26 Kasım 2019, Salı 12:21:09

İstanbul Havalimanı'na 3 yeni otel inşa edilecek

Arnavutköy’de hayata geçirilen İstanbul Havalimanı’nın yanı başında kurulacak Airport City’de yer alacak oteller için ÇED başvurusu yapıldı. Bin 750 odalı otelleri 25 yıl boyunca İGA işletecek.
  • Arkadaşlar ben servisçi şöförüm ya valiz taşımaktan öldüm oteli yakına yapsınlar zaten o oteller zinciri bizim için yapılmıyor turistler için yapılıyor turistler yol,otel,ulaşım uzak diye yakınıyor ben ise valiz yerleştirmekten. uçak kalkmıyor mesela yolcuları otele getirmek zorunda kalıyoruz kimse demiyor bu insanlar otelsiz nasıl hallediliyor bu işler diye. Şimdi diyeceksiniz yapma kardeşim bu işi ozaman bekara karı boşamak kolay 158 araba 158 şöför var şirketimi kapatalım olayı herkez kendi açısından düşünüyor.
  • alt taşeronundan devredilebilir teminat mektubu (resmen çek ) istiyor. ve en ufak bir şeyde bahane ile hemen bozdurup harcıyor. devredilebilir mektubu da kendi işlerinde kullanıyor
  • 3 yeni derken, yani orada mevcut otel var mı? eski otel var biz yenisini mi yapıyoruz diyorlar ?
  • Mumkun oldugu kadar ugramamaya calisiyorum su lanet havaalanina. Artik yurt disi ucuslari da SG'den yapiyoruz. Bir Amerika olmuyor.
  • Bu IGA çok şirketi ipe götürecek demedi demeyin
  • araziyi çoktan yandaşlarına veya katar araplarına peşkeş çekmişlerdir
  • Ne sunumu ys adamlar isdedikleri gibi yapacak..ülke paran varsa herşey serbest...
  • Hmmm demek "Airport City". Woow maaan so coolll
  • Girişte 3 yıldır bitmemiş bir camii,pist uzaklığı ile zarar olan 20dk lık uçak taksi yolu,temizlikte sınıfta kalmış terminal,vale otopark zaten ne operasyonu olduğu belli değil.bunlar bitmeden yapılacak otel cesaretine hayran kalmamak elde değil.bence önce bir yönetim yenileyin o da elinizde kalmasın şelale olan otoparkınız gibi..
  • Yani aciyorum ben bu topraklara sen tugu bitmemis yetimin hakkini peş gej cekilmesine siddetle kiniyorum bu iga neymis bee adamlar arnavut koyu satin aldi devletten tamamen nasil olurda bu sirkete bukadar guveniliyo anlamis deyilim toprak devletten calismassa yillik maliyeti devletten simdi birde oteller yapip onun isletmesinide iga ya verilecekmis yazik gercekten yazik

Arnavutköy’de hayata geçirilen İstanbul Havalimanı’nın yanı başında kurulacak Airport City’de yer alacak oteller için ÇED başvurusu yapıldı. Bin 750 odalı otelleri 25 yıl boyunca İGA işletecek.

İGA Havalimanı İşletmesi, İstanbul Havalimanı arazisinde 25 yıl süreyle kiraladığı arazide 255 milyon lira yatırımla üç otel inşa edecek.

İGA, İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla Kalyon – Cengiz – Mapa – Limak Ortak Girişim Grubu tarafından 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için başvuruda bulunan İGA'nın sunum dosyasına göre İstanbul Havalimanı proje alanı içerisinde yapımı planlanan otel projesinin 3 farklı konfigürasyonda hizmet vermesi planlanıyor.

İGA Airport City Otel'in inşa edileceği toplam alan miktarı 39 bin 569 metrekare olarak planlandı. Buna göre,

3 Yıldızlı Otel; 5 bin 506 metrekarelik alan üzerinde 631 oda, restoran, cafe-bar ve toplantı odaları yer alacak. 3 yıldızlı otel çamaşırhane ve otopark servisleri 4 yıldızlı otel ile ortak kullanılacak.

4 Yıldızlı Otel; 4 bin 506 metrekarelik alan üzerine 564 oda, 3 yıldızlı oteldeki hizmetlere ilaveten ikinci restoran, fitness-gym-spa alanları yer alacak. Otel bünyesinde kapalı yüzme havuzu yer alacak.

5 Yıldızlı Otel ve Balo Salonu; 5 bin 214 metrekarelik alan üzerine 555 oda, 4 yıldızlı oteldeki hizmetlere ilaveten 4 bin 394 metrekarelik alan üzerine 1500 oturma kapasiteli balo salonu yer alacak. Ayrıca 3 ve 4 yıldızlı otelden bağımsız çamaşırhane ve kuru temizleme hizmetleri yer alacak.

İGA Airport City Otel bünyesinde çeşitli boyut ve kapasitelerde toplam bin 750 oda yer alacak.

İnşaatının yaklaşık 30 ay sürmesi planlanıyor ve yatırım bedelinin 255 milyon lira olması ön görülüyor.

İGA Airport City Otel, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 yıl süreyle İGA tarafından işletilecek. 25 yılın sonrasında günü şartlarına göre yeni işletmeci bulunacak ya da anlaşma sağlanması durumunda aynı işletmeci ile devam edilecek.

İstanbul Havalimanı'na 3 yeni otel inşa edilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Otel istiyorum ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar ben servisçi şöförüm ya valiz taşımaktan öldüm oteli yakına yapsınlar zaten o oteller zinciri bizim için yapılmıyor turistler için yapılıyor turistler yol,otel,ulaşım uzak diye yakınıyor ben ise valiz yerleştirmekten. uçak kalkmıyor mesela yolcuları otele getirmek zorunda kalıyoruz kimse demiyor bu insanlar otelsiz nasıl hallediliyor bu işler diye. Şimdi diyeceksiniz yapma kardeşim bu işi ozaman bekara karı boşamak kolay 158 araba 158 şöför var şirketimi kapatalım olayı herkez kendi açısından düşünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga_leaks ~ 4 yıl önce
alt taşeronundan devredilebilir teminat mektubu (resmen çek ) istiyor. ve en ufak bir şeyde bahane ile hemen bozdurup harcıyor. devredilebilir mektubu da kendi işlerinde kullanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 4 yıl önce
3 yeni derken, yani orada mevcut otel var mı? eski otel var biz yenisini mi yapıyoruz diyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 bir yerde ~ 4 yıl önce
Mumkun oldugu kadar ugramamaya calisiyorum su lanet havaalanina. Artik yurt disi ucuslari da SG'den yapiyoruz. Bir Amerika olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 4 yıl önce
izin verseler oda olacak da...
Ekrem ~ 4 yıl önce
Ayıp ayıp şu yaptıklarınız
aahhh ahh ~ 4 yıl önce
Bu IGA çok şirketi ipe götürecek demedi demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartma!! ~ 4 yıl önce
Abartma dandik havayolu Dunyanin en buyuk Havalimaninda ucmak isterse parasi de yeterli olmasi lazim. Saat basi ground'ta kalmak kac bin dollar. Inmek bile flight cost para benzini para. Istanbul Havalimani zaten Thy ve Yabanci havayollu icin yapildi. Bak yakinda 3 ay sonra All Nippon Airways basliyor Istanbul'a. Dandik ucak sirketler DOGRU SABIHA GOKCENE!!!!
cadetcan ~ 4 yıl önce
araziyi çoktan yandaşlarına veya katar araplarına peşkeş çekmişlerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne sunumu ~ 4 yıl önce
Ne sunumu ys adamlar isdedikleri gibi yapacak..ülke paran varsa herşey serbest...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hllsprdvm ~ 4 yıl önce
Hmmm demek "Airport City". Woow maaan so coolll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hürkuş ~ 4 yıl önce
Girişte 3 yıldır bitmemiş bir camii,pist uzaklığı ile zarar olan 20dk lık uçak taksi yolu,temizlikte sınıfta kalmış terminal,vale otopark zaten ne operasyonu olduğu belli değil.bunlar bitmeden yapılacak otel cesaretine hayran kalmamak elde değil.bence önce bir yönetim yenileyin o da elinizde kalmasın şelale olan otoparkınız gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maraba ~ 4 yıl önce
Yani aciyorum ben bu topraklara sen tugu bitmemis yetimin hakkini peş gej cekilmesine siddetle kiniyorum bu iga neymis bee adamlar arnavut koyu satin aldi devletten tamamen nasil olurda bu sirkete bukadar guveniliyo anlamis deyilim toprak devletten calismassa yillik maliyeti devletten simdi birde oteller yapip onun isletmesinide iga ya verilecekmis yazik gercekten yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk'li ~ 4 yıl önce
Bos muhabbet yapma 25 yilligina isletip daha sonra devlete teslim edecek ayni ataturk havalimaninda oldugu gibi gerci senin gibilerin isime gelmiyor boyle buyuk bir havalimani olmasi yaa neyse:):):)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000