07 Mayıs 2019, Salı 09:32:31

"Kalkışta da inişte de rötar vardı"

Milliyet yazarlarından Abbas Güçlü, İstanbul Havalimanı deneyimini köşesinden aktardı.
  • Gelen sikayetler: Ask me t shirti ile gezenler hiç ingilizce bilmiyor olduğuydu
  • Atatürk havalimanı şehir trafiğini olumsuz yönde etkiliyordu. Genişletmenin anlamı yoktu
  • Havalimanı yeni olmasına rağmen gayet başarılı. Ben 2 defa uçtum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ha eksikler var yok değil onlarda zamanla giderilecektir diye düşünüyorum. Açıkçası ben böyle bir havalimanına sahip olduğumuzdan ülkemiz adına gurur duyuyorum.
  • Abbas bey, çok naziksiniz. Çok teşekkür ederim, iyiye iyi, kötüye kötü demek yürek ister, kalite ister. Biraz da beyin ister. Eksiklerini söylemişsiniz. Inşaallah çözüm üretirler. Ben inşaat aşamasında çok tenkit yazdım, anlamadılar İGA personeli. Düzeltsinler bazı şeyleri. Yine de Hayırlı Olsun. Çok büyük bir eser oldu.
  • Yürüme mesafeleri korkunçtu. Uçağımız inişte 25 dk, kalkışta 35 dk taksi yaptı. Yurtdışından geldik, iç hat transfer ve pasaport çıkışını doğru anlatan tabela yok, oradaki görevlilere sormasak kaybolurduk, yabancılar ne yapsın. CIP yolu üzerinde tavanda sıvalar dökülmüştü, daha açılalı bir ay olmuş. Bir daha da mecbur kalmasam oradan uçmam.
  • #HerşeyÇokGüzelOlacak
  • bunlara kim inanır? tabiiki kadir inanır!
  • Bilmem farkettiniz mi? Herhangi bir havalimanından İstanbul’a yapılan uçuşlarda THY, tarifesinde uçuş süresini SAW’a oranla IST’de sessiz sedasız 15 dakika uzatmış. Örneğin ECN- SAW 1 saat 30 dakika, ECN-IST 1 saat 45 dakika.
  • Bu büyük havalimanını eleştirmek onu kıskanan Almanyaya ve Batıya hizmet etmektir ve dolayısıyla vatana ihanet etmektir Herkez laflarına dikkat etmeli
  • o yol yakin ulaşım kolay lafını personelin yaninda edin sıkıysa havalimanında linç edilirsiniz uyariyim.

Milliyet yazarlarından Abbas Güçlü, İstanbul Havalimanı deneyimini köşesinden aktardı.

Güçlü'nün gözlemleri:

İstanbul Havalima-nı’ndan ilk kez uçtum.

O kadar çok söylenti vardı ki bu ilk uçuşu merakla bekliyordum.

Temel atmadan açılışa, ilk uçak inişinden düzenli seferler başlayıncaya kadar her aşamasını yerinde gördüm ama yine de ilk uçuş heyecanı farklıydı.

Biraz erken gittim. Hem gezdim hem de emeği geçenlerden rastladıklarımla ayaküstü sohbet ettim.

İGA Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Kadri Samsunlu, projeye sonradan katılsa da gündüz gece, hafta sonu, bayram demeden müthiş bir heyecanla koşturmaya devam ediyor. Kısacık sohbete bile onlarca ayrıntı sığdırdı.

Ersan Sevim’i gördüm, saçı sakalı ağarmış. O ve daha onlarca çalışan, temel atıldığı ilk günden bugüne, bu devasa projenin en ağır yükünü çeken görünmez kahramanlar olarak, görünmezliklerine devam ediyorlar. Tıpkı babalarının gölgesinde kalan ama 7/24 projeyle yatıp kalkan Mehmet Kalyoncu, Uğur Cengiz, Serdar Bacaksız, Murathan Günal, Anıl Koloğlu gibi...

Havaalanın mimarisi, bırakın ülkemizdekileri, dünyayla kıyaslandığında bile göz kamaştırıcı bir farkındalık sunuyor.

Peki, bir yolcu olarak baktığınızda durum ne? İşte birkaç satır başı:

- Kakışta da, inişte de rötar vardı.

- Hem uçak içinde hem de binmeden ve inmeden önce çok tur atılıyor. 3. pist yapıldığında bu sona erecekmiş!

- Karar vericiler, VIP, CIP değil, normal uçuşlar yapsınlar ki vatandaşın yaşadıklarını görüp, önlem alsınlar!

- Mesafeler çok uzun! Yaşlı ve hastalar için akülü araçlar varmış ama kim, nereden, nasıl bulacak, nasıl yararlanacak ara ki bulasınız!

- Söylenmese, ben de fark etmeyecektim ama o devasa havaalanının hemen her yerinde, size yardımcı olmak için gezen “ask me” / “bana sor” personelleri var. Onları daha fark edilir hale getirmek gerek.

- Çıkışlarda bir sıkıntı var. Keşke tek çıkış yerine çok çıkış olsa ve şu kapıdan çıkıyoruz, diyebilsek!

- Yiyecek, içecek ücretleri abartıldığı kadar değil ama çok da hesaplı değil.

- Kente uzaklığı en azından bana sıkıntılı gelmedi. Çünkü çok daha mesafe ve süreyi her gün işe gelip, giderken yaşıyoruz...

Şu an için sorun diye konuşulan pek çok ayrıntı eminim ki kısa bir süre sonra hatırlanmayacak! Ev ya da büro değiştirirken bile çok daha fazlası yaşanıyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, emeği ve katkısı geçen herkese canı gönülden teşekkürler... 

"Kalkışta da inişte de rötar vardı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Yabancı arkadaşlarımdan ~ 5 yıl önce
Gelen sikayetler: Ask me t shirti ile gezenler hiç ingilizce bilmiyor olduğuydu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serap ~ 5 yıl önce
Atatürk havalimanı şehir trafiğini olumsuz yönde etkiliyordu. Genişletmenin anlamı yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayyıldız ~ 5 yıl önce
Havalimanı yeni olmasına rağmen gayet başarılı. Ben 2 defa uçtum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ha eksikler var yok değil onlarda zamanla giderilecektir diye düşünüyorum. Açıkçası ben böyle bir havalimanına sahip olduğumuzdan ülkemiz adına gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selçuk Göksu ~ 5 yıl önce
Abbas bey, çok naziksiniz. Çok teşekkür ederim, iyiye iyi, kötüye kötü demek yürek ister, kalite ister. Biraz da beyin ister. Eksiklerini söylemişsiniz. Inşaallah çözüm üretirler. Ben inşaat aşamasında çok tenkit yazdım, anlamadılar İGA personeli. Düzeltsinler bazı şeyleri. Yine de Hayırlı Olsun. Çok büyük bir eser oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her şey kötü ~ 5 yıl önce
Yürüme mesafeleri korkunçtu. Uçağımız inişte 25 dk, kalkışta 35 dk taksi yaptı. Yurtdışından geldik, iç hat transfer ve pasaport çıkışını doğru anlatan tabela yok, oradaki görevlilere sormasak kaybolurduk, yabancılar ne yapsın. CIP yolu üzerinde tavanda sıvalar dökülmüştü, daha açılalı bir ay olmuş. Bir daha da mecbur kalmasam oradan uçmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O ~ 5 yıl önce
Tabelaları görmediysen sana yapacak tek şey göz doktorundan randevu almak.
Major ~ 5 yıl önce
Uçma !! Çin de de açıldı havalimanı illa çamur atacaksnz he... Uçma kardeşim sen uçmuyosın diye uçaklar havalanmayacak değil ya
ddbz ~ 5 yıl önce
#HerşeyÇokGüzelOlacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıkama-yağlama ~ 5 yıl önce
bunlara kim inanır? tabiiki kadir inanır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Block Time ~ 5 yıl önce
Bilmem farkettiniz mi? Herhangi bir havalimanından İstanbul’a yapılan uçuşlarda THY, tarifesinde uçuş süresini SAW’a oranla IST’de sessiz sedasız 15 dakika uzatmış. Örneğin ECN- SAW 1 saat 30 dakika, ECN-IST 1 saat 45 dakika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 5 yıl önce
Bu büyük havalimanını eleştirmek onu kıskanan Almanyaya ve Batıya hizmet etmektir ve dolayısıyla vatana ihanet etmektir Herkez laflarına dikkat etmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polo ~ 5 yıl önce
Eleştiri yapılmazsa daha iyi hizmet sunulmaz. Senin gibi koyunlar anca yok Almanya yok Fransa kıskanıyor bizi. Allahın malı.
Mr.B ~ 5 yıl önce
Hiç biri kıskanmıyor, tam tersine sizin adınıza utanıyorlar.
Sergio ~ 5 yıl önce
Evet Almanya bizim 400 milyar dolar borcumuza hasetinden catliyor sevgili milli irade
karacahill ~ 5 yıl önce
o yol yakin ulaşım kolay lafını personelin yaninda edin sıkıysa havalimanında linç edilirsiniz uyariyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000