12 Ocak 2023, Perşembe 10:03:03

Yunan basınında İstanbul Havalimanı'na övgü

Yunanistan'da yayımlanan bir yazıda İstanbul Havalimanı hakkında "Kıtaların kavşağında bir dev" ifadesi kullanıldı.
  • Hava alanı güzeldir muhakkak.Faydası olmayan kilisenin papazını seveyim.Bana ne hava alanından.Biraz sonra markete gidecem şimdiden sıkıntı bastı.Fiyatlar yine zamlanmıştır.Hava alanı güzelmis peh.
  • Çemişgezek ben oradaydım asker 2008 de çok güzel günlerdi tahar çayı dut pekmez ah Çemişgezek
  • Gurur duyuyoruz.Gerisi lafı güzaf.
  • Manhattan'a giderseniz o kadar geniş yolların nasıl 1900 lü yılların başında planlandığını görüp şaşırıyorsunuz. Biz ise 2000 li yıllarda neden bu kadar büyük havalimanı yaptık diye tartışıyoruz. Aradaki farkın sebebi bu zaten. Ne olacak çağır iki usta eski havalimanını biraz toplar yeter :) Vizyon bu kadar olunca tartışmalar da böyle oluyor maalesef.
  • Yunan bile görüyor ama içimizdeki yunanlara anlatamıyoruz...hala çamur atma derdinde..
  • Sizin o beğenmediğiniz İstanbul Havalimanı'nın ölüsü herhangi bir havalimanına 5 basar. Beyler şimdi bunu gördü ya, sanıyorlar ki hemen hangi ülkeye gitse ineceği havalimanı üç aşağı beş yukarı aynı, hatta daha iyi :)) Bi git gez bakalım diğer havalimanları neye benziyor? Tek uçak indiğinde (bak tek bir uçak diyorum) .. dağıtan havalimanları var. 3 tane pasaport memuru. Döviz çevireyim desen döviz bürosu yok, SIM kart alayım desen o yok, hiçbir şey yok. Bekle, bekle, bekle. Ne otobüs var, ne başka bir şey var. Taksi var bir tek. Tuvaletler de bak dök yala. Tabi. Ya, ne meyillisiniz şu havalimanını batırmaya! Biz de biliyoruz kardeşim 10 üzerinden 10 olmadığını. Ama iki kelime de övün, az gurur duyun. Dünyada 200 küsur ülkede 41,700 havalimanı var. 41,700! Senin havalimanın en tepede! Yeri geliyor birinci, yeri geliyor üçüncü. Çok önemi var mı birinci veya üçüncü veya onuncu? 41,700 havalimanı arasında!!
  • Orayı yaptıran irade 50 yıl sonrasını düşündüğü için bunlar çok tâbi şeyler.
  • Adalarimizi geri istiyoruz
  • Bina girisi harivinde her yeri kalitesiz yapilan ozellikle zemin kismi olmak uzere kisa surede dokulmeye baslayan Tuvaletlerde Alarurka zihniyetin hemen gorulebilecegi en adi iscilik kullanilan bir yer
  • Halka nasil bu kadar kazik atilir dalinda gercekten ovguyu hakeden bir yer

Yunanistan'da yayımlanan bir yazıda İstanbul Havalimanı hakkında "Kıtaların kavşağında bir dev" ifadesi kullanıldı.

"Görkemli, lüks, son teknoloji ürünü..." Yunanistan'da yayımlanan bir seyahat yazısında, İstanbul Havalimanı için bu sözler kullanıldı. İstanbul'u ziyaret eden herkesin bir konuda hemfikir olduğuna dikkat çekilirken, İstanbul Havalimanı'nın başlı başına bir seyahat deneyimi olduğu vurgulandı.

İSTANBUL HAVALİMANI ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Gelenek ile teknolojinin, Doğu ile Batı'nın ve Avrupa ile Asya'nın birleştiği, İstanbul Havalimanı, iç ve dış mimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Açılışından beri milyonlarca turiste ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı, büyüklüğü, konforu ve bünyesinde barındırdığı teknolojilerle dünyanın sayılı havalimanları arasında girmeyi başardı.

Yunanistan merkezli Newmoney adlı dergide yayımlanan bir seyahat yazısında, İstanbul Havalimanı için gurur verici ifadeler kullanıldı.

Turizmin küresel çapta etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle duraklamasının ardından hızlı toparlanışı, İstanbul Havalimanı'nın gücünü ve prestijini artırmasında etkili oldu.

Havalimanında yer alan 4 uçak pistinin faal olduğuna ve iniş ve kalkışların kesintisiz bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekilen yazıda, Avrupa'daki diğer havalimanlarından önde olan özelliklerine de yer verildi.

Kapılar arasındaki mesafelerin uzun olmasına rağmen Amsterdam veya Frankfurt havalimanları kadar turistleri "strese" sokmadığına dikkat çekilirken, çevre temizliğine, koridorlar arasındaki hareketli bantlarına, 44 metrelik tavanı sayesinde rahat ve geniş atmosferine de değinildi.

İstanbul Havalimanı içerisinde bulunan otel deneyiminden de bahsedilirken, yemeklerin lezzetinden, odaların konforundan ve yapılabilecek çeşitli aktivite ve etkinliklerin çeşitliği de vurgulandı.

Yazıda, ayrıca 24 saat süren kesintisiz ulaşım sayesinde İstanbul'un her köşesinin rahatça keşfedilebileceğine dikkat çekildi.

Yunan basınında İstanbul Havalimanı'na övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Abuzettin ~ 1 yıl önce
Hava alanı güzeldir muhakkak.Faydası olmayan kilisenin papazını seveyim.Bana ne hava alanından.Biraz sonra markete gidecem şimdiden sıkıntı bastı.Fiyatlar yine zamlanmıştır.Hava alanı güzelmis peh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 1 yıl önce
Sapla samanı her zaman karıştır. Koca adamsınız ayıp oluyor. Bu haberin hayat pahalılığı ile alakası nedir ?
Tgs ~ 1 yıl önce
Çemişgezek ben oradaydım asker 2008 de çok güzel günlerdi tahar çayı dut pekmez ah Çemişgezek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 1 yıl önce
Gurur duyuyoruz.Gerisi lafı güzaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 1 yıl önce
Manhattan'a giderseniz o kadar geniş yolların nasıl 1900 lü yılların başında planlandığını görüp şaşırıyorsunuz. Biz ise 2000 li yıllarda neden bu kadar büyük havalimanı yaptık diye tartışıyoruz. Aradaki farkın sebebi bu zaten. Ne olacak çağır iki usta eski havalimanını biraz toplar yeter :) Vizyon bu kadar olunca tartışmalar da böyle oluyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çemizkezek ~ 1 yıl önce
Konunun havalimanı yapılması değil, mevki seçimindeki rant hesabından , aşırı pahalı yapılmasına varıncaya hatta Atatürk ’ün kapatılarak yaratılan kaynak israfı ve arazisindeki rant hesabı olduğunun da farkında olabilseydin keşke. Hazineye yani vergilerimize ve kesene döşenen borularıda görebiliyor musun bu bakış açınla hani Manhattan dakilere faiz yolu ile aktarılan vergilerinin.
Shmet kara ~ 1 yıl önce
İstanbul havaalanı kesin gerekliydi,ancak Atatürk havaslanı,sadece kargo ve havacılık okullarına hizmete devam etmeliydi,pistlerin kırılip bahçe yapılmaya çalışılması içimizi acıttı.
yunan ~ 1 yıl önce
Yunan bile görüyor ama içimizdeki yunanlara anlatamıyoruz...hala çamur atma derdinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISL ~ 1 yıl önce
Bravo. Adalarimizi geri istiyoruz
Sizin ~ 1 yıl önce
Sizin o beğenmediğiniz İstanbul Havalimanı'nın ölüsü herhangi bir havalimanına 5 basar. Beyler şimdi bunu gördü ya, sanıyorlar ki hemen hangi ülkeye gitse ineceği havalimanı üç aşağı beş yukarı aynı, hatta daha iyi :)) Bi git gez bakalım diğer havalimanları neye benziyor? Tek uçak indiğinde (bak tek bir uçak diyorum) .. dağıtan havalimanları var. 3 tane pasaport memuru. Döviz çevireyim desen döviz bürosu yok, SIM kart alayım desen o yok, hiçbir şey yok. Bekle, bekle, bekle. Ne otobüs var, ne başka bir şey var. Taksi var bir tek. Tuvaletler de bak dök yala. Tabi. Ya, ne meyillisiniz şu havalimanını batırmaya! Biz de biliyoruz kardeşim 10 üzerinden 10 olmadığını. Ama iki kelime de övün, az gurur duyun. Dünyada 200 küsur ülkede 41,700 havalimanı var. 41,700! Senin havalimanın en tepede! Yeri geliyor birinci, yeri geliyor üçüncü. Çok önemi var mı birinci veya üçüncü veya onuncu? 41,700 havalimanı arasında!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayda ~ 1 yıl önce
Orayı yaptıran irade 50 yıl sonrasını düşündüğü için bunlar çok tâbi şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 1 yıl önce
Adalarimizi geri istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 1 yıl önce
Hadi adaları alalım savaş açtık desek, ne gerek vardı savaşa dersin, ilk baştada askere çağırsak koşa koşa cürük almaya gidersin, adaları yarın alsak yunanla kapışmaya değermiydi dersin, merak etme o adaları alcaz sen önce 1939 de Almanlar o adaları bize teklif ettiğinde ismetin niye almadığını sorgula
Bina girisi ~ 1 yıl önce
Bina girisi harivinde her yeri kalitesiz yapilan ozellikle zemin kismi olmak uzere kisa surede dokulmeye baslayan Tuvaletlerde Alarurka zihniyetin hemen gorulebilecegi en adi iscilik kullanilan bir yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 1 yıl önce
Al bendende o kadar , o yer mermerleri sanki bilerek defolu mal kullanildi tuvalet konusuna girmek bile istemiyorum , tuvaletleri sormaya gerek yok kokuyu takip et tuvaleti bulursun , o calisanlar ne is görür bilmiyorum temizlikte ilac falan kullanmazlarmi
Neyini ovmusler? ~ 1 yıl önce
Halka nasil bu kadar kazik atilir dalinda gercekten ovguyu hakeden bir yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000