25 Ağustos 2021, Çarşamba
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Kimlerin yuzunden sendika degismedi? Kabinciler. Konu kapanmistir.
  • Bakalım TGS nasıl olacak
  • hayır neden cahil cühelaya cvp yazarsınız ki? bırakın kendi seviyelerinde yoğrulsunlar
  • Havacılık sadece uçakta görev alanlar değil yazanlara neden tepki veriliyor? Ne isteniyor sadece uçak için personel mi düşünülsün isteniyor? Negatif butonlarını aglatmışsınız maşallah! Herkes düşünülmeli herkes! Herkes kazandığı kadar kendıne de bi standart olusturmuş oyle yasıyordu. Şu an herkesin durumu içler acısı. Bu kdr zor mu bunu kabul etmek!
  • Bir sürü ileri geri laf okuyorum da "kokpitçilerin"(%99 FO) edepsizliğine sinir oluyorum. Bir defa sen sivil uçak pilotusun. Yani belli bir tipte sertifikan var, belli bir şirkette çalışıyorsun ve ticari bir şirket sana vereceğim bu kadar diyor. İster çalışırsın ister çalışmazsın, kabul et ya da etme. Herkes kadar işçisin ve iş verenin 2 dudağı arasındasın. Yani sen ne Ahmet kaptansın ne de Mehmet kaptan. Bir kişiliğin yok işveren için,maaşlı çalışan standart bir sgk lısın. Kabinci , çaycı,garson vb sıfatlarla bir grup çalışanı aşağıladınızı sanarken bir kendinize bakın size kim saygı duyuyor ? Mesleğinize bile saygı duyan kalmadı , sertifikayı alan pilot oluyor çünkü. Aldığın maaşı bence sonuna kadar hakediyorsun, öncelikle sağlığın gittiği için, ailende birinin başına bir şeye gelirse yanına koşamadığın için, insan canı taşıdığın için ve bunun sorumluluğu çok büyük olduğu için. Birilerini kendinize sebep olarak görmekten vazgeçmelisiniz, bunlar ucuz oyunlar ve siz bunları yiyorsunuz en üzücü olanda bu. Kabin -kokpiti ayırsınlar da ayırsınlar... Kabin ve kokpiti zaten ayırdılar -fikren- ve geri dönülemez hale getirtmek içinde ortaya salıverdiler trollünü osunu busunu. Ne sizi ne bizi önemsediklerini yok, dert havacılık değil ki, "bu ülkeyi ticarethane gibi yöneticem" diyen zihniyete ses çıkaramayan herkes birbirine sarıyor. Kum torbası yumrukla zamanı gelince de oyunu yönetilmek istediğin şekilde kullan. Sendika seçimi yaklaşıyor , biz ne yapabiliriz ? Bir fikriniz var mı acaba bunları tartışalım.
  • Sendika çatır çatır aidat almayı biliyor keyifleri yerinde gecenlerde temsilci seciyorlardı seçmeden zarf attırıyorlar insanlara istediklerini sececekler.Bi de hakkımızı vs dusunen asla yok! Sene sonundan sonra hala bu sendikada kalmayı düsünen personel kendini bi sorgulasın bence
  • Adamlar kokpite ayrı zam yapıyor bizimkiler kabinle beraber yapıyor
  • Kabin kokpit ayrilmadigi surece pilotlar zammi unutsun
  • Bu sendikayi basimiza kim musallat etti? Simdi agliyor kabinciler
  • Sadece KOKPIT ekiplerine eposta gondererek maaslarini duzeltti. Thy ise kabini kokpitle bir tutuyor. Kokpite zam verirse aynisini kabincilere de veriyor olacak is degil

AĞAM EĞLENİYOR

Havacılık sektörü pandemi sebebiyle ağır yara aldı. Tamam. Ancak işler tersine döndü bile. Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları, gerek kargoda ve gerekse uçuş rakamlarıyla lider pozisyonda. Ancak personeli kan ağlıyor.

Kokpitten kabine yer hizmetlerinden tekniğe kadar her birim maaşlarda düzeltme bekliyor. Rakipler çoktan iyileştirmeye gitti bile. Ama nedendir bilinmez THY yönetiminden hala bir adım yok. Nereye kadar sürecek bu sessizlik acaba ?

Emirates ve Qatar havayolları geçtiğimiz günlerde personeline müjdeyi verdi. İnsanlar en azından önünü görebildi. Ekimse ekim kasımsa kasım. Hangi ay olursa olsun Türk Hava Yolları’nın da böyle bir müjde vermesini beklerdim. Bakalım ne zaman gelecek o gün!

Uçuş Güvenliğini Tehlikeye Atmayın!

Uluslararası genel bir ortalamaya sahip pilotların maaşları Türkiye’de zaten en düşük seviyelerde. Üzerine yapılan indirimle iyice eriyen oranlar karşısında onlarca pilot güç durumda kaldı. Kafaları sürekli meşgul. Psikolojileri bozuk. Uyku yok. Beslenme yok. Hal böyle olunca da yaptıkları işte hata yapma riski var. İşte tam bu sebeple özellikle de pilotlar İçin en kısa sürede bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Aksi halde taksi yolu benzeri haberleri daha çok okuruz.

1.25 Milyar Dolar Ne Olacak ?

Türkiye’nin haksız bir şekilde çıkartıldığı F-35 programının tartışmaları sürüyor. ABD öyle ya da böyle Türkiye’yi çıkarttı. Buna elbetteki en büyük neden Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması oldu. Ancak Türkiye’nin verdiği 8 uçaklık bir siparişi bulunuyordu.

Uçaklar İçin ABD’ye ödenmiş 1 milyar 250 milyon dolar bir bakiyemiz var. Uçaklar teslim edilmedi, programdan çıktık, peki para nerede? Türkiye bu parayı ne zaman ve nasıl alacak?

Savunma elbette bir ülke için olmazsa olmaz. Ancak savunma İçin ayrılan bu kadar paranın yanında bir de koruma işleri için para mı ayrılsa acaba? 1.25 milyar dolarla kaç tane yangın söndürme uçağı alınabilirdi bir düşünsenize...

Qatar ve Emirates’in personeline müjdeleri;



 

Emniyetli uçuşlarınız olsun...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

AĞAM EĞLENİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (140)

Sendika ~ 3 yıl önce
Kimlerin yuzunden sendika degismedi? Kabinciler. Konu kapanmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 3 yıl önce
E çünkü halinden memnun çoğunluğu. Dışarıda alamayacağı parayı bu işten aliyor düzen bozulsun istemiyor. Kokpitten ayrılması lazim her anlamda.
Tgs ~ 3 yıl önce
Bakalım TGS nasıl olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayır ~ 3 yıl önce
hayır neden cahil cühelaya cvp yazarsınız ki? bırakın kendi seviyelerinde yoğrulsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon da ~ 3 yıl önce
Havacılık sadece uçakta görev alanlar değil yazanlara neden tepki veriliyor? Ne isteniyor sadece uçak için personel mi düşünülsün isteniyor? Negatif butonlarını aglatmışsınız maşallah! Herkes düşünülmeli herkes! Herkes kazandığı kadar kendıne de bi standart olusturmuş oyle yasıyordu. Şu an herkesin durumu içler acısı. Bu kdr zor mu bunu kabul etmek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 3 yıl önce
Şimdi bir filo kurduğumu hayal ettim uçağım var her nasılsa (yolcu taşıyacağım). Bana kimler gerekiyor diye düşündüm : Pilotlar, teknik ekip, kabin ekibi. Operasyon yer hizmetleri (harekatından,kargo, bagaj,yakıt alımı,su alma boşaltma vs herkes ) Ekibim tamam şimdi yolcuyu çekmem lazım reklam için personel, personel arası iletişim sağlayacak başka personel, uçuş planları için "Carmen yeter" . Dış ilişkiler sorumlusu 1 kişi. Hadi 1 adette yönetici olsun. Var mı eksik ? Yönetim kurulu, CEO, genel müdürler,müdürler,şefler, özel kalemler,denetçiler (?), memurlar uzmanlar,planlamacılar,şefler, vırtlar zırtlar... Sizi nereye soksam bulamıyorum. Burda bana yardım gerekti.
Km’ye ~ 3 yıl önce
sleyisi bilmediginizi bu denli acik etmeseymissiniz iyimis; net ve dusmanliktan uzak birsey yazilmis siz 3-5 kisi ile ekip kurmussunuz. Ayni mantikla 10kisi tum dunyaya da ucunuz o halde;)
KA ~ 3 yıl önce
Bir sürü ileri geri laf okuyorum da "kokpitçilerin"(%99 FO) edepsizliğine sinir oluyorum. Bir defa sen sivil uçak pilotusun. Yani belli bir tipte sertifikan var, belli bir şirkette çalışıyorsun ve ticari bir şirket sana vereceğim bu kadar diyor. İster çalışırsın ister çalışmazsın, kabul et ya da etme. Herkes kadar işçisin ve iş verenin 2 dudağı arasındasın. Yani sen ne Ahmet kaptansın ne de Mehmet kaptan. Bir kişiliğin yok işveren için,maaşlı çalışan standart bir sgk lısın. Kabinci , çaycı,garson vb sıfatlarla bir grup çalışanı aşağıladınızı sanarken bir kendinize bakın size kim saygı duyuyor ? Mesleğinize bile saygı duyan kalmadı , sertifikayı alan pilot oluyor çünkü. Aldığın maaşı bence sonuna kadar hakediyorsun, öncelikle sağlığın gittiği için, ailende birinin başına bir şeye gelirse yanına koşamadığın için, insan canı taşıdığın için ve bunun sorumluluğu çok büyük olduğu için. Birilerini kendinize sebep olarak görmekten vazgeçmelisiniz, bunlar ucuz oyunlar ve siz bunları yiyorsunuz en üzücü olanda bu. Kabin -kokpiti ayırsınlar da ayırsınlar... Kabin ve kokpiti zaten ayırdılar -fikren- ve geri dönülemez hale getirtmek içinde ortaya salıverdiler trollünü osunu busunu. Ne sizi ne bizi önemsediklerini yok, dert havacılık değil ki, "bu ülkeyi ticarethane gibi yöneticem" diyen zihniyete ses çıkaramayan herkes birbirine sarıyor. Kum torbası yumrukla zamanı gelince de oyunu yönetilmek istediğin şekilde kullan. Sendika seçimi yaklaşıyor , biz ne yapabiliriz ? Bir fikriniz var mı acaba bunları tartışalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum. ~ 3 yıl önce
Bana soracak olursanız havacı olarak operasyon durdurmak/yavaşlatmak etik değil. Fakat şirkette yaklaşık son 2 yıldır etik davranmıyor. Bunu göz önüne alarak özellikle geniş gövde de amerika, çin tarzı uçuşların durması gerekiyor. Belki de çok radikal bir çözüm ama akla bir şey gelmiyor başka
320 Cpt ~ 3 yıl önce
Valla sevgili amirim okurken üzüldüm ama ne yazık ki dosdoğru yazmışsın ve evet haklısın da
KA'ya ~ 3 yıl önce
Sevgili KA, anlaşılan sende ciddi bir kuyruk acısı var, pilot olmak isteyipte pilot olamadın galiba.FO'lara yönelik bir sürü aşağılayıcı gerçek dışı şeyler yazmışsın, çok yazık, kabin ile ilgili bazı yorum yapanların gerçek kokpit çalışanı olduğunu nereden biliyorsun , trollere inanıyorsun, yazık çok yazık..
Efo ~ 3 yıl önce
Ne edepsizligimizi gordunuz amirim
Kabinci ~ 3 yıl önce
Sen kendine baktın mi hiç? 3 ayda yetiştiriyorlar hafta 2 ay. Kokpitin nasıl bir iş yükü ve sorumluluğu olduğunu bilmeden atip tutan çok gördük senin gibi. Atılma korkunuzdan kime saracaginizi şaşırdınız artik haddinizi bilin biraz.
Pilot ~ 3 yıl önce
Pilot olarak K/M arkadaşın yazdıklarına tamamen katılıyor ve tebrik ediyorum. Pilot olarak yazanların ( Tabii gerçekse) Kendimde bir pilot olarak utanç duyuyorum.Buna i.. i… kırdırma denir ve çok güzel alet oluyorsunuz. Kendi meslektaşını yaptığı görev üzerinden hakir görerek aşağılamak ancak aşağılık kişilere mahsus bir durumdur şiddetle kınıyorum. Baba parasıyla pilot olup hasbel kadar dışarda çobanlık yapamayacak olan ve kişilikleri tam oturmamış düşüklerin görüşüdür.
Oldu ~ 3 yıl önce
Oldu olacak temizlikci ile pilota ayni maas verilsin ikisi de isci. Iste kabin zihniyeti. Uzanamadiklari ciger olayi
Ka ya ~ 3 yıl önce
Ortaya trol saldilar diyip kotu yazi yazanlarin fo oldugunu belirtmek nasil bir psikoloji urunu ilginc. Geceleri kabuslarinda o folarin kaptan oldugunu da gorup uykundan uyaniyor musun? Oyleyse sana lustral yazilmali.
Troll ~ 3 yıl önce
Trolldür onlar derken bile hakaret etmeye , laf sokmaya çalışmanız nasıl bir psikoloji ürünü peki ? Ne kadar trollünüz de olsa bu kadar sayıya ulaşamazsınız, hiç iyi bir şey yazılmıyor kabin hakkında ? kötüler ise troll öyle mi ? Yok kabin ekibi kaptan koca derdinde(kendini zengin sanma sanrısı/maaşlı personelsin) yok kabin ekibi 2 ayda yetişiyor ( meslek içi eğitim bu ne kadar sürsün istersin ), yok karpuz ( senin gibi turşu değiliz) , yok garson ( sanki bana F16 uçuruyor), yok kabinci ( dünyada sizden başka böyle kendini alçaltan uçuş ekibi yoktur.) yok pilot olmak istemişte olamamış... (???) Biz mi dedik size borç altına girip sivil havacı pilot olmaya çalışın diye ? Yok amirle aynı maaşı alıyormuş efendim, yok kabin ayrılmalıymış, hava işi başımıza kimler sarmışmış. Bir dolu boş laf. Ben bu kadar eylemsizliği,acizliği çenesine vurmuş bir personel grubu görmedim.
Havais ~ 3 yıl önce
Sendika çatır çatır aidat almayı biliyor keyifleri yerinde gecenlerde temsilci seciyorlardı seçmeden zarf attırıyorlar insanlara istediklerini sececekler.Bi de hakkımızı vs dusunen asla yok! Sene sonundan sonra hala bu sendikada kalmayı düsünen personel kendini bi sorgulasın bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 3 yıl önce
Adamlar kokpite ayrı zam yapıyor bizimkiler kabinle beraber yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin kokpit ~ 3 yıl önce
Kabin kokpit ayrilmadigi surece pilotlar zammi unutsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havais ~ 3 yıl önce
Bu sendikayi basimiza kim musallat etti? Simdi agliyor kabinciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates Katar ~ 3 yıl önce
Sadece KOKPIT ekiplerine eposta gondererek maaslarini duzeltti. Thy ise kabini kokpitle bir tutuyor. Kokpite zam verirse aynisini kabincilere de veriyor olacak is degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin gibi ~ 3 yıl önce
Kokpitçiye müstehak kardeşim, demek ki adamların gözünde ederin buymuş. Sen kendi hakkının peşine düşmeyi öğren önce milleti kendine sebep yapacağına.
Yanlis bilgi ~ 3 yıl önce
Emirates supervisor(purser)olarak tum personele ayni oranda iyilestirme yapildi!Yanlis bilgilendirme yapmayin.yapilan geri iyilestirme sonrasi ortalama maasim (merak edenler icin)4000-4500$civari arti accmdtn.Thy deki tum purser arkadaslara ,basvurmasini tavsiye ederim.Emniyetli ucuslar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000