15 Ocak 2023, Pazar 10:47:39

İstanbul Havalimanı'nda yakayı ele verdiler

İstanbul Havalimanı'nda gümrük muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 4 milyon 360 bin lira olan kaçak 77 cep telefonu ve 17 oyun konsolu ele geçirildi.
  • Utanmanız gerek. 50 binlira dedigin telefon vs. 1 dolar 19 liraya dayanmış. 2500 $ lık telefon alt tarafı. Rezillik.
  • Şimdi 4 milyon 360 bin lira deyince yüzlerce, belki 1000 kalem mal düşünüyorsunuz. Ancak 77+17 sadece 94 kalem mal var. Tanesi 46,382 liraya denk geliyor. Aldığın alacağın şey de "telefon" veya "oyun konsolu". 46,000 birim paraya!! Vay vay vay ülkem vay.
  • Haber başlığından tonlarca uyuşturucu kaçırılıyor sandım. Ama 77 telefon 17 oyun konsoluymuş. Enflasyon oranı ne buradan siz hesaplayın. Birde telefon, bilgisayar gibi bilgiye ulaşım araçları insan hakkıdır bunlarda yüksek vergi oranı olmasını yanlış buluyorum . İnsanımız bu araçlara ulaşmadan nasıl çağı yakalayacak lüks tüketim ihtiyaç yerini zevki amaçlayan ürünlerdir. Telefon lüks tüketim değil ihtiyaç telefona vergi koymak insanımızın çağı yakalamasına vergi koymaktır.

İstanbul Havalimanı'nda gümrük muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 4 milyon 360 bin lira olan kaçak 77 cep telefonu ve 17 oyun konsolu ele geçirildi. Şüphelilerin kontrollerde yakalanmamak için üzerlerindeki cep telefonlarını hem uçaktaki hem terminaldeki başka yolculara dağıttıkları da belirtildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ile Azerbaycan Gümrük İdaresi arasında yapılan istihbarat paylaşımı üzerine, İstanbul Havalimanı'nda operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, 4 milyon 360 bin lira değerinde kaçak cep telefonu ve oyun konsolu ele geçirildi.

Azerbaycan Gümrük İdaresi'nden Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne aktarılan bilgiler neticesinde İstanbul Havalimanı'ndaki ekiplerin harekete geçtiği aktarıldı.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ekipler, şüpheli şahısların uçakta bulundukları esnada üzerlerindeki çok sayıdaki cep telefonunu kontrollerden kaçırmak amacıyla başka yolculara dağıttığını tespit etti. Gerekli bütün tedbirleri alan ekipler, yolcuların uçaktan inmeye başlamasıyla şüpheli olan bütün şahısları takibe aldı. Şüphelilerin alanda bulunan başka yolculara üzerlerindeki telefonları birer ikişer dağıttıkları görüldü. Olayın bütün faillerini gümrük kontrol noktasında denetime alan ekiplerce, şüpheli şahısların eşyalarına yönelik detaylı arama gerçekleştirildi. Yapılan aramalar neticesinde popüler markaların en son çıkan modellerine ait olduğu tespit edilen 77 cep telefonu, 18 oyun konsolu ve 6 sanal gerçeklik gözlüğü ele geçirildi. Ekiplerce gerçekleştirilen başarılı operasyon neticesinde ele geçirilen kaçak eşyanın piyasa değerinin 4 milyon 360 bin lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturmaya Savcılık nezdinde devam ediliyor" ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan gümrük ekiplerinin kamerasına da yansıyan operasyon da şüphelilerin terminalden çıkış yaptıkları ve bavullarında yapılan aramalara ait görüntüler yer alıyor. 

İstanbul Havalimanı'nda yakayı ele verdiler

Yorumlar

Ortadirek Şaban ~ 1 yıl önce
Utanmanız gerek. 50 binlira dedigin telefon vs. 1 dolar 19 liraya dayanmış. 2500 $ lık telefon alt tarafı. Rezillik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdi ~ 1 yıl önce
Şimdi 4 milyon 360 bin lira deyince yüzlerce, belki 1000 kalem mal düşünüyorsunuz. Ancak 77+17 sadece 94 kalem mal var. Tanesi 46,382 liraya denk geliyor. Aldığın alacağın şey de "telefon" veya "oyun konsolu". 46,000 birim paraya!! Vay vay vay ülkem vay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon , vergi ~ 1 yıl önce
Haber başlığından tonlarca uyuşturucu kaçırılıyor sandım. Ama 77 telefon 17 oyun konsoluymuş. Enflasyon oranı ne buradan siz hesaplayın. Birde telefon, bilgisayar gibi bilgiye ulaşım araçları insan hakkıdır bunlarda yüksek vergi oranı olmasını yanlış buluyorum . İnsanımız bu araçlara ulaşmadan nasıl çağı yakalayacak lüks tüketim ihtiyaç yerini zevki amaçlayan ürünlerdir. Telefon lüks tüketim değil ihtiyaç telefona vergi koymak insanımızın çağı yakalamasına vergi koymaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000