26 Aralık 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Özel Büro diyeyim siz anlayın gerisini. Karı Koca müdür 102.000TL Net maaş aylık olarak hemde ikramiye hariç hizmet veriyor THY'ye, ne güzel bir fedakarlık değilmi Sn BOLAT
  • ali bey kesinlikle haklısınız. bütün gün esenboğada kar kış ayaz demeden apronu temizliyorum. bütün meydan elimden geçiyor ama asgari ücret alıyorum. lütfen bu parayı sadece atc gibi haftada sadece iki saat çalışıp bir hafta işe gelmeyen tipler için yazmayın. bütün apronu temizleyen, kürek ve süpürge sallayan biz şirket elemanlarıda o parayı hak ediyoruz. araştırdık ve avrupada temizlikçiler ve özel şirket çalışanlarıda o paradan alıyor. bizleri neden yok sayıyorsunuz. haksızlık yapılıyor. vallahi hakkımı helal etmiyorum. haram zıkkım olsun.
  • Tgs ye alım var mı
  • tügva eşittir thy yurtdışı istasyon şefleri müdürler araştırsın inanmayan ingilizce bile yoktur doğru dürüst bunlarda ielts 7.0 alamayan müdür şef yapılmasın desek kaçı bulunduğu yerde kalır ?
  • ali bey meteoroloji de havacılık ile ilgili girişimlerde bulunuyor ne düşünüyorsunuz
  • DHMİ havacılık tazminatları ne zaman güncellenecek.
  • Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Adalet herkese lazım şimdi yüzleşme vakti. Belki biraz empati yaparsınız.
  • Bu kuleci arkadaşlar da sürekli fikir değiştiriyorlar shgm personeli ile kankaydınız tazminatlarını destekliyordunuz ne değişti şimdi?
  • Ali Bey Teşekkürler. Büfecilerde hem elettirikcilerin hem kulecilerin hemde tüm teknik personelin tostunu kurabiyesini yapıyor, hatta hava uçan pilot ve hosteslere yerde hizmet veriyor. Onlarda unutulmasın haksızlık olmasın eşit paylaşım olsun inşallah
  • Ali bey maaşlar asgariye yapılan zam sonrası kuşa dönmüş siz anadolu jet uçağının iniş takımı kopmuş diye haber yapıyorsunuz. Havacılıktan bu kadar uzak mısınız?

2023 başlamadan uyarılarım…

Yazımın ilk satırlarında tüm havacılık sektörümüzün yeni yılını kutlamak isterim. Yeni yıl aynı zamanda ülkemizin yeni bir yüz yıla gireceği yıl olacak. O açıdan her anlamda önemli bir yılın başlangıcındayız. Sektörümüz ve sektörümüzü idare edenler artık hem sektörü hem de kurumlarının önemini daha iyi kavramalı.

2023 yılına dair olabilecek tüm gelişmeleri birlikte değerlendirelim.

Sondan başlayarak değerlendirelim. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personelinin havacılık tazminatı hakkına kavuşması aslına bakarsanız DHMİ çalışanlarının hakkına çökmektir. Daha önce de yazdım.

Bu hak hava seyrüsefer personeli ki özellikle hava trafik kontrolörleri sayesinde ödenmiştir. Şimdi bana bu doğruları söylediğim için sinkaf edenler olacaktır ama önemli değil. Zaten doğruyu söyleyenler değil, söylemeyenlerin sayesinde ülkemiz bu durumda şu anda. Neyse, SHGM çalışanları DHMİ’ye ortak olduğuna göre DHMİ çalışanlarının da SHGM çalışanlarının haklarından faydalanmalı.

Bu arada size özel bilgi vereyim.

İki şirket var isimleri bende saklı. İleride açıklayacağım. Bu iki şirket Türksat’a personel sağlıyor. Bana gelen bilgilere göre TÜGVA üyesi kardeşlerimiz işe alımlarda birincil öncelikli. Bu kardeşlerimiz Türksat üzerinden SHGM’ye devrediliyor.

SHGM bu kardeşlerimizi hizmet alımı yoluyla yüksek maaşlarla Türksat’a kiralıyor. Kanunun boşluğundan faydalanılıyor.  Bu arkadaşlar devlet memurunun tüm yetkilerini kullanıp devletin, SHGM’nin tüm gizli ya da aleni bilgilerini kullanıyorlar, ulaşabiliyorlar. Bu normal bir şey değil ve gelecekte sektörün tüm bilgileri bu kişilerin elinde olacak.

Başka bir bilgi daha vereyim. Benim ciddi ve ısrarlı yazılarım, uyarılarım sonrası sisteme entegre etmek için kollar sıvandı ve çalışmalara başlanıldı.

Şimdi bu kardeşlerimize sertifikasyon elemanı hüviyeti vermek için bir hülle sınav yapılacak. Yukarıda bahsettiğim iki şirket (Adı bende saklı) elemanları SHGM’ye dışarıdan getirilen bu personellerle toplantı yapılarak “sizi sertifikasyon personeli yapacağız. İmtihana hazırlanın” brifingi verildi. Kim bilir sorular da önceden verilir.

Ama emin olun bu kardeşlerimize haksızlık ediliyor. Bu kardeşlerimizin tüm geliş şekilleri, kaynağına kadar araştırılacak.

SHGM bataklığının kurutulacağı güne adım adım yaklaşıyoruz.

Keyfi uygulamaların sonuna da az kaldı.

Bu sektör hak ettiği eşitliği,  adaletli muamele görmeyi uzun süredir yaşamıyor, görmüyor. A’dan, Z’ye kadar her bir kurumumuz THY’nin gördüğü muameleyi görecek.

THY’de değişti dediklerimizi değiştiriyorlar…

Vallahi o kadar samimi bir tavrı vardı ki umudumuz THY adına müthiş idi. Lakin öteden beri değişmesini istediğimi müdürlük sayısı Ahmet Bolat göreve geldiğinde biraz azaltılır gibi olmuştu ama yeni müdürlüklerin ihdas edilmesi ile birlikte umutlarımız yine karardı.

THY, 2023 yılında çokça atılım yapacak. Siz buna atılım demeyin seçim taktiği deyin. Çok sayıda iç hat rotaları açılacak. Bir çok iç hat uçulan noktalara da ek seferler düzenlenecek.

Yani THY de seçim yatırımı yapacak. Sonra seçimler bitince bu seferler, maliyet getiriyor bahanesi ile tekrar birer birer kesilecek.

Çelebi Mutlu Etti...

Çelebi Hava Servisi personeline yılbaşında bir maaş prim ya da ikramiye ne derseniz deyin muhteşem bir jest yaptı. Umarım diğer şirketlere de örnek olur.

Murat Herdem dinlenecek…

Bir insana arkanızı dönüp gidebilir misiniz?

Yol arkadaşı ise, hain değil ise, katıksız ahiretlik kardeş iseniz arkanızı dönüp gidebilirsiniz. Murat Herdem öyle bir arkadaşım, kardeşim idi. Hatta geçmişte yanımda çalışıp, dışarıda yarım ağız “ben oraya ortağım” diyen şahsiyetin bile teklif ettiğini bilirim. Şeytani teklifleri kılıcının keskin ağzı ile def eden bir kardeşimdir.

Başkaca teklifleri de biliyorum. Ama yol arkadaşını yolda buldukları ile değişmeyen adamdır Murat Herdem.

Uzun süredir aktif siyasetin içindeyim. Öyle görünüyor ki bu süreç devam edecek. 6 yıldır Airportaber’in tüm yükü diğer arkadaşlarımla birlikte Murat Herdem’in üzerinde.

O yüzden yoruldu, yorgun düştü. Dinlenmesi gerekir. Ben veda görmem hiçbir etik ayrılışı. O duygu bizden ona ondan bize geçti.

Şimdilik sana veda etmeden iyi dinlenmeler diliyorum kardeşim.

2023 başlamadan uyarılarım…

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Özel Büroooo!! ~ 1 yıl önce
Özel Büro diyeyim siz anlayın gerisini. Karı Koca müdür 102.000TL Net maaş aylık olarak hemde ikramiye hariç hizmet veriyor THY'ye, ne güzel bir fedakarlık değilmi Sn BOLAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel büro cevap ~ 1 yıl önce
Karı koca karaman mezunu, yqbancı dil yok neden müdür acaba !!!? Nerde liyakat ?!!
Özel büro cevap ~ 1 yıl önce
Karı koca karaman mezunu, yqbancı dil yok neden müdür acaba !!!? Nerde liyakat ?!!
temizlikçi ~ 1 yıl önce
ali bey kesinlikle haklısınız. bütün gün esenboğada kar kış ayaz demeden apronu temizliyorum. bütün meydan elimden geçiyor ama asgari ücret alıyorum. lütfen bu parayı sadece atc gibi haftada sadece iki saat çalışıp bir hafta işe gelmeyen tipler için yazmayın. bütün apronu temizleyen, kürek ve süpürge sallayan biz şirket elemanlarıda o parayı hak ediyoruz. araştırdık ve avrupada temizlikçiler ve özel şirket çalışanlarıda o paradan alıyor. bizleri neden yok sayıyorsunuz. haksızlık yapılıyor. vallahi hakkımı helal etmiyorum. haram zıkkım olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 1 yıl önce
Boş boş konuşma sende kpss 95+ al öyle gel girmiş işe onun bunun telefon etmesiyle neymiş supuruyomuş de heri ordan
Havaist şoför ~ 1 yıl önce
Tgs ye alım var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiber Optik ~ 1 yıl önce
tügva eşittir thy yurtdışı istasyon şefleri müdürler araştırsın inanmayan ingilizce bile yoktur doğru dürüst bunlarda ielts 7.0 alamayan müdür şef yapılmasın desek kaçı bulunduğu yerde kalır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gariban ATC ~ 1 yıl önce
ali bey meteoroloji de havacılık ile ilgili girişimlerde bulunuyor ne düşünüyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyrüsefer ~ 1 yıl önce
Ali Bey çok güzel konuya değinmişsiniz, teşekkürler. Bizler Havaalanına ve HTKM ye personel taşıyan servislerin şöförleriyiz yani asıl biz olmasak biz o personeli işe getirmesek havacılık olmaz haksız mıyım? Ayrıca kelimenin tam anlamıyla seyrüsefere hizmet ediyoruz. lütfen bizlerde hakkımız olan tazminattan faydalanalım …
Benim uyarılarım da bunlar ~ 1 yıl önce
- hırsıza yolsuzluk yapana oy verme - Din bezirganına oy verme - ülkeyi tariklatlara inşaatçılara peşkeş çekene oy verme - yalancıya vatan hainine oy verme Anladın dimi kime oy vermeyecegini!
Turhan ~ 1 yıl önce
Havacılık gönül işi ve bir yaşam tarzıdır.Atc kontrolörlüğü nasıl bir sorumluluk dur bilen varmı.Bu tazminata çökmek istemek için bir gece vardiya kalsınlar bakalım.Ayhan Kartal sayesinde bu tazminat alındı.Bundan vazgeçirdin.
Zam ~ 1 yıl önce
Zam yok mu enflasyon mu alacağız? Asgari ücretin geldiği seviyeye göre aşırı düşük kaldı gelirlerimiz bu dengesizlik niye
dhm ~ 1 yıl önce
DHMİ havacılık tazminatları ne zaman güncellenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyrüsefere ~ 1 yıl önce
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Adalet herkese lazım şimdi yüzleşme vakti. Belki biraz empati yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alliance failure? ~ 1 yıl önce
Bu kuleci arkadaşlar da sürekli fikir değiştiriyorlar shgm personeli ile kankaydınız tazminatlarını destekliyordunuz ne değişti şimdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 1 yıl önce
Ordaki tazminat oranlarında yerlerini görünce R yaptılar. Hatta SHGM ye bağlanmak istiyorlardı. Buyursunlar :)
Mehmet ~ 1 yıl önce
Arpayı az gördüler orda bunlarin dini imani para 2005 yili gibi yapicaksin bakalim ayaklarinin ucunda gezebiliyolarmi havalimanlarinda
Tostçu Erol ~ 1 yıl önce
Ali Bey Teşekkürler. Büfecilerde hem elettirikcilerin hem kulecilerin hemde tüm teknik personelin tostunu kurabiyesini yapıyor, hatta hava uçan pilot ve hosteslere yerde hizmet veriyor. Onlarda unutulmasın haksızlık olmasın eşit paylaşım olsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 1 yıl önce
Ali bey maaşlar asgariye yapılan zam sonrası kuşa dönmüş siz anadolu jet uçağının iniş takımı kopmuş diye haber yapıyorsunuz. Havacılıktan bu kadar uzak mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000