16 Kasım 2019, Cumartesi 10:35:59

Kalyoncu; 'Amacımız fazla faiz ödememek'

Basınla buluşma toplantısında bir araya gelen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu refinansman konusunda açıklamalarda bulundu.
  • Bu kadar yolsuzluk ve adam kayirma soylentilerinin yasandigi baska bir donem yoktur, soylentilerin hepsi arastirilmali ve sorumlular yargilanmalidir
  • Bu konu üzerine 3 beyanat ve iki yazı çok farklı anlamlara evrildi. Esas olan konu ise bunların herbirisi farklı sonuçlara giden bir anlam taşıyor. CFO diyorki Re finans yapılacak. CB yardımcısı : Re finansman olmayacak. Sn. Samsunlu : Re finasman yapılacak, kredilerimizi ödüyoruz, yıllık kiramızı da ödeyeceğiz. Diğer beyanatlar : - Açılış sonrasındaki ilk 2 yılın kirası faizi ile birlikte 25 yıl ertelendi . - Metro bağlantısı : 2020'nin ilk yarısında açılacak. 2020'nin son çeyreğinde açılacak. - 3. pist : 2020'nin ilk yarısında açılacak, 2020'nin ortasında açılacak, 2020'nin son çeyreğinde açılacak. 2021'in yarısında açılır.
  • Ben yanlış mı anladım bu raylı sistemin tamamı toprak altında mı yapılıyor? Lütfen şaka olsun, 2021 ne Allah aşkına ne yapıyorsunuz siz ya? Sıfırdan dev gibi havalimanı kuruldu, bu metro da dahil edilseydi havalimanı ihalesine şimdiye bitmişti. Dünyanın buluşma noktası İstanbulla buluşamıyor, tek seçeneğin KARAYOLU olan bir havalimanını kime nasıl pazarlıyorsunuz? Offffff of
  • Bir tane gazeteci arkadaş şu soruyu sormamış mı? Vadesi gelen taksidi ödediniz mi ödemeyemediniz mi? Yatırım karlı olsa zaten aramalarına gerek kalmaz büyük kredi verenler peşine düşer. Yatırımın karlılığına ve ortaklara güven yok ki? Bu ben değil büyük projelere kredi veren finansal kuruluşların raporlarına yazılı. Bizzat okudum.
  • Ulaştırma bakanı diyor ki haziranda metro hizmete açılacak bunlar diyorki 2020-2021 hep mi çelişki hep mi yalan sözlerinede güven yok
  • Hani Gayrettepe metrosu 2020 nin ilk çeyreğinde açılacaktı bir dedikleri bir dedikl
  • Kurtar bizi Devlet baba. Verdigin ve Türk halkina ait kredileri lüplettik. Yedik, batirdik. Garanti verdigin ve haketmedigimiz paralar da suyunu cekti. nin adi ""Re Finansman" oldu. Ne Kadar sevimli degil mi? Re finansman. Tam 10 yil Türk Telekom icin de bu sekilde re finansman yapmislardi. Maalesef her ne Kadar müstehak olsa da bu Fakir halka giren kazik 6,5 milyar Dolar.
  • Mantıklı bir açıklama olmuş!... İyi de, CB Yardımcısı Fuat Oktay'ın Meclis'te verdiği "Re-Finansman falan yok, IGA borçlarını ödeyecek!..." mealinde yaptığı konuşma neyin nesiydi? Yahu, IGA sonuçta özel sektör. Borçlarını yeniden düzenlemekte, borçlarına sadık kalarak hareket ettiğinde kime ne? Siyasi otorite olarak siz herşeye karışma hakkını ve yetkisini nerede görüyorsunuz?

Basınla buluşma toplantısında bir araya gelen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu refinansman konusunda açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı’nda İGA’nın borçları noktasında daha az faiz ödemek için re-finansman üzerinde çalıştıklarını anlatan Mehmet Kalyoncu, “Bizim borcumuzu ödeme gibi bir sıkıntımız hiç olmadı. Artık proje bitmiş ve işletmeye geçmiş olduğu için risk bakış açısı farklı. Dünyada ekonomide faizlerin düşüşü gibi bir trend var. Bundan faydalanıp daha az faiz ödeyeceğimiz, finansman yükünü azaltacağımız bir finansman üzerine çalışıyoruz. Asya’dan, Çin’den bankalar ilgileniyor. 5 milyar euro’ya kadar bir yetkilendirme yaptık. 3 milyar euro ya da 4 milyar euro da olabilir. Bu tamamen gelebilecek tekliflere bağlı” dedi.

Havalimanı metrosuyla ilgili de konuşan Mehmet Kalyoncu, “Metro, AYGM tarafından yapılıyor. Günlük ilerlemede 65 metre ile dünya rekoru kırdı. 2020’nin son çeyreğinde Kağıthane’den havalimanına giden kısım açılacak. 2021’de de Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na giden bölüm hizmette olacak” dedi.

Kalyoncu; 'Amacımız fazla faiz ödememek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Ulke tarihinde ~ 4 yıl önce
Bu kadar yolsuzluk ve adam kayirma soylentilerinin yasandigi baska bir donem yoktur, soylentilerin hepsi arastirilmali ve sorumlular yargilanmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİKKATLİ OLALIM ~ 4 yıl önce
Bu konu üzerine 3 beyanat ve iki yazı çok farklı anlamlara evrildi. Esas olan konu ise bunların herbirisi farklı sonuçlara giden bir anlam taşıyor. CFO diyorki Re finans yapılacak. CB yardımcısı : Re finansman olmayacak. Sn. Samsunlu : Re finasman yapılacak, kredilerimizi ödüyoruz, yıllık kiramızı da ödeyeceğiz. Diğer beyanatlar : - Açılış sonrasındaki ilk 2 yılın kirası faizi ile birlikte 25 yıl ertelendi . - Metro bağlantısı : 2020'nin ilk yarısında açılacak. 2020'nin son çeyreğinde açılacak. - 3. pist : 2020'nin ilk yarısında açılacak, 2020'nin ortasında açılacak, 2020'nin son çeyreğinde açılacak. 2021'in yarısında açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürmedi ~ 4 yıl önce
Ben yanlış mı anladım bu raylı sistemin tamamı toprak altında mı yapılıyor? Lütfen şaka olsun, 2021 ne Allah aşkına ne yapıyorsunuz siz ya? Sıfırdan dev gibi havalimanı kuruldu, bu metro da dahil edilseydi havalimanı ihalesine şimdiye bitmişti. Dünyanın buluşma noktası İstanbulla buluşamıyor, tek seçeneğin KARAYOLU olan bir havalimanını kime nasıl pazarlıyorsunuz? Offffff of

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 4 yıl önce
Bir tane gazeteci arkadaş şu soruyu sormamış mı? Vadesi gelen taksidi ödediniz mi ödemeyemediniz mi? Yatırım karlı olsa zaten aramalarına gerek kalmaz büyük kredi verenler peşine düşer. Yatırımın karlılığına ve ortaklara güven yok ki? Bu ben değil büyük projelere kredi veren finansal kuruluşların raporlarına yazılı. Bizzat okudum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafam karıştı ~ 4 yıl önce
Ulaştırma bakanı diyor ki haziranda metro hizmete açılacak bunlar diyorki 2020-2021 hep mi çelişki hep mi yalan sözlerinede güven yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelişki ~ 4 yıl önce
Hani Gayrettepe metrosu 2020 nin ilk çeyreğinde açılacaktı bir dedikleri bir dedikl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re Finansman ~ 4 yıl önce
Kurtar bizi Devlet baba. Verdigin ve Türk halkina ait kredileri lüplettik. Yedik, batirdik. Garanti verdigin ve haketmedigimiz paralar da suyunu cekti. nin adi ""Re Finansman" oldu. Ne Kadar sevimli degil mi? Re finansman. Tam 10 yil Türk Telekom icin de bu sekilde re finansman yapmislardi. Maalesef her ne Kadar müstehak olsa da bu Fakir halka giren kazik 6,5 milyar Dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 4 yıl önce
Bütün bu kudurmuşlugunuz iga ilk taksiti ödeyene kadar devam edecek. Korkuyorsunuz TK başarılı olurda iktidara yarar diye.
Çin'den banka teklif mış miş miş ~ 4 yıl önce
Sana ancak halk ziraat teklif verir. O da emir komuta zinciri gereği mecburen
Malesef ~ 4 yıl önce
Karmaşık gibi görünen bu dolapları artık toplumun önemli kısmı anlıyor ama sonuç yine de pek değişmiyor çünkü devir onların devri, ne istiyorlarsa veriliyor
mafaky ~ 4 yıl önce
Mantıklı bir açıklama olmuş!... İyi de, CB Yardımcısı Fuat Oktay'ın Meclis'te verdiği "Re-Finansman falan yok, IGA borçlarını ödeyecek!..." mealinde yaptığı konuşma neyin nesiydi? Yahu, IGA sonuçta özel sektör. Borçlarını yeniden düzenlemekte, borçlarına sadık kalarak hareket ettiğinde kime ne? Siyasi otorite olarak siz herşeye karışma hakkını ve yetkisini nerede görüyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000