08 Ekim 2014, Çarşamba 14:43:31

KLM'İN YANILTICI SATIŞ POLİTİKASI CEZALANDIRILDI!

KLM, web sitesindeki bilet fiyatlarına kişi başına 10 Euro'luk hizmet bedelini eklemediği gerekçesiyle Tüketici ve Piyasa Otoritesi (ACM) tarafından para cezasına çarptırıldı.
  • Direkt yolcuya ulaşıp, küresel rekabet koşullarını, garp kurnazlığı yaparak bir çok acentenin emeğini hiçe sayan KLM'e az verilmiş bir ceza. İbret'i alem için daha fazla verilmesi gerekir. İşi iyice işportaya döküp sonrada peşi sıra iflaslar yaşanılması sektörün mukadderatı olmamalı.
  • yani 20bin biletin servis bedelini ceza olarak vermiş... ama oyle milyonlarca bilet kestiğine eminim. 200bin, bir havayolu devi için nedir ki
  • İyi olmuş.

KLM, web sitesindeki bilet fiyatlarına kişi başına 10 Euro'luk hizmet bedelini eklemediği gerekçesiyle Tüketici ve Piyasa Otoritesi (ACM) tarafından 200 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Hollanda'nın rekabet, telekomünikasyon ve tüketici hakları denetleme kurumu olan ACM, bilet başına talep edilen 10 Euro'luk hizmet bedelinin sabit masraf olduğuna işaret ederek, bunun ilan edilen bilet fiyatına dahil edilmesi gerektiğini bildirdi. ACM tarafından yapılan açıklamada, ilan edilen en düşük fiyata tüketicilerin şirketler arasında bir karşılaştırma yapabilmeleri için tüm sabit masrafların dahil edilmesi gerektiği belirtildi.

Hollanda Tüketici ve Piyasa Otoritesi (ACM), değişken masrafların da firmanın internet sayfasında açık bir şekilde yer alması gerektiğini kaydetti.

KLM, 200 bin Euro'luk para cezasına itiraz edileceğini duyurdu. KLM, bilet fiyatına dahil edilmemiş olsa da hizmet bedelinin şirketin internet sayfasında açık bir şekilde yer aldığını savundu. KLM ayrıca hizmet bedelini bilet başına yerine rezervasyon başına alma kararı vererek, bu sabit masrafı değişken masrafa dönüştürdü.

KLM'İN YANILTICI SATIŞ POLİTİKASI CEZALANDIRILDI!

Yorumlar

ACENTE ~ 9 yıl önce
Direkt yolcuya ulaşıp, küresel rekabet koşullarını, garp kurnazlığı yaparak bir çok acentenin emeğini hiçe sayan KLM'e az verilmiş bir ceza. İbret'i alem için daha fazla verilmesi gerekir. İşi iyice işportaya döküp sonrada peşi sıra iflaslar yaşanılması sektörün mukadderatı olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
200000 ~ 9 yıl önce
yani 20bin biletin servis bedelini ceza olarak vermiş... ama oyle milyonlarca bilet kestiğine eminim. 200bin, bir havayolu devi için nedir ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000