03 Nisan 2014, Perşembe 08:03:16

UÇAKTA TELEFON SERBEST BIRAKILDI

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM tarafından yapılan açıklamada, artık kalkış-iniş ve uçuş sırasında yolcuların telefonlarını açık bırakabileceklerini duyurdu.
  • Özellikle şehirlere alçalırken yolcular aynı anda cep telefonlarıyla görüşmeye başlayacak ve bunun sonucunda kuvvetle muhtemel, nadiren de olsa'' false TCAS Trafik yada RA ikazı alacaklar,'' bakalım hep birlikte göreceğiz.
  • Asıl sorunumuz bundan sonra başlar,yüksek sesle telefonuyla konuşanlar,hostes bey gaptana söylede uçağın yönünü değiştirsin çekmiyo burda ...varın gayrı gerisini siz ekleyin.
  • Telefon serbest mi bırakılmış, yoksa uçağın içine telefon ile konuşmayı mümkün kılan sistem mi kurulmuş?

Uzun zamandır yapılan incelemelerin ardından, eletronik cihazların uçak sistemlerini olumsuz yönde etkilemediği netleşti. Bununla birlikte KLM firması da geçtiğimiz Salı gününden itibaren seferlerde telefon kullanımının serbest olduğunu açıkladı.

Bugüne kadar uçak seferlerinde yasaklanan telefon kullanımına, günümüzde gelişen uçak teknolojileri sayesinde sistemlerde arızaya neden olmadığı gerekçesiyle izin çıktı.

Uçak seferlerinde antenli cihaz kullanımı yasağı halen devam ediyor. Antenli cihazların sadece uçak modunda kullanılmasına izin veriliyor.

UÇAKTA TELEFON SERBEST BIRAKILDI

Yorumlar

airporter ~ 10 yıl önce
Özellikle şehirlere alçalırken yolcular aynı anda cep telefonlarıyla görüşmeye başlayacak ve bunun sonucunda kuvvetle muhtemel, nadiren de olsa'' false TCAS Trafik yada RA ikazı alacaklar,'' bakalım hep birlikte göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilahi arkadaş ~ 10 yıl önce
Alemsin arkadaş,bir yerde duymuşsun buradada saçmalamışsın.TCAS ile cep tlf nunun hiçbir ilgisi yoktur.Üstelik cep tlf nunun çalışma frekans aralığı uçakta kullanılan hiçbir sistemi etkilemez.Boeing bile bunu açıkladı.ben etkilediği sistemi söyleyeyim mi,sadece uçak içindeki dahi tlf ile konuşurken sadece bir cızırtı duyulur.o da yaklaşık 5000 feet altında olur.O yüzden sen rahat ol.Sen nereden biliyorsun deme.Farzedelimki bu konuyu deneyip araştıran birisiyim..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Asıl sorunumuz bundan sonra başlar,yüksek sesle telefonuyla konuşanlar,hostes bey gaptana söylede uçağın yönünü değiştirsin çekmiyo burda ...varın gayrı gerisini siz ekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Telefon serbest mi bırakılmış, yoksa uçağın içine telefon ile konuşmayı mümkün kılan sistem mi kurulmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000