Servet BAŞOL
Servet BAŞOL [email protected]

Uzay, Tanım ve Hukuk

Bu tanıma paralel hava sahaları A’dan G’ye kadar kontrol özellikli sınıflandırılmış ve kullanım çeşit ve şekli kullanıcı seçimine bırakılmıştır. (Annex 11, Böl.2.6)

Mesaj

Elbert Hubbart'ın Garcia'ya Mektup (A Message to Garcia) adlı yaklaşık yüz sene önce "Philistine" adlı aylık derginin 1899 Şubat sayısında yayımlanan yazısı, tarihin en fazla okunan yazı özelliğini taşır.

Liyakat

Türkiye'nin en yüksek üçüncü dereceli devlet nişanını "İlim ve sanatta Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtılması ve yüceltilmesini sağlayan yabancı kişilere verilir" diyerek hiçbir Türk vatandaşımıza Türkiye Cumhuriyeti Liyakat Nişanı vermemekteyiz.

Global Innovation

Endüstrinin Yeniden Doğuşu (renaissance), dünya çapında yeni icat etme, öğrenme, üretme, iyileştirme ve ticaret yöntemleriyle ortaya çıkıyor. Ekonomiyi finanse etmek ve yenilemeyi desteklemek için yeni bir mantıkla geliyor.

Sepet

Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, obezite ve şeker hastalığına sebep olan geni buldu.

Ne iş ne okul…

Avrupa Birliği’nin ortaya koyduğu aşı pasaportuyla ilgili tutum, havacılık sektörünü de etkileyecek. Bu uygulamanın sinyalleri ortaya çıktığı zaman Türk Sivil Havacılığı çalışanlarının Avrupa Birliği onaylı aşılar İle aşılanmasının önemli olduğunu vurgulamıştım...

Endüstri 4-0 Eğitim

“Tüm yaş gurupları içerisinde üniversiteye kayıtlı nüfus oranı %9 ile OECD birincisiyiz. Bu ABD'de %6, Almanya'da ise %3.7 . Ayrıca ülkemizde; 21 Üniversite hiç Uluslararası etkinlik düzenlememiş, 21 Üniversite hiçbir sosyal sorumluluk projesi yapmamış,

YÖK, SHGM ve UTED

YÖK “Eleman” unvanına yapılan itirazı yerinde buldu ve yine akıllara durgunluk veren yeni bir unvan üretti. Yeni unvan “Lisansiyer”

Hikaye

Benim adıma bir site kurmamın amacı sadece eğitim ve bilgilendirme nedeniyledir. Buna gerek duyuş nedenim ise çok hüzünlü bir hikaye. Elbette benim için hüzünlü.

KSG- Kamuya açık Sevgi Gösterisi

Bir ankete göre, erkeklerin% 37'si ve kadınların% 32'si kız/erkek arkadaşlarını "daha üniversiteye gitmeden önce" herkesin önünde öpüşmüş. KSG olarak da bilinen bu halka açık şefkat gösterisi, ilişkideki insanlar için iyi olabilir, ancak isteksizce tanıklık eden çoğu insan için utanç verici bir durum da yaratabilir.

Nano IHA

Uçan insansız hava araçları küçülüyor, daha akıllı, daha ucuz ve daha korkutucu hale geliyor. En önce şunu hatırlatalım. Her bir buluş, üç nesil gelişip sivil yaşama uyarlanmadan, halka tanıtılmaz ve halka sunulan çeşidi ise en masum halidir.

Leader - Önder

Biliyorum şaşıracaksınız ama istatistiksel olarak, bu kişilerin erkek olması kadın olmasından daha olasıdır. Bu doğru. Erkekler yetenekleri açısından, kadınlara göre daha fazla aldanmaktadır.

5.ci HAK..!

Beynelmilel Sivil Havacılık Teşkilatının Azası olup işbu Beynelmilel Hava Nakliyatı Anlaşmasını imza ve kabul eden Devletler aşağıdaki hususatı beyan ederler:

Son 17…

Havacılıkta mevcut 4 Lisans, Üniversiteler tarafından ders olarak verilemiyor. Nedeni ise hem aday olmanın hem lisan bilmenin hem de öğretmenin mutlaka o bölümde mevcut en az şartları yerine getirmiş ve Lisans sahibi olmak şartından dolayıdır.

Fırıldaklı – IHA

Drone terimi, deHavilland DH82B "Kraliçe Arı" uzaktan kumandalı uçaklardan gelmektedir. Bu tanım da 80 yıl öncesine dayanmaktadır! Drone, uzaktan veya otonom olarak yönlendirilen insansız bir araç veya uçan bir nesnedir.

Eğitim ve Tarih

Zaman zaman çeşitli ortamlarda yayınlanan yazılarım için eleştiriler alıyorum. Bu eleştirilerin çoğunluğunda, anlamakta ya da inanmakta zorlandıkları konular için benden bazı açıklama isteyenler oluyor.

UAV - İHA

Rusya, geçenlerde (22 Ekim 2015), ZALA 421-16EV, sabit kanatlı ve çok rotorlu tip İHA'ların bir melezi olan "VTOL" tipini tanıtmıştı. Bu modelin benzersiz bir avantajı, tam otomatik modda gerçekleştirilen dikey kalkış ve iniş kabiliyeti ve yedekli güvenlik sistemleri de bu modeli çok güvenilir kılmakta.

Japon Uçakları

Sadece 1920'de Japon ordusu ve donanmasının yaklaşık 1.400 savaş uçağı vardı. Sonraki yirmi yıl boyunca ve II.Dünya Savaşı sırasında, Mitsubishi firması Japon askeri havacılığının ön saflarında yer aldı.

Rus Uçakları

Andrei Nikolayevich Tupolev, Rusya İmparatorluğu'nun Tver Valiliğine bağlı Kimry kenti yakınlarındaki Pustomazovo köyünde (Rusça: Пустомазово), Rus ailesinden doğan yedi çocuğun altıncısıdır.

Geleceğin Meslekleri

Türkiye’de gelecekte ne tür bir meslekten bahsediliyor araştırması yaptığınızda karşınıza böyle bir liste çıkıyor. Burada insan ile ilgili pek fazla meslek göremezsiniz.

Üniversite ve Kelepçe

-Sayıştay raporuna göre, 41’i akademik, 29’u idari olmak özere 70 personele sahip Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne fiilen devam eden öğrenci sayısı birinci sınıfta 4, ikinci sınıfta 3, dördüncü sınıfta 2 olmak üzere sadece 9 öğrencidir. Bir başka ifade ile öğrenci başına düşen öğretim sayısı 4,5’dur.

Dilli…

İnsanlar dil sayesinde anlaşabiliyorlar. Biz insanların sahip olduğu büyüleyici yeteneklerden biri.

Özgürce

Yetmiş bin yıl önce, atalarımız önemsiz yaratıklardı. Tarih öncesi insanların en önemli özelliği önemsiz olmalarıdır.

İNSANİ…

Çinliler savaşlardan ve işgallerden bıkıp büyük Çin Seddi inşa etmeye karar verdiklerinde yüksekliğinden dolayı hiç kimselerin tırmanamayacağını düşündüler...

Değişim…

2018'de ilk otonom otomobiller ile tanıştık. Önümüzdeki 2 yıl içinde, tüm sanayi sektörü büyük değişimden geçecek. Sürücüsüz herhangi bir aracı telefonunuzla çağırabileceksiniz. Park etmenize gerek kalmayacak, sadece sürüş mesafesini ödeyeceksiniz ve sürüş esnasında üretken olabileceksiniz.