06 Kasım 2016, Pazar 16:46:38

Air France-KLM yeni havayolu kuruyor

Eurowings’e kaptırdıkları yolcuları geri kazanmak için Fransız Air France ile Hollandalı KLM, düşük maliyetli "rekabetçi" uzun menzilli havayolu şirketi kuruyor
  • Transavia kisa ve orta menzilli bir hava yollari.
  • Fransa'daki güçlü sendikal yapı nedeni ile bu işin EUROWINGS gibi tutacağını sanmıyorum.Artı Lufthansa özellikle ER uçuşlar için maliyet nedeni ile SunExpress altyapısını kullanıyor ve A330 finansal kiralamaları aynı German SunExpress gibi , SunExpress'e ait diye biliyorum.Bir bayrak taşıyıcı ve LCC bunu çoktan yaptı.İki bayrak taşıyıcı bir low cost operasyonu nasıl yapacak , pek bir anlam veremedim.THY'de bence A330'larını AYT yatırmak yerine SunExpress üzerinden acilen AYT'den LCC ER operasyonlarına AYT çıkışlı olarak başlamalıdır.Bu hem AYT turizmine hem THY'ye , hem de iştiraki olan SunExpress'e kazandırır.
  • Transavia yokmuydu zaten bunların ortak ufakliklari.
  • Ekonomik olarak kısa dönemden uzun sürmesi garanti olan durgunluk ve sayısal fazlalığın, kaliteye oranla fazla tercih edilmesi stratejileri bu durumları oluşturuyor. Kısacası deniz bitti. Devir ekonomi devri arkadaşlar. İki dev böyle bir evliliği boşuna yapmaz. Cost olarak görülen şeylerde low olacak artık nispeten malesef..
  • KLM in 2020 ye kadar kalacagi bence cok zor. Devlet destegi almiyorlar bizim THY gibi,devlet destegi olmasaidi THY de cok dan batmisdi.
  • Devir low-cost devri. LCC'ler uzun mesafeli uçuşlara da el attılar bundan sonra klasik havayollarının işi daha da zor olacak. ÖZellikle A 321LR uçaklarının teslimatlarının başlaması ile birlikte uzun mesafeli uçuşlarda LCC'ler önemli bir aktör haline gelecek gibi duruyorç
  • Duyduğuma göre THY'deki 150 pilot fetö mensubu olduğu tespit edilmiş ve yakında ihraç edilip lisansları SHGM tarafından iptal edilecekmiş duyduk duymadık demeyin.
  • Pegasus da inşallah birgün yaparda halkımıza alternatif olur.. tabi sivil havacılık engel olmazsa!!
  • 36 pkk sempatizanlari serbest birakan hollanda ve sirketi yerin dibine girer insallah
  • Air France & KLM en sevmedigim iki sirket

Körfez ülkelerinde ve uzun mesafeli uçuşlarda Eurowings’e kaptırdıkları yolcuları geri kazanmak için Fransız Air France ile Hollandalı KLM, düşük maliyetli "rekabetçi" uzun menzilli havayolu şirketi kuruyor. Yeni havayolunun 2020 yılına kadar 10 uçaklık uzun mesafe filosuna sahip olması planlanıyor

Air France- KLM ortaklığı, yeni havayolu projesini en büyük rakipleri Lufthansa’nın uzun mesafeli uçuşlar için kurduğu Eurowings’e rakip olarak başlatıyorlar.

2017 KIŞ SEZONUNDA FAALİYETE GİRECEK
Air France'ın Mayıs ayında atanan yeni CEO’su Jean-Marc Janaillac, "bütün cephelerde savaş" olduğunu söyleyerek, low cost havayolu planını açıkladı. 2017 kış sezonunda faaliyet girecek olan yeni şirketin orta ve uzak mesafeli uçuşlarda kullanılacağı belirtiliyor.

STATÜKO BİR SEÇENEK DEĞİLDİR
Air France/KLM’nin yeni şirketinin hizmet anlayışının klasik düşük maliyetli havayolları ile diğer havayollarının hizmet anlayışı arasında bir konuma biçimlendirileceği belirten Jean-Marc Janaillac "Statüko bir seçenek değildir. Bizim yeni oluşan dinamik pazarlarda liderlik konumuna dönmemiz için yeniden çalışmaya başlamamız gerekiyor” dedi.

Air France'ın yeni patronu sendikalarla çatışmalar sonucu iş kayıpları yaşandığını belirterek düşük maliyetli rakipleri ile rekabet edebilmek için, pilot ve mürettebatın ana şirketten farklı şartlarda istihdam edileceğini söyledi.

SENDİKALARIN TEPKİSİ
SNPNC sendikasına bağlı kabin ekibi ise yeni havayolunun personelinin kendilerine bir faydası olmayacağını belirterek “ Yeni havayolunun çalışanları için "düşük maliyetli" olarak, gelirlerinin de düşmesi anlamına gelmiyor” dierek endişelerini dile gitirdiler.

KÖRFEZ HAVAYOLLARIYLA REKABET
Kurulacak yeni havayolunun körfez ülkelerinin düşük maliyetli havayolları ile rekabete girmesi için farklı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Jean-Marc Janaillac “Havayolununun henüz adı yok. Ama yeni güzergah üzerindedüşük maliyetli iş seyahatleri sunmak için planlama yapıyoruz. Körfez ülkelerindeki havayollarının tepkisini oluşturacak projelerimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.

Air France-KLM yeni havayolu kuruyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

B727 ~ 7 yıl önce
Transavia kisa ve orta menzilli bir hava yollari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Fransa'daki güçlü sendikal yapı nedeni ile bu işin EUROWINGS gibi tutacağını sanmıyorum.Artı Lufthansa özellikle ER uçuşlar için maliyet nedeni ile SunExpress altyapısını kullanıyor ve A330 finansal kiralamaları aynı German SunExpress gibi , SunExpress'e ait diye biliyorum.Bir bayrak taşıyıcı ve LCC bunu çoktan yaptı.İki bayrak taşıyıcı bir low cost operasyonu nasıl yapacak , pek bir anlam veremedim.THY'de bence A330'larını AYT yatırmak yerine SunExpress üzerinden acilen AYT'den LCC ER operasyonlarına AYT çıkışlı olarak başlamalıdır.Bu hem AYT turizmine hem THY'ye , hem de iştiraki olan SunExpress'e kazandırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 7 yıl önce
Transavia yokmuydu zaten bunların ortak ufakliklari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünyadaki durum ~ 7 yıl önce
Ekonomik olarak kısa dönemden uzun sürmesi garanti olan durgunluk ve sayısal fazlalığın, kaliteye oranla fazla tercih edilmesi stratejileri bu durumları oluşturuyor. Kısacası deniz bitti. Devir ekonomi devri arkadaşlar. İki dev böyle bir evliliği boşuna yapmaz. Cost olarak görülen şeylerde low olacak artık nispeten malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evlilik ~ 7 yıl önce
Sizin devlerden KLM, zaten Air France tarafından yıllar önce satın alındı. Onlar tek bir havayolu artık, yeni bir evlilik yapmıyorlar. Bu olan, olsa olsa bu evlilikten doğan çocuk olabilir.. Gündemi takip edelim lütfen...
Gurbetci ~ 7 yıl önce
KLM in 2020 ye kadar kalacagi bence cok zor. Devlet destegi almiyorlar bizim THY gibi,devlet destegi olmasaidi THY de cok dan batmisdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek ~ 7 yıl önce
Avrupa Birliğine üye ülkelerde zaten devlet desteği yok. Kapitalizmin koşulları geçerli. Bkz. Kıbrıs Rum Kesimi Havayolalları ve Estonya ( ya da diğer bir Baltık ülkesi milli havayolu). KLM havayolları bahsettiğiniz türde bir desteği zaten Air France ile birleşerek geçmişte aldı.
Low-cost ~ 7 yıl önce
Devir low-cost devri. LCC'ler uzun mesafeli uçuşlara da el attılar bundan sonra klasik havayollarının işi daha da zor olacak. ÖZellikle A 321LR uçaklarının teslimatlarının başlaması ile birlikte uzun mesafeli uçuşlarda LCC'ler önemli bir aktör haline gelecek gibi duruyorç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetöcü pilotlar ~ 7 yıl önce
Duyduğuma göre THY'deki 150 pilot fetö mensubu olduğu tespit edilmiş ve yakında ihraç edilip lisansları SHGM tarafından iptal edilecekmiş duyduk duymadık demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 7 yıl önce
Yalana bak
Pegasus ~ 7 yıl önce
Pegasus da inşallah birgün yaparda halkımıza alternatif olur.. tabi sivil havacılık engel olmazsa!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G ~ 7 yıl önce
36 pkk sempatizanlari serbest birakan hollanda ve sirketi yerin dibine girer insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Bu tarz yorumları anlamıyorum. Hadi Hollanda öyle olsun şöyle olsun demeni anlarım da şirketin ne suçu var? Sanki KLM gidip şunları bunları salın diyor da öyle bırakıyorlar. Azıcık konuyla alakalı yorumlar yapalım.
serdar ~ 7 yıl önce
hollandalıları daha doğrusu avrupalıları tanısan tekiyi anlarsın
! ~ 7 yıl önce
hollanda,almanya,fransa vs hepsi kötü hepsi aleyhimize çalışıyor doğru peki orada yaşayan milyonlarca türk ne yapıyor? bir kere olsun toplanıp tepki vermişler mi? vermezler çünkü bana necidirler,neme lazımcıdırlar,lafta milliyetçidirler! ayrıca ekmek yedikleri milletlere gavur diyen,küfreden necip toplumumuz toplasın pılını pırtını geri gelsin niye gelmiyorlar? oradaki para,sosyal hak,rahat yaşam burda olmadığından! ve de fransa,almanya,italya,yunanistan,isviçre vs vatandaşları ülkemize günü geçmiş bile olsa sadece kimlikleriyle girebiliyor onlara bu imkanı kim veriyor? ülkemizi yönetenler ! millete yok pkklıları serbest bıraktı yok bilmem ne yaptı demeden önce kendi insanınıza,yöneticinize bakın iyi düşünün öyle konuşun!
G ~ 7 yıl önce
Terrororgutu ama serbest dolasabiliyorlar, ne anlamasi. Destekliyorlar. AB ve hollanda batsin.
Grb ~ 7 yıl önce
50 yil burda yasasan yine yabanci gozuyle bakarlar. He bir ufak gelisme var ama. gecen hafta " allochtoon" ve "autochtoon" kelimeleri degisti. Allochtoon = Yabanci uyruklu( ister 1 yil burda yasa yada 50 yil) Autochtoon = Hollandali. Afrikan apartheid gibi. Sonunda birazcik kabul edildik.
G ~ 7 yıl önce
@ !, milyonlarca Türkler calisiyor ve saglik engel olunca devlet yardimci oluyo. herkes icin gecerli. Gayet normal. Sokakta yasicak halleri yok. yasamak istesende izin yok. Bu iyi yon. Kotu yonu terroru desteklmek. Terrora karsi olamazmiyim? Herzaman karsiyim. Pardon Tepki? Haber izlemiyosun galiba. KAc kez anti pkk protesto oldu Hollandada ve Belcikada, haberin yok. Bos zaman varsa Tv ac izle. Pkk katilip onlarin yaninda mi olalim? Turklerin ne hali varsa gorelim mi diyelim? Burda etkisi yokmu saniyosun? Kac kez camiler atesi verildi. Kac kez Turklerin isyerin camlari kirildi. Daha neler oluyo medya bazen gizliyo. Zarar yok sanma. Gavur diyen var ve demeyende var. Kufur edende. Herkez rencide etmiyo. Sanki tr olmuyo. Orda bazen Turkler arasi birbirine kus. Burda oyle yok. Ulkeye tasinmak kolay degil. Herkez hayatini kurmus, cocuklar ve ogrenciler okula giderler ve calisanlar ise giderler. Rahatlikla alakasi yok. Ev varsa yada Imkani olan gidiyo zaten, imkani olmayan kaliyo. Gitmek isteyen gidiyo. Hic birsey yasamadan konusuyosun.
Gr ~ 7 yıl önce
Allochtoon = Nederlander met migratie achtergrond (yabanci uyruklu hollandali) misal ; Turk, fasli, Surinam, ispanyol, Alman ,italyan, Arap uyruklu fln Autochtoon = Nederlander zonder migratie achtergrond ( uyrugu yabanci olmayan) sadece hollanda uyruklu. Mark, Richard, Lisa, Laura fln isimli Yani Serdar, Kaan, Gulay, Sevda degil!
Km ~ 7 yıl önce
Air France & KLM en sevmedigim iki sirket

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000