29 Ocak 2020, Çarşamba 12:01:13

İstanbul Havalimanı'nda önlemler artırıldı

İstanbul Havalimanı'nda 'koronavirüs' nedeniyle geçen hafta kurulumu yapılan ve Çin'den gelen yolcuları tarayan termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı.
  • Neden ucuslari yasaklamiyosunuz neden hala izin veriliyo insan cani bukadar degersizmi ulkemiz bukadar kotumu neden bu insanlara bu zulmubyasatmaya calisiyosunuz bakin bir kisiye bulasirsa 80 milyon tehlike altina girer yani 80 milyonun canindan daha onemlimi paraniz yere batsin paranizda pulunuzda ama bu insanlarin kaderiyle oynamayin
  • ucusların durdurulması lazım diycem ama orda da bitmiyor ki is! Cinli sadece cin ucaklarında yok adamlrın yeni yıl tatili dünyanın her yerinde geziyolar. Paris ucaginda da var Kayseri ucaginda da olacak. Onlemler yeterli degl termal kameralar vs cogaltilmali!
  • Neden hala çüne uçuşlar devam ediyor yılan virüsü bize de mi blulaşsın bir de onla mı uğraşalım zıkkımın kökünü yiyesice çinliler ne halt etmeye yarasa yılan fare yediler inşallah kendi başını yer bu hastalık dünyaya yayılmaz
  • Kargodan ve gelen mallardan da bulasabilir. Ingiltere'deki ilk arastirmalara gore yuzeylerde 5 gun boyunca yasayabiliyor.
  • Arff virüs dinlemez her zaman iş başındayız...
  • Önlem sadece terminalde alınmamalı. Uzak doğudan gelen uçakların yanaştığı körüklerde de önlem alınmalı
  • Sabihada tedbir sıfır, çinliler cirit atıyor, korkulacak bi durum yokmuş!!!
  • Çin uçuşları karşılıklı olarak durdurulmalı. Tüm ülkeyi tehlikeye atıyorsunuz ve içerisinde kendiniz, çoluğunuz çocuğunuz da var bunun farkına varın artık ! Kuluçka süresinde o termal kameralar neyi tespit edecek ? Önlem deyince bizde adam akıllı bişey diye okuyoruz bir de bakıyoruz termal kamera sayısı 2’ye çıkmış.Siz milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz ?
  • Ne olur bu kontrolleri iga sorumluluğunda olmasın devletimiz kendi yapsın..iga yönetimine halkın güveni devamlı hayatı reklam olan ceosundan dolayı bitti
  • Bu gün Çin den gelen 4 destinasyon hangileri ?

İstanbul Havalimanı'nda 'koronavirüs' nedeniyle geçen hafta kurulumu yapılan ve Çin'den gelen yolcuları tarayan termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı. Bugün Çin'den gelen 4 uçağın yolcuları iki ayrı noktada kurulan iki ayrı termal kamera ile izlendi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan yeni tip ölümcül 'koronavirüsü'ne karşı İstanbul Havalimanı'nda Çin'den gelen yolculara yönelik geçen cuma günü başlatılan termal kameralı önlemler devam ediyor.

Termal kamera sayısı ikiye çıkarılırken, kontrollerde Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerin sayısı da artırıldı. Çin'den sabah saatlerinde gelen 4 uçağın yolcuları termal kameralarla kontrol edilirken, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. 

Öte yandan Çin'de yaşayan Türkler de koronavirüs tehdidinin ardından Türkiye'ye dönmeye başladı. 4 ay önce dil eğitimi için Xiamen şehrine giden Eren Ocak onlardan biriydi. Yaşadıklarını havalimanında basın mensuplarına anlatan Ocak, şunları söyledi: "Çince öğrenmek üzere Xiamen Üniversitesi'ne kayıt oldum. Çin tatili sırasında 'koronavirüsü' ortaya çıktı.

Okulumuz bir bildiri yayınladı Normalde tatilimiz Mart'ın 16'sında bitecek iken ikinci bir emre kadar 'okula kimse dönmesin' dendi. Tatil nedeniyle şehir dışına çıkanlar geri dönmedi. Benim yaşadığım eyalatte koronavirüsü vakası 30'dan 56'ya çıktı. Gün geçtikçe de artıyor" dedi.

"HER YER HAYALET ŞEHRE DÖNÜYOR"

Ocak, "Dışarı çıkan insan sayısı epey azaldı. Maskesiz kimse dışarı çıkmıyor. Ben şehir dışında yaşıyorum. Xiamen'e giderken normalde her gün trafik olur ancak buraya gelirken hiç trafik yoktu; araba bile yoktu.

Her taraf hayalet şehre dönüyor. Benim okuduğum üniversitedeki Türkler'in neredeyse hepsi ülkeye döndü. Yabancıların hepsi geri dönüyor. Ben de bu olayların biraz yatışmasını bekleyeceğim. Virüsün durumuna bağlı olarak belki Eylül'e doğru dönebilirim" diye konuştu. (Hürriyet)

İstanbul Havalimanı'nda önlemler artırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Calisan ~ 4 yıl önce
Neden ucuslari yasaklamiyosunuz neden hala izin veriliyo insan cani bukadar degersizmi ulkemiz bukadar kotumu neden bu insanlara bu zulmubyasatmaya calisiyosunuz bakin bir kisiye bulasirsa 80 milyon tehlike altina girer yani 80 milyonun canindan daha onemlimi paraniz yere batsin paranizda pulunuzda ama bu insanlarin kaderiyle oynamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 4 yıl önce
ucusların durdurulması lazım diycem ama orda da bitmiyor ki is! Cinli sadece cin ucaklarında yok adamlrın yeni yıl tatili dünyanın her yerinde geziyolar. Paris ucaginda da var Kayseri ucaginda da olacak. Onlemler yeterli degl termal kameralar vs cogaltilmali!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklı evvel ~ 4 yıl önce
Neden hala çüne uçuşlar devam ediyor yılan virüsü bize de mi blulaşsın bir de onla mı uğraşalım zıkkımın kökünü yiyesice çinliler ne halt etmeye yarasa yılan fare yediler inşallah kendi başını yer bu hastalık dünyaya yayılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kargodan ~ 4 yıl önce
Kargodan ve gelen mallardan da bulasabilir. Ingiltere'deki ilk arastirmalara gore yuzeylerde 5 gun boyunca yasayabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 4 yıl önce
Arff virüs dinlemez her zaman iş başındayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önlem ! ~ 4 yıl önce
Önlem sadece terminalde alınmamalı. Uzak doğudan gelen uçakların yanaştığı körüklerde de önlem alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 4 yıl önce
Sabihada tedbir sıfır, çinliler cirit atıyor, korkulacak bi durum yokmuş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olmasını bekliyorsunuz ? ~ 4 yıl önce
Çin uçuşları karşılıklı olarak durdurulmalı. Tüm ülkeyi tehlikeye atıyorsunuz ve içerisinde kendiniz, çoluğunuz çocuğunuz da var bunun farkına varın artık ! Kuluçka süresinde o termal kameralar neyi tespit edecek ? Önlem deyince bizde adam akıllı bişey diye okuyoruz bir de bakıyoruz termal kamera sayısı 2’ye çıkmış.Siz milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öncelikle ~ 4 yıl önce
Ne olur bu kontrolleri iga sorumluluğunda olmasın devletimiz kendi yapsın..iga yönetimine halkın güveni devamlı hayatı reklam olan ceosundan dolayı bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 4 yıl önce
Bu gün Çin den gelen 4 destinasyon hangileri ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000