25 Mayıs 2023, Perşembe 17:17:48

Kadri Samsunlu; 'İstanbul Havalimanı 100 yıl boyunca büyümeye devam edecek'

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent'a konuştu.
  • Bir tane mutlu calisan goremezsiniz şurda kaymagini beyaz yakalar yiyor. Torpiller havada ucusuyor adamin varsa ona gore maas aliyorsun cok iyi bir calisan ol yeni mezun gelir senden daha fazla maas alir o kadar uzun sure calismana ragmen... Gram deger yok . Git disarda calis daha iyi.
  • Geçen kendisi görme fırsatım oldu 1. Kapıdan özel VIP aracı ile korumaları ile giriş yaptı çok havalıydı, anacak kendisine sormak isterim çalışanları da büyüyor mu? Asıl karizma kendisi lüks içince şatafat içinde yaşamaktan ziyade çalışanına verdiği değeri ortaya koyandır.
  • Havalimanı 100 yıl büyüsün ama içindeki çalışanlar mutlu olmadıkça ne fayda Kadri Bey hükümet gibi olmayın çalışanların sorunlarına odaklanın herşey müşteri değil.
  • Yani yüzyıl daha vergi ödemeyecekler
  • Yaptığınız hizmet binaları tabandan su alıyor. Sıfırdan yapılan binalar olarak mesela ekip terminaline bir kat aşağıya inip spor salonu gibi olanaklar sunulabilirdi. Yaptığınız kargo terminali alan olarak Atatürk’ün yarısı hatta 3/1. Atatürk’te gece vardiyasında 600ton kargo hazırlayan Turkish Cargo burada 200tonu göremiyor. Sebep plansız bina yapımı. Havacılığı hala bilmediğinizi biliyoruz fakat siz biliyoruz dediğiniz inşaat işinden de anlamıyorsunuz.
  • Küçülecek. Ortada bir basarı yok. 10 milyar dolar çöe atıldı devletin imtiyazı/geliri birilerine peşkeş çekildi. Durumun özeti budur.
  • Bir de yolculara ücretsiz internet sağlasak
  • 100 yil daha emekcilerin emeği çalinacak, maaşlari yenilecek, prim diye daha 100 yıl daha oyalicaklar. Kapitalistlere iyi bir haber ama emekçilere değil. Uyan artik TR halki haha
  • Thy basarisi, bu basari
  • o CEO'nun sadece hayali. gerçekler başka

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent'a konuştu. Samsunlu, röportajında İstanbul Havalimanı'nı ele aldı.

Röportajında, Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Samsunlu, “İstanbul Havalimanı'ndan önce köprü kurma görevi Atatürk Havalimanı'na aitti. Eski havalimanı çok sıkışıktı. Sadece terminal içerisinde değil, havada da aynı durum söz konusuydu. Havayolu şirketleri de iniş ve kalkışlarda ciddi gecikmeler yaşıyorlardı. Artan trafik yüzünden, Türk hükümeti Karadeniz kıyısı yakınlarında, İstanbul'un 30 kilometre kuzeybatısında devasa bir havalimanı inşa etme kararı aldı” dedi.

Bunun uzun vadeli bir proje olduğunu belirten Samsunlu, “Hükümet, 76 milyon metrekarelik bir alanı, önümüzdeki 100 yıl boyunca büyümeye devam edecek olan bir havalimanı inşaatına tahsis etti. ilk aşamada, 350'den fazla uçak için park alanı bulunuyor. Bu sayı önceki havalimanının iki buçuk katı. Havalimanları gök cisimleri gibidir: boyutları büyüdükçe çekim güçleri de artar. Büyük havalimanları, sunduğu bağlantı imkanları ve bu imkanları çok sık sunmaları sayesinde hava yollarını ve yolcuları çeker. Türk Havayolları, saat 6.45 ve 22.10 arasında Heathrow'dan kalkan 7 uçuşa ve Gatwick'den kalkan 3 uçuşa sahip” diye konuştu.

Röportajında İstanbul Havalimanı'nın planının tek bir ana terminal olarak adlandırıldığını kaydeden Samsunlu, “Londra Heathrow, Paris CDG ve Frankfurt'un aksine, İstanbul Havalimanı yolcuları, servis/shuttle kullanmak veya İnka Yolu'na taş çıkaracak uzunlukta bir yolu yürümek zorunda kalmıyorlar. Doha da, İstanbul Havalimanı gibi tek terminal olma avantajına sahip. Ama İstanbul, Katar ve Dubai havalimanlarında olmayan bir güce sahip. Havalimanı, dünyanın en büyük şehirlerinden birinde yer alıyor. Dünyanın en popüler 6. turizm ülkesinin ana varış noktası olan bu şehirde doğudan ve batıdan gelen yolcular şehri keşfetmek için bir araya geliyor” ifadelerini kullandı.

Röportajında pandemi sürecinde trafik çöküşüyle başa çıkmaya çalıştıklarını ve 2021 yılında bile 37 milyon yolcuyu ağırladıklarını kaydeden Samsunlu, “Geçen yıl İstanbul Havalimanı, 64 milyon yolcuyla 62 milyona ulaşan Heathrow'u geçerek ilk sırada kaldı. Londra Heathrow Havalimanı 2023 yılında zirveye ulaşmış gibi görünse de üçüncü pist yapılana kadar kısıtlı kalmaya devam edecek. İstanbul'da ise üç ana ve iki yedek pist bulunuyor. Transit yolcular, iki uçağın aynı anda inişini izleme keyfine sahip olabilecek” dedi.

Samsunlu, İstanbul Havalimanı müzesinin geçmişe doğru bir yolculuk sunduğunu ve ziyaretçilerin 1000 yılı aşkın tarihiyle şehre dair bilgi edinebileceğini söyledi.

Kadri Samsunlu; 'İstanbul Havalimanı 100 yıl boyunca büyümeye devam edecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Kkk ~ 10 ay önce
Bir tane mutlu calisan goremezsiniz şurda kaymagini beyaz yakalar yiyor. Torpiller havada ucusuyor adamin varsa ona gore maas aliyorsun cok iyi bir calisan ol yeni mezun gelir senden daha fazla maas alir o kadar uzun sure calismana ragmen... Gram deger yok . Git disarda calis daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşa ile Koca.. ~ 10 ay önce
Geçen kendisi görme fırsatım oldu 1. Kapıdan özel VIP aracı ile korumaları ile giriş yaptı çok havalıydı, anacak kendisine sormak isterim çalışanları da büyüyor mu? Asıl karizma kendisi lüks içince şatafat içinde yaşamaktan ziyade çalışanına verdiği değeri ortaya koyandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutsuz çalışanlar ~ 10 ay önce
Havalimanı 100 yıl büyüsün ama içindeki çalışanlar mutlu olmadıkça ne fayda Kadri Bey hükümet gibi olmayın çalışanların sorunlarına odaklanın herşey müşteri değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 yıl ~ 10 ay önce
Yani yüzyıl daha vergi ödemeyecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modern havalimanı ~ 10 ay önce
Yaptığınız hizmet binaları tabandan su alıyor. Sıfırdan yapılan binalar olarak mesela ekip terminaline bir kat aşağıya inip spor salonu gibi olanaklar sunulabilirdi. Yaptığınız kargo terminali alan olarak Atatürk’ün yarısı hatta 3/1. Atatürk’te gece vardiyasında 600ton kargo hazırlayan Turkish Cargo burada 200tonu göremiyor. Sebep plansız bina yapımı. Havacılığı hala bilmediğinizi biliyoruz fakat siz biliyoruz dediğiniz inşaat işinden de anlamıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer havalimanları ~ 10 ay önce
Küçülecek. Ortada bir basarı yok. 10 milyar dolar çöe atıldı devletin imtiyazı/geliri birilerine peşkeş çekildi. Durumun özeti budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iga ~ 10 ay önce
Bir de yolculara ücretsiz internet sağlasak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ... ~ 10 ay önce
100 yil daha emekcilerin emeği çalinacak, maaşlari yenilecek, prim diye daha 100 yıl daha oyalicaklar. Kapitalistlere iyi bir haber ama emekçilere değil. Uyan artik TR halki haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
You ~ 10 ay önce
Thy basarisi, bu basari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gggg ~ 10 ay önce
o CEO'nun sadece hayali. gerçekler başka

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000