07 Şubat 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Merhaba. 211 grubu içerisinde iş akdi feshedilen mağdurlardan biriyim. bizim hakkımızda hep yazdılar,çizdiler... neler yaşadığımızı ve ne hissettiğimizi hiç bir zaman bilmediler ve bilemeyecekler. sıcak bir pazar sabahı kimimiz ailesiyle kahvaltı yaparken, kimizin kitap okurken... ben ise henüz 2 yaşına basmamış yavrumu kucağımda oyalarken bir tokat gibi yüzlereimizde patlayan o sms.. o anki kalp atışları...akıldan geçen binbir düşünce...hakkımda ne düşünecekler? ertesi gün Gisad'da bize yapılan terörist muamelesini siz yaşadınız mı? Tuvalete gidebilmek için özel izin alıp arkamızda güvenlik eşliğinde ihtiyaç gidermek.. Mahalle kasabının, berberinin imalı bakışları soruları, sizin yerin dibine gömen o bakışlar....Siz bunların hiç birini yaşamadınız. Bilemezsiniz..sadece bu grupta olan ve işine gönülden bağlı, bir çoğu elli bin sicıl altı olan kişiler bilir. Sn.Bolat... eğer yanlışları düzeltmeye geldiyseniz, ilk bu konudan başlayın. İtibarımızı iade edin. Acılarımızsa bizde kalsın.. S.
  • Haksız yere işinden olmuş 211 kişiden birisiyim. 10 yıl canla başla çalışmış, bir çok başarıya imza atmış olmamın verdiği gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bir gün hakkın vuku bulacağına inanıyorum. Ahmet Bey'in bu konuda adım atmasını diliyorum. Kendisi liiyaket ve adalete guveniyorsa bu sorunu çözmeli.
  • Öncelikle Thy A.O ortaklığından daha önce eşi benzeri görülmemiş birrezalet kararla işinden olan personelden biriyim.Parttime olarak işe başlayıp 17 yıl emek verdiğim çalışmaktan gurur duyduğum şirketimden bir terörist gibi eşyaları siyah poşetle kapıya konanlardanım.Türk mahkemeleri tarafından aklanmamıza rağmen işe iade kararımız uygulanmadı.Manevi tazminat davam ediyor.Yıllardır kendime neden işten atıldığımın cevabını veremedim.Yıllardır beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bize korkudan dılayı vebalı muamelesi yaptı.İnsanlar ancak emekli olduktan sonra iş korkusundan dolayı arayıp soramadık ne yapalım dediler.Yıllarca insanlara çevreme bir gün bu yapılanın yanlış olduğunu ve düzeltileceği inancımı paylaştım.Muhtemelen yapılan hata düzeltğinde işe görüş yapcak personel sayısı max. 30-40 kişi olacak ama bir kişi dahi geri dönüş yapmış olsa bu ayıp düzeltilmiş olacak
  • Öncelikle 211 mağdurlarını tekrar tekrar gündeme getirdiğiniz için teşekkürlerimi sunıyorum.Bende 211 mağdurlarındanım, yıllarca çalışmaktan gurur duyduğumuz şirketimizden bir terlörist muamelesi atılmanın vermiş olduğu gurur kırıklığım
  • Ban yaptım.oldu ile.is gidiyor... Nerede mahkeme kararı nerede manevi tazminat davası... Adaleti uygulayacak birileri gelecek.elbet kim bilir belki yarın belki yarından yakın ? Sarı olmayan sendikaya kaydolanlari işten çıkarmak ile ve apar topar torba 211 atmakla eline ne geçti ? Çalışmaların aidiyet duygusu kalmadı... Fırsatını bulsa pilotlar kaçacak yer arıyor... Adalet birgün yerine gelecek ama o şanslı ekip tabiki bunlar olamaz....
  • Devrim yapmak istiyorsa yapacağı iş belli taşeronu kaldiracak o zaman göreceğiz devrimi TAŞERON KADRO İSTİYOR EZİLMEK İSTEMİYOR !!
  • Adalet deyip yapılan ilk icraatlerden birinin dil tazminatlarını kırpmak olması çelişkili değil mi? İlk fırsatta çalışanın maaşına göz dikmek, yapılan zammın acısını dil bilen kalifiye personelden çıkarmak mı adalet? Bu şirkette gördüğüm bir şey varsa o da çalışanıyla arasını iyi tutan yöneticinin işteki ömrü de uzun oluyor. Bir gol yedik bakalım.
  • Mühendislik diplomasi olup memur/uzman çalışiyoruz. Bizi motive eden bir dil tazminatımız vardı o da düşürüldü. 90 üzerinde alsak bile eskisinde az oldu. Verilmiş olan hakkı , parayı geri istemek adet haline geldi bu şirkette... Yoyo gibi olduk. Bunu da dile getirseniz mi acaba? Bir de beğenmiyorsan git yerini doldururuz senin mantığı var ya... Vahim durumlar yani..
  • Adalet istiyoruz!!
  • 211 in geri alınması adaletin thy de tecelli etmesidir. Seneler geçmesine ragmen bu mağduriyeti hatirlatan vicdanli yazar Ali Bey'e tesekkur ederiz.

Ahmet Bolat Bunları Yaparsa Devrim Olur…

THY yönetimi değişti. İlker Aycı ardında bir dolu temizlenecek sayfa bıraktı. Bunları yerli yerine oturtmak, THY aidiyetini yeniden inşa etmek Ahmet Bolat’ın yönetim anlayışına ve insafına kalmış durumda. Aşağıda önereceğim kucaklaşmayı gerçekleştirirse tarihi bir devrim yapmış olur.

İlk adımlar pozitif görünüyor. Uçuş hattına gitmesi, personele güven vermesi, alışık olduğumuz o ciddi bakışların, çatık kaşların yerini tebessümün alması kendisine karşı “acaba” tereddütlerini olumluya çevirecek bir tutum sergiliyor şu ana kadar.

Böyle devam etmesi, iş barışı açısından çok önemli. Personele dokunmak, onlar gibi olmak, gerektiğinde, yetebildiğinde dertleri ile hemhal olmak yönetici profili açısından olması gereken özelliklerdir.

Ama olması gereken çok daha elzem şeyleri sıralamak isterim. THY’de iş barışı yerle bir olmuş durumda. Kayırılanlar ile normaller arasında uçurum hakim.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bana şu mesajı gönderdi. “Ali Bey merhaba. Prensibimiz; atamalarda ehliyet ve liyakat, kararlarda istişare, değerlendirmede adalet” bu anlayış çok önemli.

Fakat asıl yapılması gereken önemli bir iş var.

Adalet, adalet. Yitirilen adalet, katledilen adalet, linç edilen adalet.

Durun söyleyelim.

Hangi adaletten bahsettiğimi anlatayım da hak verin.

Hain FETÖ kalkışmasında Almanya sınırları içinde olan ve fakat kim için dua ettiği belli olmayan İlker Aycı’nın her şey süt liman olduktan sonra ülkeye döner dönmez katliam yaptığı adalet.

Bir FETÖ torbası hazırlanarak içine 211 kişiyi doldurup bir gecede işine son verilenlerin adaleti. Keyfe keder insanların işinden edildiği adalet.

Mahkeme mahkeme dolaşıp iftira atılan ve sonunda “Biz onları FETÖ’den atmadık işletmesel gerekçelerden attık” denilip insanların perişan edildiği adalet.

FETÖ’cüsünüz dedirtilip, kapı aşındırıp iş bulamayan, bunalıma giren, evini barkını terk edenlerin adaleti.

“THY’den FETÖ’den atılmışsınız” denilip iş bulamayan garibanların yüzlerine kapıların çarpıldığı adalet.

THY’den atıldıktan sonra biçare kalan, eşinden, çocuklarından ayrılanların adaleti.

İntihara teşebbüs edenlerin, boynuna FETÖ yaftası asılanların adaleti.

Bakkalda, markette, kasapta, pazarda, simitçide, gazozcuda çalışmak zorunda kalanların adaleti.

Say say isimleri bitmeyecek kadar uzayıp mağdur edilenlerin adaleti.

İşsiz kalan kaptanlar, hostesler, yöneticiler, işçiler için adalet.

İsimlerini yazmak isterdim ama birkaç örnekle tamamlayacağım.

Sendikal faaliyetler için işinden atılan kardeşlerimiz için adalet.

Kaşın, gözün kara denilip icra komitesinin gücü ile atılanların geri getirilmesi için adalet.

Hadi bu adaleti kimler için istediğimizi bir kez daha hatırlayalım.

AnadoluJet’in başında farkındalık ortaya koyan İbrahim Doğan için,

Rastgele seçtiğim isimler Esra Örge, Aslı Dibek, Ercüment Faik Demir, Fulya İlker Şener, Burçin Nasuhoğlu, Mustafa İncialan, Nurten Kaynatan ve devam eden 211 kişi için adalet.

Başarı belgeleri, uçuş karneleri hep artı olan Ahmet Kurt, Murat Demir, Tarık Akbaba için adalet.

Sendikadan dolayı işten atılan Süleyman Önder, Gülay Gülger, Alper Tuğlu, Ersin Paşa Kılıç, Faruk Şahin, Filiz Kılıç, Mehdi Sevinç, Özgür Özen, Aslı Sönmez, Bige Kanmış, Gülnihal Tuncer, Mustafa İşgören, Atilla Kaya ve isimleri aklıma gelmeyen diğer kişiler için adalet.

Velhasıl kelam haksızlığa uğramışlar için adalet.

Ve diğer yapılması elzem olanlar.

Mesela, Kurumsal İletişim Başkanlığı’nın ajans üzerinden yapılan tüm sponsorlukları incelenmeli.

Mesela, İlker Aycı’nın arkadaşı Temel Bozbağ ile ilişkileri incelenmeli, THY Spor’da harcanan paralar nereye nasıl harcandı bakılmalı. Temel Bozbağ’ın Yeşilköy’deki ofis olarak kullandığı dairenin kiraları kim tarafından ödendi bakılmalı. Yeni Giresun Gazetesi’ne ne kadar ödeme yapıldı açıklanmalı.

Mesela, İlker Aycı ile aynı soyadı taşıyan Serkan Aycı’nın THY’ye ne kadar kişisel koruyucu ürün (Maske) sattığı açıklanmalı.

Daha nice niceleri.

Ahmet Bolat bey özellikle devrim yapmak istiyorsa, yukarıda saydığım ve haksızlığa maruz kalan personel ile bir şekilde görüşüp, anlaşmalı veya helalleşmeli.

E bu işin yarını da var öbür dünyası da.

Ahmet Bolat Bunları Yaparsa Devrim Olur…

Yorumlar Tüm Yorumlar (132)

211 ~ 2 yıl önce
Merhaba. 211 grubu içerisinde iş akdi feshedilen mağdurlardan biriyim. bizim hakkımızda hep yazdılar,çizdiler... neler yaşadığımızı ve ne hissettiğimizi hiç bir zaman bilmediler ve bilemeyecekler. sıcak bir pazar sabahı kimimiz ailesiyle kahvaltı yaparken, kimizin kitap okurken... ben ise henüz 2 yaşına basmamış yavrumu kucağımda oyalarken bir tokat gibi yüzlereimizde patlayan o sms.. o anki kalp atışları...akıldan geçen binbir düşünce...hakkımda ne düşünecekler? ertesi gün Gisad'da bize yapılan terörist muamelesini siz yaşadınız mı? Tuvalete gidebilmek için özel izin alıp arkamızda güvenlik eşliğinde ihtiyaç gidermek.. Mahalle kasabının, berberinin imalı bakışları soruları, sizin yerin dibine gömen o bakışlar....Siz bunların hiç birini yaşamadınız. Bilemezsiniz..sadece bu grupta olan ve işine gönülden bağlı, bir çoğu elli bin sicıl altı olan kişiler bilir. Sn.Bolat... eğer yanlışları düzeltmeye geldiyseniz, ilk bu konudan başlayın. İtibarımızı iade edin. Acılarımızsa bizde kalsın.. S.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 li ~ 2 yıl önce
Haksız yere işinden olmuş 211 kişiden birisiyim. 10 yıl canla başla çalışmış, bir çok başarıya imza atmış olmamın verdiği gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bir gün hakkın vuku bulacağına inanıyorum. Ahmet Bey'in bu konuda adım atmasını diliyorum. Kendisi liiyaket ve adalete guveniyorsa bu sorunu çözmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 Adalet Şimdi Değilse Ne Zaman ~ 2 yıl önce
Öncelikle Thy A.O ortaklığından daha önce eşi benzeri görülmemiş birrezalet kararla işinden olan personelden biriyim.Parttime olarak işe başlayıp 17 yıl emek verdiğim çalışmaktan gurur duyduğum şirketimden bir terörist gibi eşyaları siyah poşetle kapıya konanlardanım.Türk mahkemeleri tarafından aklanmamıza rağmen işe iade kararımız uygulanmadı.Manevi tazminat davam ediyor.Yıllardır kendime neden işten atıldığımın cevabını veremedim.Yıllardır beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bize korkudan dılayı vebalı muamelesi yaptı.İnsanlar ancak emekli olduktan sonra iş korkusundan dolayı arayıp soramadık ne yapalım dediler.Yıllarca insanlara çevreme bir gün bu yapılanın yanlış olduğunu ve düzeltileceği inancımı paylaştım.Muhtemelen yapılan hata düzeltğinde işe görüş yapcak personel sayısı max. 30-40 kişi olacak ama bir kişi dahi geri dönüş yapmış olsa bu ayıp düzeltilmiş olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 Adalet ~ 2 yıl önce
Öncelikle 211 mağdurlarını tekrar tekrar gündeme getirdiğiniz için teşekkürlerimi sunıyorum.Bende 211 mağdurlarındanım, yıllarca çalışmaktan gurur duyduğumuz şirketimizden bir terlörist muamelesi atılmanın vermiş olduğu gurur kırıklığım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADALET KİM THY KİM ? ~ 2 yıl önce
Ban yaptım.oldu ile.is gidiyor... Nerede mahkeme kararı nerede manevi tazminat davası... Adaleti uygulayacak birileri gelecek.elbet kim bilir belki yarın belki yarından yakın ? Sarı olmayan sendikaya kaydolanlari işten çıkarmak ile ve apar topar torba 211 atmakla eline ne geçti ? Çalışmaların aidiyet duygusu kalmadı... Fırsatını bulsa pilotlar kaçacak yer arıyor... Adalet birgün yerine gelecek ama o şanslı ekip tabiki bunlar olamaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Devrim yapmak istiyorsa yapacağı iş belli taşeronu kaldiracak o zaman göreceğiz devrimi TAŞERON KADRO İSTİYOR EZİLMEK İSTEMİYOR !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dil tazminatı ~ 2 yıl önce
Adalet deyip yapılan ilk icraatlerden birinin dil tazminatlarını kırpmak olması çelişkili değil mi? İlk fırsatta çalışanın maaşına göz dikmek, yapılan zammın acısını dil bilen kalifiye personelden çıkarmak mı adalet? Bu şirkette gördüğüm bir şey varsa o da çalışanıyla arasını iyi tutan yöneticinin işteki ömrü de uzun oluyor. Bir gol yedik bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bol bol üç nokta ~ 2 yıl önce
Mühendislik diplomasi olup memur/uzman çalışiyoruz. Bizi motive eden bir dil tazminatımız vardı o da düşürüldü. 90 üzerinde alsak bile eskisinde az oldu. Verilmiş olan hakkı , parayı geri istemek adet haline geldi bu şirkette... Yoyo gibi olduk. Bunu da dile getirseniz mi acaba? Bir de beğenmiyorsan git yerini doldururuz senin mantığı var ya... Vahim durumlar yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 2 yıl önce
Adalet istiyoruz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 2 yıl önce
211 in geri alınması adaletin thy de tecelli etmesidir. Seneler geçmesine ragmen bu mağduriyeti hatirlatan vicdanli yazar Ali Bey'e tesekkur ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000