17 Aralık 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Maalesef ülkemizde o bahsettiğiniz kavramlar artık neredeyse yok olmak üzere. Öyle olduğu için de bu haldeyiz. Kanunlar da ya caydırıcı değil olsa bile uygulayan yok. İnsanların devlete ve adalete inancı bitmiş,haksızlık, hukuksuzluk,tehdit,baskı,suç patlama yapmış kimsenin umurunda değil. Ayrıca feto olayında da iktidarın samimi olmadığını düşünüyorum. Thy'de hala fetocular cirit atıyor,cv'leri, geçmişleri,torpilleri belli ama birileri nasılsa ve niyeyse bunları koruyor. Birisi ne diyordu'17-25 milattır, ondan öncesini unutalım sonra hala onlarla beraber olanlardan hesap soralım' bunu duyunca iktidarın fetoyla mücadele etmelerine dair umudum hepten bitti. Ya bunlar danışıklı dövüş ya da fetocuların ellerinde çok koz var iktidar ondan korkuyor, siyasilere ve thy gibi kurumlardaki uzantılarına dokunamıyor başka izahı yok. Thy'den o sebeple atılanların çoğu da sıradan insanlar tıpkı Bank Asya'nın yöneticilerinden değil de oraya para yatıran gariban emeklilerden fetocu diye hesap sorulması gibi ya da siyasette,iktidar partisinde fetocu yok denilip fetoyla beraber resim çektirenlerin iktidar partisinin hali hazırda vekilleri olması gibi. 16 sene iktidar olunca tabii güç zehirlenmesi yaşadılar,iyi kötü çalışan sistemi mahfettiler,yolsuzluk, döviz, ithalat,faiz, işsizlik, torpil,hemşehricilik,haksızlık rekorları kırdılar,yanlış yapınca sorumluluk almadılar,milleti Allah ile kandırmaya millet de kanmaya devam ettiler sonuç da ortada. Saygılar, hürmetler.
  • “ Ahlak olmayan yerde Kanun Bir Şey Yapamaz ”Sn yazar bu cümleniz her şeyi mükemmel şekilde özetlemiş . THY personeli yöneticine güvenmiyor .
  • Öncelikle desteğiniz için sonsuz teşekkürler.Basınımızın haksız da olsa güçlünün yanında olduğu bu dönemde sesimiz oldunuz.Bizler 211 olarak Thy tarihinde daha önce örneği olmayan kötü muameleye maruz kalan bir süreç yaşadık.Sadece işten çıkarılmadık basın yoluyla vatan haini ilan edildik.Yıllar boyu beraber aynı mesaiyi paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybetik.İş görüşmelerinde madem sizin sorununuz yoktu sizi neden işten çıkarttılar bakışlarına maruz kaldık.Herkes hata yapabilir erdemli olan davranış yapılan yanlıştan dönmektir.Mağdur edilen insanların haklarını iade etmektir.THY kalitesindeki bir markanın bundan ders çıkarmasıdır.Şimdi Hava-İş sendikasının Tis deki önceliği bu haksızlığı düzeltmektir.Diğer haklar ve kazanımlar teferruattır.
  • çetin bey dilinize sağlık. thy ve yan kuruluşları içi boşalmış sadece yandaşların, teşkilattakilerin yada hükümettekilerin yakınlarının girdiği bi yer olmuş. şirketin üst kademe yöneticileri zaten zengin olan insanların çocuklarına peşkeş çekiliyor. alt firma olan tgs ve turkısh cargolarda eğitim seviyesi düşük, dil bilmeyen insanların alınıp 1-2 ay içinde sorumluluk alarak çalıştıkları yer oldu. tgs'de teşkilattanım diyerek gezinen, çalışmayan, şuan aktif olup eski bakanlardan birinin yakın akrabası işten atılmasına rağmen ertesi gün özel araçla tekrar alınmıştır. böyle türkiye gerçeklerinde bişeyler yazmanız güzel bi şey...
  • Nasihat, bilip bilmeden millete ahkam kesme kul hakkı yeme, günaha girme, allahtan kork kula saygılı ol. Saçma yazılar yazıp milleti canımızdan çok sevdiğimiz Ak Partimize düşman etmeye uğraşmaya son ver
  • Çetin dilin çok uzun biraz sarıp o ağzında tutmayı öğren.
  • Take off diye bişey çıkarttılar yeni yetmeleri doldurdular zaten ofis yok adamlara iş yok yandaşlara yaranıcaz diye ihtiyaç dışı kadro açıldı ! mesaide film izleyip maaş alacakların sayısı çoğalıyor! Milleti yerinden ediyorlar ya mobing uyguluyorlar yada yerini değiştirmeye zorluyorlar!Sorsan bugünlere gelmemizde pirsinillirimizin piyi biyik ! Sizlerede kalk oradan diyecekler merak etmeyin !
  • Çetin bey yazınız için çok teşekkürler. Biz 211 ler olarak başından beri verdiğiniz desteğin farkındayız ve size minnettarız. 2 yıldır yaşadığımız mağduriyet ortada. Umuyoruz ki TİS'le beraber son bulur ve hak yerini bulur artık.
  • senin başka işin gücün yok mu.bir 305, 211 tutturmuşsun başka bir şey yok. bu 211 kişi içinde senin akraban mı var.sağa sola ... atıyorsun. yazdıkların doğru olsa hadi neyse. senden bıktı insanlar.
  • BIKTIK RUMUZLU YORUMUNUZU APH SİTESİ YORUMLAR BÖLÜMÜNÜ KULLANARAK GÖNDERMENİZ HALİNDE TABİİ Kİ YAYINLAYACAĞIM. ALEYHİMDE OLAN YORUMLARA DAHA FAZLA HASSASİYET GÖSTERİYORUM. GALİBA VPN KULLANMADIĞINIZ İÇİN SENTETİK BİR ADRESTEN MAİL GÖNDERDİNİZ.

Ahlâk, Vicdan ve İnsanlık Eksikse Kanun Bir Şey Yapamaz.



Geçen hafta bir yazı yazmıştım.İnsanlığı Çıplak Olana, Hiçbir Ahlâk Kuralını Giydiremezsin” Pek okur toplayamadı. Beklediğim de buydu. Peki; bunu bile bile neden Ahlak konusunu seçmiştim? Bu yazıda ise anlattığım, unutulmaması gereken sektör yaşanmışların hepsi ahlâki eksikliğe dayanıyor da ondan.   Bu tür konuların işlenişinde okuyucu sayısı beni pek ilgilendirmiyor. Az da olsa okuyanların niteliklerini bilmek ve anlamak benim açımdan yeterli.

O TARİHTE THY TEPESİNDEKİLERİN NİYETİ BELLİYDİ.

Son yıllarda bu taktiği uygulamıyorlar, çalışana direk kulp takıp toplu çıkartmayı tercih ediyorlar. Şirket yönetimi; çalışma hayatında belli bir süreyi tamamlamış personelini, ‘aba altından sopa göstererek’ emekli etmeye zorluyor. Çalışma hayatında 6.500 iş gününü tamamlayan kimi personele -ki çoğunlukla kadınlara- emekli olmaları tavsiye ediliyor. Yaşı ister 50’yi aşmamış, olsun, ister şirkette 20 yılını tamamlamamış olsun, fark etmiyor. Değil mi ki 6.500 iş gününü doldurdun, bu kadarı yeterli. Daha önce; “Hayır, ben daha çalışmak istiyorum, henüz emekliliğe hazır değilim” derseniz, size “işe uyum ya da verimlilik” konusunda suçlamalar yöneltip, savunmanız isteniyor ve savunmadaki yanıtlarınız ne olursa olsun, tazminatınızı ödeyip, sizi işten atıyordu. Bunun üzerine; çalışanlar, ‘İş Güvenliği Yasası’ kapsamında, mahkemeye başvurup, yürütmeyi durdurma ve işe iade kararı alıyorlardı. THY Yönetim Kurulu mahkeme kararına rağmen, ‘işe iade’nin gereğini yerine getirmediği için, yine mahkeme kararıyla personeline, 10 ila 12 maaş tutarında tazminat ödemek zorunda kalıyordu. (Bu da bir anlamda, şirketi zarara uğratmak anlamına geliyor ki bu tür 200’e yakın vaka var.) Bugünlerde ise, THY yönetimi taktik değiştirdi; emekliye sevk etmek istediği personel, bu teklifi kabul etmeyince, asli görevinden alıp, ilgisi olmayan farklı birimlere atayarak, onları başarısız kılıp, işten atmaya ya da kendiliklerinden emekliliğini istemeye zorluyor.
Allah aşkına sorarım size; bu bir baskı, bir hukuksuzluk, adaletsizlik ve bir zulüm ya da zorbalık değil de nedir? Zira; emeklilik, çalışanlar için bireysel bir tercihtir ve onurlu bir süreçtir. İnsanın emekliliğini kendisi istemesidir doğru olanı. Bunu THY işvereninin zorlaması, üstelik 2007’de yürürlüğe giren çalışma yasası uyarınca, kadınlarda 60, erkeklerde 65 yaş emeklilik sınırı ortadayken. Oldukça manidardır.

Bir başka ayrıntı ise; THY’nin işten attığı performansı yüksek kalifiye elemanların gittiği diğer özel havayolu şirketlerinin en güzide personeli olmasıdır. Üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir başka uygulama ise bugünkü THY yönetiminin göreve geldiği seneden bu yana, THY personel yapısının değiştirilme oranıdır. . Bu açıdan bakıldığında ise THY’nin hangi amaca hizmet ettiğini anlamamak için sağır sultan olmak gerekmez. ( Hürriyet Gazetesinin köşe yazarı bu yazıyı gönderilmiş olan çalışan mektuplarından düzenlemişti ) Evet, bu davranışın adını siz koyun. Ahlakla mı, İnsanlıkla mı, vicdanla mı bağdaşıyor. Hele bir düşünün.

DÜNYANIN NERESİNDE, HANGİ ŞİRKETTE BÖYLE BİR UYGULAMA VAR.

THY yönetimi personelini genç yaşta emekli ediyor; özellikle de hostesleri...

Yandaşlara kadro açabilmek için yapılan bu oyun karşısında yargı yoluna gidip yönetici dava edilirse ne oluyor? Habertürk gazetesi bunu şöyle aktarmıştı): “THY yönetimi, kilit noktalarda bulunan idarecilerin aldıkları kararlar, personel iş akitlerinin sona erdirilmesi ve yönetim hatalarına karşılık çareyi tüm yönetici personeli sigorta ettirmekte buldu. Söz konusu sigorta THY yöneticilerinin eylem ve işlemlerinden doğan zararların sigorta şirketince karşılanmasını kapsıyor.”

Görüyorsunuz THY yönetimi, riskini sigortaya emanet ediyor.

Bu anlayışın adına ne demek gerekiyor? Tarif eden bildirsin.

GREV YASAĞINI PROTESTO ETMEK SİZE Mİ KALDI?

THY Çalışanları 29 Mayısta Sivil Havacılık Sektörüne getirilen grev yasağını protesto için düzenlenen eyleme iştirak etmişlerdi. Değişik ünitelerde çalışan 305 kişi sendikal haklarının ellerinden alınması konusunda tabii ki mutlu değildiler.

Bu konu ile ilgili olarak havayolundan yapılan açıklamada, eyleme katılan ve görevine gelmeyen 260 şirket mensubunun ve de bir yan kuruluştan ise 45 kişinin 2822 sayılı Kanunun ilgili maddeleri gereğince iş akitlerinin feshedildiği duyuruldu. Aslında bunun yapılacağı belliydi. Dönemin YK Başkanına gazetecilerce yöneltilen, "150 çalışanını işten çıkardığınız söyleniyor. Doğru mu?" sorusuna, " Daha da fazlasını çıkaracağız " şeklinde verdiği yanıt şirketin konuya yaklaşımını zaten ortaya koyuyordu. Bu arada ilk yapılan duyuru kapsamında söz konusu eylemin yaklaşık 2 milyon dolarlık maddi zarara da neden olduğu da açıklanmıştı. Tarih 31.05.2012. Evet 305 kişi iki gün içinde atıldı işten. Sendikanın talebine rağmen insanları tekrar işe alınmadı. Sendika konuyu toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonlandırılması için şart olarak öne sürdüyse de Yönetim grev kararını göze almayı tercih etti. Tabii ki çalışanlar konuyu adli makamlara intikal ettirdiler. Kazandılar da. İşverenin hukuken haksız bulunması sonucu etkilemedi.

2012 yılında sözleşmeleri feshedilen çalışanlar Sendika Yönetiminin değişmesini takiben 2014 yılının başlarında yine toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını takiben şirkete yeniden kabul edildiler. Sendika bu personelin geri dönüşünü TIS kapsamında görüşmelere almıştı. Peki; neden bu insanlar, aileleri ve çocukları iki sene bu sıkıntıları çektiler? Peki; bu 305 kişinin protestolarının neden olduğu 2 Milyon Dolarlık zarar ne oldu? Şirketin ilk duyurusundan sonra bu kayda hiçbir yerde rastlanılmadı. Nasıl halledildi? Buda işvereninin konuyu kamuoyuna duyururken haklılığını vurgulamak ve kamuoyu tepkisini azaltmak için kullandığı bir uydurulmuş bir argümandı herhalde.  İnsanlara bile bile bu kadar zaman neden işkence yapıldı dersiniz?  Kuruluşun tepesindekiler 2012 yılındaki Sendika Yönetimini benimsemediği ( ? )  için. Yine de Sendika bu konuyu Toplu İş Sözleşmesi masasına yatırmasaydı şirket yönetimi bu düzenlemeyi yapıp eski çalışanları işe kabul etmezdi.  .305 aileyi perişan eden bu insanların ahlak anlayışlarını tartışmak gereksiz. Ahlak dinin yarısı diyorlar ya. İkinci yarıyı da siz düşünün. Evet; Her Yapının Bir Temeli Var. İslam Dinin Temeli de ahlaktır” sözünün doğruluğunu belgeleyen bir yaşanmış.  ( Bu olaylar yaşandığı dönemde şirketin tepesinde olanlar ayrıldılar. Bir önceki  yönetim iş başındaydı).

TALİMAT YERİNE GETİRİLDİ. MENFUR KALKIŞMAYI DÜZENLEYENLERİN  UZANTILARI  TEMİZLENDİ ? KİM KİMİ KANDIRDI?

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız menfur darbe kalkışmasının üzerinden iki gün geçmişti. Cumhurbaşkanımız bu FETÖ zihniyetinin Devlet Kurumlarından süratle dışlanmalarının gerektiğini yaptıkları bir televizyon konuşmasında ifade ettiler. Evet; bu aşamada yapılması gereken ilk iş buydu. İşine geldiği zaman Özel Sektör Kuruluşu olan, işine gelmediği zaman ise Devlet Kuruluşu gibi davranan Türk Hava Yollarının saygıdeğer tepe yöneticileri durumdan vazife çıkartarak bu talimatı ilk yerine getiren şirket olmak hedefini önlerine koydular. Ve de Sn. Cumhurbaşkanımızın Devlet Kuruluşlarına yönelik talimatlarını takip eden yedinci günde diğer kuruluşlar belirleme çalışmalarını hangi yöntemle yapacakları hususunu planlamaya çalışırken 20 binin üzerinde istihdamı olan en büyük bayrak taşıyıcı kurumumuz 211’in üzerinde çalışanını süratle belirledi.  Ve de bu personelin 24 Temmuz tarihinde GSM mesaj ile bildirimde bulunmak sureti ile is sözleşmelerini feshetti. Hedefe ulaşmışlardı, emri yerine getiren ilk kuruluş olmuşlardı Hem de kanunun tüm maddelerine ters bir işlem ile.

Listede Fetö ile ilişkilendirilen kaç kişi vardı net olarak bilmiyorum. 20 kişi bile bulunmadığı söyleniyordu o zaman. .Koskoca bir şirket bizde bu kapsama giren 20 kişi var diyemezdi ya. Araya başkaları da sıkıştırıldı Başka nedenler uydurularak. Ve liste yüzlerle ifade edilebilecek tatminkâr ( ? ) bir rakama ulaştı.

O heyecanlı günlerde kimsenin detaylarla ilgilenmeyeceği ortadaydı. Ve ilgilenmedi de.

Kimse kendini yargıç yerine koyarak mahkemeye intikal etmiş b,r konunun “esası” hakkında hüküm veremez ve yorum yapamaz.. Fakat “usul hükümleri” farklıdır, sürecin her aşamasında açıkça tartışılabilir. Büyük bir hukukçumuzun deyişiyle “usul esasa mukaddemdir” yani “usul, esastan önce gelir”. ( TDK mukaddem Öncül ) 

Tabii iş sözleşmeleri kanunun hiçbir hükmüne uyulmaksızın feshedilenler hukuku yola başvurdular Bazıları ise hukuka başvurmadılar. Neticeten Yerel Mahkemeler bu şirket tarafından yapılan işlemleri usul yönünden geçerli saymadı. Üst mahkeme de bu kararı onadı. Hukuka başvuran tüm personel davayı kazanmışlardı. Başka bir deyişle Personel tertemizdi ve Fetöcülük çamuru üzerlerine yapışmamıştı. Ama işveren mahkemelerce verilen işe iade kararını uygulamadı. Hissedarların parasını yanlışın üzerine bir yanlış daha koyarak çar çur ettiler. Hata yaptıklarını kabullenip, hukuna saygılıyız demek yerine personele tazminat ve mahkemenin kararlaştırdığı diğer ödemeleri yaptılar. Bu durumda işe iade kararı kadük kaldı.  Doğruluğunu bilemiyorum ama bir iki kişiye istisnai muamele yapıldığı ve işe kabul edilerek İstanbul dışında görevlendirildiği konuşulmuştu.

Kimsenin dindarlığı hususunda fikir yürütmek doğru değil. O iş Kulla Allah arasında.. Hani din ile ahlak ayrılmaz bir bütündür deniyor ve buna inanılıyor ya. Bu noktadan hareketle Şimdi bu düzeni insanların ahlâki değere sahip oldukları söylenebilir mi? Konu kul hakkı yemek ise, işte böyle yenir. İşin bu tarafı da dinimizle ilgili? Yine de karar sizlerin. Bu Yaşanmış ve bu anlatım “ yazının başlığını doğruluyor   “ Ahlak olmayan yerde Kanun Bir Şey Yapamaz ”

TAKDİRİ İLAHİ TAMAM DA VAH GİDENE.

Bir THY tepe Yöneticisi düşünün. Tahsili 4x4. Kültürlü.  Bu insanın önüne bir liste gelir. İşten çıkartılacakların listesidir bu. Alır kâğıdı bakar. Gözü bir isme takılır. Tanır onu,  eski işyerinde beraber çalıştığı biridir ve de onu kendisi almıştır işe. “ Bunu listeden çıkartın yerine başka birini yazın “ der. Emir kullarının yapmaktan başka çareleri yoktur. (x’i ) listeden silip (Y’yi) yazarlar listeye.  Bu kez o insan onaylar listeyi. Ve ( Y ) işten atılır. Evet, (Y) şirketten neden dışlandığını bilmez. Onu neden attığını da o saygıdeğer yönetici de bilmez. Onun için yapılan önemli değildir. Tanıdığı birini kayırmıştır o kadar. Tesadüf o dur ki,  kayırılan kişinin ismi o insanın karşı çıkamayacağı bir makam tarafından da kurumdan uzaklaştırılması için talimaten bildirilir zira devlet baba’da kendi kaynakları ile belirli tespitleri yapmaktadır o ara. Ve de nedeni açık seçik ifade ederek. O yöneticinin bu nedeni çok yakından bildiği açıktı.Cumhurbaşkanı 15 Temmuz tarihinden bir gün sonra bunları Devlet Kuruluşlarından temizleyin talimatını hangi sebepten verdi ise bu beyzadenin işyerinden tazminatsız uzaklaştırılma nedeni de  oydu. Takdiri İlahi. Evet, takdiri ilahi tecelli etmiştir ama yine de vah gidene. Acaba O yönetici bu yakınına hakkını hukuk yolunda ara diye nasihat vermiş midir? Hiç Sanmam.” En Kötü Düşmanlarımız Cahil Ve Basit İnsanlar Değil, Okumuş Ve Ahlâken Bozuk Olanlardır” sözünü doğrulayan bir yaşanmışın anlatımı bu. Dinin yarısı Ahlak derler ya. Biz ahlâki durumunu biliyoruz. Diğerini, dini konusunu Allah bilir.

PARAŞÜTLE İNENLER.

Örneğin Mete senelerdir Türk Hava Yollarına emek vermiş, herkes tarafından sevilen bir personeldir. Görevde yükselme sıralamasının en başında yer almaktadır. Atamaların yapılacağı zaman kimse Mete’yi aramaz, sormaz. Mete bir de bakar ki atanmayı beklediği noktaya dışarıdan ve de sektör ile hiçbir ilgisi olmayan yine örneğin Tekin Bey atanmış. Yapılan tercihin tek kıstası ise atanan şahsın bizden olması. Bununla ilgili yüzlerce örnek bulabilirsiniz. Ahlaklı ve dine inancı olan bir insan bunu yapar mı? Detaylandırmaya gerek yok. Bu en basit deyimi ile bu hak yemek sayılmaz mı?

HERKES BORCUNU KENDİ ANLAYIŞINA GÖRE ÖDÜYOR.

Hüseyin diye biri senelerce iş bulamamıştır. Yaşamı zor geçmektedir. Elinden tutacak birini arar ve bulur. Bu kurtarıcı onu sektörde bir işe yerleştirir. Hem de fellik fellik İş aradığı dönemde başvurmayı bile düşünemediği bir işe. Borçlanmıştır bir anlamda. Ve bu borcunu eski çalışanlara yapılan her türlü haksızlığı açık açık desteklemekle, onları suçlayarak haksız yere işten atan yetkilileri alkışlamakla ödeme yolunu seçmiştir.  Zaman için de görüldü ki binlerce Hüseyin aynı çatının altına aynı formata uygun olarak yerleştirilmiş. Onlar da ülkemizin çocuğu, tabii ki birileri işten çıkartılınca onlar işe girecekler. İşe girdikleri için kimse onları suçlayamaz. Ancak onları işe almak / alabilmek için mevcut içinden eski olanları seçip dışlamak hendi vicdanla, hangi ahlaki kuralla ve de hangi insanlık duygusu ile bağdaşır onu bu işlemi yapanlar bilir.İfade edilmek istenen işe bu şekilden girenlerin manevi borçlarını ödeme şekilleri ve bu ödeme esnasında ortalığı kırıp dökmeleri. Birileri bir şirket çalışanlarını bölüp parçalayarak yönetme yolu seçmiş. Başarılı ol

Ahlâk, Vicdan ve İnsanlık Eksikse Kanun Bir Şey Yapamaz.

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Sn Çetin bey ~ 5 yıl önce
Maalesef ülkemizde o bahsettiğiniz kavramlar artık neredeyse yok olmak üzere. Öyle olduğu için de bu haldeyiz. Kanunlar da ya caydırıcı değil olsa bile uygulayan yok. İnsanların devlete ve adalete inancı bitmiş,haksızlık, hukuksuzluk,tehdit,baskı,suç patlama yapmış kimsenin umurunda değil. Ayrıca feto olayında da iktidarın samimi olmadığını düşünüyorum. Thy'de hala fetocular cirit atıyor,cv'leri, geçmişleri,torpilleri belli ama birileri nasılsa ve niyeyse bunları koruyor. Birisi ne diyordu'17-25 milattır, ondan öncesini unutalım sonra hala onlarla beraber olanlardan hesap soralım' bunu duyunca iktidarın fetoyla mücadele etmelerine dair umudum hepten bitti. Ya bunlar danışıklı dövüş ya da fetocuların ellerinde çok koz var iktidar ondan korkuyor, siyasilere ve thy gibi kurumlardaki uzantılarına dokunamıyor başka izahı yok. Thy'den o sebeple atılanların çoğu da sıradan insanlar tıpkı Bank Asya'nın yöneticilerinden değil de oraya para yatıran gariban emeklilerden fetocu diye hesap sorulması gibi ya da siyasette,iktidar partisinde fetocu yok denilip fetoyla beraber resim çektirenlerin iktidar partisinin hali hazırda vekilleri olması gibi. 16 sene iktidar olunca tabii güç zehirlenmesi yaşadılar,iyi kötü çalışan sistemi mahfettiler,yolsuzluk, döviz, ithalat,faiz, işsizlik, torpil,hemşehricilik,haksızlık rekorları kırdılar,yanlış yapınca sorumluluk almadılar,milleti Allah ile kandırmaya millet de kanmaya devam ettiler sonuç da ortada. Saygılar, hürmetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vaziyet ~ 5 yıl önce
“ Ahlak olmayan yerde Kanun Bir Şey Yapamaz ”Sn yazar bu cümleniz her şeyi mükemmel şekilde özetlemiş . THY personeli yöneticine güvenmiyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VAZİYET ~ 5 yıl önce
EVET ÇOK ŞEYİ ANLATAN BİR SÖZ. NAPOLYON BONAPART'A AİT. BU İNSAN O DEVİRDE BU SÖZÜ SÖYLEMEYE GEREK DUYDUĞUNA GÖRE, DEMEK Kİ O ZAMANLARDA DA AHLAKSIZLIK VARMIŞ VE DE KANUN ZAFİYET İÇİNDE KALIYORMUŞ.
211 Tis ~ 5 yıl önce
Öncelikle desteğiniz için sonsuz teşekkürler.Basınımızın haksız da olsa güçlünün yanında olduğu bu dönemde sesimiz oldunuz.Bizler 211 olarak Thy tarihinde daha önce örneği olmayan kötü muameleye maruz kalan bir süreç yaşadık.Sadece işten çıkarılmadık basın yoluyla vatan haini ilan edildik.Yıllar boyu beraber aynı mesaiyi paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybetik.İş görüşmelerinde madem sizin sorununuz yoktu sizi neden işten çıkarttılar bakışlarına maruz kaldık.Herkes hata yapabilir erdemli olan davranış yapılan yanlıştan dönmektir.Mağdur edilen insanların haklarını iade etmektir.THY kalitesindeki bir markanın bundan ders çıkarmasıdır.Şimdi Hava-İş sendikasının Tis deki önceliği bu haksızlığı düzeltmektir.Diğer haklar ve kazanımlar teferruattır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211 TIS ~ 5 yıl önce
RİCA EDERİM. REALİST OLMAK GEREK. THY 24 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM YAPIYOR.DOLAYISI İLE TİS GÖRÜŞMELERİNİN ÖNCELİĞİNİ 211'LERİN KONUSUNUN ALMASI VE DİĞER HAK VE KAZANIMLARIN TEFERRUAT OLARAK KABULÜ MÜMKÜN DEĞİL.BENİM DİLEĞİM KONUNUN TIS GÖRÜŞMELERİ ESNASINDA SENDİKA TARAFINDAN SAMİMİYETLE MASAYA TAŞINMASI. ARKADAŞLARINIZI KAYBETTİĞİNİZE ÜZÜLMEYİN. YAŞAM BÖYLE. İSTESELER KAYBOLMAZLAR VE EN FAZLA MORALE İHTİYACINIZ OLAN BU DÖNEMDE YANINIZDA OLURLARDI.BEN DE İŞTEN ATILDIM. BUNLARIN BENZERİNİ YAŞADIM. GENELDE İŞ ARKADAŞLIĞI ALIŞKANLIK GİBİ. BUNA ÜZÜLMEYİN. BU ARADA BİR ÇOK İNSANI DA TANIMIŞ OLDUNUZ. BİLMEM YANILIYOR MUYUM?İNŞALLAH BU KEZ KONU HALLOLUR.
anti ~ 5 yıl önce
çetin bey dilinize sağlık. thy ve yan kuruluşları içi boşalmış sadece yandaşların, teşkilattakilerin yada hükümettekilerin yakınlarının girdiği bi yer olmuş. şirketin üst kademe yöneticileri zaten zengin olan insanların çocuklarına peşkeş çekiliyor. alt firma olan tgs ve turkısh cargolarda eğitim seviyesi düşük, dil bilmeyen insanların alınıp 1-2 ay içinde sorumluluk alarak çalıştıkları yer oldu. tgs'de teşkilattanım diyerek gezinen, çalışmayan, şuan aktif olup eski bakanlardan birinin yakın akrabası işten atılmasına rağmen ertesi gün özel araçla tekrar alınmıştır. böyle türkiye gerçeklerinde bişeyler yazmanız güzel bi şey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RAHMAN ~ 5 yıl önce
Nasihat, bilip bilmeden millete ahkam kesme kul hakkı yeme, günaha girme, allahtan kork kula saygılı ol. Saçma yazılar yazıp milleti canımızdan çok sevdiğimiz Ak Partimize düşman etmeye uğraşmaya son ver

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAHMAN ~ 5 yıl önce
KUL HAKKI YEMEM,BU NEDENLE GÜNAHA GİRMEM SÖZ KONUSU OLMAZ. ALLAH'LA İLİŞKİM İNANCA DAYANIR.ONA YÜREKTEN İNANIR HAK EDEN KULLARINA SAYGI GÖSTERİRİM. ALLAH TAN KORKMASI GEREKEN BEN DEĞİLİM. HERKES KİMİ NASIL SEVECEĞİNE KENDİSİ KARAR VERİR. ANLAYAMADIĞIM ŞU Kİ THY YÖNETİMİNİN YAPTIKLARININ DİLE GETİRİLMESİNİ MİLLETİ AK PARTİYE DÜŞMAN ETMEKLE NE İLGİSİ VAR.BU SİTEYİ TAKİP EDENLER SİVİL HAVACILIK MENSUPLARI. TAHSİLLİ KİMSELER.BENİM YAZDIKLARIMLA KİMSE SİYASAL GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRMEZ.YORUMUNUZDA KULLANDIĞINIZ RUMUZ SİZİN İSMİNİZDİR. RAHMAN'IN ANLAMINA BAKIN.
Vefa ~ 5 yıl önce
Canından çok sevdiğin AKP bugün 2000insanın ölümünden sorumlu 3 hava alanında 2000 yakın vefat eden işçi kardeşimiz war bende çalışkanım felç kalanlar uzul kaybı yaşıyanlar sen övmeye devam et
Rahman ~ 5 yıl önce
Çetin dilin çok uzun biraz sarıp o ağzında tutmayı öğren.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAHMAN ~ 5 yıl önce
TEHDİT Mİ BU ?
Rahman'a ~ 5 yıl önce
Bu bir dost tavsiyesi mi yoksa tehdit mi? Tavsiye ise sessizlik en büyük zulümdür. Tehditse; yürekli insanlar, gözlerinin gördüğü hiçbir şeyden korkmazlar.
rahman'a ~ 5 yıl önce
yazar iyi cevap vermiş. rumuz gizlemek istediğin isminin yerine kullandığın kelimedir.Yüce Allahın anıldığı isimlerden biri sizin rumuzunuz olamaz.Önce buna dikkat edin. Yorumunu
Merak etmeyin ! ~ 5 yıl önce
Take off diye bişey çıkarttılar yeni yetmeleri doldurdular zaten ofis yok adamlara iş yok yandaşlara yaranıcaz diye ihtiyaç dışı kadro açıldı ! mesaide film izleyip maaş alacakların sayısı çoğalıyor! Milleti yerinden ediyorlar ya mobing uyguluyorlar yada yerini değiştirmeye zorluyorlar!Sorsan bugünlere gelmemizde pirsinillirimizin piyi biyik ! Sizlerede kalk oradan diyecekler merak etmeyin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
Çetin bey yazınız için çok teşekkürler. Biz 211 ler olarak başından beri verdiğiniz desteğin farkındayız ve size minnettarız. 2 yıldır yaşadığımız mağduriyet ortada. Umuyoruz ki TİS'le beraber son bulur ve hak yerini bulur artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 cvp ~ 5 yıl önce
böyle bi şeye gerçekten inanıyor musun? a partisinden olan kendi adamlarını sokuyor. sonra b partisi geliyor sonrada o yerleştiriyor. kimin yerine ne gelirse gelsin ahlak-etik değer olmadan bi şey değişmeyecek.
bıktık ~ 5 yıl önce
senin başka işin gücün yok mu.bir 305, 211 tutturmuşsun başka bir şey yok. bu 211 kişi içinde senin akraban mı var.sağa sola ... atıyorsun. yazdıkların doğru olsa hadi neyse. senden bıktı insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadsiz ~ 5 yıl önce
Hadi ordan hadsiz seni. Allah basina tez zamanda benzer iftirayi benzer olaylari yasatsin da gor. Dunya alem cark etti hata oldugunu gordu ozur dilemeseler bile sessiz kalip mahcup davraniyorlar ama senin bu yazdiklarini gorunce senin iflah olmaz biri oldugun anlasiliyor zaten. Seni kale bile almamak lazim da o da bizim insanligimiz olsun!
Volvo ~ 5 yıl önce
Girip okuma o zaman? Zorla mı okutuyorlar sanki?
Biz de senin gibilerden bıktık ~ 5 yıl önce
Biz de senin gibi ahlaksızlardan bıktık. İnsanların hayatlarına düşen ateşi bir iki kişiden başka ifade eden kalmadı. Ondan da rahatsız oluyorsan defol git okuma . Ama düşmez kalmaz bir tek Allahtır bunu da unutma
niye rahatsız etti? ~ 5 yıl önce
gerçeklerin konuşulması belli ki rahatsız etti seni. bunu bile bile bir de "doğru olsa hadi neyse" ile ölmeden aynısını yaşamaya hakettin! Allah büyüktür, görüyor, biliyor.
CVP BIKTIK... ~ 5 yıl önce
BIKTIK RUMUZLU YORUMUNUZU APH SİTESİ YORUMLAR BÖLÜMÜNÜ KULLANARAK GÖNDERMENİZ HALİNDE TABİİ Kİ YAYINLAYACAĞIM. ALEYHİMDE OLAN YORUMLARA DAHA FAZLA HASSASİYET GÖSTERİYORUM. GALİBA VPN KULLANMADIĞINIZ İÇİN SENTETİK BİR ADRESTEN MAİL GÖNDERDİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000