19 Temmuz 2019, Cuma 11:20:35

İstanbul Havalimanı'nda silah parçaları ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda şüpheli görülen bir yolcunun valizlerinde çok sayıda silah aksam ve parçası ele geçirildi.
  • Biz ordan dönüşte dahi çok, ciddi, bir aramadan geçiyoruz böyle bir valizin o havalimanından ucaga gelmesi imkansız tek ihtimal var terör amaçlı bir Abd oyunu. Şahıs iyi araştırılmalı kesib terorle bir bağlabtısı vardır
  • ABD veya veya başka bir ülke. Güvenlik aramasından nasıl geçmiş valizler acaba??????
  • ABD ye bir çok kez gidip geldim. Bagajlar özel bir cihazdan geçiriliyor ondan sonra uçağa yükleniyor. eğer haber gerçek ise silah yüklü bir vailizin geçmesi neredeyse imkansız. Sanıyorum art niyetli bir durum var. Yakalanması çok iyi olmuş.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda şüpheli görülen bir yolcunun valizlerinde çok sayıda silah aksam ve parçası ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığınca yürütülen kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, ‘Varış Öncesi Yolcu Bildirim Programı’ başta olmak üzere Bakanlık kullanımındaki bilgi sistemleri üzerinden risk analizi çalışmaları gerçekleştirdi. Söz konusu çalışmalar sonucunda ABD’den Türkiye’ye gelecek uçakta seyahat eden Libya uyruklu bir yolcu şüpheli olarak değerlendirildi.

Hava Takip Sistemi vesilesiyle takibe alınan uçağın İstanbul Havalimanı’na inmesinin ardından şüpheli yolcu gözlem altına alındı. Havalimanını terk etmek üzere çıkış kapısına yönelen yolcu, valizleri ile birlikte gümrük kontrolüne sevk edildi. Yolcunun İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince açılan valizlerinde 52 adet uzun namlulu otomatik silah şarjörü, 4 adet silah sürgüsü, 9 adet silah namlusu, 13 adet poşet içinde silah yedek parçası, 2 adet silah içliği olmak üzere toplam 80 adet silah aksam ve parçası ele geçirildi. Konuya ilişkin olarak adli makamlarca yürütülen soruşturma devam ediyor. 



İstanbul Havalimanı'nda silah parçaları ele geçirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

77 F/O ~ 5 yıl önce
Biz ordan dönüşte dahi çok, ciddi, bir aramadan geçiyoruz böyle bir valizin o havalimanından ucaga gelmesi imkansız tek ihtimal var terör amaçlı bir Abd oyunu. Şahıs iyi araştırılmalı kesib terorle bir bağlabtısı vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 5 yıl önce
sen aranirsin ustundeki kimlige bak istersen babanin parasiyla meslek edinmis olabilirsin ama zengin olman dokunulmazim cok aranmamaliyim demek degil bir bak nereden geldigine ortadogu ulkesibden geliyorsub ve donuyorsun yer personeline uc kurus vermistir gecirmistir sonucta gocmen calisiyor yine kendisi gibi
Erhan ~ 5 yıl önce
ABD veya veya başka bir ülke. Güvenlik aramasından nasıl geçmiş valizler acaba??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 5 yıl önce
ABD ye bir çok kez gidip geldim. Bagajlar özel bir cihazdan geçiriliyor ondan sonra uçağa yükleniyor. eğer haber gerçek ise silah yüklü bir vailizin geçmesi neredeyse imkansız. Sanıyorum art niyetli bir durum var. Yakalanması çok iyi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 5 yıl önce
Silah yüklü değil silah parçaları kardeşim Adam bildiğin boş şarjör , namlu ve sürgü getirmiş Tetik mekanizması yok Mermi yok Bunlarla kimseye bişey yapamazsın
Jonathan ~ 5 yıl önce
en mantikli yorum ama bunlar anlamaz alismislar amerikan filmlerine

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000