20 Nisan 2020, Pazartesi 12:03:52

İstanbul Havalimanı'nda 3. pist hizmete giriyor

Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın 3. pist çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
  • kendine verdiğin isimden belli troll
  • şartlar aynı değil,saw'da 2.pisti yapmak için yer yok. google haritalardan bakabilirsiniz. bu yüzden arkadaki çukurdaki bağlantı yolunun üzerine yapılmaya çalışılıyor ama bunun için önce bağlantı yolu üzerine tünel yapıp daha sonra üzeri kapatılıp doldurulup zemin sağlamlaştırılacak, sonrasına da pist yapılacak. yani aslında ölme eşeğim ölme durumu söz konusu herkesin göz ardı ettiği... evet dislike'ları alalım şimdi bunu dedik diye.
  • bu yaz bol bol sivri sinekler iner kalkar,zamanlamasida super olmus.
  • Sabihaya ikinci pisti sakin ola yapmayin. Ataturk u de kapattiniz yok ettiniz. Yatacak yeriniz yok yatacak. Tarih sizi nasil yazacak bakalim
  • Adamlar İstanbul’da koca hastane yaptı bu kadar reklam yapmadı..bir liman yaptın iga onunda herşeyi eksik devletimiz olmasa açamıyordun..bu pist zaten birinci farzda 2019 da bitmesi gerekirdi eksiğin olan yerin reklamını yapmak ne kadar doğru..bu pisti denetleyecek ceon odalarda dedikodu yapacağına iftira ile emeğini sömürdügü insanları gözünün yaşına bakmadan işten atacagına bunu zaten bitirmesi gerekirdi..Bu pistin beton kalitesinin ne olması gerektiğini bile bilmeyen biri buranın anca reklamını yapar..ama inşaat müdürlerinin becerisi başarısı olduguda unutulmasın
  • İnşallah metro da planlanan süreden önce tamamlanarak hizmete açılır bu konu pistten daha önemli
  • Bu 3. Pist konusunda, bir belirsizlik var (en azından bizler için). Y.İ.D. Sözleşmesi ve Projesi gereği bu pist 3.750 x 60 mt. ölçülerinde. Fakat, kısmen deniz yönündeki pistin son bölümündeki hafriyat sıkıntısı (belki de maliyet kısma) nedeniyle bunun ilk etapta 3.000 mt’de “kesilmesi” planlanmış diye ciddi duyumlar var. Kalan 750 mt’lik bölümün ileride tamamlanıp tamamlanmayacağı (özellikle pist operasyonel haldeyken uzatma yapılması) şu an için belirsiz. Hoş, 3.750 mt. olarak projelendirilmiş bir pist 3.000 mt. olarak bitirilip tabi ki hizmete açılabilir; tamamlanmasa da teknik açıdan kıyamet kopmaz! Her türlü uçak 3.000 mt’lik piste de, 3.750 mt’ye de inip kalkabilir. (AHL, şu anda mundar edilmiş olan 17/35 pistleri de 3.000 x 45 mt.’likti…)
  • Sabiha ya kaptırilan iç hat yolcusu İstanbul havalimanina geri dönecek demek ki. İett otobusleri de havaist güzergahında planlamaya başlamıştı en son. Hatta havaist den daha sık geçiyordu. O problem de hallolmustu. Bir problem kaldı o da virus. Şu lanet virusten de kurtulursak
  • doğu-batı pisti ne zaman devreye girecek ? asıl ihtiyaç o değil mi ?
  • Bu ceo ortalama laflarla konuşmaktan hala ders almamış,kardeşim taksi süresi kaça inecek,18 dk olan taksi süresi..devamlı kullanılacak mı bu pist? Yoksa yogun zamanlar da mı? Bunu sen bilmiyorsan ileri düzey yöneticiler var dışarıda sani Şener gibi bu işin ehli olan onlardan bilgi alıp açıklasa daha temiz olurdu..kimsede soru işareti bırakmaz..

Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın 3. pist çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 18 Haziran 2020 tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır olacağına dair başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne resmi olarak yapıldı.

İstanbul Havalimanı’nın 3. pist hazırlıklarında sona yaklaşıldı. 18 Haziran’da hizmete alınacak 3. bağımsız pist ile İstanbul Havalimanı, bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye’de ilk, Avrupa’da Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan sonra ikinci havalimanı olacak.

İstanbul Havalimanı Terminali’nin doğusunda yer alan 3. pistin faaliyete geçmesi ile birlikte iç hat uçuşlarındaki mevcut taksi sürelerinde yaklaşık yüzde 50 oranında bir azalma yaşanacak. Yapılan simülasyonlara göre ortalama uçak iniş süresi 15 dakikadan 11 dakikaya inecek, ortalama uçak kalkış süresi ise 22 dakikadan 15 dakikaya inmiş olacak. Hava trafiğinin çok yoğun olduğu havalimanlarındaki sıkışıklığı hafifletmeyi amaçlayan, ikinci “End-Around Taksi Yolu” da yeni pist ile birlikte hizmete girecek. Böylelikle aynı anda iniş kalkış yapılan İstanbul Havaliman’ında, uçakların yerdeki hareketlerinde kısıtlama olmayacak.

Diğer 2 bağımsız pistler gibi CAT III (kategori 3) olarak hizmet verecek üçüncü pist faaliyete geçtiğinde İstanbul Havalimanı, 3 bağımsız pist ve yedek pistlerle 5 adet operasyonel piste sahip olacak. Yeni pist sayesinde hava trafik kapasitesi saatte 80 uçak kalkış-iniş sayısından en düşük 120’ye çıkarken, hava yollarının slot esnekliği de artacak. Yeni pist ile birlikte günlük olarak ortalama 2 bin 800’den fazla iniş kalkışa izin verebilecek kapasiteye ulaşılabilecek.

İstanbul Havalimanı’ndaki yolculuk deneyimini yukarılara taşımak için durmaksızın çalışıyoruz...

İstanbul Havalimanı 3. pistinin 18 Haziran’da uçuşa hazır hale geleceğini vurgulayan veçalışmalar hakkında bilgi veren İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu; “Havacılık sektörü açısından zorlu bir yıl geçiriyoruz ancak İstanbul Havalimanı’ndaki yolculuk deneyimini en üst noktaya taşımak için zorunlu olan bu arayı fırsat olarak görüyoruz. Geçtiğimiz birkaç ay yaşadığımız durağanlığı çabuk atlatacağımızı öngörüyoruz. Burada yeni pistimiz de bizi destekleyecektir. 3. pistimizin 18 Haziran 2020 tarihinde uçuşa hazır olacağına dair başvurumuzu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptık. İnşaatın tüm süreçlerinde olduğu gibi bu fazı da zamanında tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Operasyon süresince eleştirildiğimiz iç hat taksi sürelerinde çok ciddi azalmalar olacak. Böylece tüm yolcularımız, İstanbul Havalimanı’nda kusursuz bir müşteri deneyimi yaşayacak. Konfor ve zaman tasarrufuyla hizmet kalitesi iddiamızı da zirveye taşıyacağız. Özellikle altını bir kez daha çizmek isterim ki; İstanbul Havalimanı Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırımı ve ülkemizin en önemli ekonomik varlığıdır. Ülkemizin gelişmesinde lokomotif güç olacaktır.” diye konuştu.

İstanbul Havalimanı'nda 3. pist hizmete giriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

emrah ~ 4 yıl önce
kendine verdiğin isimden belli troll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw gerçeği ~ 4 yıl önce
şartlar aynı değil,saw'da 2.pisti yapmak için yer yok. google haritalardan bakabilirsiniz. bu yüzden arkadaki çukurdaki bağlantı yolunun üzerine yapılmaya çalışılıyor ama bunun için önce bağlantı yolu üzerine tünel yapıp daha sonra üzeri kapatılıp doldurulup zemin sağlamlaştırılacak, sonrasına da pist yapılacak. yani aslında ölme eşeğim ölme durumu söz konusu herkesin göz ardı ettiği... evet dislike'ları alalım şimdi bunu dedik diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
bu yaz bol bol sivri sinekler iner kalkar,zamanlamasida super olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin yapmayin ~ 4 yıl önce
Sabihaya ikinci pisti sakin ola yapmayin. Ataturk u de kapattiniz yok ettiniz. Yatacak yeriniz yok yatacak. Tarih sizi nasil yazacak bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlatsın CEO dinliyelim ~ 4 yıl önce
Adamlar İstanbul’da koca hastane yaptı bu kadar reklam yapmadı..bir liman yaptın iga onunda herşeyi eksik devletimiz olmasa açamıyordun..bu pist zaten birinci farzda 2019 da bitmesi gerekirdi eksiğin olan yerin reklamını yapmak ne kadar doğru..bu pisti denetleyecek ceon odalarda dedikodu yapacağına iftira ile emeğini sömürdügü insanları gözünün yaşına bakmadan işten atacagına bunu zaten bitirmesi gerekirdi..Bu pistin beton kalitesinin ne olması gerektiğini bile bilmeyen biri buranın anca reklamını yapar..ama inşaat müdürlerinin becerisi başarısı olduguda unutulmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan balina ~ 4 yıl önce
İnşallah metro da planlanan süreden önce tamamlanarak hizmete açılır bu konu pistten daha önemli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
Bu 3. Pist konusunda, bir belirsizlik var (en azından bizler için). Y.İ.D. Sözleşmesi ve Projesi gereği bu pist 3.750 x 60 mt. ölçülerinde. Fakat, kısmen deniz yönündeki pistin son bölümündeki hafriyat sıkıntısı (belki de maliyet kısma) nedeniyle bunun ilk etapta 3.000 mt’de “kesilmesi” planlanmış diye ciddi duyumlar var. Kalan 750 mt’lik bölümün ileride tamamlanıp tamamlanmayacağı (özellikle pist operasyonel haldeyken uzatma yapılması) şu an için belirsiz. Hoş, 3.750 mt. olarak projelendirilmiş bir pist 3.000 mt. olarak bitirilip tabi ki hizmete açılabilir; tamamlanmasa da teknik açıdan kıyamet kopmaz! Her türlü uçak 3.000 mt’lik piste de, 3.750 mt’ye de inip kalkabilir. (AHL, şu anda mundar edilmiş olan 17/35 pistleri de 3.000 x 45 mt.’likti…)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksi ~ 4 yıl önce
Sabiha ya kaptırilan iç hat yolcusu İstanbul havalimanina geri dönecek demek ki. İett otobusleri de havaist güzergahında planlamaya başlamıştı en son. Hatta havaist den daha sık geçiyordu. O problem de hallolmustu. Bir problem kaldı o da virus. Şu lanet virusten de kurtulursak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramazan ~ 4 yıl önce
doğu-batı pisti ne zaman devreye girecek ? asıl ihtiyaç o değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 4 yıl önce
5. Etap da
Taksi süresi kaça inecek ~ 4 yıl önce
Bu ceo ortalama laflarla konuşmaktan hala ders almamış,kardeşim taksi süresi kaça inecek,18 dk olan taksi süresi..devamlı kullanılacak mı bu pist? Yoksa yogun zamanlar da mı? Bunu sen bilmiyorsan ileri düzey yöneticiler var dışarıda sani Şener gibi bu işin ehli olan onlardan bilgi alıp açıklasa daha temiz olurdu..kimsede soru işareti bırakmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000