12 Şubat 2010, Cuma 11:56:10

BOEING'İ SARSAN AÇIKLAMA

Japon uçak koltuğu üreticisi Koito, Boeing uçakları için ürettiği koltuklarda güvenlik hatası olduğunu açıkladı.
  • arkadaşım boeing in uçaklarında hata olduğunu söylediğini nereden çıkardın, lütfen uydurma .amsterdam kazası hala nihayi rapora bağlanmadı .ayrıca bu haber boeing ve çalıştığı şirketlerin nekedar güvenilir olduğunu gösterir,sonuçta ticari çıkar düşünmeden hatalı olduğunu söleyip düzeltiyorlar . ama sen şimdi diyeceksinki bunu boeing yapmadı japonlar söyledi hatalı olduğunu .sence boeing e sormadan bu hatayı açıklıya bilirlermi.tabiki hayır .boeing istese bunu örtpas ederdi ancak .boeing uçuş güvenliğini bile bile riske atıcak birşey yapmaz. (thy tekirdağ uçağı için boeing tam bir açıklama yapmamış ve suçu üslenmemiştir)...
  • Kalite kontrolde Japonlar birinciligi kaybettiler. Gene israr ediyorum. Eger kalite kontrol mekanizmalari calissaydi bu koltuklar uretim safhasinda karantinaya alinir ve musteriye satilmazdi. Kalite kontrolu bu demeketir. Uretimin her safhasinda urunu ve uretime baslamadan once hammaddenin kalitesini kontrol etmektir.Onlarda Toyota gibi Boeing gibi urunler piyasa cikip teknik ozelliklerine aykiri performans gonderdiginde urun hatasinin farkina vardilar.
  • bu yorumu ancak kafa 1500 iken yazmış olabilirsin arkadaşım.. sen koyu bi kahve iç, yüzünü yıka kendine gel....
  • sayın Dispatch eğer o uzak doğulular olmasaydı,ofisinde oturacak koltuk,klavyesini kullanacak bilgisayar,ve kalite bilincini bu dünya'da biraz zor bulurdun.Dünya'ya kalite ve güveni sokan ve hatalarını kamuoyu ile paylaşan tek dürüst ırk dır onlar.üçkağıt zor bulursun,sorumluluar geçek sorumlulardır,gerektiğinde istifa gerektiğinde intihar edecek kadar namuslulardır...Örnekler çok mevcut.Şimdi oturda kıyasla bakalım ülkeizle...
  • Çünkü adamlar kaza olmadan en azından gbüyük facialar yaşanmadan geri çagırıyor hatasını kabul ediyor.ya boeing ? adamlar amsterdamda düşen uçakdan sonra arıza oldugunu açıkladı.Herşey kul yapımıdır.hatalr olabilir.Önemli olan bu hataları ört pas etmek deil kabul edip facia yaşanmadan düzeltmektir.Bir kez daha helal olsun japonlara !!!
  • uzakdogu dan kim ne hayır gormus simdiye kadar ???
  • Japonla çalıştınız mı?Ufak bir sorunuz için bile japonyadaki merkezlerini ararlar.Anlaşılması zor insanlar ama kaliteli üretim konusunda bence hala 1 numaralar.
  • Bu haber neye dayandiriliyor, aciklama yapilmis link vb birseyler verin gorelim. ayrica sadece Boeing degil AIB den yayinlanmis OIT mevcut. A318, A319 ve A320 ucaklari icin de gecerli bu koltuk meselesi. haberden once kendisine arastirma yapmaniz guvenirliliginizi arttiracaktir. magazin gibi haber degil yonlendirici bilgi verici haberler istiyoruz...
  • yıllarca bu ülkede anadol'a ,bindin şahin'e bindin palio'ya bindin.hiç düşündün mü acaba bu araçlarda hiç mi hatalı parça yok.japonlar dürüst oldukları için, ticari ahlaka sahip oldukları için bunları açıklıyorlar.ki okuduysan bilirsin bu gaz pedalı olayında üretici firma sadece toyota'ya üretim yapmıyor diğer büyük firmalara da üretim yapıyor.ama onlarda ses seda yok.birazcık beyninizi kullanın yorum yaparken.adamlar açıklamasa bundan haberin olacakmıydı?ya da bu japonlar senden daha mı aptal ki markalarına zarar vermek uğruna bu hatalarını aıklıyorlar.
  • Tahmin ediyorum buda Toyota rezilliginin havadaki emsali. Yazik olsun Japonlara.Dunyada kalite kontrolde bir numara olan ulkeydiler.

Şirketin Ceo’su Takashi Kakewa yaptığı açıklamada, hali hazırda 1000 Boeing uçağında bulunan 150 bin uçak koltuğunu, yapımındaki güvenlik eksikliği nedeniyle geri toplama kararı aldıklarını dile getirdi.

Koltukların yeni güvenlik testlerinden başarıyla geçememesi üzerine bu kararı aldıklarını bildiren Kakewa, ilk kez geçen yıl sorunun farkına vardıklarını bildirdi.

Japonya Ulaştırma Bakanı Seiji Maehara, olayı utanç verici olarak niteleyerek, şirketin ciddi bir şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Maehara, üretilen koltukların gerekli kalite ve güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde yeniden test edilmelerinin isteneceğini belirtti.

Japon Koito sanayii yetkilileri, geri çağrılan 150 bin koltuğun test edilerek yenilenmesi konusunda tek korkulan şeyin, teslimatları zamanında yapamamak olduğunu ifade ettiler.

Japon üreticiye ait koltuklar daha çok All Nippon Havayolları, Air Canada, KLM, SAS ve Singapur Havayollarına ait uçaklarda kullanılıyor.

BOEING'İ SARSAN AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım boeing in uçaklarında hata olduğunu söylediğini nereden çıkardın, lütfen uydurma .amsterdam kazası hala nihayi rapora bağlanmadı .ayrıca bu haber boeing ve çalıştığı şirketlerin nekedar güvenilir olduğunu gösterir,sonuçta ticari çıkar düşünmeden hatalı olduğunu söleyip düzeltiyorlar . ama sen şimdi diyeceksinki bunu boeing yapmadı japonlar söyledi hatalı olduğunu .sence boeing e sormadan bu hatayı açıklıya bilirlermi.tabiki hayır .boeing istese bunu örtpas ederdi ancak .boeing uçuş güvenliğini bile bile riske atıcak birşey yapmaz. (thy tekirdağ uçağı için boeing tam bir açıklama yapmamış ve suçu üslenmemiştir)...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalite kontrolde Japonlar birinciligi kaybettiler. Gene israr ediyorum. Eger kalite kontrol mekanizmalari calissaydi bu koltuklar uretim safhasinda karantinaya alinir ve musteriye satilmazdi. Kalite kontrolu bu demeketir. Uretimin her safhasinda urunu ve uretime baslamadan once hammaddenin kalitesini kontrol etmektir.Onlarda Toyota gibi Boeing gibi urunler piyasa cikip teknik ozelliklerine aykiri performans gonderdiginde urun hatasinin farkina vardilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu yorumu ancak kafa 1500 iken yazmış olabilirsin arkadaşım.. sen koyu bi kahve iç, yüzünü yıka kendine gel....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın Dispatch eğer o uzak doğulular olmasaydı,ofisinde oturacak koltuk,klavyesini kullanacak bilgisayar,ve kalite bilincini bu dünya'da biraz zor bulurdun.Dünya'ya kalite ve güveni sokan ve hatalarını kamuoyu ile paylaşan tek dürüst ırk dır onlar.üçkağıt zor bulursun,sorumluluar geçek sorumlulardır,gerektiğinde istifa gerektiğinde intihar edecek kadar namuslulardır...Örnekler çok mevcut.Şimdi oturda kıyasla bakalım ülkeizle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çünkü adamlar kaza olmadan en azından gbüyük facialar yaşanmadan geri çagırıyor hatasını kabul ediyor.ya boeing ? adamlar amsterdamda düşen uçakdan sonra arıza oldugunu açıkladı.Herşey kul yapımıdır.hatalr olabilir.Önemli olan bu hataları ört pas etmek deil kabul edip facia yaşanmadan düzeltmektir.Bir kez daha helal olsun japonlara !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uzakdogu dan kim ne hayır gormus simdiye kadar ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Japonla çalıştınız mı?Ufak bir sorunuz için bile japonyadaki merkezlerini ararlar.Anlaşılması zor insanlar ama kaliteli üretim konusunda bence hala 1 numaralar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu haber neye dayandiriliyor, aciklama yapilmis link vb birseyler verin gorelim. ayrica sadece Boeing degil AIB den yayinlanmis OIT mevcut. A318, A319 ve A320 ucaklari icin de gecerli bu koltuk meselesi. haberden once kendisine arastirma yapmaniz guvenirliliginizi arttiracaktir. magazin gibi haber degil yonlendirici bilgi verici haberler istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yıllarca bu ülkede anadol'a ,bindin şahin'e bindin palio'ya bindin.hiç düşündün mü acaba bu araçlarda hiç mi hatalı parça yok.japonlar dürüst oldukları için, ticari ahlaka sahip oldukları için bunları açıklıyorlar.ki okuduysan bilirsin bu gaz pedalı olayında üretici firma sadece toyota'ya üretim yapmıyor diğer büyük firmalara da üretim yapıyor.ama onlarda ses seda yok.birazcık beyninizi kullanın yorum yaparken.adamlar açıklamasa bundan haberin olacakmıydı?ya da bu japonlar senden daha mı aptal ki markalarına zarar vermek uğruna bu hatalarını aıklıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tahmin ediyorum buda Toyota rezilliginin havadaki emsali. Yazik olsun Japonlara.Dunyada kalite kontrolde bir numara olan ulkeydiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000