Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Bir Genel Kurul Binbir Umut…

Bu bir övgü değil, bu bir alkış değil, bu bir tespit yazısıdır. THY Genel Kurulu’ndan bahsedeceğim bu haftaki yazımda. Gördüklerimi, konuştuklarımı, şahit olduklarımı aktarmak istiyorum THY çalışanlarına ve kamuoyuna.

THY İÇİN “NİYET-NEFRET” DÖNEMİ…

Siz bu satırları okurken THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, hayatının en büyük sınavına hazırlanıyor. Hem de üzerine bırakılan onca yükün, olumsuzluğun hesabını vermek üzere. Bu iş böyle. Birileri yıkar diğeri onarır. Birileri miras bırakır birileri de miras yer…

İki Havayolu Hemen Kuruluyor…

Son yılların müjdesi diyebilirim. Çok fazla detay bilgilere sahip olmama rağmen ayrıntı vermek istemiyorum ama Mayıs sonu uçmak üzere önemli iki havayolu şirketi anında kuruluyor. Bu ne demek? İstihdam demek, havacılık adına iki önemli adım demek.

THY Personele Nisan 1 Şakası Yapsın…

Yeni yönetim ile birlikte THY ve iştiraklerinde değişim devam ediyor. İnkar edilemez bir moral geldi diyebilirim. Yönetim anlayışı bu şekilde devam ederse alışılamayan baskıcı idarenin yerini, şirketine aidiyet duyanların devri yeniden gelecek gibi duruyor. İşte biz de tam bunu murad ediyoruz.

THY Türkiye’yi düşünmeli…

Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaş milyonlarca insanı etkiledi. Ukrayna ve Rus havacılık şirketleri batma noktasına gelecek-geldi. Bu durumda THY ve Türkiye nasıl bir pozisyon almalıydı? İnsanların seyahat özgürlükleri açısından bize nasıl bir görev düşüyor?

Ahmet Bolat’a açık mektup…

THY’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY’ye yeni bir soluk getirdi. Olumlu yansımalar gün geçtikçe ulaşıyor bizlere. Açıkçası bir bahar havası esiyor. Bu da bizi mutlu ediyor.

THY’de İade-i İtibar Devri…

“Aklın yolu bir” demek işte bu. Hatırlarsanız iki hafta önce yazmış olduğum yazıda “Ahmet Bolat Bunları Yaparsa Devrim Olur” şeklinde kendi düşüncelerimi ifade eden bir yazı yazmıştım. Ve ilk adım geldi. Ahmet Bolat, FETÖ torbasına atılan bir ismi yönetici olarak atadı.

Bir müjdem olabilir…

Bakın ne güzel olumlu işler yapılmaya başlandı. Gerginlikler azalmaya başladı. Verilen mesajlar ne kadar rahatlatıcı değil mi? “Liyakat” diyor Ahmet Bolat. Hep aradığımız, özlediğimiz sözler. Ama sözde kalır mı ona bakacağız icraatta.

Ahmet Bolat Bunları Yaparsa Devrim Olur…

THY yönetimi değişti. İlker Aycı ardında bir dolu temizlenecek sayfa bıraktı. Bunları yerli yerine oturtmak, THY aidiyetini yeniden inşa etmek Ahmet Bolat’ın yönetim anlayışına ve insafına kalmış durumda. Aşağıda önereceğim kucaklaşmayı gerçekleştirirse tarihi bir devrim yapmış olur.

Nasıl Geldin, Nasıl Kaçtın, Nasıl Kovuldun İlker Aycı?

THY Yönetimi bir günde değişti. Demek ki kraldan çok kralcı olunamıyormuş. İlker Aycı THY Yönetin Kurulu Başkanı olana dek adı sanı öyle çok duyulmuş, başarıdan başarıya koşmuş bir yönetici değildi. Hoş burada da hiçbir başarısı olmadı ve şansıyla kaldığı makamdan tekmelenerek indirildi bir gecede.

SHGM SİYASALLAŞMIŞTIR…

Önce TGS’den bahsetmek isterim. Personele “Oh dedirtecek” zam verilmiştir. Ama burada Airporthaber’in daha önce 60-62 oranında zam verilecek haberi ne derece doğru bilgiye sahip olduğumuzun göstergesidir. SHGM’nin nasıl siyasallaştığını da mutlaka anlatacağım.

İlker Giderse Kim Gelir? SHGM’de TÜGVA Dönemi…

İki haftadır gündem oldukça çarpıcı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın Kazakistan’dan kaçışı tam bir rezalet idi. Ardından bir uçağa atlayıp gözünü kırpmadan Kazakistan’da gidiş-gelişi ayıp örtmeyecek acemiceydi.

Nasıl Kaçtın İlker?

Dün seni takdir etmiştim. Zam oranları konusunda hassasiyetinden dolayı. Ama bugün acımasızca eleştireceğim.

Sendikalı Memnun Sendikasız Maymun mu?

THY çalışanları kimi memnun kimi memnuniyetsiz. Elbette herkesi memnun etmek mümkün değil. THY A.O ve THY Teknik AŞ zam oranları belli oldu. Şimdi sıra sendikasızlarda. Sendikalıların ekseriyetini memnun edip, sendikasızları maymun edemezsiniz. Onlara da vereceksiniz. Hem de tıpış tıpış.

THY’de Yaz, İştiraklerinde Karakış…

Bi' rahat nefes alındı sanki. Gönül isterdi ki yüzde yüz zam olsun. Tıpkı sendikanın istediği gibi. Ama el almaya alışınca vermek zor geliyor arkadaşlara. Elbet bu yazıyı eleştiren olacak, elbet düşündüklerime farklı anlamlar yükleyenler olacaktır. Ama iştirakleri de düşünmek şart diye hatırlatmak isterim.

THY personelin hakkına çökmemeli…

Vakit geldi. Pandemi döneminde personelin hakkına çökerek maddi kaybına yol açan yönetimin, şimdi aldıkları hakları da ahları da ödeme zamanı geldi. Hadi bakalım ak kara belli olsun şimdi. Kendi keyfinden, kendi beyliğinden ödün vermeyenleri görelim şimdi. Pamuk eller cebe…

THY’de acele edilenler…

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bazı şeyleri alel acele yapmak istiyor. Mesela kargonun bölünerek farklı bir şirket yapılması. Murad ettiği nedir bilinmez ama kırmızı kart yediği belli. Acelesini anlayamadık ama ben acele etmesi gereken şeyleri söyleyeceğim.

DHMİ’nin çok Müslüman Genel Müdürü!

Sayısını hatırlamam DHMİ genel müdürlerinin. En çok yiyeninden en çok “inançlıyım” diyenini de gördük çok şükür. Neler yaşadık, gördük hepsi birer anı, birer kitaplık, birer ansiklopedik hatıralar. Lakin ben en sonuncusu hakkında bu hafta yaşadıklarımı anlatacağım.

Sen ancak külliyede şerbetçi olursun!

Son söyleyeceğimi baştan söyledim. Eğer söyledikleriniz gerçekleşmezse, eğer vaat ettiklerinizi yerine getirmezseniz havacılık sektörü sizi nasıl anacak, Onur Air çalışanları sizi nasıl anlatacak! Bunları bir düşünün.

Garip şeyler oluyor. İpin ucu kaçtı…

Baştan söyleyelim Aralık ayı çok şeylere gebe. Onur Air açısından, Onur Air’in uçakları ile ilgili bir sürü tevatür açısından, THY açısından, sendikanın toplu iş sözleşmesi görüşmeleri açısından, SHGM açısından, İstanbul ve Antalya Havalimanları açısından dopdolu gündem bizi bekliyor.

THY’li bir kabin memurunun alkışlanacak başarısı…

Bu hafta da önemli konuları işlemek ve ülkemizin havacılık alanında gelişimine katkıda bulunmak için görüşlerimi paylaşmak isterdim. Lakin yine havacılığımızın içinden bir başarı öyküsünü paylaşıp, güzel şeylerin olduğunu da göstermek isterim.

DHMİ’nin gayrimenkul zengini acar bürokratı…

Yazımızın başında soralım Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde çalışan memurundan şube müdürüne, daire başkanından genel müdür yardımcılarına kadar kaç personelin son 7 yıl içerisinde altı adet gayrimenkulü var? Cevap verelim Cemil Acar’ın…

İlker Aycı sıvışacak mı?

Öyle iddialar var ki akıllara durgunluk verecek cinsten. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın sessiz sedasız Türkiye’den ayrılmak istediği iddia ediliyor.

DHMİ Atamalarında yaktın Hüseyin’i Cemil…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ndeki atama furyalarında skandallar olduğunu geçen yıl yazmıştım. Hüseyin Keskin’in tüm olumsuz görüşlere ve uyarılara rağmen Cemil Acar denen kişinin ipi ile DHMİ yönetmek istemesi karşısına ileride ne gibi sorunlara getirecek hep beraber göreceğiz.

FLY Service’ye FETÖVARİ operasyon…

İzliyorum, takip ediyorum. Herkes sütten çıkmış ak kaşık FLY Servis idam edilecek kadar suçlu. Bir uçak ve bu uçak Çorlu Havalimanı’ndan havalanıp, sonra İran’a acil durum deklere ederek iniş yapıyor. Ve uzun bir süre bilinmesine rağmen SHGM sessiz, DHMİ sessiz, Ürdün Havayolları sessiz.