19 Mart 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • sefa beyin sitesinde havasen başkanının sizin için söylediklerini okudunuzmu? sahiden öylemisiniz.
  • Çetin bey bu kadar samimi biri olmanız açıkçası çok sevindiriyor beni .Şahsi numaranızı verip insanların dertlerini dinlemeniz takdire şayan . ..Bir TGS mensubu olarak müteşekkiriz. SAYGILARIMLA
  • Önceden haber vermeden, grev vs. ilan etmeden iş bırakan, bu nedenle yüzlerce uçuşu aksatıp yolcuları mağdur eden, şirketlerine ihanet eden, elbetteki daha sonra şutlanan 305 kişiyi hatırlatıyor. Bence THY nin en büyük hatası, baba şefkati gösterip bunların bir çoğunu tekrar işe almış olmasıdır. Her şey ortadayken bunların gelip utanmadan mağdur edebiyatı yapması mide bulandırıcıdır.
  • Tekrar merhaba Çetin bey beni malesef yanlış anlamışsınız. Benim sizin yazınıza bir lafım yok ve haşa ne haddime lakin daha ben yazınızın ilk satırlarını okurken karşıma çıkan adalet cümlesi zaten dolu olan beni harekete geçirdi o mana da söyledim söylediklerimi. Gelelim diğer konuya.Ben hali hazırda çalışıyorum ve işimi çok ama çok severek yapıyorum ve yapıyordum şuan sadece küskünüm ve ne olursa olsun işimi kayıp etmek istemiyorum bu yuzden henüz gemileri daha yakmadım ama bu durumlar daha cok bu şekilde giderse elbette ki gemileri yakar ve sizi ararım. Haksızlıklara gelince hangi birini sayayım ki size. Uçtuğumuz halde uçucu belgemizin yani landing kartımızın olmayışımı dersiniz bu sebepten dolayı gelir vergisinden müstesna olmayışımızımı yoksa uçucu personelin ER boşları yanı sıra normal boşlarının oluşu ve bizim normal boşlarımızın olması gereken zamanda mutfakta eleman olarak calistirilmamiz ve sadece ER boşlarına boş dememiz mi veya uctugumuz halde ne pas bilet ne jet bilet nede küçücük de olsa aidiyet duygusu yaratmak için sembolikte olsa indirimli bilet hakkı mı ve iki seneden beri yapilmayan enflasyon zamları mı ve herkes hem geçen senenin zammını alırken ve farklarını ve üzerine prim alırken bizlere hicbir ödemenin yapılmamasını mı?Hangisinden başlayalım ve aslında daha neler var neler mesela sendikaya katılmak ta yasak bize ve en ufak bir teşebbüste iş akdiniz fesih ediliyor ki gecen sene bunu hepimiz gördük.Neyse daha fazla uzatmayacağım.Keske artık THY bizi de bünyesine katsa ve bizlerde insan gibi nereye ait olduğumuzu bilerek işimize güvenerek ve diğer havacı arkadaşlarımız gibi haklarımızı alarak çalışsak. Size saygılarımı sunuyorum beni önemseyip dinlediğiniz için ve cevap verdiğiniz için size çok ama çok teşekkür ederim.Benim şimdilik söyleyeceklerim bu kadar lakin sizde isterseniz konuyu biraz araştırabilirsiniz eminim bana hak vereceksinizdir.
  • Merhaba Çetin bey Sizden biz Doco şeflerinin ve diğer beyaz yanlılarında bir ricası var.Lutfen bizler ile alakalıda bir haber yaparmisiniz.Bizim ne şartlar altında calistirildigimiz ve hangi haklarımızın gasp edildiği ve verilmeyen zamlar ve ödenmeyen primler. Bizi de haber yaparmisiniz lütfen.
  • Ne adaleti? Yazınızın sadece ilk başını okudum çünkü bana yetti.SN. İlker bey geldiğinde adil olacağını belirtmiş ama nedense bu adalet bize bir türlü sirayet etmiyor.Bizim hafifinizde herkes hem kar payı hem zam hemde primlerini aldı fakat bize bunlardan hic biri halen ufukta görünmüyor ve daha kötüsü hic kimse çıkıpta bize bir açıklama yapmıyor ve 1 gün sondanızı bile tahlil edemiyoruz.Biz kim miyiz.Biz doco da çalışan beyaz yaka yani özel sözleşmeli işçiler yani şefler yani müşteri temsilcileri. Bakın daha önce yaptığım bir yorumda söylemiştim ve uyarmıştım ve yine söylüyorum ve uyarıyorum lütfen birileri çıkıp birşeyler söylesin yoksa inanın sonu hiç iyiye gitmeyecek bu gidişin konuştuğum herkes artık dama demiş durumda ve pimleri çekilmiş gibiler barut gibiler benden tekrar söylemesi. Benim size nacizane tavsiyem. Vermiyorsaniz bile çıkıp adam akıllı söyleyin 2019 'da yolsal çıkıp bunuda söyleyin insanlarla dalga geçmeyin insanlar önünü görmek istiyor yeteri biliyorsanız artık YETER bu şekilde devam etmeyin.
  • Çetin bey , yazılarınızı biraz uzun olsa da severek takip ediyorum . 2-1-1 yan yana 211 aile de haksızlığa uğradı . Bizi de bu rakamlarla anar oldular . Mahkemeler haklı olduğumuzu onayladı , zaman da doğruları gösterecek. Saygılarımla
  • Çok şaşırdim aslında Ali ve Murat bey gibi meslektaşlarınızın yazılarıni hep art niyetli , tarafli ve sığ buldum . Sizi tanımadıgimdan Airporthaber sitesine nefretle bakardim. Yazinizda oyle tarafsiz ve guzel bir bakisacisi varki , tesekkur etmek istedim. yureginize , kaleminize saglik.
  • BEĞENİNİZ VE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM
  • 2002'de 5 milyon civarında olan sendikalı sayısını bugün 1 milyon civarına düşürenlerin sendika ve işçilere bakış açısı ortada. Ülkemiz gibi geri kalmış,adalet,hak gibi konuların sorunlu olduğu ülkelerde sendika şarttır aksi halde gerek devlet kurumlarında gerekse özel sektörlerde var olan sömürü,keyfiyete göre işçi çıkarma gibi şeyler daha da artar nitekim öyle de oluyor. Ülkemizde sistem oturmuş,adalet kavramı var olsa,sömürü,ucuza,haksız,hukuksuz işçi çalıştırma kanunlarla engellense sendikalara ihtiyaç kalmaz da nerede? Aklı başında,insana yakışır kanunların çıkarılıp,uygulanması için deha olmaya da gerek yok. İnsana ne kadar değer verirseniz o kadar büyürsünüz de o anlayış bizi yönetenlerde yok maalesef. 305 olayında da şirketi yönetenler insanlar neden böyle bir şey yaptılar diye düşünselerdi birçok sorunu çözebilirlerdi ama o izana sahip değiller. Feto mobbinglerinden haksız yere atılıp,işe iadeleri kazananları geri almamaları da izansızlıklarına başka bir örnek. Saygılarımla.

3-0-5. Yan Yana 3 Rakam. THY Çalışanlarına Ne Hatırlatıyor?



Yazıma İ. Aycı: Delegeler Oy kullanmadan Önce Seçim Sonuçlarını Belirleme Peşinde. ? “ başlığını koyacaktım. Ya Sn. YK Başkanının öyle bir niyeti yoksa diye düşündüm?  Öyle ya;THY’ nda göreve başladığı ilk hafta “ Açık, Net, Şeffaf, Adaletli Bir Yönetim” sözü vermişti ya. Her ne ise ben de bu başlığı seçtim.

Evet, yazımın giriş metninde de belirttiğim gibi 1970’ li yıllarda bize hep Sendikaların çalışanlara ait olduğu söylenirdi. Bizde hep öyle bildik. İş yeri Temsilcilerinin sendikaya karşı çalışanları mı yoksa çalışanlara karşı sendikayı mı temsil ettiği konusunda pek anlaşamazdık. Bu güne bakarsak çok masum bir anlaşmazlıktı bu. Ama sendika bizimdi ya bu inanç ile Sendikanın İşverene karşı bizleri temsil ettiği konusunda hiç bir zaman kuşku duymadık. Seneler böyle geçti.

Geçtiğimiz günlerde APH’ de bir yazı okudum. Sn. Aycı bir konuşmasında “ Türk Hava Yolları çalışanlarının bir sendikası var. O da Hava – İş” buyurmuşlar. Kanun aynı kuruluşta iki sendika da olabilir. Kim TIS yetkisi alırsa İşverenle masaya o oturur ve de kurumda yetki sahibi Sendika odur diyor. Ne gam. Çalışan açısından kanun mu önemli, İlker beyin söylediği mi? . Tabii kanun önemli ama lanet olsun zihinlerde kalan bu 305 rakamı yok mu? Akla işten çıkartılmayı ve takip eden sıkıntılı günleri getiriyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Okuyunca Türk Hava Yolları gibi büyük bir havayolunun Yönetim Kurulu Başkanının böyle bir söz söyleyerek senelerin sendikasının son dönemdeki konumunu insanlara hatırlatmasının faydalı olmayacağını düşünür ve böyle bir laf etmez dedim kendi kendime. Doğrusunu isterseniz kendisini sabık Yönetim Kurulu Başkanıyla mukayese etmek istemezdim. Biraz sorup soruşturunca yanıldığımı anladım. Sn. Aycı bunu uçucularla başka bir deyişle mesajını iletmek istediği hedef kitle ile yaptığı bir toplantıda açık açık dile getirmişler bu konuyu. Anladım ki iki Başkanın arasındaki fark ancak foto finişte görülebilirmiş. Sn. Hamdi Topçu Bey Hava İş yönetimini Sn.Tatlıbal’a teslim etmeyi planlayıp bunu sağlayacak adımları atarken, ne düşünüyordum biliyor musunuz? O dönemde bu konuda yapılanların çoğunun bir suç teşkil etmesine rağmen bunu umursamayan Topçu ve Genel Müdürü Sn. Kotil benzeri bir ikiliyi bir daha bir arada aynı şirkette görmenin mümkün olmayacağına emindim. 1971’ den beri ne sektörde ne de diğer kuruluşlarda benzeri bir sendikal yapılanma görmemiştim

22 Şubatta Sendika ve THY Yönetim Kurulu Başkanı ile İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte Turk İş’i ziyaret etmişler. Konu THY’nin kokpit ve kabin ekiplerinin Hava-Sen’in şirketin konsantrasyonunu bozan girişimlerden rahatsız olmaları. Uçuşa gidecek kokpit ve kabin ekibinin konsantrasyonun bozulması ne demek? Bu çok çok önemli bir suçlama. THY’ de işe başlarken bize ilk öğretilen “ konu ne olursa olsun uçuşa giden görevlilerin moralini bozacak, onları sinirlendirecek şeyleri kesinlikle yapmamalısınız. Evet; bu konuda Türk-İşten nasıl bir destek bekleniyor ki bu ziyarette bu konu dile getiriliyor?  Belirtilen konuda bazı makamlarla daha kolay erişebilmek dışında Türk İş işleyişe nasıl katkı sağlayabilir?  THY bu durumu Türk-İş’e şikâyet edeceğine bu moral bozucu insanları neden şirketten dışlamıyor? Hazırlanan ve sanal medyaya gönderilen bu haber bültenini bir sivil havacılık uzmanı yorumlasa, acaba neler söyler? Tabii ki bunu düşünebilmek için az buçuk havacı olmak gerekir.

Cumhurbaşkanımızın 2004 yılı seçimlerinden önce  “ İşçilerimiz isterse iki sendikaya da üye olabileceklerdir, onlara bu hakkı tanıyacağız “dediklerini anımsıyorum. Her konuyu kendine özgü ayrı kompartımanlarda değerlendirmek gerektiği “ doğruluğuna inandığım bir söz. Cumhurbaşkanımızın Türk-İş’i Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile ziyaretinde Hava-iş Başkanı ile yaptığı görüşmeyi medya ile paylaşan her kimse, servis ettiği resim ve haberdeki şu cümle ile hedefi ortaya koymuş. ” Son günlerde THY çalışanları arasında alevlenen ve iş barışını zedeleyecek şekilde kutuplaşmaya doğru giden sendikal savaşın ürkütücü boyutlara ulaşmasının ARDINDAN Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hava İş Genel Başkanı Tatlıbal ile Ankara'da özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Bu cümleyi okuyan Cumhurbaşkanımızın Sendikal mücadele konusunda bu tespiti yaptığı ve de görüşme için Hava-İş’i çağırdığını düşünür. Durum böyle değil. O resim Türk-İş’in Emekli Kadınlar Günü için organize ettiği toplantıda çekildi. Hava İş’ te bağlı olduğu konfederasyonun bu organizasyonuna iştirak etti. Konunun Hava İş söylevlerine uygunluğu konuyu basına görüşmenin tarafı olan Hava İş Başkanı Sn. Tatlıbal’ın verdiğini düşündürüyorsa da bu akılcı bir yaklaşım değil.” Cumhurbaşkanı ile yapılan bir görüşmenin tarafı olan bir kimse bunu yapamaz.  Bizim Airporthaber yöneticileri haber kaynağının gizliliğini koruma prensibinden ötürü bunu bana sorsamda söylemezler. Haberin devamında ise “ Hava –İş Başkanı Sn. Tatlıbal’ın THY'deki son sendikal süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdiği ifade ediliyor ve Sn. R.Tayyip Erdoğan’ın konu ile ilgili sözlerine yer veriliyor. Kanaatimce Cumhurbaşkanımızın sözlerinde kimseyi, hiçbir tarafı gerecek bir husus yok.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, THY'deki süreci yönetim ile görüşerek yakından takip ettiği ve THY’ye zarar verecek her türlü girişimden uzak durulması konusunda uyarılarda bulunduğu ve buna ilişkin gerekli tedbirlerin alınması konusunda talimatlar verdiği kaydedildi.” deniyor bültenin sonunda. Bu konuda bu söylevden daha normal bir konuşma olabilir mi? Bunun Türkçesi yapılan rekabette Türk Hava Yollarına zarar verilirse, yapan karşısında bizi bulacaktır demek. Evet, bunu yapanlar karşılarında Devlet’i bulmalı. Evet, bu haberi kim kaleme almış ve Sanal Medyaya göndermiş ise bu metin, Hava-Sen’ üyelerini ve sempatizanlarını psikolojik açıdan menfi olarak etkilemeye yönelik acemice bir kurgunun ifadesi.  Ben Hava-Sen üyesi, yöneticisi olsam Sn. Cumhurbaşkanımıza neden ikinci bir sendika kurulmasına gerek duyduğumuzu, gerekçelerini anlatmanın bir yolunu arar ve de bulurdum. Yukarıda da ifade ettiğim üzere, her konuyu kendi özel kompartımanında muhtemel getirisi ve olası götürüsü ile birlikte realist bir gözle değerlendirmek yerinde olacaktır

Yönetim Kurulu Başkanı Sendikacılarla birlikte Türk-İş’i ziyaret edip  bir anlamda çalışanlara göz dağı verirken dile getirdikleri konuda THY Genel Müdürünün sessiz kalması tabii beklemezdi.  Ve de Sn. Bilal Ekşi kendisine yakışanı evelemeden, gevelemeden, konuşmasının içine başka mesajlar gizlemeye gerek görmeden ve de kimse ile el ele tutuşmadan yaptı. Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcıları ve bağlı Başkanlarla bir araya gelerek “Sendikal örgütlenme çalışmaları sırasında uçuş emniyetinin ihlal edileceği endişesini dile getiren Ekşi, “ Sendika işleri ile ilgili özellikle uçuşlarda birbirlerine baskı yapan veya tavsiyede bulunanları duyarsam şirketle ilişkisine son veririm. Hangi seviyede olursa olsun. Uçuş emniyetini tehlikeye sokacak hiçbir şeye müsaade edemem. Sizin de müsaade etmemeniz gerekir diyerek yöneticileri uyardı Dedikleri tabii ki doğrudur. Ve de bu tür hareket edenler şu veya bu şekilde uçuş emniyetini zedeleyecek hareketlerde bulunanlar hangi taraftan olursa olsun Türk Hava Yollarından dışlanmalıdır. Evet sn. YK Başkanı ve Sn. Tatlıbal bu hususu Türk İş Başkanına anlattıklarına ve de Sendikanın bu konuda yapılan görüşme ve konusu ile ilgili haber bülteni hazırlayıp sanal medya kuruluşuna gönderdiklerine göre mutlak bilginin doğru olup olmadığını tetkik etmişlerdir ve de şikayetçi olan isimler ile görüşmüşlerdir. Şimdi sıra bundan şikâyetçi olup YK Başkanı ve Sendika Başkanına serzenişlerini ileten Kabin ve kokpit görevlilerinin kendilerine baskı uygulayan pilotların isimlerini Genel Müdüre vermelerinde?  Nahoş bir durum vukuunda bu isimleri vermemeleri kendileri ile birlikte bu konuda işlem yapmayan tepe yöneticiyi hatta işlem yapılması için Yönetime baskı yapmayan Sendikayı sorumlu kılması olası. Hiç biri bizim bilgimiz yoktu diyemez. Söz konusu isimleri verdikleri takdirde nise Sn. Genel Müdürün bu personelin arkalarında duracağı ve onları ezdirmeyeceği tabiidir.

Annem matematikçiydi. Ölçmeyi ve değerlendirmeyi iyi bilirdi. Kenan Evren döneminde yapılan seçimlerin bir gün öncesiydi. Ve de Kenan Evrenin rahmetli Turgut Sunalp’ı aday gösterdiği biliniyordu. Annem de oyunu Turgut Sunalp’a ( Milliyetçi Demokrasi Partisine ) verecekti. Rahmetli Kenan Evren bir hata yaptı, seçim yasaklarına rağmen bir gün önce televizyonda bir konuşma yaptı ve insanlardan oylarını Turgut Sunalp için kullanmalarını istedi. Annem de Kenan Paşanın dediğini yaptı. Ama yarısını.  Seçimlerde oyunu Turgut için kullandı. Ama Turgut Sunalp için değil, Turgut Özal için. Bunu anlatmam yalnız annemi rahmetle anmak içindir. Yoksa Türk Hava Yollarının necip çalışanlarından böyle bir hareket beklemek ve bunu ifade etmek saf dillilik olur.

Aralık 2013’ de yapılan ve Sn. Tatlıbal’ın galibiyeti ile sonlanan Sendika seçiminden önce 23 Kasım 2013’ de APH köşesinde yazdığım yazının bir paragrafını aşağıya alıyorum. ( Yazının tamamını APH’ de Çetin Özbey’in diğer yazıları bölümünde okuyabilirsiniz ) O gün bu fikirdeydim. Bu günde aynı görüşümü muhafaza ediyorum.

“.2.Sendika yapısını işverenin veya hangi taraftan olursa olsun siyasi bir kuruluşun güdümünde olan bir kişiye / bir gruba teslim etmenin, çalışanlarca yapılabilecek en büyük hata olacağı açık. Ülkemizdeki Sendikal geçmiş araştırıldığı takdirde bu tür uygulamaların sakıncalarının sonuçta kime ne şekilde yansıdığını görebilmek mümkün.  Eğer THY çalışanının hakkını işveren’in gösterdiği / desteklediği bir aday ve ekibi sağlayacaksa, Sendikaya gerek olmadığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Malum bu yarışa ikinci bir sendika daha girdi. Geçtiğimiz gün site oto parkında bir üyelerine rastladım.  Bir hafta önce Airporthaber de yayınlanan yazımı okumuş. Tenkitlerini iletti. Ne yaptıklarını sordum. Anlattı. Kendisine “ Ben şu anda THY’ da sendikalı olsam size oy vermezdim, zira mensubu olduğum Yer İşletme grubunun bünyenizde nasıl temsil edildiğini dahi bilmiyorum” dedim. Öyle ya Sendika Genel Kurulunda uçucuları temsil eden delege sayısı mevcutları ile orantılı olmaması konusunda haklı şikâyetleri vardı ya. Buda aynı konudaki  şikâyette bulunmamın dayanağını teşkil ediyordu. Yer işletme de çalışanlar gelip size bunu sormuyorlar mı?  Sualimi ise “ şu an için hayır “ diye cevapladı. Sendikalarının daha bir aylık bir geçmişinin bulunduğunu, esasen Türk Hava Yollarının her dalına hizmet verecek şekilde teşkilatlandıklarını söyledi. Ayrıca Yönetimde Yer Hizmetler grubunun temsilcisinin de var olduğunu ilave ettiler. Mevzuat gereği Nisan ayında yapacakları Genel Kurul toplantısından sonra tüm bu hususların daha net bir şekilde ortaya koyulacağını da belirttiler.  Hava Sen’in yalnız uçucu personele hizmet veren bir sendika olarak planlanmamış olmasının ifade edilmesi benim için önemli bir eksikliğe ışık tutan bir bilgiydi. Tabii ki bir işi planlamak ayrı o işin sonucunu almak ise apayrı bir husus. Karşılaşılanlar bir tarafa daha karşılaşılacak birçok yan faktör var.

Sn. Topçu delege seçimine gideni ve bunlara oy vereni kovarım demişti yanlış hatırlamıyorsam. Her ne kadar dervişin fikri belli olduysa da, Sn. Aycı daha kibar ama sonuçta söylediğinin aynı kapıya çıkacağını anlamak zor değil. Bu tür sözlerin Türk Hava Yollarının insanlarına başlıkta da ifade ettiğim üzere 305 rakamını hatırlatacağı da bir gerçek. İster kötü bir niyeti yok (?)  İster hatırlatmada bulunmak istemiş diye düşünün , arzu ederseniz bu sözlerini aba altında sopa göstermek olarak yorumlayın. Size kalmış.

Bu arada Sn. Aycının Türk Hava Yollarında çalışmaya başladığı hafta personele yayınladığı ve tarafımızca da alkışlanan duyurusundan iki satırı hatırlayalım. Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız… Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, adaletli,  gerçek olalım ve ayağı yere basalım. Katılımcı, açık, net, şeffaf, adaletli bir yönetim ama çok çalışan bir yönetim olacağız. Aycı Bey bu güne kadar hiç bu duyuruda dile getirdiği şekilde davrandı mı? Bilgi sizlerde, karar tabii ki  yine sizin.

Bu arada bu konuyu işlemek o kadar zor ki. Hatalı gördüğünüz şeyleri anlatıyorsunuz. İnsanlar diğer tarafı desteklediğinizi düşünüyor.  Oysaki söylemek istediğimiz “ Karışmayın, bu sizin işiniz değil. Karışmaları için alt yapı hazırlamayın. Çalışan hangisini tercih ederse onunla yaşasın” demekten öte değil. Ve de iş hata sıralamaya kalsa sayılabilecek çok şey bulunabilir. Çalışanlar THY’ da yaşayanların tümünü biliyor ve muhataplarını da tanıyor.  Mevcut Sendikayı da, Hava-Sen’in pilot yöneticilerini de.

Türk Hava Yolları benim gençliğimi verdiğim ve çok sevdiğim eski şirketim. Bu gün sendikaların kapışmasının tarafı olmak benim işim değil. Bir adım öte çalışma yaşamımda da Sendikalara sıcak bakan biri de olmadım. Sıcak bakmak bir tarafa karşı olduğumu bile söyleyebilirim.  İnandığım doğrular dışında hiçbir şeyi savunduğum yok. Bir türlü anlayamadığım husus, acaba Hava-İş Genel Başkanı, bu beyler Yeni Sendika oluşumuna adım atmadan  önce neden bu güne kadar onları ziyaret edip, sıkıntılarını sormadı? İsteklerinde haklılar mı, haksızlar mı neden bakmadı?. Ve de haklılarsa konuların düzeltilmesi için neden uğraşmadı? Buna mani olan bir şey, bir engel mi var ( ? ) Canlı engelleri bir kenara koyalım, Zeytin Dalı Grubunun Sendika Yönetimine karşı tutumunu açıklıkla sergilemiş olması  “ cansız “ engellerden biri mi (?) Dikensiz gül bahçesi hikâyeler de bile kalmadı.

Her ne ise;  şu anda ok yaydan çıkmış durumda. Sendikal mücadele devam edecektir. Ama Hava-İş unutmamalıdır ki, halen küçümsenmeyecek miktarda uçucu üyeleri mevcut. Ve de Sendika halen onlara da hizmet götürmekle mükelleftir.

Evde çalışma masam kapalı balonda ve tepemden her üç dakikada bir uçak iniyor, Elini uzat yakala derler ya. O kadar yakın.  Ve de her üç dakikada bir “ Allah korusun, iyi inişler olsun “ sözünü tekrarlıyorum. Evet;  dualarımız THY ve tüm diğer havayolları için  “Allah korusun ve de İyi uçuşlar olsun.”

3-0-5. Yan Yana 3 Rakam. THY Çalışanlarına Ne Hatırlatıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

mösyö özbey ~ 6 yıl önce
sefa beyin sitesinde havasen başkanının sizin için söylediklerini okudunuzmu? sahiden öylemisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ata ~ 6 yıl önce
Çetin bey bu kadar samimi biri olmanız açıkçası çok sevindiriyor beni .Şahsi numaranızı verip insanların dertlerini dinlemeniz takdire şayan . ..Bir TGS mensubu olarak müteşekkiriz. SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAREKAT ATA ~ 6 yıl önce
RİCA EDERİM. O KADAR SENE SEKTÖRDE ÇALIŞTIK. ÖĞRENDİKLERİMİZİ KENDİMİZE Mİ SAKLAYALIM.BENİM YAŞIMDA BİRİNİN BÖYLE DAVRANMASI GEREKİR.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. SEVGİLERİMLE.
305 ~ 6 yıl önce
Önceden haber vermeden, grev vs. ilan etmeden iş bırakan, bu nedenle yüzlerce uçuşu aksatıp yolcuları mağdur eden, şirketlerine ihanet eden, elbetteki daha sonra şutlanan 305 kişiyi hatırlatıyor. Bence THY nin en büyük hatası, baba şefkati gösterip bunların bir çoğunu tekrar işe almış olmasıdır. Her şey ortadayken bunların gelip utanmadan mağdur edebiyatı yapması mide bulandırıcıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp 305 ~ 6 yıl önce
BU DA SİZİN YORUMUNUZ.İNŞALLAH SİZE ÖYLE DAVRANILMASIN.
305'e !!! ~ 6 yıl önce
Gelişmiş ülkelerde önceden haber vermeden grev'e çıkılıyor o ülkeler zenginliklerinden bir şey mi kaybediyorlar? Aksine insanına değer verdiği, hakkını aramasına izin verdiği için daha da büyüyorlar. Ayrıca ülkemizde insanlar hak aramasın mı? Susup ezilsinler mi ? Şirketleri yönetenler onların hakkını yerken, sömürürken iyi de çalışan insanlar buna karşı grev yapınca niye kötü? Asıl mide bulandırıcı şeyler,utanmadan, arlanmadan insanları birbirine düşman eden, kutuplaştıran,haklarını yiyen, sömürenlerin yönetici olmaları, senin gibilerin de bunlara sahibinin sesi olarak koşulsuz,şartsız biat edip,haklarını yiyenlere ses çıkarmamaları ve haklarını arayanlara tepki vermeleridir !
Mrb ~ 6 yıl önce
Tekrar merhaba Çetin bey beni malesef yanlış anlamışsınız. Benim sizin yazınıza bir lafım yok ve haşa ne haddime lakin daha ben yazınızın ilk satırlarını okurken karşıma çıkan adalet cümlesi zaten dolu olan beni harekete geçirdi o mana da söyledim söylediklerimi. Gelelim diğer konuya.Ben hali hazırda çalışıyorum ve işimi çok ama çok severek yapıyorum ve yapıyordum şuan sadece küskünüm ve ne olursa olsun işimi kayıp etmek istemiyorum bu yuzden henüz gemileri daha yakmadım ama bu durumlar daha cok bu şekilde giderse elbette ki gemileri yakar ve sizi ararım. Haksızlıklara gelince hangi birini sayayım ki size. Uçtuğumuz halde uçucu belgemizin yani landing kartımızın olmayışımı dersiniz bu sebepten dolayı gelir vergisinden müstesna olmayışımızımı yoksa uçucu personelin ER boşları yanı sıra normal boşlarının oluşu ve bizim normal boşlarımızın olması gereken zamanda mutfakta eleman olarak calistirilmamiz ve sadece ER boşlarına boş dememiz mi veya uctugumuz halde ne pas bilet ne jet bilet nede küçücük de olsa aidiyet duygusu yaratmak için sembolikte olsa indirimli bilet hakkı mı ve iki seneden beri yapilmayan enflasyon zamları mı ve herkes hem geçen senenin zammını alırken ve farklarını ve üzerine prim alırken bizlere hicbir ödemenin yapılmamasını mı?Hangisinden başlayalım ve aslında daha neler var neler mesela sendikaya katılmak ta yasak bize ve en ufak bir teşebbüste iş akdiniz fesih ediliyor ki gecen sene bunu hepimiz gördük.Neyse daha fazla uzatmayacağım.Keske artık THY bizi de bünyesine katsa ve bizlerde insan gibi nereye ait olduğumuzu bilerek işimize güvenerek ve diğer havacı arkadaşlarımız gibi haklarımızı alarak çalışsak. Size saygılarımı sunuyorum beni önemseyip dinlediğiniz için ve cevap verdiğiniz için size çok ama çok teşekkür ederim.Benim şimdilik söyleyeceklerim bu kadar lakin sizde isterseniz konuyu biraz araştırabilirsiniz eminim bana hak vereceksinizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MRB ~ 6 yıl önce
BENİM YANLIŞ ANLAMAM ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL.SIKMAYIN CANINIZI. VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER. BAYAĞI BİR SIKINTINIZIN OLDUĞU BELLİ. ANCAK BENİM ŞİRKETİNİZLE HİÇ BİR İLİŞKİM YOK. BENİMLE GÖRÜŞMENİZ İŞE EĞİLMEMİZİ SAĞLAR. TABİİ Kİ İŞ KORKUSU VAR. BUNU BİLİYORUM. AMA BANA GÜVENEBİLİRSİNİZ. GEMİLERİ FALAN YAKMANIZA GEREK YOK. BU DEVİRDE BİRİNE GÜVENMENİN ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM. SİZİN İŞLERE AKLIM BİRAZ ERER. GATE GOURMET ZAMANINDA İKRAM BAŞKANLIĞI YAPMIŞTIM. ANCAK TABİİ Kİ KONULARINIZLA İLGİLİ YETERLİ BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM. OLAN BİLGİLERİMDE GÜNCEL DEĞİL. SİZDE BENİ SORUN VE ARAŞTIRIN. BELKİ O ZAMAN ARARSINIZ.
Slm ~ 6 yıl önce
Merhaba Çetin bey Sizden biz Doco şeflerinin ve diğer beyaz yanlılarında bir ricası var.Lutfen bizler ile alakalıda bir haber yaparmisiniz.Bizim ne şartlar altında calistirildigimiz ve hangi haklarımızın gasp edildiği ve verilmeyen zamlar ve ödenmeyen primler. Bizi de haber yaparmisiniz lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SLM. ~ 6 yıl önce
ARKADAŞIM HABER YAPMAK İÇİN BU İKİ SATIR BİLGİ YETMEZ.BENİ ARAYIN GÖRÜŞELİM. ( 0532 2821823 )
Adalet mi? ~ 6 yıl önce
Ne adaleti? Yazınızın sadece ilk başını okudum çünkü bana yetti.SN. İlker bey geldiğinde adil olacağını belirtmiş ama nedense bu adalet bize bir türlü sirayet etmiyor.Bizim hafifinizde herkes hem kar payı hem zam hemde primlerini aldı fakat bize bunlardan hic biri halen ufukta görünmüyor ve daha kötüsü hic kimse çıkıpta bize bir açıklama yapmıyor ve 1 gün sondanızı bile tahlil edemiyoruz.Biz kim miyiz.Biz doco da çalışan beyaz yaka yani özel sözleşmeli işçiler yani şefler yani müşteri temsilcileri. Bakın daha önce yaptığım bir yorumda söylemiştim ve uyarmıştım ve yine söylüyorum ve uyarıyorum lütfen birileri çıkıp birşeyler söylesin yoksa inanın sonu hiç iyiye gitmeyecek bu gidişin konuştuğum herkes artık dama demiş durumda ve pimleri çekilmiş gibiler barut gibiler benden tekrar söylemesi. Benim size nacizane tavsiyem. Vermiyorsaniz bile çıkıp adam akıllı söyleyin 2019 'da yolsal çıkıp bunuda söyleyin insanlarla dalga geçmeyin insanlar önünü görmek istiyor yeteri biliyorsanız artık YETER bu şekilde devam etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ADALET MI? ~ 6 yıl önce
YAZIYI OKURSUNUZ OKUMAZSINIZ ORASINI BİLEMEM. AMA OKUSAYDINIZ ANLARDINIZ. BENİ ARARSANIZ GÖRÜŞÜP SIKINTILARINIZI DUYURABİLİRİZ KARDEŞİM ( 05322831823)
Mümtaz ~ 6 yıl önce
Çetin bey , yazılarınızı biraz uzun olsa da severek takip ediyorum . 2-1-1 yan yana 211 aile de haksızlığa uğradı . Bizi de bu rakamlarla anar oldular . Mahkemeler haklı olduğumuzu onayladı , zaman da doğruları gösterecek. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MÜMTAZ ~ 6 yıl önce
KISA YAZAY YAZABİLECEK KADAR BECERİKLİ OLMADIĞIMI İTİRAF ETMEM GEREKİR. ZAMANIN DOĞRULARI GÖSTERMESİNİ CANDAN TEMENNİ EDİYORUM. SAYGI BİZDEN.
işçiyim ... ~ 6 yıl önce
Çok şaşırdim aslında Ali ve Murat bey gibi meslektaşlarınızın yazılarıni hep art niyetli , tarafli ve sığ buldum . Sizi tanımadıgimdan Airporthaber sitesine nefretle bakardim. Yazinizda oyle tarafsiz ve guzel bir bakisacisi varki , tesekkur etmek istedim. yureginize , kaleminize saglik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İŞÇİYİM ~ 6 yıl önce
ALİ VE MURAT BEYLER DE KENDİ GÖRÜŞLERİNİ YAZIYORLAR. GALİBA AYNI FİKİRDE VEYA AYNI TARAFTA OLMAYI BEKLİYOR İNSANLAR. BU MÜMKÜN MÜ? YAZIMI BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM TABİİ Kİ. BEĞENİNİNİZ VE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.ÇÖ.
CVP ÇOK G.. ~ 6 yıl önce
BEĞENİNİZ VE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 6 yıl önce
2002'de 5 milyon civarında olan sendikalı sayısını bugün 1 milyon civarına düşürenlerin sendika ve işçilere bakış açısı ortada. Ülkemiz gibi geri kalmış,adalet,hak gibi konuların sorunlu olduğu ülkelerde sendika şarttır aksi halde gerek devlet kurumlarında gerekse özel sektörlerde var olan sömürü,keyfiyete göre işçi çıkarma gibi şeyler daha da artar nitekim öyle de oluyor. Ülkemizde sistem oturmuş,adalet kavramı var olsa,sömürü,ucuza,haksız,hukuksuz işçi çalıştırma kanunlarla engellense sendikalara ihtiyaç kalmaz da nerede? Aklı başında,insana yakışır kanunların çıkarılıp,uygulanması için deha olmaya da gerek yok. İnsana ne kadar değer verirseniz o kadar büyürsünüz de o anlayış bizi yönetenlerde yok maalesef. 305 olayında da şirketi yönetenler insanlar neden böyle bir şey yaptılar diye düşünselerdi birçok sorunu çözebilirlerdi ama o izana sahip değiller. Feto mobbinglerinden haksız yere atılıp,işe iadeleri kazananları geri almamaları da izansızlıklarına başka bir örnek. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇETİN BEY ~ 6 yıl önce
YAZDIĞINIZ ŞEYLERE KARŞIN BİR ŞEY SÖYLEMEM MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL. KEŞKE HATALI TESPİTLERİNİZ OLSA DA BENDE GÖRÜŞÜMÜ SÖYLESEM.SİZİNLE AYNI GÖRÜŞTEYİM. TEŞEKKÜR VE SAYGILARIMLA.
Yerli ve milli ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar yerli ve milli ya... bundan dolayı işçiyi ve emekçi kesimi çok severler....:)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000