21 Şubat 2016, Pazar 09:21:11

Uçakta çöpçatan dönemi

Uçakta Facebook ve Linkedin’i açarak yanında oturmak istediğiniz kişiyi seçebilirsiniz.
  • Peki pushbackciyi kendimiz secebilcek miyiz? Mesela kadir abinin eli bos ama baskasini gonderiyolar, "bir dakika ben kadir abiyi istiyodum" diyemedikten sonra bu uygulamanin hic bir anlami yok bana göre
  • siz yapamıyorsunuz diye yapanı kıskanıp çamur atmayın. flört etmek kötü bir şey mi? bırakın insanlar istediğini yaşasın size ne?
  • Yahu adamlar son derece medeni ve iş geliştirmeci şekilde bir hizmet geliştiriyor ama bizim aklı bacak arasında kalmış milletin yorumlarına bir bak. Tabii ki airporthaber.com direktorunun olayı bu şekilde lanse etmesi de aynı bakış açışı. Yahu arkadaşlar dünyada abaza kalmış tek millet biziz farkında mısınız? Adamlar bunu çoktaaaaaaaan aşmış sadece işine gücüne bakıyor nasıl iş geliştiririz diyor kadın-erkek diye ayırmıyor. Yakında pembe otobüsten sonra pembe THY de kalkarsa hiç şaşmam. NAsıl namus korumaksa bu :(
  • Alenen fuhusa tesvik.
  • abazalar kendini daha uygulama hayata geçmeden göstermeye başlamış.... biri tk diğerlerine bin çeker diyor diğeri klm'de gördüklerini anlatıyor..
  • Bu kadar yakin temasli bir gorusmeden daha rahatsiz edici baska birsey olamazdi herhalde.
  • çıtır kızlar bekleyin beni!! tek tercihim klm artık!!
  • TK varken KLM AMS - IST hattinda ancak sinek avlar

Uçakta Facebook ve Linkedin’i açarak yanında oturmak istediğiniz kişiyi seçebilirsiniz. KLM’in başlattığı uygulamayla artık seyahatlerde arkadaş ve ortak edinmek mümkün.

Sosyal medya uygulamaları uçuşlara da girdi. Hollanda merkezli KLM Havayolları’nın başlattığı uygulamayla yolcular check-in sırasında Facebook ve Linkedin profillerini birbirine açabiliyor. Bu sayede iş dünyasından insanlarla tanışma ya da yeni arkadaşlar edinme şansı buluyorlar. Bu uygulama şu anda sadece Amsterdam uçuşlarında kullanılabiliyor. Online check-in’lerde ya da uçuşa bir saat kala sadece yolculuk sırasında aktif edilebiliyor.

Air France-KLM Akdeniz Bölge Müdürü Stefan Tolga Gümüşeli, Türkiye’den Amsterdam’a uçuşlarda da kullanıma açılan bu uygulamayı özellikle çalışanlar ve Y kuşağının tercih ettiğini söyledi. Gümüşeli, “Bu uygulama aynı KLM uçuşunda seyahat eden, ilginizi çekebilecek kişileri bulmanıza imkan tanıyor.

Facebook, Google+ ve Linkedin profil bilgilerinizi paylaşarak, diğer katılımcı yolcuların bilgilerini ve nerede oturduklarını görebiliyorsunuz. İş bağlantısı kurmak için de bir fırsat. Linkedin profilini açmışsa iş bağlantısı, Facebook bağlantısını açmışsa farklı profillerle tanışmak isteyenler için bir seçenek oluyor” dedi.

KLM’in ‘Wannagives’ adında yeni bir uygulaması daha var. Bu uygulamayla KLM’le uçan bir yakınınıza uçuş sırasında hediye verme ve sürpriz yapma şansınız da oluyor.

Air France ve KLM, Avrupa’nın iki büyük havayolu şirketi. 2004 yılında birleşmişlerdi. Alman anne ve Türk babaya sahip Gümüşeli, 15 yıldır bu grupta çalışıyor. Üç buçuk yıldır ise Akdeniz Bölgesi’nden sorumlu. Bu süreçte de Air France ve KLM, Türkiye pazarında atağa kalktı. Gümüşeli, önceden bu bölgede çok aktif olmadıklarını ancak atağa kalkarak son bir yılda pazar paylarını yüzde 30 artırdıklarını söyledi.

Yeni destinasyonlar

Türkiye’den uçuşlarda en çok pazar payını Güney Amerika uçuşlarından aldıkları bilgisini de veren Tolga Gümüşeli, “Küba Havana en büyük destinasyonlarımızdan biri. Ama bu pazar yavaş yavaş doyuma ulaşıyor. Artık yeni destinasyonlar üzerinde çalışıyoruz. Karayip bölgesindeki Saint Martin adası, Kolombiya’da Bogota, Peru’da Lima, Panama, Punta Cana, Dominik Cumhuriyeti taleplerin arttığı yerler. Türkiye’den Paris ve Amsterdam aktarmalı olarak dünyanın pek çok ülkesine Türk yolcuları taşıyoruz. Hedefimiz rakamlarımızı daha da artırmak” diye konuştu.

Gümüşeli, sorumluluğunda bulunan Yunanistan, İsrail, Kıbrıs ve Türkiye arasında Türkiye’nin en fazla nüfusa ve potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, “Şu anda en fazla yolcumuz İsrail’de var. Türkiye 75 milyon nüfusa sahip olmasına karşın burada daha az yolcumuz var. Amacımız Türkiye’de bizi tercih eden kişi sayısınız artırmak yeni dönemde bu konuda daha agresif olacağız” dedi.

‘Türk yolcular etkilenmiyor’

Stefan Tolga Gümüşeli, dünyada artan terörist saldırılardan en az etkilenen gruplardan birinin de Türk yolcular olduğunu söyledi. Gümüşeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fransa Paris’teki terör saldırısından sonra pek çok ülkeden Paris’e gelen yolcu sayısı azaldı. Ancak o dönemde Türkiye’den Paris’e giden yolcu sayısında hiç düşüş yaşanmadı. Biz uçuşlarımızda hiçbir etkisini görmedik. Sanırım ülke olarak biraz alışık olduğumuz için patlamalar bizi çok korkutan bir durum yaratmıyor.”

Ancak İstanbul Sultanahmet’teki patlamadan sonra diğer ülkelerden olduğu gibi Fransa’dan Türkiye’ye gelişlerde ilk başlarda hemen düşüş görüldüğünü aktaran Gümüşeli, ancak bunun etkisinin kısa sürdüğünü talebin normal seyrine döndüğünü belirtti.

‘Grevler artık eskisi gibi değil’

Tolga Gümüşeli, Air France’de grevlerin nasıl gittiği konusunda sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Fransa grevleriyle ünlü. Kültürlerinde olan bir şey. Bizde de oluyor tabii ki. Ama çok sık değil. Eylül 2013’den beri büyük bir grev yaşamadık.

Zamanla grev yönetimini de öğreniyoruz. On yıl önce grev olunca sistem çökerdi. Beş yıl önce yeni bir kanun çıktı. Greve gidecek olan insanların 48 saat önceden bunu bildirmesi gerekiyor. Dolayısıyla hangi çalışanın greve gittiğini biliyoruz. Ona göre planlama yapılıyor. Artık yolculara da böyle bir durumda uygun alternatifler sunabiliyoruz. Eskisi gibi değil. Artık grevlerin etkisi çok minimal oluyor.” (Milliyet)

Uçakta çöpçatan dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tgs ~ 8 yıl önce
Peki pushbackciyi kendimiz secebilcek miyiz? Mesela kadir abinin eli bos ama baskasini gonderiyolar, "bir dakika ben kadir abiyi istiyodum" diyemedikten sonra bu uygulamanin hic bir anlami yok bana göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskanmayın ~ 8 yıl önce
siz yapamıyorsunuz diye yapanı kıskanıp çamur atmayın. flört etmek kötü bir şey mi? bırakın insanlar istediğini yaşasın size ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YUH ~ 8 yıl önce
Yahu adamlar son derece medeni ve iş geliştirmeci şekilde bir hizmet geliştiriyor ama bizim aklı bacak arasında kalmış milletin yorumlarına bir bak. Tabii ki airporthaber.com direktorunun olayı bu şekilde lanse etmesi de aynı bakış açışı. Yahu arkadaşlar dünyada abaza kalmış tek millet biziz farkında mısınız? Adamlar bunu çoktaaaaaaaan aşmış sadece işine gücüne bakıyor nasıl iş geliştiririz diyor kadın-erkek diye ayırmıyor. Yakında pembe otobüsten sonra pembe THY de kalkarsa hiç şaşmam. NAsıl namus korumaksa bu :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 8 yıl önce
Alenen fuhusa tesvik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
abazalar kendini daha uygulama hayata geçmeden göstermeye başlamış.... biri tk diğerlerine bin çeker diyor diğeri klm'de gördüklerini anlatıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla yakin ~ 8 yıl önce
Bu kadar yakin temasli bir gorusmeden daha rahatsiz edici baska birsey olamazdi herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 8 yıl önce
çıtır kızlar bekleyin beni!! tek tercihim klm artık!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 8 yıl önce
TK varken KLM AMS - IST hattinda ancak sinek avlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000