu olsa geeek.
  • Bukadar işçi sorunu varken Hava İş başkanı ininden kafanı çıkar, yağmasanda gürle.Endamını görelim.
  • Tarkan Söyleyeceği söylemiş. Düştük evet ama kalkmadık mı? Biz hep hayata meydan okumadık mı? Sen ferah tut içini Biz neleri atlatmadık ki
  • Zaman bu yeni YK lunun niyetini otaya çıkarmıştır.Mesaj vermek, gaza getirmek, söylem ama icreate gelince sadece kendi adamlarına adalet,liyakat.İşin özü bu.
  • Son mesajlar göstermiyirki Ahmet Bolat icraattan çok laf üretecektir. Bu anlayıştan adalet beklemek nafile, adalet diye bahsettikleri konu keser gibi kendine yontmaktan başka birşey değil.211 içinden Keremin çımbızla alınarak BT ye genel müdür yapılması gibi.Adaletse kendilerine, liyakatsa kendilerine..
  • AHMET BOLAT BEYİN MAİL ADRESİ YOKMU SENDE YAZALIM ANLAYIŞLI BİRİNE BENZİYOR MERHAMET GÖSTERİR İLKER AYCI MİKAİL AKBULUT DÖNEMİ ENGELLİLER İÇİNDE ACIMASIZCA GEÇTİ
  • kimse yokmu bilen yardım edecek engellilere kimse kalmadımı
  • Sizler mahkemelerde aklansanız bile iadeyi itibar olmadan piyasada işiniz zor.Ahmet Bolatın sizlere iadeyi itibarda vermesi imkansız gibi birşey. Hafızalarımızı yoklayalım, 211 listesini hazırlatan Abdülkerim Çay, onaylayan İlker Aycı, Abdülkerim Çay ordan gitmeden hiç birşey yapılamaz. Nedenmi? Abdülkerim Çay hakkında Bilal ile beraber Cumhuriyet Savcısı tarafından fezleke düzenlenecek kadar iç içe.Bu şartlarda Ahmet Bolatın birşey yapabilmesi imkansız.
  • Ahmet Bey Litakat ve Adalet söylemlerine Malesef uymayaşcağını gösterdi bugünde kalkmış liderlik, ekip ruhu, takım çalışması, dayanışma demiş.Siz adaleti sağlamadan bunları sağlayamazsınız. Sizden öncekiler adaletsizlikleriyle aidiyet duygususunu yok ettiler.

Ahmet Bolat’a açık mektup…

THY’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY’ye yeni bir soluk getirdi. Olumlu yansımalar gün geçtikçe ulaşıyor bizlere. Açıkçası bir bahar havası esiyor. Bu da bizi mutlu ediyor.

Çalışanların haklarına dair ileride olumlu gelişmeler olacağına inanmak istiyorum. Özellikle haksız yere atılan personelle ilgili bir çalışma grubu olması da sevindirici gelişme.

Bu personellerden bir tanesi Ahmet Bolat’a samimi bir mektup göndermiş. Bu mektubu biz de aynen noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

Artık karar da Ahmet Bolat’ta vicdan da.

Sayın Ahmet Bolat,
Türk Hava yolları A.O
Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı

25 Şubat 2022

Muhterem Beyefendi,

Ben 2016 yılında tuhaf ve anlaşılmaz bir şekilde suçlanarak işten atılan 211 kişiden biriyim. Ve de Türk Hava Yollarının üst seviyede bir görevlisine ilk kez başvuruyorum. Bizim işe tekrar kabulümüzün yalnız size bağlı olduğunu zannetmiyorum. Dolayısı ile itibarın iadesi, işe tekrar kabul edilme vb sözler söyleyip yazmayacağım ve bu konularda talepkar olmayacağım. Bizim yaşadıklarımızı farklı bir nedenle yaşayan başka arkadaşlarımız da var.  Zaman için de ne olacak ise olur. Hayırlısı.

Ricam, uzun seneler hizmet verdiğimiz şirketimizin Pass bilet haklarımızı iadesi ile mahkemelerin iş akdimizin haksız nedenlerle feshedildiği yönündeki kararlarını takiben şerefle taşımayı tekrar hak ettiğimiz Emekli Personel Tanıtma Kartları ile ilgili.

Gerek Tanıtma kartlarının ve gerekse pass biletlerin Türk Hava Yollarına bir maliyetinin olmadığı açık.  Bir arkadaşımızla görüşen bir yöneticiniz “ Size uçakta koltuk veriliyor, maliyeti yok ne demek “ buyurmuşlar.  Evet, maliyeti yok diyorum. Zira pass yolcular uçakta boş koltuk varsa uçuşa kabul ediliyor. Rezervasyon hakkı vb. hususlarda yönetmeliklerle belirleniyor. Size, tanıtma kartlarının ise maliyetini ödeyelim (?)  demeğe ise samimi olarak utanıyorum.

İnsanlar iş yerinden ayrılınca bir takım haklarının zayi olduğu malum. Çözüm olarak başvurdukları mahkemeyi kaybederlerse yapacak bir şey yok. Ancak kazanırlarsa kendilerine tüm haklarının iade edilmesi gerekir ve bu kararın muhatabı olan tüm personelin şirkete iş akdinin feshi işlemi esnasında zayi ettikleri haklarını geri almış olarak ile dönüş yapması gerekir. Tabii ki konu ile ilgili kanuna göre işe iadeyi uygulamama hakkı mevcut. Ve de ilgili kanunun bu maddesi uygulanmış ve işe iademiz reddedilerek mevzuatın öngördüğü hususlar ( akçeli konularda yapılan + ödemeler) yerine getirilmiştir. Bir kısım hakları vermeyi kabul ederim diğerlerini ise vermem demek çok keyfi bir davranış. Daha açıklıkla ifade etmek gerekirse bu bir özentinin (?) göstergesi. Yargıtay kararını dinlemiyorum demek özel ( ? )  bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanının haddi değildir. Olmamalıdır.

Konudaki keyfiliği size daha net bir örnekle anlatmak isterim. Bir ağabeyimiz Yargıtay dahil işe iade davasının tüm aşamalarını kazandı ve Türk Hava Yollarından pass biletlerini talep etti. Türk Hava Yolları talebe cevap bile vermedi. Bunun üzerine arkadaşımız salt pass bilet haklarının verilmemesi ile ilgili yeni bir dava açtı. Onu da kazandı. Yargıtay bu kararı da onayladı. THY’ ye noter kanalı ile davayı kazandığına ilişkin bildirim yaparak yeniden pass bilet haklarını talep etti ise de Türk Hava Yolları bu başvuruyu da lütfedip cevaplamadı. Bunun üzerine sürekli refüze edilen arkadaşımız Türk Hava Yolları’ na İcra ve İflas davası açtı. Halen takip ediyor. Ve de bir eski çalışanın şirketi icraya vermesi ilk kez görüldü. Bunlar sizce gerekli miydi?

Bu davranışlar sizden önceki başkanın keyfilik ötesi düşmanca bir davranışı ve kötü niyetinin,  hukuka saygısızlığının bir göstergesi değil mi?  YK eski Başkanı işten atılanların mahkemeleri kazanmasının hıncını alır gibi ilkel bir davranış sergiledi bu konuda. Yakıştı mı diye soracak olursanız? Beyefendi kendisine bunu yakıştırmış. Ona hiçbir konuda itiraz etmek haddimiz değil.(?)

Çalışanların söz konusu haklarının gasp edilmesinin nasıl izah edilebileceğini bilmiyorum.  Büyüklük kompleksi veya özenti kelimeleri doğru ifade,  ancak yetersiz kalıyor.

Sizden bu konuda şirkete senelerce hizmet etmiş olan eski personele karşı daha anlayışlı ve genel anlamda ise hukuka saygılı bir davranış beklediğimizi bilgilerinize sunuyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum.

Saygılarımla.

T.MC

Ahmet Bolat’a açık mektup…

Yorumlar Tüm Yorumlar (114)

211 ~ 2 yıl önce
211 sadece bir sayı değil bu yapılan haksızlık düzeltilmedikce sayın yöneticilerin vicdanı varsa onları rahatsız edecek şimdi düzelmezse onlar gidince düzelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Bolat ~ 2 yıl önce
Hani Fırat kıyısında ayağı kırılan koyunun hesabı sizden sorulacaktı? Hz Ömer misali gelip Ebu Cehil gibi gitmek bu olsa geeek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanduka Başkanı ~ 2 yıl önce
Bukadar işçi sorunu varken Hava İş başkanı ininden kafanı çıkar, yağmasanda gürle.Endamını görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarkan ~ 2 yıl önce
Tarkan Söyleyeceği söylemiş. Düştük evet ama kalkmadık mı? Biz hep hayata meydan okumadık mı? Sen ferah tut içini Biz neleri atlatmadık ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey teşekkürler ~ 2 yıl önce
Zaman bu yeni YK lunun niyetini otaya çıkarmıştır.Mesaj vermek, gaza getirmek, söylem ama icreate gelince sadece kendi adamlarına adalet,liyakat.İşin özü bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Bolat Mesajlar ~ 2 yıl önce
Son mesajlar göstermiyirki Ahmet Bolat icraattan çok laf üretecektir. Bu anlayıştan adalet beklemek nafile, adalet diye bahsettikleri konu keser gibi kendine yontmaktan başka birşey değil.211 içinden Keremin çımbızla alınarak BT ye genel müdür yapılması gibi.Adaletse kendilerine, liyakatsa kendilerine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 2 yıl önce
AHMET BOLAT BEYİN MAİL ADRESİ YOKMU SENDE YAZALIM ANLAYIŞLI BİRİNE BENZİYOR MERHAMET GÖSTERİR İLKER AYCI MİKAİL AKBULUT DÖNEMİ ENGELLİLER İÇİNDE ACIMASIZCA GEÇTİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 2 yıl önce
kimse yokmu bilen yardım edecek engellilere kimse kalmadımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 işiniz çok zor ~ 2 yıl önce
Sizler mahkemelerde aklansanız bile iadeyi itibar olmadan piyasada işiniz zor.Ahmet Bolatın sizlere iadeyi itibarda vermesi imkansız gibi birşey. Hafızalarımızı yoklayalım, 211 listesini hazırlatan Abdülkerim Çay, onaylayan İlker Aycı, Abdülkerim Çay ordan gitmeden hiç birşey yapılamaz. Nedenmi? Abdülkerim Çay hakkında Bilal ile beraber Cumhuriyet Savcısı tarafından fezleke düzenlenecek kadar iç içe.Bu şartlarda Ahmet Bolatın birşey yapabilmesi imkansız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açık mektup nafile ~ 2 yıl önce
Ahmet Bey Litakat ve Adalet söylemlerine Malesef uymayaşcağını gösterdi bugünde kalkmış liderlik, ekip ruhu, takım çalışması, dayanışma demiş.Siz adaleti sağlamadan bunları sağlayamazsınız. Sizden öncekiler adaletsizlikleriyle aidiyet duygususunu yok ettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000