03 Mart 2021, Çarşamba 12:53:18

İstanbul Havalimanı'nda operasyon; 7 kişi gözaltına alındı

İstanbul Havalimanı'nda yabancı kişilerin dövizini Merkez Bankası'nın kur fiyatından ucuza bozarak dolandırıcılık yapan veznede görevli 7 memura yönelik operasyon düzenlendi.
  • ÖZBEKLER,TÜRKMENLER CEZA MASASINDA DOLANDIRILIYOR
  • Dış hatlar gidiş 1 numaradaki vize ihlaldeki vezne kısmındaki işten anlamayan yaşı 50 nin üzerinde bilgisayarda 10 dakika tuş arayan ve hep elden fazla para indiren yalnzca nakit TL geçiyor yazıyor doları euroyu düşükten alıp cebe atıyolar sürekli
  • Bende şahit oldum, yurtdışı harç pulu alacak bir kadın euro var nasıl bozarım dedi adam da euro 10 lira zaten gel bozayım sana dedi, ben de neden döviz bürosuna yönlendirmiyorsunuz dedim oda vatandaşa yardımcı olmak suçmu diyor pişkin herif. İyi olmuş DENETİM DENETİM DENETİM, HER YERE HERKESE
  • Peki ya havalimaninda milleti faiş kur farklariyla dolandiran doviz burolarina ne demeli
  • mafya filmleri yaramiyor
  • Yapmayın be abicim adınız çıkıyor sonra .
  • Hile,dolandırıcılık,rüşvet,kanunsuzluk,düzensizlik,şiddet ne kadar kötü olan şey varsa almış yürümüş,insanlarda utanma,arlanma,edep,adap,Allah korkusu kalmamış,nereyi tutsan elinde kalıyor,aklı başında ülkelerde olmayacak şeyler ülkemizde oluyor,devlet ne engelleyebiliyor ne ibretlik doğru düzgün ceza veriyor Allah sonumuzu hayır etsin.
  • Insan uzuluyor, uc kurus icin ulkemizin itibari zedeleniyor resmen. Bu tarz olayllar yasayanlarin hep aklinda kaliyor maalesef. Ben turkiyedeyken deyip anlatacaklar hep.
  • Kime nasıl güvensin bu insanlar..
  • Yıllar önce, f/o’liğim zamanında,batan şirketin son uçaklarından birini Telaviv’e götürüp bırakacaktık. Gümrük evraklarını imzalarken memurun biri normal ticari uçuş gösterilen uçuşu “ - ben bunu kabul etmiyorum bu uçak geri gelmeyecek” diyerek evrakı imzalamıyorum demişti. Çok ısrar edildi , araya oranın müdürü girdi memur kabul etmiyordu. Şirketten bir adam geldi , biz pilotları dışarı çıkarttılar. Görüşme içerde şirketten gelen görevli ve iki gümrük memuru arasında 10-15 dk devam etti. İtiraz eden memur yumuşamıştı. Ve uçuşa müsaade çıktı. Biz PİLOTLAR da uçağı götürüp Telaviv’e biraktık. Aklıma takılan bir konuydu bu.

İstanbul Havalimanı'nda yabancı kişilerin dövizini Merkez Bankası'nın kur fiyatından ucuza bozarak dolandırıcılık yapan veznede görevli 7 memura yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Havalimanı'nda yabancı kişilerin vize ihlal cezalarını Dolar ve Euro olarak ödeme yapmak istemeleri üzerine kurları Merkez Bankası'nın kur fiyatından düşük fiyata yetkileri olmamasına rağmen bozan ve Türk lirası olarak ödeme yapmak isteyen yabancı kişilerin vermiş oldukları paraları da el çabukluğu aldıkları tespit edilen veznede görevli 7 memura yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 7 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda da 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 570 Euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin lira ele geçirildi. 

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar geliş-gidiş katı transit bölgede bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü'ne bağlı veznede çalışan memurların, yurt dışından gelen ve yurt dışına çıkacak olan yabancı kişilerin vize ihlal cezalarını Dolar ve Euro olarak ödeme yapmak istemeleri üzerine kurları merkez bankasının kur fiyatından düşük fiyata yetkileri olmamasına rağmen bozarak irtikap suçunu ve Türk lirası olarak ödeme yapmak isteyen yabancı kişilerin vermiş oldukları paraları el çabukluğu yaparak "Tırnakçılık yoluyla Nitelikli Hırsızlık" suçlarını işleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün "İrtikap" ve "Tırnakçılık yoluyla nitelikli hırsızlık" suçlarından İstanbul'da 7  şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 7 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 570 Euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin lira ele geçirildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce soruşturma devam ediyor. (hürriyet)

İstanbul Havalimanı'nda operasyon; 7 kişi gözaltına alındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

şaban yazı ~ 3 yıl önce
ÖZBEKLER,TÜRKMENLER CEZA MASASINDA DOLANDIRILIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen denetleyin ~ 3 yıl önce
Dış hatlar gidiş 1 numaradaki vize ihlaldeki vezne kısmındaki işten anlamayan yaşı 50 nin üzerinde bilgisayarda 10 dakika tuş arayan ve hep elden fazla para indiren yalnzca nakit TL geçiyor yazıyor doları euroyu düşükten alıp cebe atıyolar sürekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Bende şahit oldum, yurtdışı harç pulu alacak bir kadın euro var nasıl bozarım dedi adam da euro 10 lira zaten gel bozayım sana dedi, ben de neden döviz bürosuna yönlendirmiyorsunuz dedim oda vatandaşa yardımcı olmak suçmu diyor pişkin herif. İyi olmuş DENETİM DENETİM DENETİM, HER YERE HERKESE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomist ~ 3 yıl önce
Peki ya havalimaninda milleti faiş kur farklariyla dolandiran doviz burolarina ne demeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mfy ~ 3 yıl önce
mafya filmleri yaramiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOppala ~ 3 yıl önce
Yapmayın be abicim adınız çıkıyor sonra .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 3 yıl önce
Hile,dolandırıcılık,rüşvet,kanunsuzluk,düzensizlik,şiddet ne kadar kötü olan şey varsa almış yürümüş,insanlarda utanma,arlanma,edep,adap,Allah korkusu kalmamış,nereyi tutsan elinde kalıyor,aklı başında ülkelerde olmayacak şeyler ülkemizde oluyor,devlet ne engelleyebiliyor ne ibretlik doğru düzgün ceza veriyor Allah sonumuzu hayır etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne kadar ayip ~ 3 yıl önce
Insan uzuluyor, uc kurus icin ulkemizin itibari zedeleniyor resmen. Bu tarz olayllar yasayanlarin hep aklinda kaliyor maalesef. Ben turkiyedeyken deyip anlatacaklar hep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali veli ~ 3 yıl önce
Kime nasıl güvensin bu insanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 3 yıl önce
Yıllar önce, f/o’liğim zamanında,batan şirketin son uçaklarından birini Telaviv’e götürüp bırakacaktık. Gümrük evraklarını imzalarken memurun biri normal ticari uçuş gösterilen uçuşu “ - ben bunu kabul etmiyorum bu uçak geri gelmeyecek” diyerek evrakı imzalamıyorum demişti. Çok ısrar edildi , araya oranın müdürü girdi memur kabul etmiyordu. Şirketten bir adam geldi , biz pilotları dışarı çıkarttılar. Görüşme içerde şirketten gelen görevli ve iki gümrük memuru arasında 10-15 dk devam etti. İtiraz eden memur yumuşamıştı. Ve uçuşa müsaade çıktı. Biz PİLOTLAR da uçağı götürüp Telaviv’e biraktık. Aklıma takılan bir konuydu bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000